Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 13., hétfő

2.947 - Szemenyei-Kiss Tamás:Akik figyelemmel kísérték a bírósági úton jogerõsen feloszlatott Magyar Gárda 2009. július 4-én lezajlott tüntetését ...

Von: cyberpress-bp
Gesendet: hétfő, 2009. július 13. 19:35
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090713-154211

 

Szemenyei-Kiss Tamás:

MAGYAR GÁRDA? - STURMABTEILUNG?

Vona Gábor: "Gárdista egyenruhában vonulok a parlamentbe!..."

 

-  Az engedély nélkül megrendezett demonstráción rendőröket támadtak meg és antiszemita jelszavakat skandáltak a tüntetők.

-  A neonáci szervezetek nyiltan szembeszállnak a rendfenntartó erőkkel és semmibe veszik a törvényeket...

- A Magyar Gárda és a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal együttműködési megállapodást kötött.

 

                                                                   MAGYAR GÁRDA? – STURMABTEILUNG?

Vona Gábor: „Gárdista egyenruhában vonulok a parlamentbe!"

Akik figyelemmel kísérték a bírósági úton jogerõsen feloszlatott Magyar Gárda 2009. július 4-én lezajlott tüntetését – melyen a részvevõk (200-250 gárdista és az 50-60 szimpatizáns), eredeti szándékaik szerint a köztörvényes bûncselekmények miatt elõzetes letartóztatásban lévõ „politikai fogoly", Budaházy György szabadlábra helyezését követelték volna – hallhatták, hogy az „ÁVH! ÁVH!", a „Hazaárulók! Hazaárulók!" és a „Mocskos zsidók!" skandálása elnyomta azokat a bekiabálásokat melyek a börtönben lévõ bajtársukért szóltak…

Közéletünkben a szemérmesen „radikális nacionalistáknak" nevezett neonáci szervezetek szerint is felemásra sikerült július 4.-i tüntetés nem érte el a kitûzött célját. Ha ugyanis „politikai foglyokról" tettek említést a csatlakozásra szólító közleményeikben, akkor a várt tízezrek részvételének elmaradása figyelmeztetõ jel lehet számukra is. – Igaz ugyan, hogy az Európai Parlamentbe most bejutott szélsõjobboldali Jobbik Magyarországért Mozgalom, Vona Gábor és a hivatalosan bejegyzett párt paramilitáris egyenruhásai kaptak némi mártírszerepet, de a „mögöttünk az egész nemzet" szlogenjét hangoztatók támogatottsága ezúttal is elmaradt a várakozástól.

A megmozdulás egyetlen eredménye az volt, hogy az utcai politizálók, a perifériára szorultak ismét összecsaphattak a rendõrséggel – mert a tüntetés betiltását követõen arra biztosan nem számíthattak, hogy a rendfenntartók majd meghívják kávézni õket… A gyülekezési törvény szerint utasításokat kapott rendõrök csak végrehajtották a parancsot, hiszen ez a dolguk bármilyen legyen a kormány. Ha nem végzik el a munkájukat, akkor másnapra õk is munkanélkülivé válnak. (Mibõl élnek majd? Létfenntartásukat biztosítja a Magyar Gárda vagy a Jobbik Magyarországért Mozgalom?…)

Eszébe jutott-e valakinek az „igaz magyarok" soraiból, hogy az állítólag brutális rendõrattak végrehajtói között ott voltak a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezete (TMRSZ) tagjai is – azok a „vérszomjas ÁVH-sok" akikkel nem is oly' régen kötött együttmûködési megállapodást a Jobbik elnöke és az EP-képviselõjük, Morvai Krisztina?!

Lehet akár minden szombat-vasárnapra forradalmat hirdetni – merthogy ezekben a hetekben ennek vagyunk tanúi – tömegtámogatottság hiányában nem lehet rendszert buktatni… Lehet zsidózni, cigányozni, kommunistázni – ez állítólag belefér a magyarországi demokráciába – de az államhatalom attól még azok kezében marad, akikre a többség szavazott az országgyûlési választásokon.
A legutóbbi „forradalom" óráiban, július 4-én, a rendõrség egyáltalán nem volt brutális. Nem lõttek, nem törtek össze csontokat, nem folyt a vér, nem láthattunk lovasrohamokat, vízágyúkat – brutalitásról, kegyetlenkedésrõl, túlkapásról tehát nemigen beszélhetünk.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) természetesen tisztában azzal, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Magyar Gárdán keresztül szövetségi kapcsolatokat tart fenn azzal a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésû neonáci szervezettel, melyet korábban Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportok néven ismerhettek a politológusok. – Bõnyi központjukban 2009. április 23-án fogalmazták meg azt a közös közleményt, melyet a két nemzetiszocialista mozgalom legfelsõbb szintû irányítói írtak alá, többek között Gyõrkös István, a Hungarista Mozgalom 1993-ban kinevezett vezetõje is.

„A találkozót végig oldott, rendkivûl bajtársias légkör jellemezte – olvasható a közleményben – bizonyítékaként annak, hogy a magyarság sorsáért felelõsséggel gondolkodó vezetõk ûltek egy asztalhoz…
A megbeszélés során mindkét szervezet kinyilvánította: a jelenlegi, hatalmát a pártokra építõ, az országot a cionizmusnak kiszolgáló politikai vezetõk alkalmatlanok és méltatlanok az ország vezetésére. – A tárgyalás végén a két Mozgalom vezetõi közös akarattal kinyilvánították a párbeszéd folytatásának szükségességét, amely megfelelõ alapot szolgáltathat a jövõbeni együttmûködés kereteinek gyakorlati megvalósításához…" (Idézet a hungaristák bõnyi központjában aláírt MNA-Magyar Gárda szándéknyilatkozatból.)

Bencze József országos rendõr fõkapitány a sajtóval közölte: csak a múlt szombati, engedély nélkül megrendezett, demonstráció oszlatása 89 millió forintjába került az adófizetõ állampolgároknak. Utalt a jogszerû rendõri intézkedéssel szembeni ellenszegülésre, garázdaságra, közlekedési szabálysértésre és a közbiztonságra veszélyt jelentõ eszközök tartására – de a „Mocskos zsidók!" csatakiáltásról (a HVG hetilap online oldalain is bemutatott antiszemita megnyilvánulásokról) valahogy elfeledkezett. – Feltehetõen azért is, mert a véleménynyilvánítás szabadságával nemigen összeegyeztethetõ jelenség elbírálása már nem tartozott a kompetenciájába…

A Magyar Gárda feloszlatását kimondó ítéletben kulcsszerepe volt annak, hogy a Gárda és a hivatalosan bejegyzett „demokratikus" Jobbik Magyarországért Mozgalom viszonyát egyértelmûvé tevõ hangfelvétel került (az ítélet miatt cionistának megbélyegzett) bíróság kezébe. Egy zárt ülésükön Vona Gábor úgy vélekedett: „- Az Egyesületnek az a feladata, hogy a legalitás auráját biztosítsa a Gárda számára – és általa törvényesen bejelentett szervezetként léphessenek fel… Amikor azonban majd az esetleges feloszlatás kerül szóba, arra hivatkozhassanak, hogy a mozgalmakat nem lehet betiltani…"
Ez a megfogalmazás vált az egyik döntõ bizonyítékká ellenük – az ítélet szerint ugyanis a Mozgalom és a Gárda az egyesület szervezeti egysége, vagyis vele együtt feloszlatható.
Eddig a magyarországi közmegegyezés része volt, hogy a pártok tiszteletben tartják a bíróság ítéleteit. Eddig…
Ám Vona Gábor a 2009. július 11-én tartott demonstrációjukon is kijelentette: „– Tiltakozom a Magyar Gárda feloszlatása ellen, nem fogadom el az ítéletet, nem kell vele egyetértenem."

A Magyar Gárda – miként elõdje, a Németország nagyvárosaiban szervezõdött Sturmabteilung (SA) – szintén egy olyan párthoz kötõdik, amely az európai határok megváltoztatását, a cigány- és zsidókérdést és az antikommunizmust tûzte zászlajára. Nyolcvan év múltán, az új gazdasági világválság közepette ajánlja ugyanazt az utat, amely elõdjeinél a második világháborúhoz, Európa lángba-borításához és milliók halálához vezetett. 

A magyarországi demokraták, úgy tûnik, nem tanultak a történelembõl és a Gárda tagjai sem hallottak, olvastak a Sturmabteilung, valamint „hõsük", Horst Wessel sorsáról.

2009.07.13. Forrás: PR Herald

Szemenyei-Kiss Tamás (1945, Budapest – Szeghalom – Düsseldorf – Budapest)