Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 12., vasárnap

2.932 - 17.56 Szabó Gábor felhívta a hatóságok figyelmét, ha nem tetszik a Magyar Gárda egyenruhájának látványa, haza lehet menni.

Az Újjászületés Napja! - hatalmas tömeg demonstrált a Jobbik és a Magyar Gárda rendezvényén
2009-07-11 14:36 barikád.hu

Ma 17 órától tartja demonstrációját a Jobbik Magyarországért Mozgalom a rendőrterror ellen, a szabadságjogok szabad gyakorlása érdekében. A tüntetés első apropója a Magyar Gárda Egyesület működésének július 2-ai betiltása adta. Ez egészült ki a július 4-i gárdistákat ért brutális rendőrattak elleni tiltakozással. 15 órakor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom demonstrál a múlt szombati oszlatás helyszínén, az Erzsébet téren, 16 órától a Szabadság téri Hazatérés Templomában szolidaritási istentiszteletre kerül sor. Az eseményekről folyamatosan tájékoztatjuk kedves olvasóinkat!

18.40: A Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével, rendbontás nélkül zárult a Jobbik rendezvénye.

18.14: Utolsóként Vona Gábor lépett színpadra. Szegedi Csanád kijelentését Vona megspékelte: megígérte, hogy 2010 áprilisában, amennyiben a Jobbik a Parlamentbe kerül, Ő az oroszlános mellényben jelenik meg. Vona szembeállította egymással a kormány ország- és nemzetromboló tevékenységét a gárdisták elmúlt két évben nyújtott teljesítményével. A Jobbik elnöke bejelentette, hogy a Jobbik felállít egy szakmai csoportot, amelynek a feladata az lesz, hogy elkészítse azt a törvényjavaslatot, amely biztosítani fogja, hogy olasz, svájci, amerikai és egyéb országok mintájára működhessen nálunk is a Gárda.

18.12: Szabó Gábor kijelentette hogy országszerte szolidaritási demonstrációk zajlanak. Szekszárdon, Békéscsabán, Kenderesen, Mezőtúron, Kunhegyesen zajlanak hasonló megmozdulások.

18.00:A tömeg folyamatos vastapssal köszönti az újdonsült egyenruhásokat. Vona Gábor után dr. Morvai Krisztina is felvette az oroszlános ruházatot.
"Azért vagyok különösen büszke arra, hogy az új Magyar Gárda Mozgalom alakításában részt vehetek, mert folyamatosan végigkísértem a jogsértéseket." - kezdte beszédét Morvai Krisztina. 25 éve, büntetőjogászként, rengeteg folyamatosan rettegő embert látott és lát, akik minden éjjel azért rettegnek, hogy megérik-e a reggelt.
Morvai utalt a lakóparkjaikban elszigetelődő "urakra", akik Magyarország bekebelezésére törnek. De, hiba csúszott a gépezetükbe, mert a Magyar Gárda révén ébred Magyarország.
Senki ne higgye, hogy a múlt heti rendőri túlkapások tömkelege néhány kisrendőr magánakciója volt. A cél Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává züllesztése. Azért fújnak le minket közvetlen közelről könnygázzal, azért videóznak, turkálnak a táskánkban, hogy megtörjék az ellenállásunkat, s akadálytalanul nyomulhassanak országunkba a gyarmatosítók. De, nem szabad hagyni magunkat. Emberi méltóságunk, emberi jogaink megvédéséhez kell a Magyar Gárda. - jelentette ki Morvai Krisztina.
Két hírrel is szolgált az EP-képviselő. A jó: az EP jövő héten az emberi jogok kérdésével foglalkozik majd. A rossz hír, hogy csak az iráni helyzettel kívánnak megismerkedni az EP-képviselők. Az Uniónak sem joga, sem felhatalmazása nincs egy Unión kívüli ország jogaival foglalkozni (Irán) addig, míg az Unión belül ilyen súlyos jogtiprások történnek, mint amilyenek Magyarországon zajlanak 2006 ősze óta.
Schmitt Pál esetleges uniós alelnökségére utalva Morvai kijelentette: nyomatékosan felhívja a fideszes EP-képviselő figyelmét, járjon közbe az igazság felgöngyölítése érdekében. "Arra kérem fideszes képviselőtársaimat, álljanak oda törekvéseink mellé!" - kérte Morvai Krisztina. A tömeg soraiból lesajnáló moraj, sőt füttyszó hangzik a Fidesz említésére.

17.56 Szabó Gábor felhívta a hatóságok figyelmét, ha nem tetszik a Magyar Gárda egyenruhájának látványa, haza lehet menni. "De nagyon remélem, nem fognak végiggumobotozni EP-képviselőket, kétgyermekes családanyát, volt minisztert, református lelkészt". - jelentette ki a Jobbik választmányi elnöke.

17.52: Für Lajos volt miniszter, a Gárda védnöki testületének egyike is átvette a mellényt.
De jó látni! - sóhajtott fel Für Lajos a tömegen végigtekintve. Az egyetemi tanár kezében egy lyukas trikolórt tartva kijelentette, az ő nemzedékének szent volt, s szent ma is. "Kívánom minden magyarnak, bárhol éljen is ebben a megbomlott világban, hogy adjon az Isten..." (Szebb jövőt - ordítja a tömeg) Éljen a Gárda, éljen a magyarok egyetemes nemzete. - zárta köszöntőjét a volt miniszter.

17.40: A színpadon neves közéleti személyiségek öltik fel a Magyar Gárda Mozgalom oroszlános mellényét, ezzel is jelezve szolidaritásukat a feloszlatott szervezet mellett.
Elsőként Szegedi Csanád vette fel a mellényt, s kijelentette, hogy jövő kedden Strasbourgban ebben a mellényben veszi át európai parlamenti mandátumát.

Másodikként Ifj. Hegedűs Loránt veszi fel az egyenruhát. A tömeg "Isten hozott!" köszöntéssel üdvözölte. A református lelkész kijelentette, ahogy a Gárda főkapitányát, úgy őt is magyarnak nevelte az édesanyja. Ifj. Hegedűs édesapja köszöntőjét olvassa fel, aki a Magyar Gárda Mozgalom egyik fővédnöke: mi nem vagyunk a meghátrálás emberei, hogy elvesszünk... Le a terrorista, magyarnak hazudott kormánnyal! - jelentette ki a lelkész.
A harmadik "egyenruhás" Ifj. Hegedűs Loránt felesége, Hegedűsné Kovács Enikő, Budakeszi alpolgármestere.
Negyedikként Murányi Levente, a Jobbik alelnöke vonult a színpadra.
Murányi '56-os elítéltként tudja, biztos benne, hogy a gárdisták ott lettek volna a barikádon 1956-ban. A Gárda tagjait '56 szellemének továbbvivőiként jellemezte.
Ötödikként Sárdy Barbara, a nemzeti rock egyik kimagasló előadója, kétgyermekes családanya vette át mellényét. Balczó András szavait idézi: "Aki nem fél, az félelmetes." Egyek vagyunk, a végsőkig együtt mozdulunk. Tudja meg ország-világ, hogy nem félünk. - jelentette ki Sárdy. Olyan páncélzattal vérteztek fel génjeink, mely így hangzik: magyar akarok maradni. - mondta Sárdy Barbara.
Kiss Róbert adta át a mellényt Pörzse Sándornak, az Echo Tv műsorvezetőjének.
Pörzse Sándor köszöntötte a gárdistákat. "Nekem két lányom van, a Jóisten akaratából lesznek unokáim. De ha 100 fiam lenne, mind gárdista lenne. - jelentette ki a műsorvezető.
Az értelmiség árulásáról szólva kijelentette, hogy a cionbolsevik értelmiségtől a lapulás nem meglepő a múlt heti történésekkel kapcsolatban. De, mi van az ún. jobboldali értelmiséggel? - tette fel a kérdést Pörzse Sándor.
A hatalom a végnapjait éli. Bajnait még Botswanában is letartóztatták volna. - mondta Pörzse. Az igazságügyminisztert csak Draskoviccként emlegette Pörzse Sándor.
Fontos, hogy a Jobbik bejusson a Parlamentbe (már bent van - skandálja a tömeg), hogy megdöntse ezt a rezsimet.

17.37: A Szabadság téren 7-8000 ember hallgatja a Jobbik és a Magyar Gárda által szervezett demonstráción elhangzó beszédeket. Kiss Róbert, a Gárda főkapitánya szívhez szóló beszédét tomboló vastaps köszöntötte. A főkapitány szavai nyomán "újjáalakult" a Magyar Gárda Mozgalom.

15.21: A Szabadság térre már kb. 100 fekete-fehérbe öltözött demonstráló érkezett, noha a tüntetés kezdetéig még másfél óra van. A szovjet emlékmű körül néhány rendőr sétálgat ugyanúgy, mint az Erzsébet téren, fehér ingben és sötétkék nadrágban. A Zoltán utcában van a rendőrség egyik bázisa, itt csapatszállítók, rabszállítók, kamerás kocsik várakoznak. 16 órától istentisztelet kezdődik a Hazatérés Templomában.

14.52: Kb. 250-300 ember gyülekezik a HVIM tüntetésén a budapesti Erzsébet-téren. Lobognak a HVIM-es, jobbikos és árpádsávos zászlók. Többen fekete nadrágban és fehér ingben hallgatják a hangszórókból áradó zenét, de sokan tiszta feketében vannak. Ők valószínűleg a "Hunnia katonái" szervezet tagjai, vagy a betyársereg képviselői. Csillagközi invázióra készülő rendőrt nem látni a helyszínen, két hétvégi ünneplős (sötétkék nadrág-fehér ing kompozíció) egyenruhás járkál fel s alá a helyszínen. Tudósítónk egyetlen rendőrségi mikrobuszt lát a téren, az ún. kamerás kocsit.

11.37: Délelőtt a MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szervezete) provokálta jelenlétével a Szabadság téri járókelőket. Szánalmasan kevés, mindössze száz gárdaellenes tüntető jelent meg a Szabadság téren a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének felhívására, hogy az emlékmű megkoszorúzásával tiltakozzanak a fasizmus ellen.
"Minden kisebbséget meg kell védeni, nem szabad válogatni közöttük, mert a fasizmus réme mindenkit fenyeget" - mondta Hanti Vilmos a MEASZ elnöke, aki nem mellesleg egy áthúzott horogkeresztet viselt. A szokásos szövegeket mantrázták a tiltakozók: jaj a nácik, jaj a fasiszták! Meg fog ismétlődni a holokauszt, stb...
A rendezvény végén a résztvevők "No racism, No gárda" feliratú táblákat tartottak a magasba, és virágokat helyeztek el a szovjet "emlékműnél", majd egymás kezét megfogva élőláncot alkottak az emlékmű körül. Nekik miért nyitották meg? Javasoljuk, hogy a Jobbik is koszorúzza meg az "emlékművet" "Gyilkosok" feliratú szalagokkal. Vajon akkor is be lehetne menni?

A helyszínen megjelent néhány vármegyés fiatal, akiket a rendőrség azonnal igazoltatott, sőt még a táskájukat is átnézték.
Képek a rendezvényről itt!

Korábban írtuk: A rendőrterror ellen, a gárdistának felesküdött állampolgárok védelmében, az alapvető szabadságjogok jegyében újabb, bejelentett tüntetést tart a Jobbik július 11-én, szombaton 17 órától a budapesti Szabadság téren, a kommunizmust dicsőítő emlékmű előtt. Megjelenő szimpatizánsainktól szolidaritásként - lehetőségük szerint - sötét nadrág és fehér ing viselését kérjük.
A rendőrséggel hétfőn egyeztető tárgyalást tartott a Jobbik a múlt szombaton tett rendezvény-bejelentéséről. A BRFK tudomásul vette a gyülekezési szándékot, jogvita most csak a gárdisták egyenruhája tekintetében van. A Magyar Gárda Egyesületnek azonban soha nem volt egyenruhája, a tíz tag rendszerint öltönyben jelent meg. Ezt a feloszlatott egyesület alapítói szombaton le is veszik, szolidaritásként a gárdistákéhoz hasonló népviseletet - fekete nadrágot és fehér inget - hordanak majd, és erre kérik a törvényes tüntetés részvevőit is. Most ugyanis lélekben mindannyian gárdisták vagyunk.

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának ügye a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat, addigra a Jobbik Magyarországért Mozgalom az Országgyűlésben gátat szabhat a bíróságokra gyakorolt politikai nyomásgyakorlásnak, de ehhez szombaton mindenkinek Budapesten a helye! Ha elég sokan leszünk, meghátrálhat a diktatúra...

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke