Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 6., hétfő

2.889 - Független Újságírók Szövetsége: Látjuk, hogy a Magyar Köztársaság jogrendjét, és alkotmányát az asztalról lesöpörve, ...

A Független Újságírók Szövetségnek közleménye a 2009. július 4-i rendőri oszlatásról

A Független Újságírók Szövetsége a tudósítói által leforgatott, és lefotózott események kapcsán megrökönyödve látta, hogy a kormányzat ezúttal még a törvényesség látszatára sem vigyázott.
Azt látjuk, hogy ma Magyarországon nyíltan lehet koncepciós pereket lefolytatni politikai megrendelésre, nyíltan lehet feloszlatni feloszlathatatlan mozgalmakat, és szembe menve a nemzetközi emberi jogi törvényekkel, és a strassbourg-i bíróság ítéletével, békés tűntetéseket lehet feloszlatni.


Látjuk, hogy a Magyar Köztársaság jogrendjét, és alkotmányát az asztalról lesöpörve, békés polgárokat a ruházatuk alapján megkülönbözetve lehet rendőri atrocitásoknak kitenni!
A mai napon történt események bűncselekmények, melyek elkövetésére rendőri vezetők adtak utasítást, melyet a rendőrségi törvény alapján a rendőröknek lehetősége lett volna elutasítani! Nem tették meg, így a bűncselekmények megvalósításával maguk is elkövetőkké váltak. Tisztában vagyunk azzal, hogy a felelőségre vonásuk nem marad el. Az általunk készített média anyagoknak komoly bizonyató ereje lehet, ezért minden média anyagot átadunk a NJSZ jogászainak, hogy a későbbiek során azonosítani, és eljárás alá tudják vonni az elkövetőket!

2009. július 4

Független Újságírók Szövetsége
----------------------------------------------------------------


Független Újságírók Szövetsége