Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 15., szerda

2.980 - Charles Sucsan: Kedves Frigyesy Ágnes Asszony! Nagy figyelemmel olvastam Orbánnak írt elemezéseit a kialakuló pártok helyzetéről a Jobbik megjelenésével.

Von: charles sucsan [mailto:c.sucsan@videotron.ca]
Gesendet: Mittwoch, 15. Juli 2009 03:37
An: Frigyesy Ágnes
Cc: Kutasi József
Betreff: re: Orbán levél

 

Kedves Frigyesy Ágnes Asszony!

 

Nagy figyelemmel olvastam Orbánnak írt elemezéseit a kialakuló pártok helyzetéről a Jobbik megjelenésével. Lényegében a két nagypártnak hibáit a nép abba vette észre, sőt a párttagok is, hogy az elvüktől eltérően cselekedtek és cselednek, amely kihívóan mutatja az idegen nemzetközi érdekek szolgálatát a magyarság kárára. Az MSZP kivetkőzött minden szocialista eredményekből, magáévá téve a globalizáció  liberális vad kapitalista célokat, amiben a FIDESZ sem különbözik. Jól értelmezi Ön az Orbán veszélyes elhallgatását, hogy mi az álláspontja a szintén vad liberális kis pártokról, ha nem nyer 50 %-ot a választások alkalmával.

 

Itt van megán a nép félrevezetésének lehetősége, ha a választások után a FIDESZ koalícióba lép az ilyen vad liberális pártokkal, ami azt jelentené, hogy minden megy tovább ahogy az MSZP alatt, azzal a különbséggel, hogy az MSZP tagságának is betelelt a hócipője a szocialista elvek visszaélésétől. Ugyan ez megtörténhet a FIDESZ-nél is. Sőt, már mégis történt, mert akkor nem lenne szükség a Jobbikra.

 

A veszély nagyon is fenn áll, hogy a Jobbik mindig nagyobb támogatást kaphat, ha a FIDESZ nem tér le az EU elsőbbséges érdekeinek totális támogatásáról és visszatér a magyar nemzet életképes eszközeinek helyreállításához. Beleértve a Trianoni tragédia által okozott nemzetrészek visszakövetelését. Ez lenne a helyes átalakulása a FIDESZ részéről, de mivel ismerjük Orbán  múltban állásfoglalásait, következtethetjük, hogy erre semmi eshetőség nincs. Nos akkor várható a pártok harcát a szavazásokért mindenféle retorikákkal, szédítésekkel, sőt lekenyerezésekkel, mivel az idegen hatalmak erre az a anyagi forrásokat fogják neki biztosítani suba alatt. Jól tudjuk, hogy az ügynökeik, már jól befészkelődték magukat a magyar gazdasági életben.

A Jobbik-nál sem minden tiszta. Nem látni egy kormányozási programot világosan. Milyen gazdasági eszmére alapítják a magyarság jövőjét, azon kívül, hogy a nép elégedetlenségét előtérbe helyezik, amin javítani akarnak és reményt, hitet, biztonságot nyújtanak. Vagyis a pártok szokásos ígéreteikkel tevékenykedik a Jobbik is. Persze előnybe van, azzal, hogy még nem volt alkalma a népnek csalódni benne és tiszta lappal indul, még akkor is  ha bőven szennyezik minden áron.

 

Igenis, jól értelmezi Ön, hogy a pártoknak tisztázni kell magukat, ha hitelképesek akarnak lenni a polgárok előtt, az pedig sem bal, vagy jobb oldalon nem lehet más mint a magyar nemzet gazdasági, kulturális és történelmi méltóságának helyreállítására való törekvés. Ezen függ a magyarság szebb, vagy rosszabb jövője.

 

Honfitársi tisztelettel, Charles Sucsan

--------------------------------------------------------