Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 30., szerda

827 - Péteri Attila Árpád > ált. koordinátor: A szerző: Sárközy Csaba. A címe: "Lássuk hát gyűlöletük tárgyát!"

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 30. 22:11
An: Kutasi József

Betreff: Fasisztázóknak-Ép embereknek!

 

Kevésbé Tisztelt és Tisztelt Honfitársak! (Ki-ki Érdeme Szerint Besorolva Önmagát, Ahová Való!)

 

Ajánlom, elsősorban a téveszme túlburjánzást keltőknek, a fejlődni készeknek, továbbá minden hasznos információt értékelő, azt terjeszteni kész, szülőföldünk és múltunk értékei előtt meghajlónak.

 

A MAG (Magyar Alkotók és Gondolkodók) honlapjára mag-tarsasag.freeweb.hu végre rákerült, egy nemcsak manapság, hanem évtizedek óta, szándékosan  eltorzított, KÖZÉRDEKŰ témát taglaló előadás anyaga. Tisztázó célzattal, miheztartás végett, a történelemhamisítóknak és azok áldozatainak.

 

A szerző: Sárközy Csaba.

 

A címe:  "Lássuk hát gyűlöletük tárgyát!"

 

Ajánlom minden olvasni tudónak -főleg a sajtó, az oktatáspolitika alakítóinak, gyakorló képviselőinek- alapos átgondolásra, továbbításra, oldal- és nézetrendszertől függetlenül, a való TÉNYEK megismerése, közkinccsé tétele céljából. Akinél IDŐSZERŰ, döbbenjen rá, mi történt anno, miért és hogyan?  Vonják le belőle tanulságul a következtetéseket, miként kell egy tönkretett, kirabolt országot talpra állítani. Tisztességgel, becsülettel, felelősségérzettől áthatva, hazafiúi-leányi jellemerővel, KÖZÖS akarattal.

 

Épp itt az ideje, hogy az eddig TÉVÚTON JÁRÓK is jó irányt vegyenek s jöjjenek vissza a FŐÚTRA, az általuk kialakított, sehova nem vezető  vakvágányról.

 

Ennek reményében köszönöm a szerző nevében is, hogy meghallgattak.

 

Ne feledje el senki, az IGAZSÁG legyőzhetetlen, amiből táplálkozni, építkezni lehet, kell, sőt érdemes, minden gondolkodni kész, az anyaországban és azon kívül élő magyarnak, SZENT kötelességeként!!!

 

/Péteri Attila Árpád/

    ált. koordinátor

 

 

 

 

 

826 - Lengyel Károly, Budapest, 2008. április 30. 22:43 >Részemről 2008. május elseje nulla órától Magyarországnak nincs kormánya.

Von: karolyorama@gmail.com

Im Auftrag von Apu Lengyel
Gesendet: szerda, 2008. prilis 30. 22:43
An: Kutasi József

Betreff: Bemondták az unalmast

Adjon az Isten!

Kedves magyar Testvéreim!

Hála az égnek! Végre eljutottunk idáig is. A szemkilövető agresszív törpék politikai rablótömörülése sebeit nyalogatva kifarolt a kormányból.Boldogult D-209-es idők!, amikor még egy senkiházi ügynök bitorolta a miniszterelnöki bársonyszéket, volt annyi ereje kimondani, hogy az szedsz ügyei tele vannak korrupcióval. Akkor egy pillanatra beállt a véghetetlen csend. Sokan azt hittük, előrehozott választás lesz, és akkor ezeknek az országrontóknak befellegzett.

De nem ez történt. Egymás közt lemutyizták a cifra falak mögött, hogy szerintük akkor jár el helyesen a köztársasági elnök, ha elfogadja a kommunisták új jelöltjét. Tartótiszt után milliárdos. Ezt pedig a nyomorult kutyafarka nyikhajok tuszkolták le először a politikai elit torkán, később az országén is. Cinikusok egytől egyig, a műanyagellenzékükkel együtt.
Most itt van ez a rusnya fletó gyerek a szabadrablásból élő szocionista bérenceivel együtt. A kókáék bemondták az unalmast, ez meg azt képzeli, folytatható a néphülyítés. Ugyan miből képzeli? Újabb hazugságözönre készülnek? Netán újabb gázos ügyet lepleznek majd kiprovokált utcai megmozdulásokkal.

A provokáció netovábbja, ami itt zajlik! Ismét és ismét azzal hitegetik a szerencsétlen magyarokat, akit lehet, hogy nekik ehhez is joguk van. Feletóka téved, nincs! Ha Isten segít, többé nem is lesz. Egyszerű a magyarázat. A köztársasági elnök egy kormányzási többségnek adja miniszterelnöki megbízást. Ha ez a többség egy pártszövetség, akkor annak. Ebből a pártszövetségből a nagyobbik párt ajánl jelöltet miniszterelnöknek. Nos, ha megszűnik a kormányzási pártszövetség, nincs meg a létfeltétele az eredeti célra szánt kormányalakítási megbízásnak.

Ha a köztársasági elnök hivatalból nem báb volna a parlamenti pártok kezében, akkor most nemes egyszerűséggel kezdeményezné az országgyűlés feloszlatását. Mondhatnak a megélhetési elit tagjai, amit akarnak. Ez az igazság. Elfogyott a levegő körülöttük. Végleg. Védtelenek. Ettől kezdve olybá vehető, hogy csalással bitorolják a közjogi méltóságokat, a bizottsági megbízásokat, és a képviselői mandátumokat. Ugyanis ha nincs létjogosultsága a jelenlegi kormány megbízatásának, akkor a miniszterelnöknek nincs más erkölcsi lehetősége, csak a lemondás. Ha a kormányfő lemond, a kormány lemond. Ha az országgyűlésnek van némi kevéske bátorsága, esze ágában sincs új jelöltet elfogadni, hiszen nem lehet többé többsége ebben a ciklusban.

Ugyanez érvényes az önkormányzatok esetében. Az állami kézben tartott cégek felügyelő testületeire. Ha az önkormányzati választásokat levezénylő parlamenti többséget hazudtató alakulatok, meg az őket elismerők belegondolnak, látnivaló, ezzel kihúzták a saját lábuk alól a szőnyeget. Hány szájból esne ki a dudli piócáéknál? Végkövetkeztetésként azt lehet mondani, az országgyűlésnek ki kellene mondania a saját feloszlatását. Nincs más erkölcsi lehetőségük. Ezzel némi egérutat nyerhetnek, nem többet. Mert ami ezután következhet az az Argentina-szindróma. Államcsődöt követő éhséglázadások.

Nem mintha már hónapok óta nem államcsődben élnénk, mégis a rendezés reményében ez az utolsó tisztességes lehetőség. Az utolsó esély, ahogy vájtfülű körökben ezt mondani szokták a szadista szemkilövetőék környékén. De ezt ők már úgysem értik. A félelemtől fejükbe tolult a vér. Sok vér. Azért nem annyi, mint amennyit ők 60 év alatt ontottak. Az inukba meg a bátorságuk költözött. Ettől kezdve bármilyen hiba, a legkisebb is azt fogja eredményezni, amit már 2006 szeptemberében meg kellett volna tennie a népnek.

Nemes és úri nép a magyar. Visszafogta az erejét. Azóta látható a kitartás is országszerte. A harag nőttön nő. A lelkek csordultig teltek bánattal. Egy kitörni készülő vulkán kalderájában ülünk. Jó utat szocionisták. Elvezetéskor vissza se nézzetek! Kár is volna, mert itt többé nincs helyetek. Minden kulcsot az összes irattal együtt kérjük az asztalokon hagyni!

Részemről 2008. május elseje nulla órától Magyarországnak nincs kormánya.

Erről a furcsa, borzongató rémálom-államról az a szabadon elmondott véleményem, hogy ennek a parlamenti elitnek többé nem szabad a hatalomba kerülnie, mert akkor ők kísérnek minket a temetésünkre.

Budapest, 2008. április 30.
Lengyel Károly

Szebb Jövőt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

825 - Magyar Gárda > Nagy Kata: Figyeljünk erre a növekedőben lévő nemzedékre, mert mi indítjuk útjukra őket.

Von: info@magyargarda.hu [mailto:info@magyargarda.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 30. 22:18
An: Kutasi József
Betreff: 816 - Ez pedig arra utal , hogy a Gárdának van jelebléte, van hatása. Kérés!

 

Kedves Kutasi Úr!

 

Természetesen felteheti, hiszen utolsó szóig vállalom, és igaznak érzem a leírtakat. Legalább mi próbáljuk előremozdítani a világot!

 

Tisztelettel:

Nagy Kata

 

Tisztelt Kutasi Úr, Kedves Kovács Kálmánné!

 

Szíves engedelmükkel kicsit eltérő véleményemet írnám le. Nem vitatom a pszihológiai elemzést- tudjuk, a serdülőkor ugyan hatalmas "bomba" a kamaszok életében , de bízom benne, hogy nem minden kamasz ilyen világgyűlölő. Nem is azért lett kitéve a honlapra, mert leereszkedtem az ő kusza világába, még csak nem is azért, hogy rajta fenhessem a nyelvem (hiszen nem volna korrekt eljárás részemről), hanem egyszerűen azért, mert

vészharang ez mindannyiunk számára: ilyen tinikből, ennyi nihilizmussal milyen felnőtt lehet? Akkor is kikerült volna a honlapra, ha ugyanilyen tré módon ért egyet a Magyar Gárdával. Ha minket dicsért volna, vagy épp a baloldalt küldené pokolra, akkor is. Egyáltalán milyen történelemoktatásban részesül egy 17 éves (bár ezt a 17 évet megkérdőjelezném, a mai fiatalok annyira nem orosz-elkötelezettek, de ez természetesen magánvélemény) fiatal, aki Gyurcsányt harmadik államalapítónknak titulálja?

 

A "kurva anyád " megszólítás azért lett, mert ezt a nevet választotta magának. Nem szólíthattam Lacinak, Jóskának... Úgy gondolom, igenis kell válaszolni az ilyen megnyilvánulásokra- kissé anyaian akár- mert ha mi sem vesszük észre, mennyivel leszünk különbek, mint a környezete, amely kiváltotta belőle ezt a védekező figyelemfelkeltő reflexet? Szerintem pedagógiailag is helyes, ha az ember szépen, fegyelmezetten koppint az orrára. De elkerülhetetlenül kísért a gondolat, hogy elmúlt már 17...

 

Az én 9 éves lányom hallotta a levél tartalmát, épp a férjemnek olvastam fel (természetesen cenzúrázva a gyerekre való tekintettel), és simán nevetett, felsorolta mindkét államalapítónkat, és még neki is poén volt a feltételezett harmadik. Mérlegelt. Úgy gondolom, ez volna a normális. Nagyon bízom abban, hogy a gyermekemnek NEM ilyen világban kell felnőnie.

 

Nagyon igyekszem arra vigyázni, hogy a gyermekem ügyesen fogalmazzon, és gazdag szókincse legyen, legalább mi, akik másképp látjuk a világot, és más az értékrendünk, mérlegeljünk és viszonyítsunk. Figyeljünk erre a növekedőben lévő nemzedékre, mert mi indítjuk útjukra őket.

 

Végezetül egyetlen javítást engedjenek meg nekem: nem a Nemzeti Gárda, a Magyar Gárda volt a fekete bárány:)

 

Üdvözlettel:

Nagy Kata

Koordinátor

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

824 - Továbbította: M.Szabó Imre > Most csak a vajdasági magyarokon múlik - Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

Von: tornado-hirek@googlegroups.com

Im Auftrag von Tornádó Hír!
Gesendet: kedd, 2008. április 29. 19:41
An: Kutasi József

Betreff: Most csak a vajdasági magyarokon múlik - Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

 

Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

 

Úgy vélem történelmi lehetőség előtt áll május11-én a vajdasági magyarság. Történelmi, mert a korábbi elég rosszul sikerült választás után - amikor is a vajdasági magyar szavazók fele otthon maradásával, a tényleges szavazók fele pedig szerb pártra való szavazásával tüntetett a vajdasági magyar politika egységéért - az egység most megvalósult a Magyar Koalíció révén és lehetővé teszi a hatékony és erős magyar képviseletet.

Jó el
őjel, hogy sikerült közös jelölttel fellépni a köztársasági elnökválasztáson, és hogy a Koalícióban részt vevő három párt közös autonómia-koncepciót is el tudott fogadni. Most képes lehet megmutatni a délvidéki magyarság, hogy együtt milyen erősek is tudnak lenni. Ennek fontosságát mindannyian át kell, hogy érezzük.

Történelminek gondolom a most következ
ő választást, mert nem csak arról szavaznak, hogy melyik szerb párt irányítsa Szerbiát, hanem arról is, hogy merrefelé irányítsa! Az Európai Unió felé vagy a Balkán felé. És ha van népcsoport Szerbiában, akiknek az uniós integráció igazán fontos, akkor azok Önök, a délvidéki magyarok!

Történelmi a választás, mert a vajdasági magyar politika egységesülése lehet
ővé teheti a valódi magyar önrendelkezést a településeken, hiszen ha a magyar szavazók kellőképpen átérzik az egység jelentősségét, akkor nem fordulhat elő többé, hogy magyar többségű helyeket szerb polgármesterek irányítanak. Legalábbis nem a magyar politikai elit miatt. Mert most már csak a választópolgárokon múlik!

A magyar polgároknak er
ős, belgrádi, újvidéki és helyi képviseletre van lehetősége, ezért ne járuljanak hozzá, hogy rövid távú ígéretekkel a belgrádi pártok tömeges szavazatokat szívjanak el, mivel hosszú távú érdekeinket csak a magyar politikai egységek vállalják fel.

Brüsszel, 2008. április 29.

Továbbította:
M.Szabó Imre
Magyarok Világa, műsorvezető-szerkesztő

Az adás megtekinthető:
www.mszaboimre.hu – másnap
www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm -
www.mszaboimre.org – publicisztikák, riportok
mobil: 30 6 327 348
ajánlom: http://oktober23bizottsag.hu/

 

Házik Zoltán
Polgár Info felvidéki, kárpátaljai, délvidéki főszerkesztője
www.felvidek.polgarinfo.hu
www.rimaszombat.polgarinfo.hu
www.erdely.polgarinfo.hu
www.zenta.polgarinfo.hu
www.polgarinfo.hu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

823 - Kovács István: Ne feledjük a korrupciót a politikusaink tovább akarják majd vinni, ...

Von: opusstone [mailto:opusstone@invitel.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 30. 21:27
An: Kutasi József
Betreff: Őszinte megnyilatkozás

 

Ily egyszerű szavakkal ennyire megalapozottam még nem hallottam a politikai csőcselék egyik képviseletéről a diagnózist megfogalmazni!! Te jó ég, mi lesz itt ha Dautch Für Tomi tovább folytatja a kapcsolat felvételt velük! Ne feledjük a korrupciót a politikusaink tovább akarják majd vinni, tán kissé fakóbban, mint eddig.

 

Kovács István

 

„Az SZDSZ bukása és pusztulása a magyar társadalom jövője szempontjából döntő jelentőségű és pozitív fejlemény -- jelentette ki Bogár László a Magyar Nemzet Online-nak. A közgazdászprofesszor úgy véli: attól, hogy az SZDSZ-t visszavonja a globális hatalom és a népszavazással az emberek nemet mondtak a törpepártra, képesek lehetnek arra, hogy mint rákos sejtek áttéteket képezzenek más pártokban.“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

822 - Skodacsek András, Nemzeti Hírháló: 3 millió háromszázezer ember reménykedett a népszavazás után. Navracsics takarodjatok!

Von: nemzetihirhalo@yahoogroups.com

Im Auftrag von Kovy
Gesendet: szerda, 2008. április 30. April 2008 16:24
An: Kutasi József
Betreff: Navracsics takarodjatok!

 

Navracsics takarodjatok!

 

A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szerint a kormányfőnek bizalmi szavazást kellene indítania maga ellen. Navracsics Tibor az MR1-Kossuth rádióban azt mondta, nem az előre hozott választás a cél, hanem az, hogy legyen egy cselekvőképes kormány, amely kihozza Magyarországot a válságból.

 

Hozzátette: ha a jelenlegi koalíció képes lenne erre, az sem lenne baj, ha maradna, egy kisebbségi kormányzás azonban nem megoldás a helyzetre. A Fidesz jövő hétfői frakcióülésén dönt arról, hogy miként szavaz az új kabinetről, de valószínűleg tartózkodnak majd - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető a közrádiónak.

 

A remények elszálltak - kommentár a parlamenti bábszínházhoz

 

3 millió háromszázezer ember reménykedett a népszavazás után. A valódi kormányválságot megelőzve, Gyurcsányék profi módon eljásztották saját kis magánszámukat, "műkormányválság" címen, s lám, a dolog működik! A már ellenzékben "kormányzó" SZDSZ megszavazta az MSZP új 6 miniszterét. BRAVÓ!

Szánalmas, nevetséges, röhejes ami Magyarországon zajlik. A konzervatív Die Presse is megírta milyen amatőr kormány van Magyarországon, s mindehhez milyen felelőtlen ellenzéki vezető (Orbán) asszisztál. Nem én mondtam, hanem a Die Presse! A csúcsnyilatkozat Navracsics Tibortól hangzott el: "nem az előre hozott választás a cél, hanem az, hogy legyen egy cselekvőképes kormány, amely kihozza Magyarországot a válságból." Értjük. Először kijelentik: "A Fidesz kész a kormányzásra", majd nem akarnak előrehozott választásokat. Roppant logikus.

 

Most már minden narancssárga ködben lebegő fideszes és a vörös szegfűt szagolgató MSZP-s is láthatja, hogy itt egy ostoba összeparlamenti aljas kis színház zajlik, a szerencsétlen magyar nép pedig csak ámul és bámul tehetetlenségében. A rezignált, beletőrödöm magyar kicsit meg megemeli fejét, s észreveszi, hogy "ezek mind hülyének néznek minket! Átvertek!", majd újra lehajtja fejét, és nem történik semmi. Ennek ellenére a hazai állapotok azonban tarthatatlanok!

Szép germanizmussal kijelenthetjük: Át vagyunk verve!

 

Mélyponton vagyunk, az ország tetszhalott állapotban van, ezért bizakodhatunk: közeleg a magyar feltámadás!

 

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló

 

Ha eddig irígykedett Navracsics Tibor Gyurcsány Ferencre, akkor ezentúl ő is megkaphatja, ami kijár: "Navracsics és Gyurcsány is takarodjatok!" – KJ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

821 - Privat-Forstoberrat: SZÁMVETÉS - tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről - www.nemzetihirhalo.hu szerda, 2008. április 30. 17:42

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 30. 17:42
An: Kutasi József
Betreff:
Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt. 

 

SZÁMVETÉS - tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről 

 

Tizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized. 

 

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült. Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma. 2628 km elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel. Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását. 

 

Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvő számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult. Politikai téren önállóságra törekedtünk. 

 

Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust. 

 

No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évről szólnak ezek az adatok, hanem egy másik időszakról. Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot - vagyis a 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról szól az írás. Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz Horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. 

 

Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is. Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője -275 pengő nyugdíjra volt jogosult. Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak. Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítónő) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. No, jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést. 

 

Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A hazáról. Természetesen - mai szóval - 'vesztesei' is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna 'vesztesek'! Hisz az egész Magyarország vesztes volt! És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különböző dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettőt. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset. Az valóban náci típusú rendszer volt. Később, és idegen hatalom katonai megszállása alatt. (Csupán zárójelben, dőlt betűkkel fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a nemzetellenes szocializmus). 

 

Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd erőszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot. Csupán az értékeket tisztelő, azokat megőrző s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélő a neve: értékkonzervatív. 

 

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínűleg mind a kettő! Mai politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsőséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett. Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat. 

 

Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető! 

 

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt. 

Csak azt kérem: adjátok tovább! 

Privat-Forstoberrat 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

820 - Utazas Karpataljara, junius 24 - 29 kozott


Von: Elizabeth Bognar [mailto:elizbognar2004@yahoo.ca]
Gesendet: Montag, 28. April 2008 11:20
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Utazas Karpataljara, junius 24 - 29 kozott

 

 

Utazás Kárpátaljára
2008. június 24 - június 29.

 


A Latorca

 

24./1. nap:
Utazás Kárpátaljára, útközben megállás Tákoson, a "mezítlábas Notre Dame" és beregi varrottasok megtekintése. Megérkezés Beregszászra, a Kárpátaljai Magyar Fõiskola, és a Beregvidéki Múzeum megtekintése, a szálláshelyek elfoglalása, vacsora.

25./3. nap:
Utazás Alsóverecke - Vereckei szoros útvonalon, a Vereckei-hágóra, ahol a honfoglalók Árpád vezetésével elõször léptek az új haza földjére. Szolyva: a sztálini lágerek kárpátaljai áldozatainak állított emlékpark megtekintése után, látogatás Beregvárra. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

26./3. nap:
A csetfalvai református mûemléktemplom (XV. sz.) és faharangtorony (XVIII. sz.), illetve a modern stílusban épült ökumenikus templom (2000-ben épült) megtekintése. Munkács: Munkácsy Mihály emlékek, a Rákócziak városi rezidenciájának a Fejér Háznak a megtekintése. Munkács vára: Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc vára.

27./4. nap:
Utazás Huszt várához. Tiszaújlakon a volt sóház és a Rákóczi szabadságharc gyõztes csatájának emléke. A técsõi fakazettás mennyezetû református templom megtekintése, Hollósy Simon emlékek,Kirándulás a Szinevéri-tóhoz (tengerszem). Közben Bartók emlékek és a Perényi Zsigmond kastély megtekintése Nagyszõlõsön, a Szeklencei fatemplom megtekintése. Utazás a szálláshelyre, vacsora.

28./5. nap:
Beregszászi piac. Megérkezés Ungvárra. Ismerkedés Kárpátalja fõvárosával. Az ungvári vár és a skanzen megtekintése. Szabadidõ, vásárlási lehetõség.Utazás Utazas Nagydobronyba (a helyi fazekasság).

29./6. nap:
Visszautazás Budapestre. (A feldebrõi Aba Samuel templom.)

Utazás: Autobusszal. Szállás: Egyházi szállás Beregszászon, tiszta, rendes fürdõszobás szobákban.
Ellátás: Teljes ellátás, meleg-hideg reggeli, csomagolt ebéd és finom meleg vacsora minden este.
Részvételi díj: 60,000 Ft, amely tartalmazza az utazást, szállást, a teljes ellátást és belépõket is. / Érdeklõdni és jelentkezni lehet:  elizbognar2004@yahoo.ca 

Innen letölthetõ egy zenés diavetítés Kárpátaljáról, ami egy korábbi út képeibõl készült:

 

819 - Magyar Katonazene Napja 2008 április 26 Budapest Szent István tér - 2.

Felvételek:
Lengyel Károly




Von: karolyorama@gmail.com [mailto:karolyorama@gmail.com] Im Auftrag von Apu Lengyel
Gesendet: Sonntag, 27. April 2008 12:16
An: Kutasi József
Betreff: Magyar Katonazene Napja 2008 április 26 Budapest Szent István tér - 2.

818 - Lengyel Károly: Magyar Katonazene Napja, 2008. április 26., Budapest Szent István tér - 1. > karolyorama@gmail.com

Felvételek:
Lengyel Károly




Von: karolyorama@gmail.com
Im Auftrag von Apu Lengyel
Gesendet: Sonntag, 27. April 2008 12:13
An: Kutasi József
Betreff: Magyar Katonazene Napja, 2008. április 26., Budapest Szent István tér - 1.

 

A MAGYAR KATONAZENE NAPJA

Négy katonazenekar vett részt a műsorban, ami igazán emlékezetessé tette ezt az estét.

A Zrínyi utca felől vonultak be a Szent István térre a zenekarok, mindegyik a saját helyőrségi indulójával. A Bazilika felől nézve jobbról balra foglalták el a helyüket.

A képeken az MH Szolnok Helyőrségi Zenekar (sötétkék egyenruhában), az MH Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar, majd a MH Központi Zenekar következett, láthatólag a legnagyobb létszámban, végül a Szentendre Kiképző Bázis Zenekara zárta le a sort.

A parádés bevonulás közben egyik zenekarnál sem hallatszott egyetlen ütem vagy hang tévesztés sem a játékukban, nem látszott egyetlen lépésritmus tévesztés.
A nyílegyenes sorok fegyelmezett ütemben érkeztek a térre a sajnálatosan gyér létszámú, ám annál lelkesebb hallgatóság elé. A hatalmas Szent István Bazilika lépcsőjén ekkor még igen ritkásan foglaltak helyet fele részben magyarok, másrészt nézelődő külföldiek. A fotósok is szép számban képviselték szakmájukat, ám egyetlen ismert, vagy kedvelt televíziós társaság kamerája, vagy rádiós csatorna mikrofonja nem mutatkozott.

Amikor a negyedik zenekar is elfoglalta helyét a téren, amit egyébként ekkor még csupán rövid, udvarias taps kísért, kezdetét vette a zenekedvelők füleinek és szíveinek birtokba vétele. Minden zenekar két-két művet adott elő XIX. és XX. századi zeneszerzőktől.

Végül Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere lépett a pódiumra. Szálfa termetével az egész tér fölé magasodva emelte kezdő intésre karmesteri pálcáját. Mintha zsinóron húzták volna a zenészeket, úgy lendültek a hangszerek a zenészek kezében. Egyszerűen, minden sallang nélkül, rendkívül összefogottan vezényelt. Noha köztudott, hogy az ország különböző részeiből érkezett zenekarok számára ritka lehetőség adódik összevont próbák tartására, mégis egyként, kiválóan tették dolgukat klarinétostól a cintányérosig.

Nem foglalkozásszerűen zenéltek, a külön-külön műsorszámoknál és az összevont előadásoknál, hanem látható örömmel. A Magyar Honvédségnek ez a méltatlanul mellőzött és agyonhallgatott testülete olyan magas színvonalú műsorral ajándékozta meg a jelenlévőket, ami ritkán hallható mostanában.
Ahogy telt az idő, egyre hosszabb tapsok jelezték a hallgatók lelkesedését. a műsor végén a közönség felállva ünnepelte a ritkán látott zenészeket és vezetőiket. A vastaps volt a legkevesebb, amivel jutalmazhatták őket.

A zenekarok térről történő kivonulását már komoly vastaps kísérte az addigra kissé megszaporodó közönség részéről. Ekkor pontosan nyolcat ütött a toronyban a nagyharang.
Csupa jókedvű ember indult hazafelé az enyhén hűvöskés tavaszi estén.

Tisztelettel adózva egy gyönyörű zenei élménynek néhány képpel is szeretném idézni azt az egy órát. Sajnos néhány kép nem a legjobb minőségű, ám talán képes megidézni a visszafogottan emelkedett, valóban ünnepi órát.

Köszönjük a zenészeknek, köszönjük vezetőiknek!
Viszontlátásra, viszonthallásra!

Budapest, 2008. április 26.

Lengyel Károly

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------