Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 11., szombat

2.926 - Prof. Dr. Bokor Imre: Sajnálattal vettem tudomásul, hogy milyen anyagot jelentettek meg Király Béláról.

Von: Dr. Bokor Imre
Gesendet: szombat, 2009. július 11. 12:54
An: Kutasi József

Betreff: A barikad.hu sem tudja!

 

        Sajnálattal vettem tudomásul, hogy  milyen anyagot jelentettek meg Király Béláról.

 Péteri Attila  segítségével  már több cikket átküldtünk  (a  Magyar Justitia Bizottság aláírásával) Király  Béla viselt dolgairól,  nem  tudom értelmezni, hogy miért képviselik azt az álláspontot, amelyet az MSZP, SZDSZ, Bajnai Gordon, Népszabadság  és  más  baloldali szervek vagy személyek  terjesztenek Király Béláról.

        Király saját  (dokumentált)  írásai  és nyilatkozatai olvasásakor is kitűnik, hogy  köpönyeg-forgató, áruló és többszörös dezertőr volt!  Minden rezsimet kiszolgált, mindenkit  elárult és/vagy cserben hagyott. 

         Horthyt elárulván  Szálasi szolgálatába állt, önként jelentkezett Kőszeg védelmére, de onnan  is dezertált a szovjet csapatokhoz és veszni hagyta a dezertálás előtt ellenállásra buzdított  zászlóalj  tisztjeit, illetve katonáit.

        1945-ben azonnal belépett a Magyar Kommunista Pártba és szolgálatot vállalt Farkas Mihály mellett.  Farkas  neveztette ki tábornokká (vezérőrnaggyá), majd Farkas kérésére  "besározta" Sólyom László altábornagyot, Beleznay István vezérőrnagyot és más tábornok bajtársait az ún.  tábornoki per előkészítése során,   ezért megkapta  a kivégzett Sólyom altábornagy  akadémiai parancsnoki beosztását (helyét) és Beleznay vezérőrnagy  lakását (minden ottmaradt ingóságaival egyetemben).

            Király a forradalomba csak október 29-én kapcsolódott be, akkor már a szovjetek megkezdték a kivonulást Budapest területéről,  tehát a  harcokban nem vett részt! Nemzetőr főparancsnok  nem volt, erre kinevezést nem kapott,  1956. október 31-én  viszont kinevezték Budapest katonai  parancsnokává. A szovjetek második beavatkozásakor dezertált Budapestről és (nyilatkozata szerint)  többezer nemzetőrrel távozott a fővárosból.  A  János hegyről és a Szabadság hegyről nézte, hogyan harcolnak a PESTI SRÁCOK a  szovjet betolakodókkal. soha sem említette sehol, hogy Budapest katonai parancsnokaként mit tett a fővárosért, valamint a helyőrség katonáiért.

        A Szabadság hegyről Nagykovácsin át Ausztriába menekült,  magukra hagyta nemzetőreit is.

        Király a fél világot az orránál fogva vezette!  Meghökkentő hazugságait hitelesnek vélték, és kosárszámra kapta az elismerések különböző fajtáit (kitüntetéseket, díszpolgári címeket,  okleveleket,  magasabb rendfokozatot).

                 Senki sem akarta (vagy karja) észrevenni, hogy saját  elmondásának  újabb és újabb változataival  önmaga bizonyítja a hazugságait.  1956. december 30-án például:  az USA-ban, New-York-ban, a The Provinedce  Jurnalban megjelent  nyilatkozatában azt állította, hogy nyolc harckocsival és négyszáz emberével (Sic!) áttörte a szovjetek Budapest körül létesített gyűrűjét és Nagykovácsin át  Ausztriába távozott. Később a Népszabadságban már azt állította, hogy többezer nemzetőrrel  hagyta el Budapestet és Nagykovácsinál  legyőzte a  szovjetek ott támadó alakulatát.

    A Mindentudás Egyeteme c.  fórumon  tartott előadása szerintegy nemzetőr ezreddel hagyta el Budapestet és Nagykovácsinál egy légvédelmi tüzér osztály  lövegével vette fel a harcot a szovjetekkel, akik a silóban berobbant rakéta  atomrobbanáshoz hasonló detonációs jelenségétől  rettentek úgy meg, hogy elhagyták a harcteret.

    Fárasztó lenne tovább folytatni  ennek a  szélhámos hazudozónak az egymásnak ellentmondó nyilatkozatait,   össszességében soha nem mondott igazat,  gyűjtögette a kitüntetéseket (Horthytól, Hitlertől, Mussolinitól, Szálasitól,  Farkas  MIhálytól, Nagy Imrétől, Göncz Árpádtól, Mádl FerentőlHorn Gyulától, Medgyessy Pétertől, Gyurcsány Ferenctől, stb., st.) és más elismeréseket.

    Most készülnek Király  dísztemetésére,  és  feledtetik   áldozatait (katonáit, nemzetőreit,  tábornok és főtiszt mártirokat),  esetenként arra hivatkozva, hogy Király  szót emelt az emigrációban a magyarság mellett, és könyveket is adományozott egyes szervezeteknek vagy személyeknek. Azt nem említi meg senki, hogy az itthon alapított  és általa vezetett Atlanti Kiadó  kiadványai az USA-ban lettek forgalmazva,  ugyanakkor a magyar kormány és egyes minisztériumok  (eddig nem publikált)  milliónyi forintok sokaságával  segítették  a kiadást. Az Atlanti Kiadó péztárosi teendőit Király Béla unokahuga látta (és látja) el...

    Tisztelt Szerkesztőség! Szíveskedjenek elolvasni és  megvizsgálni az eddig elküldött (Királyra vonatkozó) anyagainkat,   garantáljuk, hogy minden állításunk többszörösen ellenőrzött, sőt  az elmúlt  években számos történész vagy politikus  (tőlönk függetlenül)  hasonló következtetésre jutott.

            Köszönettel és  tisztelettel :

 

                                                                     (Prof. Dr. Bokor  Imre)

                                                                   az MTA hadtudományi doktora,

                                                                                        az MJB elnöke

-----------------------------------------------------------