Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 6., hétfő

2.890 - Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke: Most már a Fidesz is többet mondhat, mint hogy "nem kommentálja" a Gárda feloszlatásáról és...

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke:
"A Jobbik felrúgja a törvényeket" gondola 2009. július 5. 18:06

Tegnap bebizonyosodott, hogy a betiltott Magyar Gárda és a Jobbik nem rendet tesz, hanem rendet bont - írja közleményében Lendvai Ildikó.

Nem őrzi a törvényességet, hanem felrúgja a törvényeket. Nem pótolja a rendőrséget, hanem ellene fordul. Nem biztonságot teremt, hanem felfordulást okoz. Nem megvédi az embereket, hanem bántalmazza őket. Nem az erőszak ellen van, hanem az erőszak oldalán.

Most mindenki eldönthette: kér -e az ilyen rendből.

Most már a Fidesz is többet mondhat, mint hogy "nem kommentálja" a Gárda feloszlatásáról és törvénytelenségéről szóló bírósági ítéletet. Ezt azt a gyanút kelti, hogy nem csak a kordonbontással, nem csak a Turul szobor ügyében fordul a törvénnyel szembe, nem csak a holokauszt tagadók büntethetőségét akadályozza meg, hanem kerülve a Jobbikkal való konfliktusokat, súlyosabb ügyekben is a törvényszegők pártján van.

Az MSZP tegnapi kongresszusán olyan szemléletet és intézkedéseket kezdeményezett, amelyek valóban a nagyobb rendet szolgálják. Azt, hogy a bűn nem maradhasson bűntelenül. Senkié! Sem a tulajdon és a biztonság ellen vétőké, sem a gárdistáké. Az MSZP megoldásokat kínál, a Fidesz ígérget és ha a szélsőségekről van szó, lapít! A Jobbik törvényt és rendet bont!

Lendvai Ildikó,
az MSZP elnöke

--------------------------------------------------