Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 10., péntek

2.921 - MVSZ Sajtószolgálat > A tiltakozó jegyzékek átadására szimbolikusan a JOBBIK által a budapesti Szabadság térre meghirdetett tüntetéssel egyidejűleg kerül sor.

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: péntek, 2009. julius 10. 21:06
An: Kutasi József
Betreff: Az MVSZ felszólal a rendőri erőszak ellen

A Magyarok Világszövetsége felszólal a rendőri erőszak ellen

 

Ma és holnap a Magyarok Világszövetségének szervezetei felszólalnak a magyarországi rendőri erőszak ellen, tájékoztatta sajtószolgálatunkat Hompoth Zoltán elnökségi tag, az MVSZ Magyarországi Ügyvivő Testületének tagja. Az MVSZ országos tiltakozását a Magyar Gárda tagjai ellen július 4-én, a budapesti Erzsébet téren elkövetett rendőri erőszak váltotta ki. A húsz településen zajló tiltakozás követeli a felelősök megnevezését és törvénybe idézését. A Felszólalás nemzeti egységkormány megbízását és alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását követeli.

 

Az MVSZ felszólalása leszögezi, hogy az összmagyarságot megjelenítő civil szervezet „elítéli mindazokat a politikai erőket, amelyek a rendőrséget egy nemzetellenes gazdasági-politikai-ideológiai diktatúra terroreszközeként, a jogállamiság maradék cserepeinek széttaposására használják” és megállapítja, hogy a Magyar Gárdának a budapesti Erzsébet téren jelen lévő képviselői hősies helytállásukkal a nemzeti cselekvőképességbe és jövőbe vetett hit megerősítéséhez járultak hozzá.

 

A Felszólalás követeli a rendőrállami cselekedetekért felelős politikai és rendőri döntéshozók megnevezését és törvénybe idézését, a Bajnai-kormány menesztését és nemzeti egységkormány megalakítását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a történelmi magyar alkotmányon, a Szent Korona eszmén alapuló alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását.

A tiltakozó megmozdulás keretében az Országos Rendőr-főkapitányságon, megyei és települési rendőr-kapitányságokon, valamint az megyei közgyűléseken és a települési önkormányzatokon írásos felszólalást adnak át. Budapesten Gyetvay György Gergely, Miskolcon Alakszainé dr. Oláh Annamária, Egerben Oláh István, Salgótarjánban Bottyán Zoltán, Zalaegerszegen Simon Dezső, Székesfehérváron Sajtos József, Szombathelyen Tatár József lesz az emlékirat átadója. Azonos tartalmú tiltakozó jegyzéket adnak át az ország további településein: Vecsés, Aszód, Piliscsaba, Keszthely, Kompolt, Kisújszállás, Karcag, Százhalombatta.

A kezdeményezés Nógrád megyében született. Bottyán Zoltánnak, az MVSZ megyei elnökének tájékoztatása szerint itt további öt településen történik felszólalás: Balassagyarmaton, Szécsényben, Pásztón, Bátorterenyén és Kisterenyén.

A tiltakozó jegyzékek átadására szimbolikusan a JOBBIK által a budapesti Szabadság térre meghirdetett tüntetéssel egyidejűleg kerül sor.

Budapest, 2009. július 10.

MVSZ Sajtószolgálat

--------------------------------------------------------------------------------------