Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 4., szombat

2.864 - Várhelyi Elemér: Beszélgetés Morvai Krisztinával! Magyar Jelen www.gportal.hu/elemer66

Várhelyi Elemér > Beszélgetés Morvai Krisztinával!

http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_06_14_beszelgetes-morvai-krisztinaval

"Elsősorban a választók szeretete vezetett e sikerhez, amit ezúton is szeretnék, megköszönni, valamint olyan programot csináltunk teljes szívünkből és őszintén abban a hiszemben, hogy ez jó az országnak és ezt megtudjuk valósítani."

 

- Szeretettel köszöntöm Képviselőasszony! Szerencsére szólíthatom így, mivel a június 7-i EU- parlamenti választáson a Jobbik képviseletében harmadmagával kijutott Brüsszelbe, ahol a magyar nemzeti radikális érdekeket képviselheti. Ön szerint minek tudható be ez a siker?

- Elsősorban a választók szeretete vezetett e sikerhez, amit ezúton is szeretnék, megköszönni, valamint olyan programot csináltunk teljes szívünkből és őszintén abban a hiszemben, hogy ez jó az országnak és ezt megtudjuk valósítani. Ezzel a gondolattal hittük, hogy az ország túlnyomó többsége belátja, hogy hová kell tenni az x-et. Hiszek abban, amit Vona Gábor mond, hogy az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla. A kampányban nagyon sok energiát fektettek az ellenfeleink arra, hogy elhallgassanak és gyalázzanak bennünket folyamatosan, ennek ellenére, eljutott a Jobbiknak kampány mondata, hogy Magyarország a magyaroké, az emberek túlnyomó többsége ezzel egyetért, ezért értünk el három mandátumot, mert olyan programot kínálunk, amely gyógyír az eladósodott, idegen kézre juttatott Magyarországnak.

- A fősodratú média képviselői olyan hangokat hallatnak, mi szerint a Jobbik az Ön személyének köszönheti a majdnem 15 %-os sikerét. Mit fűzne ehhez a kijelentéshez?-

Azt gondolom, hogy nagyon nagy veszély, ha az ember politikai pályára lép. Közéleti személyként magára fordítja a reflektorfényt , nagyon sok levelet kapok, utcán megállítanak, először zavarban voltam, mivel nem vagyok színész, nem vagyok zenész, de aztán rájöttem, hogy van aki szeretetből mondja. Tetszik az embereknek amit csinálok, viszont arra kell vigyázni, hogy nehogy olyan irányba csússzon el ez az egész, mint az elmúlt húsz év tapasztalataiból kiderült. Nem szabad csak saját magunkkal foglalkozni, a saját párt érdekeinket előtérbe helyezni, hanem a magyar emberek ügyeire kell a reflektorfényt fordítani. Azzal, hogy az én személyemre hegyezik ki a sikert, mert, hogy én ki vagyok, vagy mi vagyok, nos ezzel én nem szeretnék foglalkozni, mert nem ez a dolgom. Számomra a fő feladat Magyarország és a magyar emberek szolgálata kell hogy legyen. Erre kaptam felhatalmazást, ezt kell elsődleges irányvonalnak tekintenem. Nem azzal kell foglalkoznom, hogy ki miatt lett 15 %-os a Jobbik sikere, hanem a fentebb említettek hű követésével kell törődnöm.

- Kapcsolódik a fenti kérdéshez, hogy egyes balliberális médiumok a sikert látva, olyan elképesztő véleményeket formálnak meg, miszerint ha Morvai Krisztina a leszerepelt MSZP, SZDSZ vagy akár az MDF képviselő jelöltje akkor bizony ezen pártok sokkal sikeresebbek lettek volna és a Jobbik nem szerepelne a politikai térképen. Mi a véleménye erről?

- Az a véleményem, hogy ezek az állítások nemcsak nálunk, hanem általában a világban mindig a vesztesek részéről lát napvilágot. Az ilyen feltételezésekkel nem hiszem, hogy komolyan kellene foglalkozni, hiszen már megszoktuk és én magam is hozzászoktam a gyalázkodáshoz, a lejáratáshoz és úgy vélem, hogy nekünk nemzeti radikálisoknak, nem az ilyen szennyes pletykákkal kell foglalkozni, hanem a Magyar Haza jövőjével. Próbálunk kapcsolatot teremteni más nemzeti erőkkel, hogy együtt dolgozhassunk együttműködve, közös szívvel, a szakmai tudásunk összeadásával harcoljunk a magyar lét fenntartásáért, a magyar vállalkozók és a magyar gazdák előnybe helyezéséért, hogy ne juthassunk palesztin sorsra. Abba kell hagyni az állandó vagdalkozást és rágalmazást, elég volt ebből húsz év, mert azért tart itt az ország, ahol. Nincs egyetértés és kölcsönös tolerancia a különböző pártok és vezetők között.

- Egyes bulvár lapokban illetve a világhálón is firtatják az Ön házasságát Baló Györggyel, akiről tudjuk, hogy milyen ideológiát képvisel és azt is tudni véljük, hogy zsidó származású. Elnézést, de nem hagyhatom ki a következő kérdést, mivel Ön hasonlít a volt izraeli külügyminiszterhez Cipi Livnihez, ez a hasonlóság csak külsőleg érvényes, vagy a génjeiben is azonosul az említett hölggyel?

- Igen, először is hadd mondjam azt, hogy pontosan ezek az emberek, akikről beszélünk röhögnek a markukba állati nagyokat, ezek a szerencsétlen magyar emberek ilyesmivel foglalkoznak miközben a földjüket elveszítik, miközben az országunk tönkremegy , ezek egymást fúrják. A nemzeti oldalon és a jobb oldalon is, nem győzik egymást gyalázni, minden energiájukat a gyűlölet veszi el, miközben gyönyörűen gyarmatosítanak, lehet belőlünk Palesztina, mert ezzel vannak elfoglalva, hogy az egyik zsidó vagy nem zsidó, a másikat hogy lehet gyűlölni, a másik kinek az ügynöke stb. Először is az vezetne Magyarország feltámadásához, hogy ezt a gyűlöletet megpróbáljuk kiszorítani a szívünkből, próbáljuk meggyógyítani , de tudom, hogy ez nem könnyű, de arra kérek minden kedves polgárt próbáljuk ezt az érzést kiszűrni.

Paraszti származású vagyok, az édesapám paraszt ember, viszonylag kevés zsidó élt Sopronkövesden, a paraszt emberek között, ahonnan származom, édesanyám görög katolikus papnak a lánya, tehát nincsen bennem zsidó vér, hogy így mondjam. Katolikus teológiát végeztem, a második oklevelem katolikus hitoktató, elsőáldozó voltam, bérmálkoztam, mind a három gyerekem úgyszintén elsőáldozó volt, Isten hívő, katolikus emberek vagyunk. A gyalázkodóktól azt kérem, hogy inkább a Jó Isten felé forduljanak, mint az állandó gyalázkodás felé, mert ez az ő lelküket is és a környezetüket is rombolja, és a Hazának is nagyon rosszat tesz ez a folyamatos gyűlölködés. Próbáljanak meg egy kicsi átalakulást a Jó Istentől a szívükben elérni.

- Térjünk vissza az Ön munkájához. Mint a Jobbik képviselője, mit szándékozik tenni Hazánk érdekében, illetve hogyan próbálja érvényesíteni a magyar ügyet az Európai Parlamentben?-

Természetesen teljes odaadással és tudásom legjavát adva próbálom érvényesíteni a programunkban is leírtakat, hisz másképp nem kezdtem volna bele ebbe a vagdalkozásba, ami a kampány során történt. Most lehet, hogy sokkoló lesz az olvasóknak, de el kell mondjam, nem anyagi haszonszerzésből kívánom ezt a feladatot végrehajtani, bár biztos sokan tudják, hogy a képviselők nagyon jól keresnek és minden lehetőség adott a képviselői munkához. Én 46 éves jogászként nem vagyok rászorulva anyagilag, hogy a politikusi pályát elkezdjem. Őszintén mondom, hogy csakis a nemzet és a Haza érdekében fogadtam el jelöltségemet a Jobbik listáján. Vállaltam ezt a diplomáciai képviseletet, hogy Brüsszelben, ha kell szép szóval, tiszta szívvel képviseljük Hazánkat, de ha kell habitusunknál fogva keményen az asztalra csapjunk és ne engedjünk a minket jogosan megillető jogokból. Szeretném, hogyha az európai emberek megismernék a trianoni tragédia következményeit, mik a magyar sorskérdések, a jelenlegi érvényben lévő nemzetközi szerződések egyes pontjainak a felülvizsgálatát és természetesen nem utolsó sorban a magyar emberek minden napjainak életszerűségét.

- A szomszédos országokban is voltak meglepetések ezen a választáson, említhetem példának Romániát, ahol a szélsőségesen magyargyűlölő Nagy-Románia Párt három képviselőt juttatott az Európai Parlamentbe. Sajnos a nyugati sajtó egy lapon említi a Jobbikot ezzel a román párttal. Hogyan képzeli el a találkozást ezekkel a képviselőkkel illetve gondol-e együttműködésre bármely témában a Nagy-Románia Párttal?

- Hát őszintén szólva, ezen még nem gondolkoztam, hogy konkrétan velük milyen kapcsolatban leszünk. Egyébként az ő nemzet érzéseik, aminek az ostora rajtunk csattan és ez nehézzé teszi azt hogy az ember akár egy asztalhoz üljön velük. Remélem nem fog most sokkot kapni, ha kijelentem, hogy az ő nemzeti érzéseik is abból fakadnak, hogy elegük van a globális nagytőkéből, elegük van a világ globalizációjából. Bár súlyos nézeteltéréseink vannak az elcsatolt területek miatt, illetve az autonómia kérdésében, lesznek olyan közös témák, amiben lehetséges az egyetértés, és a közös felszólalás. Igenis tudunk majd együtt szavazni., a belpiacok védelme, a globális tőke elleni fellépés kérdésében. Elsősorban a magyar érdekek szem előtt tartása a célunk, de nem fogok átrohanni a terem egyik oldaláról a másikra, ha történetesen Vadim Tudor jön velem szembe. Egy frakcióba ülni a Nagy- Románia Párt képviselőivel nyilván nem tudom elképzelni, de ahogy említettem, lesznek olyan pontok ahol a közös fellépés megtörténhet.

- Visszatérve Hazánkba mi a véleménye ezzel az áttörő sikerrel megmozdul már valami a hazai politikai életben, lesz-e előre hozott választás, vagy a szocionista kormányzás kitölti mandátumát?

- Rajtunk biztos nem fog múlni, mert aki ismer engem, akivel találkoztunk az utcai tüntetéseken, az tudja, hogy én mindig ott vagyok jogi minőségben is, és tüntetőként is. A legutóbbi Kossuth téri tüntetésen is jelen voltam sok ezer emberrel, miközben a Parlamentben ültek a Fideszes képviselők, akik nem jöttek ki közénk, habár épp a vezérlő tábornok Orbán Viktor ígérte már többször, hogy ELÉG VOLT ezt a kormányt elkergetik. Nem petíciókkal és ígéretekkel kellene elkergetni ezt libatolvaj kormányt, hanem igenis összefogva az utcára vonulni és tiszta szívvel erőt demonstrálva végre kierőszakolni a népnyúzó kormány távozását.

- Tisztelt Képviselőasszony, köszönöm a beszélgetést, nagyon sok sikert kívánok képviselői munkájához!

- Örülök, hogy mindezt elmondhattam, köszönöm a felhatalmazást, igyekszem minden részemmel és érzésemmel a Hazát és a magyar embereket képviselni.

Isten áldása legyen Önökön! Szebb Jövőt! Várhelyi Elemér Magyar Jelen www.gportal.hu/elemer66

----------------------------------------------------------------------------------------------------