Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 3., péntek

2.849 - Patrubány Miklós: A Magyarok Világszövetsége kiáll a Magyar Gárda mellett

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: péntek, 2009. július 3. 09:37
An: Kutasi József
Betreff: A Magyarok Világszövetsége kiáll a Magyar Gárda mellett

 

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatását a mai napon jogerősen kimondó bírói ítélet minden bizonnyal politikai indíttatású, és ekképp újabb bizonyítéka annak, hogy a Magyar Köztársaság nem jogállam

Egy olyan államban, amelyben a legfőbb bírói testület törvénytelenül működik, abban jogállamról eleve nem lehet szó. Márpedig a Magyar Köztársaságban az Alkotmánybíróság, amelynek határozatai megfellebbezhetetlenek és mindenkire – a köztársasági elnöktől az állampolgárig – kötelezőek, alapítása óta, azaz húsz éve folyamatosan, nyílt és nyilvános törvényszegéssel működik.

A Magyar Gárdát a Magyarországon tarthatatlanná vált viszonyok hívták életre: az államhatalom által cserbenhagyott magyar állampolgárok saját maguk és embertársaik biztonsága érdekében hozták azt létre, nem az önbíráskodás, hanem a részvételi demokrácia sajátos formájaként.

A bíróság, amely a cigány kisebbség fenyegetettség-érzetére hivatkozva hozta meg döntését, megfeledkezni látszik arról, hogy míg az elmúlt években a cigányok által elkövetett gyilkosságok száma riasztó méreteket öltött, a Magyar Gárda kezet sem emelt e kisebbség tagjaira.

A Magyarok Világszövetsége kiáll az igazság, a tisztesség és a méltányosság mellett, tehát kiáll a Magyar Gárda mellett.

 

 Budapest, 2009. július 2-án

 Patrubány Miklós

 a Magyarok Világszövetségének  elnöke

--------------------------------------------------------------------------------------------------