Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 2., csütörtök

2.846 - A Magyar Gárda Mozgalom az Egyesület ellen hozott elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntést elfogadni nem tudja, azonosulni nem tud vele.

Ítélőtábla: a Magyar Gárda Mozgalmat is fel kell oszlatni

Nemcsak a Magyar Gárda Egyesületet, de az önállóan működő Magyar Gárda Mozgalmat is fel kell oszlatni a Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint. A másodfokú bíróság ma helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett. Az indoklás szerint a szervezeteket tevékenysége sérti egyes kisebbségek tagjainak méltóságát.

Jogerős a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása, mert a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Bíróság 2008. december 16-i, a feloszlatást első fokon kimondó ítéletét.

A Fővárosi Bíróság korábbi, az Egyesület feloszlatását kimondó ítéletének indoklásában azt állapította meg, hogy a gárdisták az egyesülési joggal visszaélve megsértették másoknak az emberi méltósághoz való jogát.

A jogerős ítélet szóbeli indoklásakor Czukorné Farsang Judit bírónő hangsúlyozta, hogy a Magyar Gárda Mozgalom a Magyar Gárda Egyesület része, így a feloszlatás szükségszerűen megszünteti a Magyar Gárda szervezeti kereteit.

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke az ítélethirdetés után rögtönzött sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ez a döntés a Magyar Gárda népszerűségét növelni fogja. A Gárda alapítói a Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak és az ítélet felfüggesztését kérik.

(hírTV, FH)
---------------------------------------------------------------------------
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A Fővárosi Itélőtábla feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet!

Kedves Barátaim, Kedves Ismerőseim és Tisztelt Honfitársaim!
Friss és megélt élményként adom közre a történteket a Magyar Gárda ellen indított álláspontom szerint koncepciós politikai perben történtekről.

A Fövárosi Bíróság által először jogerősen megengedett majd a megfélemlitett biró helyett új kijelölt bíró által nem jogerősen kizárt és fellebbezés után a Fővárosi Itélótábla Dr Czukorné dr.Farsang Judit tanácsvezető bíró által vezetett háromtagú bírói tanácsa által jogerősen kizárt. A Gárda pernyertessége érdekében beavatkozóként kértem a tárgyalás elött egy hónappal korábban, 2009 június 2-án az itélőtábla alelnökétől, dr. Mohácsy Zsuzsannától regisztrációmat.

Az alelnök asszony regisztrációmat június 10-én e-mail-en visszaigazolta kérésem azzal a megjegyzéssel, hogy csak a sajtó helyigénye ismeretében tudja biztosítani a tárgyalás nyilvánosságát a nagyközönség részére
A tárgyalás reggelén a rendőrség légmentesen lezárta az itélőtábla utcáját, az ország házánál már jól ismert, a "polgárok szabadságát" biztosító kordonokkal. Hiába mutattam be a bíróság nálam lévő irásos végzését, a készenléti rendőrség helyi parancsnoka rövid utánjárás után megtagadta belépésem.

A Gárda védelmét ellátó Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke Gaudi Nagy Tamás néhány perccel a tárgyalás megkezdése előtt érkezett a helyszínre és a jelenlévők legnagyobb megdöbbenésére, /köztük a Hír TV stábja, Császár Attila szerkesztő jelenlétében!/, közel tíz percig nem engedte be a "szabadságunkat védelmező" rendőrség az épületbe, annak ellenére, hogy a védő szabályszerűen nyilatkozott, igazolvánnyal alátámasztva jelenléte okáról.
A védelem, Gaudi Nagy Tamás hathatós közbenlépésére a bíróság alelnöke mégis úgy tűnt, hogy helyt adva jogos igényünknek, beenged a tárgyalóterembe a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat hivatalos és jelen lévő dokumentátorával Szelényi Gáborral együtt.

Eljutva az itélőtábla recepciójáig megtisztelt bennünket személyes megjelenésével a Fővárosi itélötábla alelnöke, dr. Mohácsy Zsuzsanna és sajnálattal közölte, hogy mégsem tudja biztosítani bejutásunkat a nagy sajtóérdeklődésre való tekintettel, az előzetes regisztráció ellenére.Tájékoztatója szerint mindössze négy /!/ helyet tudott biztosítani azok részére, akik a 9-kor kezdődő tárgyalásra már reggel 7-re megérkeztek köztük egy idős gárdista testvérünknek.

Arra a kérdésemre, hogy az országgyűlés által frissen megválasztott Legfelsőbb Bíróság új elnöke, Dr Baka András által elsőként kinyilatkoztatott egyik legfontosabb törekvéseként megjelölt, a tárgyalások legteljesebb nyilvánosság előtti megtartását, hogy egyezteti össze a 42 férőhelyet az elnök nyilatkozatával. /A HIR TV helyszíni adása közben látszott, hogy jó néhány ülőhely gazdátlan maradt a tárgyaló teremben/.

Az alelnök asszony arra a kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni, hogy a legnagyobb nyilvánosságra és közvélemény nagy érdeklődésére való tekintettel miért nem vette igénybe a Legfelsőbb Bíróság több, mint 400 férőhelyes tárgyalótermét, ami tudomásom szerint nem volt foglalt és számos esetben köztörvényes bűnesetek tárgyalásán más bíróságok éltek ezzel a lehetőséggel.

Tájékoztatóm írása közben ért utól az előzetes döbbenetes hír, hogy a Fővárosi Ítélőtábla, Dr. Czukorné, dr.Farsang Judit által vezetett háromtagú bírói tanácsa helyben hagyva másodfokon a Fővárosi Bíróság ítéletét, jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet, sőt a vele úgymond szimbiózisban együttműködő mozgalmat is.
Az ítélet indoklásában a táblabíróság logikailag hibátlannak nevezte az elsőfokú bíróságnak a Gárdát feloszlató döntését. /Levelem írásakor még nem ismerem a bíróság részletes indokolását/.

Tisztelt Honfitársaim, Kedves Barátaim!

Engedjék meg, hogy a perben aktívan résztvevőként röviden értékeljem az itéletet. Élve alkotmányos alapjogommal, a véleménynyilvánítás szabadságával, megállapítom, hogy kidűlt virtuális áldemokráciánk utolsónak vélt bástyája a függetlennek hitt bíróságunkba vetett bizalmunk.

Eleget téve a hazánkban tomboló diktatúra nyílt és burkolt elvárásainak, a bíróság végképp helyt adva a diktatúra társadalmat megosztó törekvéseinek, a bűntelen Gárdánkat itélte el, miközben hazánkban az állam és intézményei által folyamatosan elkövetett Bűn ül torrt büntetlenül!

Sok dolgunk lesz a végre várhatóan közeli valódi rendszerváltás után, hogy újjáépítsük hazánk földig rombolt intézmény rendszerét és visszaszerezni magánvagyonokká vált, ellopott értékeit.

Meg kell ismernünk a valódi bűnök elkövetőit, törvény elé kell állitani és el kell majd itélni elkövetőit egy hiteles, új alkotmányon, a Szent Korona ezredévnyi hagyományaira is épülő, a legszélesebb tudatos nemzetépítésre hajlandó nemzet-polgárok Nemzetgyülése legítimációjával megerősítve.

A közéletben soha többé nem vehetnek részt nemzetünk kirablásáért azok támogatóiként fellépők felelősei.
A Magyar Gárdát pedig Nemzeti Alapintézményként kötelességünk megvédeni, én is minden erömmel ezen leszek!

Teljesen egyértelmű a védelem álláspontja, mely szerint nem belenyugodva a politikai koncepciós per jogerős itéletébe, fellebez a Legfelsőbb Bíróságra utalva a végső állásfoglalást.

Természetesen igénybe fogja venni a védelem a Strassbourgi Független Bíróság véleményét is, Magyar Gárdánk védelmében.

Barátaim, újra megismétlem a kárpátaljai csodálatos verséneklő együttes gondolatait: MERT A HAZA NEM ELADÓ, EZÜST PÉNZRE SEM VÁLTHATÓ!

Adjon az Isten Szebb Jövőt Hazámnak, Nemzetemnek.
Reiner Péter

Közlemény
2009. Július 02.

A Magyar Gárda Mozgalom az Egyesület ellen hozott elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntést elfogadni nem tudja, azonosulni nem tud vele. Úgy gondoljuk, hogy mind a Fővárosi Bíróság, mind a Fővárosi Ítélőtábla döntése politikai nyomásra született. Az elsőfokú bíróság, melynek ítéletét most a fellebbviteli fórum jóváhagyta, már rögzítette, hogy döntésében a parlamenti pártok és egyéb politikai szereplők véleménye szerepet játszott. Felháborítónak és a hatalmi ágak összemosásának tartjuk, hogy immár jogerősen is befolyásolni lehet az igazságszolgáltatásnak nevezet jogszolgáltatás döntését.

Bízunk abban, hogy az Egyesület jogi képviselője által indítandó esetleges felülvizsgálati kérelem sikeres lesz, így helyreállíthatóvá válik az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalma.

Noha mozgalmunk szülőatyja, az Egyesület megszűnik, az alapítók által lefektetett erkölcsi-ideológiai irányvonal a döntés által nem érintett Magyar Gárda Mozgalom tevékenységét továbbra is meghatározza, bajtársaink Szent Koronára tett esküjük értelmében ettől ezután sem térnek el. A Magyar Gárda továbbra is él, fejlődik és tevékenységével szolgálja a nemzetet!

Szebb Jövőt!

Magyar Gárda Mozgalom
Országos Sajtóiroda

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------