Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 10., péntek

2.920 - Prof. Dr. Bokor Imre: A főkapitány úr és "keretlegényei" megint "túllőttek a célon".

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG  (MJB) POSTALÁDÁJA

(2009. július 10.)

KOPASZOK ELŐNYBEN

        Az MSZP varjúhangú "csalogánya"  (Lendvai Ildikó)  megfenyegette azokat, akik öregnek titulálják  és  kitépi   a haját annak, aki még egyszer ilyen megjegyzés tesz reá.

          A kopaszok tehát megtehetik vagy megtehetnék  Lendvai életkorára utaló minősítés hangoztatását, de a magam részéről nem értenék velük egyet, mint ahogyan  azokat is  elmarasztalom, akik eddig öregnek  tartották Lendvait, mert illetlenség egy  nőnek az életkorára utalni durva szavakkal.

          Az udvariasság megköveteli, hogy  finomítsuk  Lendvai minősítését, például:  (1) fiatalosan "öregecske" vagy "vénecske",   (2) Aczél György korabeli,   (3) harmadik virágzását  elhullajtó, (4)  nem mai  kotlóska, (5) az egri várat védő  harcias nők képviselője, (6) Münchhausen báró női reinkarnációja,   (7) bolond „likból”, bolond szelet fúvó,  korosocskának tűnő  hárpiácska, (8)kijelentéseinek öncenzorálására képtelen,  meglett korú cenzorka.

 

BENCZE JÓZSEF ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY

           A főkapitány úr és  "keretlegényei" megint "túllőttek a célon".  Még egy  hazánkra jellemző idegen rendőrállamban sem fordult elő, hogy a rendőrség szabja meg a demonstrálók öltözetét, lezárja a menekülők útját,  gázsprét használjon földön fekvő  emberek  ellen, önhatalmúlag tiltsa  a  demonstrálás helyszínét, időpontját  valamint meghatározza  a demonstrálók jelvényeinek, feliratainak vagy zászlajainak milyenségét.

           Bencze Úr!  Jogállamban  ilyen  minősíthetetlen események bekövetkezte után  egy főkapitány  azonnal beadja a lemondását!  Jogállamban!  Tetszik érteni?

 

VÉGKIELÉGÍTÉSI CSÚCSOK

          Miközben az ország gazdasági mutatói tovább romlanak, az infláció tovább növekszik,  a munkanélküliek száma  rekordot dönt,  a  különféle indokokkal útilaput kapott vagy  kiosztás előtt állók végkielégítése  alighanem   megdöntötte a világcsúcsot.

           Kárt okozó, munkájukat ellátni képtelen elvtársak csillagászati összeghez jutnak, ha  eltávolítják őket  beosztásukból, és azoknak a felelőssége  ködbe vész, akik  néhány  hónapja vagy éve javasolták (indítványozták, kiügyeskedték) egykori kedvencük kinevezését.

            Hagyó főpolgármester pl. azért akar  felmondani a BKV vezérigazgatójának,  mert  megrendült a bizalma egykori patronáltjával szemben.  A BKV-vel utazók ez alatt azt értik, hogy  Hagyó talán nem bízik abban, hogy  Kocsis  úr megadja a kölcsönkért pénzt, vagy arra is képes, hogy  elkótyavetyéljen egy Volvo buszt a  szabadpiacon.  Vagyis: nem a szakértelmét és  a munkáját vitatja, hanem  a bensője által súgott  hangokra  hallgat vagy  egy javasasszony kávézaccból  kiolvasott véleményére támaszkodik. 

            Ez az "ügyes" játék kb.  60-80 milliójába kerülne az adófizetőknek, akiknek a bizalma már régen megrendült a főpolgármester és helyettese iránt (is).  Így játszadoznak az újsütetű "kiskirályok",  semmit sem tanultak a múltból, tíz és százmilliókkal dobálódznak, kihasználva a még hátralévő hónapjaikat.

 

PONTOSÍTÁS KIRÁLY ÜGYBEN 

              Király Béla elhunyta alkalmából a  napokban írtam arról, hogy  szolgálati ideje alatt  háromszor dezertált, otthagyva, elárulva és becsapva bajtársait, amelyekért egy katonatisztet háborús körülmények között a világ bármely hadbírósága golyó általi halálra  ítélt volna.

               Pontosítani azért kell, mert Király Béla a vele Nagykovácsiból  Ausztria felé menekülő nemzetőröket is  cserbenhagyta, ezért egy  ad hoc  forradalmi bajtársi (had)bíróság halálra  ítélte 1956. november első  felében.  Valójában Király erről az eseményről  nem  számolt be, de  közvetett módon arra utalt elbeszéléseiben, hogy  nemzetőreivel  "laza menetben"  (Sic!) vonultak Ausztria felé, több csoportban, az ő csoportja átért Ausztriába, de a többiekről  nem tud semmit. Ezt nevezik CSERBENHAGYÁSNAK vagy DEZERTÁLÁSNAK! 

              Szeredás Jenő,  az '56-os Forradalmi Nemzeti Bizottmány   elnökségi tagja  1991. január 31-én,   nyilatkozta  a MAI NAP hasábjain: "saját szememmel láttam, hogy  Király Béla, kocsiján nemzeti színű zászlóval,- menekült ki az országból",  tehát a "laza menet"  csak az elhagyott  nemzetőreire lehetett érvényes...

 

 

                                                                                                (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                      az MJB elnöke

 ------------------------------------------------