Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 15., szerda

2.981 - : Onody Gyula: Kérem, ha lehet továbbadni. > Petíció a szlovák államnyelvtörvény hatályon kívül helyezéséért

Von: Onody Gyula
Gesendet: szerda, 2009. július 06:01
An: Kutasi József

Betreff: Fw: Petíció a szlovák államnyelvtörvény hatályon kívül helyezéséért

Kérem, ha lehet továbbadni.

Üdv

Gyula

Petíció a szlovák államnyelvtörvény hatályon kívül helyezéséért

 

Mi, ezen petíció aláírói tiltakozásunkat fejezzük ki a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának 1995. évi 270. számú, a Szlovák Köztársaság államnyelvéről rendelkező törvényének 2009. június 30-i módosításai és kiegészítései ellen. Követeljük a Szlovák Köztársaság parlamentjétől, hogy a kisebbségek jogainak biztosítása érdekében e döntését vonja vissza.

 

Véleményünk szerint a pozsonyi kormányzat lépése nem más, mint a lelkében folyamatosan megalázott, rohamosan fogyó felvidéki magyarság teljes felszámolására tett intézményes kísérlet. A törvény elfogadása ellentétes az európai normákkal; valamint sérti az alapvető emberi jogokat, így az anyanyelvhez való jogot is. A szlovák államnyelvtörvény korlátozza a szlovákiai magyar és más nemzeti kisebbségek nyelvi, kulturális és közösségi kibontakozását.

Követeljük továbbá az Európai Uniótól és az Emberi Jogok Európai Bizottságától, hogy minden lehetséges lépést tegyen meg a törvény hatályon kívül helyezésére, továbbá a jövőben folyamatosan kísérje figyelemmel a magyarságot ért hasonló atrocitásokat és adjon hangot tiltakozásának a legmagasabb fórumokon is.

Váralja Szövetség
Polgár Info


A petíció aláírható a Petíciók menüben 

Cikket megtekintheti itt.