Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 26., hétfő

1.000 - Ez az ezredik tájékoztató! Elérhetőségem: Kutasi József - Mobil: 06 70 589 98 83

v:src="cid:image001.gif@01C8B77A.812BE5D0"
v:shapes="_x0000_Mail" class="shape"
style="display: none; width: 0pt; height: 0pt;" height="0"
width="0">


style="font-size: 22pt; color: rgb(0, 92, 42);" lang="HU">Mélyen
Tisztelt Honfitársak!

Kedves Rokonok!


style="font-size: 22pt; color: rgb(0, 92, 42);" lang="HU">Kedves
Barátok!

Tisztelt Cím!



style="font-size: 22pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 92, 42);"
lang="HU">


style="font-size: 24pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 102, 0);"
lang="HU">Az összes címem és
telefonszámom egyelőre szünetel!
style="font-size: 22pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 92, 42);"
lang="HU">


style="font-size: 24pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 102, 0);"
lang="HU">Elérhetőségem csak ezen a
címen és telefonszámon
lehetséges:


style="font-size: 20pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 102, 0);"
lang="HU"> 


style="font-size: 20pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(255, 51, 0);"
lang="HU">Kutasi József

Munkácsy Mihály köz 3

2081 Piliscsaba-Klotildliget

Magyarország (Ungarn)
style="font-size: 20pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 102, 0);"
lang="HU">

style="font-size: 20pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 51, 204);"
lang="HU">Mobil: 06 70 589 98 83


style="font-size: 20pt; font-family: "Tahoma","sans-serif"; color: rgb(0, 51, 204);"
lang="HU"> 



999 - Jager Lajos: Isten segítse a Nemzetet egy jobb jövő megéléséhez!

Von: Jager Lajos [mailto:lvadasz@citromail.hu]
Gesendet: hétfő, 2008. május 26. 17:25
An: Kutasi József
Betreff: Levél a Köznek!

Mellékelten küldöm egyik írásom, amely e-mail levelező partneri körben terjedt!? Részben válasz kapok néhány kérdésemre, de a Nemzet felébresztéséért folytatott küzdelemnek még nincs vége. Írásaim keringenek a netten.

Üdvözlettel a Vadász.

Levél a Köznek!

Szeptemberben lenne két éve, hogy a nemzet pojácája (Gyurcsány Ferenc) híres beszédének nyilvánosságra kerülése nagy felháborodást keltett széles e hazában. Az okos emberek, az értelmiségi elit, a politikusok, a szakértők jobbról-balról, nyilatkoztak. Mindenki kifejtette véleményét és nem történt, azóta sem érdemi változás. Ez a pojáca és kis létszámú politikai támogatói, azóta is vidáman hozzák újabb- és újabb csoda reformjaikat és a Nép, az Istenadta Nép háborog, az ellenzék tiltakozik, a Köztársasági Elnök szózatokat intéz a Néphez, de változások nem történnek, mert az ellenzéki demokraták nem tudnak eredményt elérni ezzel az arcátlan hazudozó kormánytöbbséggel (egyébként már gyér létszámú, de látszólag erős hatalommal) szemben. Korlátok mögé bújva ünneplik nemzeti ünnepeinket és a Népet kirekesztik az Őt megillető területekről! Mondják, hogy az alkotmány nem ad lehetőséget a demokratikus módszerekkel történő változtatásokra. A köztársasági elnöki hatáskör nem biztosít lehetőséget, a Magyar emberek többsége csak különböző TV telefonálós műsorokban, időnként, hogy hallja a saját hangját, megszólal és ezen kívül nincs más eredmény?

Közel hatvan éve etetik ezt a Népet különböző demagóg szöveggel. Az "értelmiségi elit" falazott, nem mert véleményt nyilvánítani (tisztelet a bátrabb keveseknek, akik ma ezért távol vannak a húsos fazéktól) nem tett semmit csak sütögette a saját kis pecsenyéjét. A mai ellenzék demokratikusan várja, hogy kikaparják neki a többségi szavazatokkal a parlamenti hatalmat. A Köztársasági Elnök Úr, aki évtizedek óta a Magyar jogásztársadalom megbecsült tagja, ma törvényességre hivatkozik, amikor az idióta reformokat le kellene állítani. Hol voltak ezek a jogászok, amikor a ma hatályos törvények születtek. Arra hivatkoznak, hogy a törvények jók, csak nem tartják be. Miért teheti ez a szoc-liberális kormányon lévő hazug, tolvaj banda azt, amit tesz?

Kik állnak velük szemben? Civil szerveződések, a hatalom által csőcseléknek nevezett utcai tüntetők, az utakon tiltakozók, közterületeken tüntetők, levelekben megnyilvánuló szakértelmiségiek, és mit érnek el? Semmit! Az élet megy tovább, mintha mi sem történne. A Nemzet pojácája elmondja újabb évértékelő beszédét, az ellenzék nincs jelen a Parlamentben és akkor mi van? Ha ott vannak, kiröhögik őket ezek a semmirekellők.

Én is kint voltam a Kossuth téren, több alkalommal szóltam az ott összegyűlt emberekhez. Megkérdeztem: milyen országban élünk. Elmondtam, milyen országban élünk. Bíztattam őket, egy jobb jövőért küzdeni. Útelzárásokban részt vettem, tüntetéseken ott voltam. Nem voltam és vagyok híve a vandalizmusnak. Láttam, ahogy a "rend őrei" brutálisan megvertek, megnyomorítottak embereket, indokolatlanul. Ezekről a tapasztalataimról levelet írtam a Köztársasági Elnöknek, véleményt nyilvánítottam jobb-baloldali politikusoknak. Javaslatokat tettem, víziókban vázoltam lehetőségeket, melyek változásokat hozhatnak. Nem történik semmi!!!!!?

Miért?

Hol van az erő, az elhatározás, amely ezt a Népet kimozdíthatja a közönyből, a félelemből a tájékozatlan butaságból, a beletörődésből, ami a Nemzet pusztulásához vezet.

Milyen Nép ez a Magyar?

Századokkal ezelőtti elődeik után ez egy semmilyen nép. Nem mernek kimenni az utcára milliónyian és határozottan kiállni igazukért. Nem ezer, tízezer ember, hanem több millió, ember kell, hogy egyszerre véleményt nyilvánítson, hogy érezze ez a kisebbségi politikai csőcselék, hogy az erő a Népben van, aki őket nem tűri a hatalomban.

Mitől félnek?

Nincs már semmijük. Alamizsnáért dolgoznak, eladósodtak, az egészségük megóvása üzletté vált, a tanulásukat a hatalom szabályozza, nincs jövőjük, még a múltjukat is igyekeznek eltagadni. Az értelmiségi réteg amely, eltűnőben van a Magyar társadalomban, ébredjen és tájékoztassa az embereket, hogy ébresztő, mert utódaink élete, jövője van veszélyben. Nem érti, és érzi a közemberek többsége, milyen veszélyben van a Nemzet, ezért az értelmiség feladata, hogy összefogjon és tájékoztassa őket a tennivalóról.

A parlamenti politikai ellenzék alkalmatlan a változások kivívásához. A kormánytöbbség korrupt, hazug hiteltelen "politikusok" gyülekezete. A Nép az Istenadta Nép ereje tudja csak megváltoztatni a jövőjét.  Eszmei forradalomra van szükség! Alapvető gondolkodás módszertani és gazdasági változásokon alapuló konszenzus segítségével létrejövő megállapodások (nem pártpolitikai szakértői) hozhatnak eredményeket egy új demokratikus jogállam megalakulásához.

Hol van a pártoktól független, a Nemzetnek elkötelezett értelmiség, amelyik tanítja, vezeti a Népet egy jobb jövő felé? Hol van az emberek tömege, amelyik támogatja azt az értelmiséget, amelyik tudásával elkötelezettségével segíti a megfelelő megoldások kialakításában a Nemzetet? Hol vannak azok az emberek, akik alkalmasak és a Nemzetnek elkötelezetten, vállalják e feladatokat és a Nép elé állnak programjukkal, hogy kivezessék Őket a mai rossz gazdasági és morális helyzetből?

Választás előtt állunk ismét. Ez talán az utolsó lehetősége a Magyar embereknek, hogy döntsenek a saját jövőjük alakulásában. Az elmúlt években több alkalom volt az életünk alakítására. Minden alkalommal a rossz megoldást választotta az emberek többsége, hiszen ezért vagyunk ebben a helyzetben.

Tisztelt Magyar Honfitársaim, most éltek-e a lehetőséggel, az utolsó alkalommal, amely megváltoztathatja a jövőtöket és jól fogtok dönteni?

Mint korábban most is a Vadász teszi fel a kérdést!  Voltak, akik azt mondták: könnyű névtelenül, álnéven okoskodni. A publikus nevem mögött évtizedek óta a hazájáért dolgozó, honfitársait vallástól, pártállástól, etnikumtól függetlenül tiszteletben tartó ember van, akit sokan ismernek kollégái, harcostársai közül és tudják milyen ember.

Isten segítse a Nemzetet egy jobb jövő megéléséhez!

2008. február 19.

 

Von: Jager Lajos [mailto:lvadasz@citromail.hu]
Gesendet: hétfő, 2008. május 26. 17:25
An: Kutasi József
Betreff: Levél a Köznek!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

998 - Magyar Családok Országos Szövetsége

Von: csaladiszovetseg [mailto:csaladiszovetseg@vnet.hu]
Gesendet: szombat, 2008. május 24. 20:39
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
www.csaladiszovetseg.hu;

 

Tisztelt Kutasi József Úr!

 

Nem haragszunk, hogy meglátogatta a Magyar Családok Országos Szövetségünk szellemi birodalmát, írjon nekünk máskor is. Legyen szíves minket, érdeklődési köréről tájékoztatni és az elérhetőségünk reményében küldünk Önnek iratanyagot.

 

A weblapunk hozzáférhető: www.csaladiszovetseg.hu;

Őszinte Tisztelettel: Urbán Szabó József elnök

 



style="color: rgb(0, 0, 153); font-style: italic; font-weight: bold;">Figyelem!
A 80 oldalat tartalmazó PDF dokumentum
megnyitásához az alábbi
képre kell kattintani!




997 - Gyöngyösnek az idei évben is szürkebarát a várost képviselő,....

Von: Molnar Pal [mailto:molnar_p@freemail.hu]
Gesendet: szombat, 2008. május 24 20:22
An: Kutasi József
Betreff:
A szürkebarátok fővárosa: Gyöngyös

 

A Danubiana Bt. 2007-es évjáratú Szürkebarátját választották

a 2009. évi Gyöngyös Város Borává a mátraaljai Farkasmályban

szombaton – tájékoztatta a sajtót Molnár Pál, a Hamvas-fürt

borművészeti díj kuratóriumának elnöke. A mátraalji város

borfalujában Hiesz György polgármester, Dr. Eperjesi Imre

professor emeritus, Dr. Kádár Gyula egyetemi tanár, Kéri

László szociológus, Esterházy Márton korábbi válogatott

labdarúgó, Geszti Péter „szöveggyártó kisiparos” és számos

már személyiség választotta ki 31 tavalyi szüretelésű

előválogatott bor közül a győztest.

A tavaly Hamvas-fürt borművészeti díjat kapott Gyöngyösi

Hegyközség és a Mátrai Borvidék többi hegyközsége

olaszrizlingekkel, zöldveltelinikkel, Irsai Olivérekkel,

muskotályokkal képviseltette magát, s a mezőnyön belül

összesen nyolc szürkebarát mérette meg magát. A győztes ez

utóbbiak közül került ki a szombati rendezvényen.

Nagy István, a Hamvas-fürt borművészeti díjas Gyöngyösi

Hegyközség elnöke elmondta: a gyöngyösi bor egykori

hírnevének helyreállítását segíti a helyi borverseny magas

színvonala, hiszen a borvidék zászlós bora, a szürkebarát

mellett a többi fajta is kiemelkedő borral képviseli a

térséget szerte a világban. Bárdos Benjámin borász – akinek

pincefogadójában a borkóstolásra sor került – versenyen

kívül mutatta be csúcsborát, a Zenitet, amely a tokaji

különlegességek méltó versenytársa lehet.

Gyöngyösnek az idei évben is szürkebarát a várost képviselő

bora, ezt a szőlőfajtát – amely Burgundiából még az

Árpád-korban hazánkba jutott – valószínűleg a Mátraalján

lehet a legmagasabb minőségben előállítani, noha

Badacsonyban is remek szürkebarát készül. A szürkebarát a

hazai sznobéria okán pinot gris, pinot grigio vagy

grauburgunde néven könnyebben eladható, így a győztes bort

is Pinot Gris néven forgalmazza az előállító vállalat.

 

Forrás: www.preshaz.eu/Hirek.htm

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

995 - A MAGYAR PARLAMENT JOGKÖRÉT ÉS ÉPÜLETÉT TÖRVÉNYTELENÜL BITORLÓ TOLVAJBANDA ÉS TÁMOGATÓIK FIGYELMÉBE!

Von: Lévay Atilla [mailto:levaya@enternet.hu]
Gesendet: hétfő, 2008. május 26. 05:12
An: Kutasi József
Betreff:
ÖNÖK! IGEN TISZTELT KÉPVISELŐ

HÖLGYEK ÉS URAK,

 

A MAGYAR PARLAMENT JOGKÖRÉT ÉS ÉPÜLETÉT TÖRVÉNYTELENÜL BITORLÓ TOLVAJBANDA ÉS TÁMOGATÓIK FIGYELMÉBE!

 

Ma, május 26.-án van Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének második évfordulója, amikor szétkürtölte, hogy a

Magyar Szocialista Párt vezetői, a 2006 áprilisában tartott választások előtt, előre megfontolt szándékkal össze-vissza

hazudoztak és ilyen hazug ígéretek alapján nyerték azt meg.

 

Minden civilizált jogrendszerben alapelv, hogy a megtévesztéssel kötött szerződés érvénytelen, semmis.

 

Az érvénytelen, semmis társadalmi szerződésre alapított hatalomgyakorlás illegitim!

 

Ha az Országgyűlés,

ÖNÖK! IGEN TISZTELT KÉPVISELŐ

HÖLGYEK ÉS URAK,

 

támogatja ezt az illegitim kormányt, és lehetővé teszi annak további hatalombitorlását, akkor az országgyűlés is

illegitim.

 

 

Meddig tipródnak még és folytatják ezt a kutyakomédiát?

Lévay Atilla

A Justitia Bizottság tagja.

 

 

MAGYARORSZÁG ÉRINTHETETLENEI

 

A korrupciós ügyek margójára!

 

Mi a különbség az indiai és a magyar érinthetetlenek között?

 

Indiában valamikor az "érinthetetlenek" a lenézett, legalsó, kaszthoz tartoztak. Magyarországon ma 2007-ben pedig a legfelsőhöz! A jelenleg hatalmon lévő MSZP/SZDSZ tolvajbandához. Itt most ámokfutásuk zavartalan, nekik mindent szabad, nem vonatkoznak rájuk törvények, és a "Noblesse oblige" eszméje semmit sem jelent és soha nem is jelentett számukra.

Égbekiáltó hazugságok, csalások, a nemzeti vagyon egymásközötti "privatizálása" magyarul szétrablása után is továbbra bitorolhatják a hatalmat, következmények nélkül.

ÉRINTHETETLENEK!

Több mint egy év telt el Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde óta,  amikor szétkürtölte, hogy a Magyar Szocialista Párt vezetői, a tavaly áprilisi választások előtt, előre megfontolt szándékkal össze-vissza hazudoztak és ilyen hazug ígéretek alapján nyerték azt meg.

Ennek eddig semmi érdemi következménye nem volt!

Ők érinthetetlenek!

Bértolnokaik éjjel-nappal harsogják, hogy az őszödi beszéd a legigazabb beszéd volt ami valaha is elhangzott Magyarországon politikus szájából.  Senkinek sem tűnik fel, hogy mialatt "elqrták" az ország dolgait, saját maguknak milliárdos vagyonokat sikerült ősszelopniuk! És az emberek egy része még mindig nem vette észre, hogy az "Érinthetetlenek" évek, évtizedek óta le és hülyének nézik, nincstelen, kiszolgáltatott földönfutóvá tették és már nincs hová hátrálnia!

Hinni, reménykedni akar, hogy ez csak egy rémálom és nem lehet igaz, mint az a kártyajátékos, aki már mindenét elvesztette, de továbbra is görcsösen reménykedik és fut a pénze után.

Hihet nekik még ezek után is valaki?

Minden civilizált jogrendszerben alapelv, hogy a megtévesztéssel kötött szerződés érvénytelen, semmis.

De a mi érinthetetleneink ezen csak röhögnek. A kutya ugat(hat), de a karaván halad.

************************************************************************************************************************

Parlamenti képviselőink figyelmébe:

Az érvénytelen, semmis társadalmi szerződésre alapított hatalomgyakorlás illegitim!

Ha az Országgyűlés ezt az illegitim kormányt támogatja, akkor az országgyűlés is illegitim!

A Rendőrség, ha végrehajtja a jelenleg törvénytelenül hatalmat bitorló bűnbanda utasításait szintén illegitim!  Bűntársává, cinkosává, az MSZP/SZDSZ (ÁVH szerü) "öklévé" silányul és megszűnik Magyarország  rendőrsége lenni! Egy hatalmat bitorló illegitim kormány parancsainak végrehajtását, a Rendőrség törvénytisztelő tagjainak nem csak lehet, de kötelességük is megtagadni. A nürnbergi perek óta, nem lehet arra hivatkozni mentő körülményként, hogy felsőbb parancsot hajtott egy katona, vagy egy rendőr végre, tehát nem ő felelős a teteiért és azok esetleges következményeiért!

Miután Gyurcsány Ferenc és az MSZP vezetői beismerték, hogy szándékosan félrevezették és megtévesztették a választókat a tavaly áprilisi parlamenti választások eredménye érvénytelen, semmis!

Magyarországnak 2006 áprilisa óta nincs törvényes kormánya.

Meddig tarthat még ez az eszement ámokfutás?

Lévay Atilla

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

994 - Dr. Nagy László ügyvéd: Egyházi és világi ,hazai és külföldi magyar személyiségek kerestek meg,...

[mailto:nemzetihirhalo@yahoogroups.com]

Im Auftrag von Kovy
Gesendet: hétf
ő, 2008. május 26. 08:38
An: Dr. Nagy László
Cc: Kutasi József
Betreff: [nemzetihirhalo] Re: Sürgős közzétételi kérelem

 

Tisztelt Dr. Nagy László ügyvéd úr!

 

Újra elolvastam Stoffán György riportját, melyet az Európai Idő is leadott. Továbbra is igazat adok neki, hiába veri oly hevesen az asztalt a jogosan kritizált oldal!

 

A közlésnek helyt adok a "halgattassék meg a másik oldal is" elv alapján.

 

Üdvözlettel:
Kovács János
Hírháló mindenes
www.nemzetihirhalo.hu

----- Original Message -----

Sent: Monday, May 26, 2008 12:01 AM

Subject: Fw: Sürgős közzétételi kérelem

 

 

----- Original Message -----

Sent: Saturday, May 24, 2008 6:21 PM

Subject: Sürgős közzétételi kérelem

 

Kovács János úrnak

Nemzeti Hirháló

főszerkesztője

 

Kedves János!

Egyházi és világi ,hazai és külföldi magyar személyiségek kerestek meg, hogy miután Rendünk széleskörben elismert keresztény-nemzeti munkát végez az egész Kárpát-medencében- ( Itt jegyzem meg, hogy XVI. Benedek pápa  személyemet Apostoli Áldásban részesítette néhány hónappal ezelőtt )  Hivatalos Nyilatkozattal reagáljon Stoffán Gy. Ernő elképesztően kártékony, hitvány, stílusában pedig alpári  és hazug nyilatkozatára,amelyet széles körben terjesztenek az interneten. " Csíksomlyó, avagy a magyar katolikusság hanyatlása .." cím alatt. UDK, Európai Idő stb )

Ennél rombolóbb szándékú förmedvényt még nem olvastam még baloldali újságíró tollából sem!

Mellékelem Rendünk Hivatalos Níilatkozatát, amelynek az azonnali  közzétételét kérem a Nemzeti Hírhálón, ahol szintén megjelent ez a förmedvény, ami igen nagy hiba volt!

Köszönettel:

 

Dr. Nagy László ügyvéd

a Magyar Királyi Szent László Lovagrend Rendi kormányzója.

dr.nagy@t-online.hu

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

993 - www.kutasi-jozsef.hirfutar.de.vu letzter Zugriff am Mon, 26 May 2008, 09:02:19

Von: webcounter@goweb.de
Gesendet: hétfő, 2008. május 26. 09:11
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
www.kutasi-jozsef.hirfutar.de.vu

 

 

 

Homepage Bezeichnung:

Kutasi József - Politikai Hírfutár

eingetragene EMail Adresse:

antal@jozsef-kutasi.de

aktueller Counterstand:

10644

letzter Zugriff am:

Mon, 26 May 2008, 09:02:19

gewähltes CounterLayout:

28

Zugriffe der letzten 7 Tage:

14 / 126 / 159 / 86 / 132 / 100 / 115

durchschn. Hits pro Tag:

104

 



 

992 - Bayer Zsolt: Megérett a világ... - Egy magáncég milliárdos hiteléért vállalt kezességet a kormány - A Jobbik 12 pontja Trianon ledöntéséért

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: vasárnap, 2008. május 25. Mai 2008 22:07
An: Kutasi József
Betreff:
Bayer Zsolt: Megérett a világ...

 

 A Jobbik 12 pontja Trianon ledöntéséért

Ha az elmúlt 18 esztendőben Magyarországon valóban magyar érdekeket képviselő kormányok lettek volna, a trianoni határok már régen a porba hullottak volna. A kettős állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás és a 2005. szeptember 26-ai árulás az Országgyűlésben bebizonyította, hogy az elszakított magyarság semelyik parlamenti pártra sem számíthat.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az EU legnagyobb lélekszámú jogfosztott nemzeti kisebbségének céljairól megkezdte a tárgyalásokat több határon túli magyar párttal, civil szervezettel, lelkésszel, polgármesterrel és iskolaigazgatóval. A Jobbik nem utópisztikus múltba merengést szeretne, hanem egy pragmatikus, időszerű program kidolgozásán fáradozik, melynek 12 alaptétele az alábbi.

1. Magyar állampolgárság megadása minden határon túli magyarnak, bárhol is éljen a világban.
2. A székelyföldi területi autonómia törvény általi szavatolása.
3. Területi autonómia a felvidéki magyarságnak.
4. A Délvidéki Társnemzeti Régió létrehozása.
5. Önálló magyar járás Kárpátalján.
6. Önálló magyar egyetem, főiskola Kolozsvárott, Beregszászon, Szabadkán, Pozsonyban.
7. A csángó magyarok anyanyelvének szabad használata.
8. Társadalmi vita a trianoni diktátumról.
9. Június negyedikének nemzeti emléknappá minősítése.
10. Wass Albert személyének rehabilitációja.
11. Magyar családi, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő programjának kidolgozása szerte a Kárpát-medencében.
12. A Kárpát-medencei sportklubok magyar bajnokságokban való indítása.

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke

A Magyar Gárda csatlakozott az esztergomi Trianon-megemlékezéshez

Június 4-én szerdán, 16.30-tól Esztergomban a Hősök terén a MÖM és a HVIM közös trianoni megemlékezést hirdetett meg, melyhez csatlakozott a Magyar Gárda is.

Zagyva Gyula, a HVIM elnöke és Kovács Géza, a MÖM tiszteletbeli elnöke beszéde után menet indul majd az Esztergomi Országzászlóhoz. Ott az Esztergomi Klubszínpad trianoni emlékműsorának bemutatója után Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke mond majd beszédet. Közreműködik: A Táti Fehérlófia Lovas Baráti Kör.

MÖM-Jobbik tárgyalások

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Önvédelmi Mozgalom május 23-án pénteken folytatta a megkezdett párbeszédet. Mindkét szervezet a legmagasabb szinten képviseltette magát, a közös célokról és lehetőségekről esett szó a megbeszélésen. Július 13-án a III. Esztergomi MÖM Táborban Vona Gábor elnök képviseli majd a Jobbikot.

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. május 25.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy magáncég milliárdos hiteléért vállalt kezességet a kormány
2008. május 25., 10:54 fidesz.hu

Egy magáncég 5,2 milliárd forintos hiteléért vállalt kezességet a kormány, egyedi döntéssel. Az Advertum Kft. ebből 3,1 milliárd forintért az első- és másodosztályú futballcsapatok marketingjogait birtokló cég tartozásait rendezné, megszerezve ezzel a klubok médiajogait. Több mint 2 milliárdért pedig saját médiabirodalmát fejlesztené.

A Pénzügyminisztérium csak hétfőn árulja el, miért érte meg a kormánynak az üzlet.

A három magánszemély tulajdonában álló vállalkozás neve akkor vált ismertté, amikor pár hete kiderült: a piaci ár töredékéért kapott bérleti jogot a Nyíregyházi Főiskola egyik milliárdokért felújított épületrészére.
(hírTV)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-magyarhirlap-k.gifBayer Zsolt: Megérett a világ...
2008-05-23 Magyar Hírlap

Az Amerikai Egyesült Államok - nem titokban, hanem hivatalosan! - potenciális illegális bevándorlóként kezel mindenkit, aki vízumot igényel a beutazáshoz. Az Amerikai Egyesült Államok vízumkérő lapjának kérdéseitől (például: bőrszín!!!) minden liberális jogvédő és megmondóember idegrohamot kapna, ha bármely más ország vízumkérő lapján szerepelnének ezekhez hasonlók. (Hogy az amerikai jogsértés miért nem zavarja őket, nos, erről sejtéseink lehetnek, de most hagyjuk.)

Ez pillanatnyilag csak azért fontos, mert a liberális jogvédők és megmondóemberek éppen most rándulnak görcsbe Berlusconi és kormánya tervezett intézkedéseitől.

Miről van szó?

Arról, hogy Olaszországot elözönlötték a romániai cigányok. Papírok, munka, pénz és a legalapvetőbb viselkedéskultúra nélkül érkeztek, érkeznek a napfényes Itáliába, ahol aztán bódévárosokat húznak fel például Róma mellett vagy éppen Róma kellős közepén, a Tiberis partján. És más nagyvárosok mellett és más nagyvárosok kellős közepén. Volt hely, ahol az útkereszteződésben lévő körforgalom közepén zöldellő kis szigetre költöztek be. Az utcán végzik a dolgukat, irtózatos koszt és szemetet gyártanak. Koldulnak, kéregetnek, zaklatják az olaszokat. És természetesen bűncselekményeket követnek el - és egyre súlyosabbakat. A türelem akkor fogyott el először, amikor egy román cigány megölte egy olasz katonatiszt feleségét. Azután következett a mostani eset, amikor egy másik román cigány el akart lopni egy csecsemőt. (Biztos nem szabad leírni, hogy "katonatiszt" és "csecsemő", mert ezek a fogalmak alkalmasak a gyűlölet keltésére, miképpen az Olaszliszkán meglincselt tanár esetében is valami ilyesmit kértek számon a z ügyvédek - megáll az ember esze...)

Olaszországban mindezek után az új jobboldali kormány elhatározta, hogy véget vet ennek a lehetetlen és iszonyatos állapotnak. Berlusconiék úgy döntöttek: bűncselekménynek nyilvánítják az illegális bevándorlást, és kitoloncolják a romániai cigányokat. Legalábbis azokat, akik munka, megélhetés és engedély nélkül kizárólag semmittevéssel, koldulással vagy bűnözéssel tartják fenn magukat.

Nincsen normális ember, aki ezzel ne értene egyet. Igen ám, de a mi liberális világunk tele van elmebeteggel. S így állhat elő az a helyzet, hogy a liberális jogvédők és megmondóemberek most szörnyülködésbe fognak. Mert természetesen Berlusconi a rossz fiú és a "populista".

John Lukacs már 1984-ben a következőket írja az Egyesült Államok 20. századi története című művében:

"Ismerjük el, hogy a tömeges bevándorlás áradata a jellegzetesen amerikai nemzeti karakter kikristályosodását megakasztotta ugyan, de a nemzeti egység fennmaradását (...) nem sodorta veszélybe. Hogy hová vezet mindez, azt a jövő rejti el előlünk, kivált azok után, hogy a mostani kormányzatok meggondolatlanul szélesre tárják a kapukat a trópusi délről bezúduló bevándorlók óriási tömegei előtt. Tán még abban a kijelentésben sincs túlzás, hogy a fő veszélyt az Egyesült Államok szemszögéből nem a Szovjetunió jelenti, hanem az úgynevezett harmadik világ. Ennek vad beözönlése egyre nagyobb mértékig, egyre nyilvánvalóbban van jelen az Egyesült Államokban."

Nos, Amerika - mondom - ma már potenciális illegális bevándorlókként kezeli a vízumkérőket. Az Európai Unióban pedig, ha az olaszok - most éppen ők, holnap majd más - megpróbálnak gátat vetni a román cigányok elviselhetetlen beözönlésének, akkor mindjárt megszólal a farizeusok kórusa, és farkast kiált.

Az olaszoknak és Berlusconiéknak tökéletesen igazuk van.

Nincsen eszme, nincsen ideológia, amelynek nevében el kellene viselniük és tűrniük azt, ami az országukban történik. És senki ne jöjjön most a kereszténységgel - mert Jézus azt nem tanította, hogy szeresd a gyilkosodat s azt, aki a házadba piszkít. Ő csak a felebarátodról szólt. Viszont a kufárokat kiverte a templomból.

S hogy egészen kristálytiszta legyen a kép, íme a következő hír: a labdarúgó Európa-bajnokság idejére az osztrákok visszaállítják határaikon az ellenőrzést. Tehát ha én el akarok menni Bécsbe egy meccsre a fiaimmal, vagy Ön, nyájas olvasó, akkor "vegzálva" leszünk a határon. De a román cigányokat senki ne merje bántani, ha utcán hálni, utcára rondítani, koldulni, lopni és ölni mennek Olaszországba.

Megérett ez a világ a pusztulásra. Hál' istennek, nem is tart már soká...
Bayer Zsolt, főmunkatárs
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

2008. május 25., vasárnap

991 - Képernyős prezentáció > Amit az élettől akarok!

Von: Napparduc Napparduc [mailto:napparduc@freemail.hu]
Gesendet: szombat, 2008. május 24. 10:17
An: Kutasi József
Betreff: Re: Képernyős prezentáció > Amit az élettől akarok!


Köszönöm! 

Ez nagyon szép, és igaz szavak, óhajtások. Bizakodjunk, hogy minél többen teszik, és élik meg ezeket.
Üdv.....        -Np-

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





 

990 - Dr.Kolozsy Sándor.C.D.V.A.: Hát ez csodálatos! Magyar szerelvény Székelyfőldön Árpád sávos, és különböző Magyar Zászlókkal feldíszitve? .(Gyímes

Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A. [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: vasárnap, 2008. május 25. 08:47
An: Kutasi József

Betreff: Hát ez csodálatos! Magyar szerelvény Székelyfőldön Árpád sávos, és különböző Magyar Zászlókkal feldíszitve? .(Gyímesbűkk)?

 

Kedves Jutka- Csilla!

 

Köszönöm a küldeményedet, és erre a címre rákattintva nemhittem a szememnek.Örömtő könnyes szemmel nézem a Magyar vonatot , Árpád sávos, és Koronás Magyar címeres zászkókkal kidiszitve Székelyfőldön.

 

Majd az óriási Magyar-Székely tömeg a kezükben,ugyanazu zászlókkal kidíszítve. Most örömmel veszem tudomásúl, hogy a hosszú évtízedes Nemzetközi munkásságunk kiállásunk nem volt hiában!Nagyon sajnálom mind azokat a Magyar-Székely testvéreket, akikkel otthol, és külfőldön hosszú évtízedeken át vertük a lármafát Világszerte, hogy sajnos Ők már elhagyták sorainkat, és nem láthatják a hosszú kitartó nehéz, költséges munkájuk utáni eredményt, mint pl a Dr. Wass Albert, Zolcsák Istvá, Dr. Nádas János,Dr. Nánay Endre, Dr. Kövér János,Ft.Dr.Hites Kristóf, Erdélyi Világszövetség Társelnökei, és még sokan, de sokan mások, más erdélyi Magyar szervezetek vezetői tagságai,akik életüket adtták Mert végre az erdélyi Magyar népünknek ime több szabadságuk legyen.

 

Legalább  mint annyira amirde már most megnőt. 

 

Sajnálom azt az egy millió magyart-székelyt,akik 1945-előtt alatt "Progromok" alatt ellettek hurcolva otthonokból Rumánia különböző internáló táborokban,s mint azokat akik a Rumun különbözö politikai börtönökben, s végülis a Duna-Delta Csatorna építtése közben is a fél millió politikai áldozatok is a különböző kisebbségi nemzetek közül aminek 75%-a rumániai erdélyi Magyar volt, a Ceausescu idejében. Amit az utóbbi években már nemis használnak többé!

 

Nagy Apámat, akit 1923-ban mint a kolozsvári táblabírot magyarsága miatt megőlték ott a főtéren

 

Majd fiát apámat Kolozsy Györgyöt a Temesvári felkelésen. Majd szülővárosomban Kolozsváron  Hostáton a Szalma.-Gáspár-Incze Nagy bátyámék, nagynéném és a többi száz-meg száz Magyar öregek öngyílkosságot követtek el, mert a Rumun hatóság elkobozta házaikat, és Ők nemakartak Oláh főldre kényszerrel kitelepedni, a 80-as években !

 

Kedves Jutka!

 

Bocsássd meg, hogy hírterlen ennyire elfút a búzgóság miután rakatrtintottam erre a címre, és megnéztem ezt a videot Gyímesről Székelyfőldről,

mert ezzel nemcsak nekem, hanem tovább adva egy csomó külfőldön, de még otthol élő Magyar testvérnek is örömet szeresztél, hogy ma a 2008-as

év közepén mindenki láthassa az otthoni Erdély Országunk pozitív fejleményeit.Minha a 40-es évet látnánk, amikor a Bécsi döntés visszacsatolta Erdély északi részét.

 

Magyaros baráti szeretettel köszöntelek: Sándor.

 

Dr.Kolozsy Sándor.C.D.V.A.

kolozsvári szűletésű Szobrászművész.

Szabadságharcos-1956.

 

Erdélyi Világszövetség-Társelnöke.

Sydney Csoport elnöke.

1981-2005.

Sydney-Ausztrália.   

 

 Rákell kattintani erre a címre alul,és meglehet látni a kidiszített Magyar vonat videot Székelyfőldön.

 

 http://youtube.com/watch?v=UjPDprrJnPM 

 

 

Lengyel Károly


ŐSÖK SZÓLNAK

Ősök szólnak porból, fényből,
Napnyugatról, napkeletről,
Kárpátokban dobok szólnak,
Őrtüzek is ki nem húnynak.

Környest jönnek földből, égből,
mind egybe van messze fénylőn.
Szablyát, íjat ők ragadnak
oltalmára árva honnak.

Zengő hangjuk éjből ködből,
Mind kiáltja messzeségből:
Nem ezért volt annyi álmunk!
Országunkat nem hagyhatjuk!

Bérc karéját rázzák szelek,
Csillagösvény megremeghet.
Jönnek képek, regék, táncok
Emesének szép álmáról.

Atyák lelke költözni kél.
Érkezének forgószélként!
Bennünk laknak, úgy vigyáznak
Országára hű fiaknak.

Dicső kezük mozdít kezet,
Beszélni hí' lelkük lelket.
Keres szemük jó lovakat,
Kaszálókat jó hajrának.

Mind megállnak szép sorokban.
Szilaj szívük dobra dobban.
Minket hívva kurjongatnak,
Szabad hazát visszaví'nak.

Nagy időknek fejedelmi
Tesznek csodát, jel ha égi.
Ők tudják a Nap járását,
Égi ösvényt, lábak nyomát.

Rovás leszünk, ősök mondják.
Miénk marad ez az ország!
Fog majd kezünk íjat, szablyát,
Lerúgatjuk csillag porát!

Visszajövünk porból, fényből,
Napnyugatról, napkeletről.
Kárpátokban dob ha dobban,
Őrtüzeink újra gyúlnak.

Őseiknek hamvát, lángját
Hű fiaink megvigyázzák.
Hamvak, lángok mind vigyáznak,
Kárpáthazát megtartanak.

Hamvainkból, lángjainkból
Dobjainknak jó szavából,
Hű fiaink mind értenek,
Szívről szívre megőriznek.

róttam Pesten, Farkas évének Ígéret havában,
holdtelje után harmadik estvéletkor
Lengyel Károly.

==========================================================================================================================

Magyar! Legyen hited! S ujból lészen országod! Történelmi Nagy,magyarországod!

A Szúmír-Szkittya-Hun-Avar-Ősmagyar, őseink főldjén, a Kárpátmedencében.!!!

==========================================================================================================================

989 - KIRÁLY BÉLA - KONTRA - BOKOR IMRE - KONTRA - BÍRÓSÁG

http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8484&mode=nested&order=0&thold=0


http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/themes/Archer/images/sitename.gif

KIRÁLY BÉLA - KONTRA- BOKOR IMRE - KONTRA - BÍRÓSÁG

 

ELŐZMÉNYEK

Leslie Bain (nyugati újságíró, aki az ’56-os forradalom és szabadságharc idején Magyarországon tartózkodott) megállapítása szerint: „Az újabb kori történelemben nem volt olyan esemény, amelyről annyit hazudtak volna, amelyet annyira eltorzítottak és beszennyeztek volna, mint a magyar forradalmat”. Sajnálatos, hogy ezt a megállapítást (korrekt, sokoldalú és alapos vizsgálatok alapján) ki lehet egészíteni azzal, hogy szép számmal voltak (és vannak) olyan személyek, akik a tragikumában is dicsőséges forradalmunkat felhasználták arra, hogy hazugságokkal szerezzenek hírnevet, anyagi-és erkölcsi elismerést, kitűntetéseket, valamint különféle tisztségeket maguk számára. Etalon példaként lehet megemlíteni Király Bélát, aki légből kapott történeteivel szinte a fél világot az orránál fogva vezette, és amelyek révén kitüntetések, díszpolgárságok, oklevelek, tiszteleti tagságok, tisztségek vagy más elismerések brezsnyevi mértékű halmazát mondhatja magáénak. Király Béla kiszolgálta Horthyt, Szálasit, Beregffyt, Farkast, Rákosit, Batát, Nagy Imrét, Kéthlyt, Antallt, Borosst, Hornt, Orbánt, Medgyessyt, időben és ügyesen „váltott” át mindig arra a személyre, akitől egzisztenciája függött. Király Béla (hiszékeny és tájékozatlan patrónusai segítségével) eljutott oda, hogy már-már maga is elhitte a hazugságait, és úgy felbátorodott, hogy bírósági pert indított személyiségi jogainak megvédése érdekében ellenem (valamint egy kiadó és egy társszerző ellen), mert a „KIRÁLY MEZTELEN” c. írásomban szóvá tettem az életútját végigkísérő – alávaló - cselekedeteit, „csúsztatásait”, hazugságait és érdemtelenül kapott (szerzett) elismeréseit.

A peranyag rövidített (de érdemileg nem csorbított) változatát, valamint a per állását azért „terítem” a nyilvánosság elé, mert Király Béla a MINDENTUDÁS EGYETEME c. sorozatában félre tájékoztatta a tévét nézők millióit, és sokan láthatták (premier plánban), hogy milyen „lelkes” tapsot kapott az előadására, még olyan személyektől is, mint Mécs Imre, Fónay Jenő, Szabó Miklós altábornagy, akik „hivatalból” is tudhatták, hogy az előadó minden szavával „űbereli” Háry Jánost! Tekintettel arra, hogy a pert vezető tanácsvezető bíró nagy gondban volt a felperes és az alperes közti vitás kérdések megítélésében, ezért az alább felvázolt anyag birtokában,- a Tisztelt Olvasók szíves figyelmébe ajánlom, hogy kíséreljék megoldani a „gordiuszi” csomót, mellőzve a szubjektivizmust és a jogi buktatókat.


KIRÁLY BÉLA (BÍRÓSÁGI) KERESETI TÉTELEI


BEVEZETÉS

Kivonat,- Király Béla jogi képviselőjének (dr. Wágner László ügyvéd) beadványából:

-A felperes személyhez fűződő jogait sérti az I. r. alperes A Király meztelen c. írása, valamint a II. r. alperes által kiadott kötetben a „Tisztelt Szerkesztőség” kezdetű olvasói levél, mert egyrészt valótlanok, másrészt a közismert és előrehaladott korú történelmi személyiség jó hírnevét súlyosan sértik és alkalmasak a felperes hátrányos társadalmi megítélésére.

-A felperes hosszú élete során számtalan történelmi eseménynek volt aktív részese. Részt vett a második világháborúban, ott személyes érdeme volt, hogy Magyarország híres műemlékét, ismert városát (Kőszeg) nem rombolták le a háború utolsó szakaszában.

-A Rákosi érában, koncepciós perben halálra ítélték, és több mint öt évig ezzel az ítélettel élt a börtönben.

- 1956-ban, a forradalom alatt, egyebek mellett az újonnan megalakult Nemzetőrség főparancsnoka volt, majd a forradalom leverése után az elnyomó rezsimmel szemben nemzetközileg is nagy tekintélyt szerezve, szervezte az ellenállást, illetve gondoskodott arról, hogy a világ közvéleménye a valóság alapján ismerje meg a magyar forradalom eseményeit, történéseit.

- A felperes az Amerikai Egyesült Államok New York város egyetemének emeritus professzora, az USA Legfelsőbb Katonai Kiképző Intézete parancsnoksága és tanári karának tiszteletbeli tagja.

- A felperes a magyar zsidó munkaszolgálatosok életének megmentéséért a Holokauszt Intézet Jeruzsálemben „Igaz ember” címmel és kitüntetéssel jutalmazta, nevét az Igazak falán márványba vésték.


Ehhez képest I. rendű alperes kisstílű és valótlan állításai egy történelmi személyiség érdemeit kívánják kétségbe vonni, azokat semmissé tenni oly módon, hogy jó hírnevét súlyosan sértik.



RÉSZLETEIBEN

1/ Cáfoljuk az alperes állítását, miszerint Király Béla nem akadémikus, mivel az MTA igazolása szerint a felperes az MTA külső tagja.

2/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy Király Béla nem volt a Nemzetőrség főparancsnoka;

3/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy a forradalom alatt Király Béla nem volt négy kulcspozícióban;

4/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy Király Béla nem vett részt a Nagykovácsi csatában;

5/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy Nagykovácsiban nem volt légvédelmi tüzérosztály;

6/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy nem volt atomrobbantásra emlékeztető detonáció Nagykovácsiban;

7/ Cáfoljuk az alperes állítását, hogy Király Béla nem kaphatott olyan utasítást 1956. november 4-én (hajnalban) Nagy Imrétől, hogy ne lőjenek a szovjetekre;

8/ Az I. r. és a II. r. alperesek állításával ellentétben Király Béla nem szolgálta ki Szálasit, hanem a nyilas hatalommal szemben ellenállást szervezett, a hadi kitüntetést olyan harci cselekményért kapta Szálasitól, amelyet még Horthy kormányzó hagyott jóvá elmozdítása előtt.


Mindezek alapján kérem, hogy a Bíróság állapítsa meg, hogy az alperesek megsértették a felperes személyhez fűződő (jó hírnév) jogát, kötelezze az alpereseket a jogsértő magatartás abbahagyására és országos napilapban a megfelelő nyilvánosság biztosítása mellett adjanak elégtételt saját költségükön a felperesnek.

Kérem, hogy a bíróság (Sic!) nem vagyoni kártérítésként 500 000 Ft összeg megfizetésére, és 1 000 000 Ft közérdekű bírság megfizetésére kötelezze az alpereseket, továbbá kötelezze őket a perköltség és az ügyvédi munkadíj megtérítésére.


ALPERESI – DOKUMENTÁLT – ÁLLÁSPONT


BEVEZETÉS

Az alperesek részéről visszautasítjuk a felperes által beadott kereset minden egyes pontjában megfogalmazott cáfolatokat és az általunk beterjesztett (dokumentált) adatok alapján kérjük a Bíróságot a felperes keresetének elutasítására, valamint az elutasítással járó erkölcsi és anyagi vonzatok megállapítására.

Király Béla egyetlenegy állítása sem helytálló! Fondorlatos és „ügyes” „csúsztatással” kerüli meg a KIRÁLY MEZTELEN, vagy a TISZTELT SZERKESZTŐSÉG c. anyagokban felvetett kérdéseket, illetve azok lényegi oldalát, bizonyítékok hiányában elvárja, hogy higgyenek neki, feltételezvén, hogy több mint 50 év távlatából nem kerülnek elő a valós tényeket (eseményeket) hitelesen igazoló tanúk vagy okmányok.

A felperes annyira elbizakodottá és vakmerővé vált, hogy peres úton kíván újabb erkölcsi és anyagi elismeréshez jutni azokért a minősíthetetlen dolgaiért, amelyeket eltakart a nyilvánosság elől, mert kitalált történeteivel megtévesztette az ország, sőt a külföld közvéleményét is, mindenhol „bezsebelve” a különféle elismeréseket.

Nem lehetünk tekintettel a felperes „előrehaladott” korára és történelmi személyiségére, mert azok az egykori bajtársai (kollégái vagy beosztottjai), akiket cserben hagyott vagy akiket elárult (megvádolt), nem érhettek meg ilyen szép kort, és Király úgy vált történelmi személyiséggé, hogy kaméleon módjára változtatta nézeteit, mindig azok mellé állt, akik a hatalmat birtokolták, de kritikus helyzetben eltávolodott az érintettektől. Történelmi személyiség volt Caligula, Néró, Rettegett Iván, Hitler, Göring, Haynau, Sztalin, Ceausescu vagy Kádár is, mégsem kerülhették el a fizikai vagy erkölcsi felelősségre vonást elítélendő tetteikért.


RÉSZLETEIBEN

1/ Nem vitatható, hogy Király Béla az MTA külső tagja, de az „AKADÉKIKUS” cím használata kifogásolható, mivel a megkülönböztetések (akadémikus – az MTA levelező tagjaaz MTA külső tagjaaz MTA tiszteleti tagja) azért vannak, hogy jelezzék az akadémiai tagság milyenségét is. Egy akadémikus például más jogokkal van felruházva (szavazati, választási, választhatósági, stb.), mint a többi MTA tagok, a tiszteletdíja is különbözik a többiekétől, tehát a megkülönböztetés érdekében (Király Bélán kívül) mindenki azt a címet tünteti fel, amelyik kategóriába tartozik.


2/ Király Béla nem lett kinevezve a Nemzetőrség főparancsnokává! Király Béla 1956. október 29-én hagyta el a kórházat (kisebb műtéti beavatkozást követően), a Nemzetőrség szervezése pedig október 24-én spontán módon megkezdődött szerte az országban. Október 29-én már - viszonylag – békés állapotok voltak Budapesten és az országban, a szovjet csapatok zöme is kivonult Budapest területéről.

Október 29-én este a Forradalmi Tanácsot választó gyűlésen Király Bélát tiszteletbeli elnökké választották, majd a megválasztott elnökségi tagok átmentek Nagy Imréhez, ahol Király Béla kérte, hogy bízzák meg egy forradalmi szervezet vezetésével.

Nagy Imre elzárkózott ennek a kérésnek a teljesítésétől, sőt október 30-án is csak egy előkészítő bizottság létrehozását hagyta jóvá. Erről egy hivatalos kormánynyilatkozat is megjelent: „A forradalmi harcokban részt vett egységek megbízottaiból, a honvédség a rendőrség képviselőiből, a megalakulás alatt álló munkás és ifjúsági egységek képviselőiből alakuló Forradalmi Karhatalmi Bizottság előkészítő bizottságának a mai napon történt megalakulását a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa nevében tudomásul veszem és megerősítem”.

Az Előkészítő Bizottság október 31-én ülésezett a Kilián laktanyában, ahol foglalkoztak a Nemzetőrség szervezési kérdéseivel, de szavazás nem volt és határozatot nem hoztak.

Ugyanezen a napon, Király Bélát a Minisztertanács kinevezte Budapest katonai parancsnokává (városparancsnokává), a kinevezést Király Béla elfogadta. A Szabad Kossuth Rádió 1956. november elsején, 04.30-kor sugárzott híreiben közölte a kinevezés tényét.

 

November 3-án a Kilián laktanyában ismét ülésezett a Forradalmi Karhatalmi Bizottság, és a kora délutáni órákban megválasztotta Király Bélát a Nemzetőrség főparancsnokává, azzal a szépséghibával, hogy a Bizottságban a nemzetőröket nem képviselte senki, a Bizottság feladatát nem képezte nemzetőr főparancsnoki választás, és a választás ellentétben volt Nagy Imre álláspontjával, így a Minisztertanács kinevezését Király Béla nem kapta meg, tehát de jure és de facto nem lett a Nemzetőrség főparancsnoka!

Az már csak „hab volt a Nemzetőrség tortáján”, hogy - mint olyan -, főparancsnokság sem létezett(!), és egy főparancsnokságot - fél nap alatt - csak „királyi mesében” lehet létre hozni!

Talán részletesebb kifejtést nem is igényel, hogy a „főparancsnokság” hogyan volt képes (Király Béla állítása szerint) egy nemzetőr ezreddel (?) a váratlanul bekövetkezett szovjet katonai inváziót követően kivonulni Budapestről a Szabadság hegyre, arról már nem is beszélve, hogy nemzetőr ezred nem létezett(!), mert zászlóaljakban szervezték a nemzetőröket, és sem közös objektumokkal, sem járművekkel nem rendelkeztek.

Valójában,- a magát Nemzetőr főparancsnoknak tartó Király Béla, mint Budapest katonai parancsnoka, dezertált a fővárosból, eligazítás és értesítés nélkül itt hagyta katonáit és nemzetőreinek elsöprő többségét is!

3/ Nem képezheti vita tárgyát, hogy Király Béla nem volt négy „kulcspozícióban”, nem volt a Nagy Imre kormány tagja, előkészítő bizottsági tagsága nem volt „kulcspozíció”, Nemzetőr főparancsnoki kinevezést nem kapott, viszont egyedüli kulcspozíciójaként elfogadható Budapest katonai parancsnoki beosztásában „egy fűszálat sem tett keresztbe”! No comment!


4/ Nagykovácsi csata márpedig nem volt! Volt egy kisebb összetűzés a Nagykovácsi környékén lévő nemzetőrök és a beérkező szovjet 97. gépesített ezred harcosai között, 10 nemzetőr életét vesztette, 13 személy fogságba került, viszont Király Béla a harcérintkezés előtt a Kopasz hegyi kilátóhoz ment, egy dorogi küldöttséggel való tárgyalás céljából, majd onnan nyoma veszett. A fogságba esett nemzetőrök vallomása szerint Ausztria irányába távozott. A szovjet különleges hadtest felderítő főnökének,- I. I. Szkripko ezredesnek a vezetésével, egy speciális csoport indult útba Király Béla felkutatására, de az akció nem vezetett eredményre.

Király Béla állítása szerint Nagykovácsinál tüzérséggel be lettek kerítve, tehát ő a bekerített területen kívül tartózkodhatott, ezért kerülhette el a fogságot, vagyis: a csatának nem nevezhető összetűzésben nem volt (nem lehetett) jelen. Az már a kabarétréfák kategóriájába tartozik, hogy tüzérséggel még soha nem kerítettek be senkit és semmit!

Király Béla több interjújában (újságokban, rádióban, tévében) azt nyilatkozta, hogy Nagykovácsiból a csata befejeztével, több ezer nemzetőrrel „laza menetben” vonultak Ausztria felé, de ebben annyi lehet az igazság, mint Király többi nyilatkozataiban, mert a Nagykovácsiban összegyűlt nemzetőrök létszáma százon alul volt, a szovjetek határzárja már (Ausztria felé) november 10-től meglehetősen jól funkcionált, több ezer harcos „laza” vonulását pedig a szovjet felderítők behunyt szemmel is felfedezték volna.


5/ A felperes cáfolatát, hogy Nagykovácsinál nem légvédelmi üteg volt, hanem egy légvédelmi tüzér osztály önmaga „cáfolta” meg azzal a Bíróságnak beküldött vázlatával, amelyen Budapest (légvédelmi) tűzrendszere van feltűntetve, és a Nagykovácsi felirat mellett ott van a légvédelmi ÜTEG egyezményes jele. Ennek a felismeréséhez viszont legalább egy továbbszolgáló katona vagy őrvezető szakismeretével kell rendelkezni.

Vagyis: nem LÉGVÉDELMI OSZTÁLY, hanem egy LÉGVÉDELMI ÜTEG volt Nagykovácsinál!


6/ Nagykovácsinál nem volt atomrobbanásra emlékeztető detonáció! Király Béla szerint az üteg melletti silóba csapódott be egy repülőről kilőtt rakéta, és az ott felrobbant lőszer okozta azt a gombafelhő szerű látványt.

Tényként állítható viszont, hogy Nagykovácsinál nem voltak lőszertároló silók, sem az üteg, sem a lövegek mellett. Az üteg mellett azért sem, mert az üteg az egy tüzér harcászati-tűzvezetési alegység megnevezése, amelyhez 6-8, egymástól „x” távolságban lévő lövegek tartoznak.

7/ Közvetett bizonyítékokkal állítható, hogy Király Béla nem kaphatott olyan utasítást Nagy Imrétől november 4-én (hajnalban), hogy ne lőjenek a második agressziót elkövető szovjet alakulatokra. Ilyen utasítás ellentétben lett volna Nagy Imre november negyediki, 05.20 h-kor elhangzott rádiószózatára, amelyet a Szabad Kossuth és a Szabad Petőfi Rádió sugárzott a következő tartalommal: „ITT NAGY IMRE BESZÉL, A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ELNÖKE. MA HAJNALBAN A SZOVJET CSAPATOK TÁMADÁST INDÍTOTTAK FŐVÁROSUNK ELLEN, AZZAL A NYILVÁNVALÓ SZÁNDÉKKAL, HOGY MEGDÖNTSÉK A TÖRVÉNYES MAGYAR DEMOKRATIKUS KORMÁNYT. CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK! A KORMÁNY A HELYÉN VAN! EZT KÖZLÖM AZ ORSZÁG NÉPÉVEL ÉS AVILÁG KÖZVÉLEMÉNYÉVEL!”.

Amennyiben Király Béla más utasítást kapott telefonon Nagy Imrétől, akkor viszont az minősül logikai bukfencnek, hogy az utasítás ellenére miért bocsátkozott harcba Nagykovácsinál a szovjetekkel, mit védett vajon Nagykovácsinál maroknyi nemzetőreivel, és mint Budapest kinevezett katonai parancsnoka miért dezertált Budapestről engedély és katonái eligazítása nélkül?

Meg kell jegyezni, hogy Kenessey Csaba egykori nemzetőr, a forradalmárok által elfoglalt „Szabad nép” székházból november 4-én felhívta Király Bélát, hogy szovjet harckocsik közelednek feléjük a József körút és a Rákóczi út irányából, felveszik velük a harcérintkezést. Király Béla nem jelezte Kenessey Csabának, hogy eltávozik a budai „váltóállásába”, mint azt egy későbbi „élménybeszámolójában” elmondta a hallgatóságának, bár azzal sem volt tisztában, hogy „váltóállás” csak a tüzéreknél létezik…


8/ Továbbra is állítjuk, hogy Király Béla kiszolgálta Szálasi Ferencet és rezsimét. Önként jelentkezett Kőszeg védelmére, majd azt nyilatkozta számos fórumon, hogy a kőszegi dandár parancsnoka volt, holott Kőszegen nem volt dandár, de a Magyar Királyi Honvédségben sem létezett ilyen szervezet a II. világháború időszakában.

Kőszeg város katonai parancsnoka v. Kubicza Kázmér vezérkari ezredes volt, Király Béla pedig Kubicza Kázmér mellett segédtiszti funkcióban szolgált. Kőszeget egy megerősített zászlóalj védte, az odatelepült HM apparátust pedig egy testőrszázad oltalmazta.

Király Béla Szálasi Ferenctől kapott kitüntetést, és a Honvédségi rendeletek 1945. január 15. számában olvasható: „A nemzetvezető,- Király Béla vezérkari századosnak, a magyar érdemrend tisztikeresztjét hadidíszítményekkel és kardokkal adományozta”.

Király Béla ezt követően (szintén januárban) kérte a vitézzé avatását, amely egy kis Dunántúli helységben – Magnócán – lett realizálva, (a ma is élő) Sólyom Zoltán karpaszományos tiszthelyettes olvasta elő az eskü szövegét Király Bélának. Az eskü szövege így kezdődött: „ÉN – KIRÁLY BÉLA – ESKÖSZÖM AZ ÉLŐ ISTENRE, A SZENT KORONÁRA ÉS MAGYARORSZÁGRA, HOGY HAZÁMHOZ ÉS ÁLLAMFŐJÉHEZ HŰ LESZEK….”.

1945. március 29-én 09.00-kor a Kőszeget védő zászlóalj eligazításra megjelent tisztjeit Király Béla további kitartó harcra buzdította, majd kijelentette, hogy terepszemlére távozik és Kubicza ezredes folytatja az eligazítást 09.30-kor.

Detre Gyula főhadnagy (századparancsnok) harci naplójából kitűnik, hogy 11.00-kor jutott tudomásukra a védősávjuk előtt megjelent, magyarul beszélő ruszin járőröktől, hogy Király Béla százados átment a szovjetekhez, és egy szovjet tábornok társaságában tartózkodott, ők küldték a járőrt a magyarok állásához, hogy megadásra szólítsa fel a védőket. Később kiderült, hogy Király Béla Paraj százados gépkocsiját eltulajdonítva, harmadmagával, fehér zászlót lobogtatva átment a szovjet alakulathoz, és magával vitte a zászlóalj okmányait, valamint a védőkörlet aknatelepítési vázlatát.

Király Béla azt állította, hogy Kőszeget megvédte a pusztítástól, ott egy lövés sem dördült el, és 16 löveget, valamint 1500-2000 katonát vitt át a szovjet alakulathoz. Ez az állítása bekerülhetne a Guinness-féle rekordok könyvébe, a hazugság kategóriába, és alighanem évszázadokig nem lenne olyan személy, aki megdöntené ezt a rekordot.

Valójában: Kőszeget éjjel-nappal bombázták, aknavetővel lőtték, a harcok során a zászlóalj vesztesége pedig 173 fő volt, a lakosság veszteségéről nincsen hiteles adat.

Király Béla néhány hónap múlva belépett a Magyar Kommunista Pártba, Farkas Mihály nevezte ki tábornokká (vezérőrnaggyá), terhelő vallomást tett Beregfy Károly vezérezredes, Kozma István altábornagy, Czebe Jenő és Berkó István alezredesek ellen, majd Pálffy György és Sólyom László altábornagyok elleni koncepciós per során hallatta hangját, méltó büntetést kérve „szörnyű” vétkeik ellentételezésére.

Valótlanság a felperesnek az az állítása, hogy 5 évig volt halálos ítélettel a börtönben, 1952. január 15-én ítélték halálra (az akkori tábornoki koncepciós perek támogatójából áldozat lett), de már 1952 január 29-én életfogytiglanra változtatták az ítéletet, és Bata István vezérezredeshez írt leveléből (1956. október 16-án) kitűnik, hogy: „A börtönéveimet nem gyűlölködő pesszimizmusban, hanem derűs optimizmusba töltöttem, minden időmet általános műveltségem növelésére, a történelem elmélyült tanulmányozására és az angol nyelvben való tanulmányaim teljessé tételére fordítottam, és ismét változatlan lelkesedéssel kész vagyok munkába állni a szocializmus építésében és a magyar nép szolgálatában”. (Sic!)


ÖSSZEGZÉS

Mellőzve a felperes keresetében nem szereplő további – Király Béla személyére - nem kimondottan pozitív „hízelgő” adatokat, megállapítható, hogy a felperes minden állítása „kiszínezett” valótlanság. Háromszori dezertálásnak minősülő (Kőszeg, Budapest, Nagykovácsi) tevékenysége pedig (háborús időszakban) halálbüntetést érdemelt volna! Király Béla bármelyik hazugságából komoly „tőkét” tudott kovácsolni, határozott fellépésével és meghökkentő meséivel megnyerte patrónusainak bizalmát, és akadálytalanul haladt felfelé a ranglétra csúcsára, a polgári szervezetek kitüntetett csoportjaiba. Megszámlálhatatlan kitüntetés tulajdonosa lett, már-már számon sem tudja tartani, hogy az USA-ban hány állam tiszteletbeli polgára, mert két várost is állammá nyilvánított egy nyilatkozatában.

Feltételezhető, hogy a bírósághoz beadott keresetére kapott válasz elgondolkoztatta a várható ítélet kimenetében, ezért a védője a második tárgyaláson (2008. május 19-én) kérte a per halasztását. Ezt a kérelmet azzal a feltétellel fogadtuk el, hogy jegyzőkönyvben rögzítik, hogy a halasztást a felperes kérte, az alperesek pedig a beadványuk egyetlen állítását sem változtatják meg.

Végezetül meg kell jegyezni, hogy a magyar bírói gyakorlat sajnálatos módon felvett egy időhúzó taktikát, évekig tart egy olyan per lezárása, amelyet - korrekt módon – néhány óra alatt végre lehetne hajtani, megfelelő előkészítés feltétele mellett. Ez az előkészítés - jelen esetben – megtörtént, mind a felperes, mind pedig az alperesek rögzítették álláspontjukat.

Ennek ellenére,- a tanácsvezető bíró azt hangoztatta, hogy a bíróság nem képes történelmi események megítélésében dönteni, és (esetleg) szakértők bevonását helyezi kilátásba, tehát a per évekig is elhúzódhat. Jelen esetben nem a történelmi eseményekről kell dönteni, hanem a felperesnek a történelmi események során tanúsított magatartásáról, valamint az azokról publikált és/vagy elhangzott beszámolójának (előadásának, nyilatkozatainak) igazság tartalmáról.

Például: a felperes három különböző időpontban, egy adott eseményről három - egymástól eltérő – módon nyilítkozot: a szovjet katonai intervenciót követően Budapestről kivonult (1) egy nemzetőr biztosító zászlóaljjal, (2) egy nemzetőr ezreddel, (3) többezer nemzetőrrel! Ennek az elbírálásához nem kell szakértőket meghallgatni.

Tekintettel arra, hogy a felperes minden egyes nyilatkozatában, vagy a kereseti pontjaiban hasonló (nyilvánvaló) pontatlanságok, hazugságok vagy kitalált történetek vannak, így a Tisztelt Olvasók is eldönthetik, hogy

Megítélésünk szerint (ezt a Tisztelt Olvasók is szíveskedjenek kritika tárgyává tenni), ebben az esetben szakértők nélkül is lehetne dönteni, hiszen a felperes részéről egy laikusi szinten mozgó állításhalmaz áll bizonyítékok nélkül, míg az alperesi beadvány tételei, szigorúan ragaszkodva a történelmi eseményekhez, okmányokkal, tényfeltárásokkal és/vagy tanúkkal is bizonyítottak. A kereseti pontok többségében maga Király Béla a koronatanú, hiszen annyit hazudott, hogy nem képes ezeket fejben tartani, és egyik hazugságát annullálja egy másikkal vagy harmadikkal.

Amennyiben ilyen jellegű peranyag gondot okoz a tanácsvezető bírónak, akkor át kell adni az ügyet másnak, de az időhúzás nem tesz jót sem a bíróságnak, sem a peres feleknek.


Az anyagot összeállította: Prof. Dr. Bokor Imre.

 

Polgár Info 

Házik Zoltán, s. k. - elnök
Polgári Társulások Szövetsége Szlovákia Területén
Hlavné námestie 21 - Főtér 21
Rimavská Sobota - Rimaszombat
979 01
http://1confederacy1.googlepages.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------