Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 2., csütörtök

2.844 - ONTARIOI Egyhaz Kalifornia: A szétzüllött Magyar Református Egyház

Von: ONTARIOI Egyhaz
Gesendet: csütörtök, 2009. julius 2. 05:43
An: Kutasi József

NYUGATI  MAGYAR  EGYHÁZ    

 

Kiadja: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia. Email: NyuMaEgy@yahoo.com.                                      2009. július 1.     ==============================================================================================================

A szétzüllött Magyar Református Egyház

 

Előzőleg ismertettük a Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat közleményét és Dr. Tóth Miklós nyilatkozatát egy új Zsinat megalakulása ellen, mivel „ A Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinata 1995-ben megalakult Debrecenben, melyet a világ valamennyi magyar református egyháza közös akaratból együtt alapított, és amely mindmáig működik. A Magyarországi Református Egyház jelenlegi lelkészi elnöke, Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, egy volt kommunista titkosrendőrségi ügynök, hosszú ideje igyekezett e téren változást elérni, hogy a magyar reformátusok feletti ellen őrzést biztosítsa a maga (és elvtársai) számára.

      A Magyarországi Református Egyház évente 12.000.000 forintot kap a magyar állami költségvetésből az egyház külföldi kapcsolatainak a fenntartására. Ebből 2002-ig (bezárólag) évente 3.800.000 forintot utalt át a zsinat a Tanácskozó Zsinatnak és 3.200.000 forintot a Magyar Református Világszövetségnek. Bölcskei Gusztáv a zsinati elnöki szék elfoglalása után először ezt az összeget átutalta azután pedig minden további közlemény nélkül leállította. Ez ismert kommunista basáskodó módszer. Ez Bölcskei Gusztáv anyagi alapja, t.i. az a pénz, amit más tisztességes szervezetektől zsebrevág, amelyikkel díszeleg, s amelyet a maga politikai céljaira használ fel.

        Ez az ex-kommunista politikai stratégia az egész új 'zsinat' igazi háttere. Az eszköz nagyon egyszerű: t.i. pénz. Közismert, hogy Bölcskei Gusztáv, aki a régifajta kommunista párttitkár típusa, 'megvásárolja' a támogatóit. Ez korrupció. Ennek megfelelő diktátori stílusban kormányozza az egyházat. Ellenjelölt nélkül választatta magát újra püspökké is.

      Az itt közöltek figyelembevételével kérjük magyarországi és más középeurópai testvéreinket, ne adják el lelküket s ne árulják el Jézus Krisztust harminc ezüstpénzért. Ne térjenek vissza a kommunizmus hazug világába. Ne legyenek szószegőkké és erkölcsi öngyilkosokká. Ne kövesse Bölcskei püspököt és társutasait ezen az ördögi úton. Ne hallgassanak hamis prófétákra, még ha azok palástot is viselnek. Kövessék az igazság és tisztesség egyenes útját. Mondjanak 'NEM'-et erre a hamis és félrevezető kezdeményezésre!"

      A HÍREK SZERINT akadtak, akik nem hallgattak a meglévő Zsinat és Dr. Tóth Miklós bölcs kérésére. Inkább hallgattak a volt kommunista besúgó ügynökökre és elvtársaikra s elősegítették Bölcskei püspök elvtársat egy új Zsinat megalakulására.  Bár sokan nem tudják, hogy miért, de a kommunista elv alapján szolidaritást kellett vállalni az egyházi vezetőkkel. Az egyik szemtanú szerint emberemlékezet óta nem volt olyan égiháború Debrecenben, mint az új Zsinat megalakulása napján. Egyik résztvevő úgy mondta, hogy amikor este leszakadt az ég, és abba kellett hagyni a programokat, akkor ő úgy értette, hogy ebben Isten ítélete és haragja nyilvánult meg. Sokan elhagyták a helyet belátva, hogy sem Istennek, sem embereknek nem tetsző dolgot cselekedtek. Természetesen voltak, akik kitartottak a Magyar Református Egyházat üzletnek használó hamis próféták mellett. Ezek az eltévelyedtek, nem ismerik az igaz utat, Jézus útját a pénzért, állásért a lelküket is eladnák a sátánnak.

       Van tehát egy 1995-ben alakult Zsinat melyet a világ valamennyi magyar református egyháza közös akaratból együtt alapított, és amely mindmáig működik. Alakult egy új Zsinat melyet Bölcskei Gusztáv kommunista ügynök és elvtársai akaratából alapítottak a félrevezetett emberekkel, amely mint Sóhivatal fog mindennap működni. Mivel a múltban s a jövőben mind két Zsinat a saját javukra nagyon jól működik, ez magával hozza az egyházi adó megduplázását. Nem volna illő, ha a magyar reformátusok nem tudnák fenntartani e történelmi vallási központokat. Vannak, akik vallják, hogy szükség volt az új Zsinatra, mert a régiben beférkőztek álpapok, felelőtlen személyek s nem tettek semmit az egyház és tagjai érdekébe. Valóban ott találjuk a hírhedt Szabó Sándort, mint ügyvezető elnök. Itt ráillik a szólás-mondás, hogy ha a Zsinatnak olyan ügyvezető elnöke van, mint Szabó Sándor, ott nincs szükség a sátánra.

       Ismeretes, s már többször megírtuk, amit bírósági és rendőri dokumentumokkal igazoljuk, hogy Szabó Sándor tagja volt a kommunista pártnak, hazug módon jött Ontarióba. Ott összejátszott a pappal, Négyessyvel hogy 35 ezer dollárért átveszi az papi állást. Szabónak nem volt pénze, de jogtalanul kivették az összeget az egyház pénztárából. Nyégyessy szabadságra ment, Szabó helyesítette, majd csalással, egy kommunista párttag ügyvéd segítségével, hamis módon ott maradt. Kiderült, hogy Szabónak nincs lelkészi képesítése. Az ellene szólóktól megvonta a tagsági jogot, kilakoltatta az egyház lakótelepéről, bérgyilkosságra bérelt fel embereket, hogy öljék meg az új templom tervezőjét, aki az öregek védelmére állt. A rendőri jelentésben, mint templom maffia szerepel a Szabó Sándor gyalázatos dolgai az egyháznál. A templomot, a kultúrtermet idegeneknek adta bérbe, a lakóteleppel az évi bevétel több mint 300 ezer dollár. Abból egy évben több mint 84 ezer dollárt számolt el magán költségeire a börtönt érdemlő örökös pénztáros, Péter Pálné segítségével. Nem lennénk meglepődve, hogy az ügyvezető elnökség komoly dollárokba került volna az Ontarioi Egyháznak. Az elvtársak Amerikában is összetartanak, a napokban értesültünk, hogy Erdélyből jött Posta nevű pap, aki kommunista ügynök volt s mindenben segíti elvtársát Szabó Sándort. Ezek az emberi mivoltukból kivetkőzött személyek eladták a lelküket az sátánnak, kiszolgálták az ateista kommunistákat, most palást alá bújva, egymásnak rangokat adó álpapok, püspökök, nemcsak embertársaikat árulták el, de elárulták Jézust, s ha lehetne, újra keresztre feszítenék, hogy elhallgattassák az igazságot. Most, züllesztik az egyházat a Zsinatokkal. Nem az lenne az ésszerű, hogy a Zsinat tagjait megvizsgálnák, s ha bűnösnek, alkalmatlannak találnák leváltanák? Nem kellene-e követni Bölcskei példáját és egy másik Parlamentet alakítani, körbejárni az Andrási utat s énekelni a Talpra magyart? Ezt is kibírná a nép. Vagy itt az áll fenn, hogy amit szabad Lucifernek azt nem szabad az ökörnek? Erre jó lenne, ha választ kapnánk az Zsinat ügyvezető elnökétől.

      De hagyjuk az elvtársakat, hagy zsinatoljanak. Alant közlünk egy segítségkérést, és Krisztus nevében kérjük a Tiszán innen és a Dunán túl, valamint az Óceánon innen és az Óceánon túl élő magyar püspököket, espereseket, s papokat, hogy vegyék elő a bibliát s tegyék kezüket a szívükre s válaszoljanak hittestvérünk levelére Istenbe vetett hittel. Lássuk meg, hogy mily magyarázatot megoldást találnak, adnak az alábbi levélre:

 

Kedves Ontariói Egyházatyák, segítségre van szükségem, szükségünk.

                Fenesi Péternek hívnak. Szerbiában, Vajdaságban, Újvidék közelében, Piros nevű településen élek. Többet rólam www.fenesip.com honlapomról tudhatnak meg.

                Református vagyok. Milósevics hatalma alatt Szegeden éltem, bukása után visszatelepültem Pirosra. 2000-ben megalakítottuk a Magyar Művelődési Egyesületet. Művelődésszervezés okából kerültem kapcsolatba Botos Elemér esperessel, Botos Andrea lelkésznővel és Sípos Sándor gondnokkal. Így betekintést nyertem a Pirosi Református Egyházközösség és az egész Vajdasági Reformátusság állapotába. 

                A Botos lelkészházaspár 1988-ban érkezet Pirosra. Kezdetben Piroson laktak és buzgólkodtak is, majd beköltöztek az Újvidéki parókiára és a pirosi parókiát nyári lakként használták. Rendszeres nyilvános vacsorafőzéseket szerveztek nagy ivászatokkal. Kialakult egy potyázó társaság, akik hét közben is este ott iszogatnak a paplakon. A fiatal férfiak nagy része, az élen a gondnokkal, nem házasok és alkoholisták lett.

                Felkértem Sípost, a gondnokot és Botos esperest (mivel Andrea lelkésznőnek semmi beleszólása nincs a dolgok menetébe) a régi könyvekkel bánjanak óvatosabban és mivel a paplak nincs lakva, adják az egyik szobáját muzeális anyag gyűjtésére. Erre kitiltották a Művelődési egyesületet az paplak területéről. Sípos gondnok így indokolta meg a döntést: "Ne tátsa itt mindég valaki a száját." 

                Felhívtam Csete Szemesi püspököt és elmondtam neki mi történik Piroson az Egyházközség háza táján. Azt válaszolta ő ezt tudja, de ez ellen nem tehet semmit, mivel a Vajdasági Református Egyházban hitbeli hasadás történt és ő és Botos ugyan azon az oldalon vannak, így nem konfrontálódhat Botossal. Érdeklődtem a hasadás mivolta felől és kiderült, hogy őket, Botost és Csete Szemesit pénz sikkaszással vádolják, és ezért kellet összefogniuk. Sípos Sándor nőtlen alkoholista már 21 éve gondnok. Ez idő alatt teljesen működésképtelenné tették az Egyházközösséget és züllésbe vittek sok fiatalt. Ez az állapot sok kérdésnek ad helyet:

                1.- Van, e a Református Egyháznak mechanizmusa, hogy a palástos hamisprófétákat feltárja, elítélje?

                2.- Botos Andrea nagyon gyenge pap. Zavarodottsága az égig ér. A gondnok ezt látja, és úgy beszél vele, mint kocsis a lovával. Ellenőrzi e valaki a papok teljesítményét?

                3.- A gondnok valószínűleg ismeri az esperes pénzügyi sikkasztásait és zsarolással „kiharcolta" hogy zug-kocsmának használhatja a paplakot. A potyából más is kap, így az egyháztagok egy része szimpátiával tekint a gondnok viselkedése. Akinek nem tetszik, az nem jár a tájukra. Ha az esperes züllik, a püspök pedig ezt elnézi, van e valaki, aki ennek megálljt parancsolhat?

                4.- A tisztújítást nem jelentik be, rajtaütésszerűen elvégzik és a Presbitériumban mindég ugyanazok az emberek maradnak, ha csak valaki le nem mond. Hogyan lehet megszabadítani az Egyházközösséget az élősködő gondnoktól, ha az valószínűleg zsarolja az esperest? 

                Ezt nem csak azért mondom el, hogy panaszkodjak, hanem mert tehetetlenségemben segítőtársat keresek. Sajnos úgy látom, az erkölcsi fedhetetlenség a papok esetében sem vehető magától értetődőnek, feltételezem, a törvény sok mindent szabályoz, de mi a helyzet, ha az a vétkes, aki a törvény végrehajtásáért felelős?     Tisztelettel Fenesi Péter

 

                A fenti segítség kérelmet eljuttatjuk a Magyar Református Egyházaknak, püspököknek, espereseknek, s papoknak. A válaszokat a következő kiadásunkban leközöljük, abban a hitben, hogy igen is van, s törődnek az Isten méltatlan bár, de hivatalos szolgái az egyháznál történtekkel és a hívők segítség kérésével.

                Lelkünk épülésére részletet közlünk Jézus intelméről, amelyeket nem lehet hallani a templomokban:

Máté ev. 23 rész, 23 vers: Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! Mert megdézsmáljátok a mentát, a kaprot és a köményt és elhagyjátok, amik nehezebbek a törvényben, az ítéletet, az irgalmasságot és a hívséget: pedig ezeket kellene cselekedni és amazokat sem elhagyni. 24. Vak vezérek, akik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! Mert megtisztítjátok a pohárnak és a tálnak külsejét, belül pedig rakván azok ragadománnyal és mértékletlenséggel. 26. Vak farizeus, tisztítsd meg előbb a pohár és a tál belsejét, hogy külseje is tiszta legyen. 27. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt  sírokhoz, amelyek kívülről szépeknek tetszenek, belülről pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakván. 28. Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belül rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.

A kiadvány hiteléül Bogár Gyula

-----------------------------------------------------------