Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 18., szombat

3.025 - Hegedüs Endre: Tájékoztatásul, és közérdekű felhívással > Morvai Krisztina kérése a tejtermelőkhöz > Kedves Gazdák és Kedves "Vidék-Barát" Magyarok!

Hegedüs Endre: Tájékoztatásul, és közérdekű felhívással

 

Az Európai Unió Parlamentjében még most volt az első plenális űlés. Ezek után alakultak meg a nagyon fontos szakmai Bizottságok, ahová  teljesjogú tagként Morvai Krisztina került a Hazánk számára egyik legfontosabb Bizottságba, a Vidékfejlesztési és Mezőgazdasági (Szak)Bizottságba. Ezenkívül ugyancsak Ő került póttagként a Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságba.

 

És - ami teljesen szokatlan - de ígéretének megfelelő! - ő azonnal munkába állt és képviselni kíván! (Amint ez leveléből világosan ki is derül).

 

A Vidékfejlesztési és Mezőgazdasági Szakbizottságban a már jövő hét elején elkezdődő űlésszakon a tejtermelés,  a tejtermelők problémái lesznek az első téma. Ez már július 20.-án megkezdődik.

A Képviselőasszony - aki képvisel -  most sürgős üzennettel fordult a magyar tejtermelőkhöz ( és a tejipar többi ágazatának képviselőjéhez), hogy a hátra lévő nagyon rövid idő alatt kellő mennyiségű tényszerű információval lássák el -elsősorban a kistermelők - hogy minél szélesebbkörű tájékoztatásra alapozva tudjon eleget tenni vállalt feladatának.

Mondjuk meg, ez szokatlan. De azt is mondjuk meg: ez lenne a természetes- (általában).

 

Most egy képviselő jól akarja végezni a munkáját. Segítsünk Neki! Juttassuk el ezt a levelet és a Mellékletét olyanokhoz, akik személyükben érintettek, és pontos adatokkal tudnak szolgálni a Képviselőasszony kéréséhez.

Nyilván a tej- ágazat után az összes többi is sorra kerül. És miután a magyar mezőgazdaság és általában a vidékfejlesztésnek nincs olyan szakágazata, amelyik ne lenne súlyos válságban, saját jólfelfogott érdekünk is, hogy aki bennünket képvisel, az minél hitelesebben tehesse a dolgát.

 

Kérem kedves Mindnyájukat eme levél megfelelő helyekre való továbbításra és a Képviselőasszony további munkája segítésére!

Tisztelettel: Hegedüs Endre

Morvai Krisztina kérése a tejtermelőkhöz

Kedves Gazdák és Kedves "Vidék-Barát" Magyarok!

Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy teljes jogú tagja lettem az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (Szak)Bizottságának. A munkát már a jövő heti (július 20-21.) ülésen megkezdem. Nagyon számítok a magyar gazdák segítségére, támogatására, arra, hogy tapasztalataikat és javaslataikat megosztják velem.

 

Az első ülés egyik fő témája a tejtermelők helyzete lesz. Szeretnék felszólalni és közvetíteni az EU felé a magyar gazdák üzenetét, tapasztalataikat és követeléseiket. A Jobbik és a magam értékrendjének, választási programunknak megfelelően elsősorban a "kisgazdák" képviseletét vállalom és ígérem.

Munkámról szeretném folyamatosan tájékoztatni a magyar (kis)gazdákat honlapomon, a következő címen: www.morvaikrisztina.hu.
Kérem, ezúttal különösen a tejtermeléssel foglalkozókat, hogy írják meg nekem személyes történeteiket, javaslataikat, lehetőleg még e hétvége folyamán, a következő címre: kmorvai@t-online.hu.
Természetesen nem valamiféle tudományos elemzést várok, hanem a valóság bemutatását: mi történt, mi történik a magyar tejtermelő gazdákkal, a magyar tejtermeléssel.
Előre is hálásan köszönöm együttműködésüket. A levelek írójának személyét természetesen titokban tartom, a jelenségek a fontosak, a tapasztalatát megosztó személy vagy gazda-csoport "kilétét" - ha ezt ők nem kérik - nem fogom felfedni. Az az érdekvédelmi csoport, vagy az a gazda, aki szívesen vállalja "kilétét", kérem, hogy ezt külön jelezze.
Megragadom az alkalmat, hogy bemutassam a jobbikos képviselők (ezúttal Balczó Zoltán és jómagam) első felszólalását az EP-ben, amely itt érhető el.
Mivel a választók bizalmából hárman kerültünk az Európai Parlamentbe a Jobbik listájáról, a feladatainkat elosztjuk egymás között. A mezőgazdaság és vidékfejlesztés lett az egyik terület, amelyet nagy örömömre én kaphattam meg. Én leszek a delegációnkon belül a fő felelőse az emberi jogi kérdéseknek (a szabadságjogokkal foglalkozó szakbizottságba is bekerültem, póttagként), a kisvállalkozások helyzetének és a munkavállalói jogoknak.
Szeretettel
Morvai Krisztina

európai parlamenti képviselő

 

Az alábbiakban közzé teszem Morvai Krisztina hivatalos személyi lapját, amit közvetlenül az Európai Unió hivatalos Honlapjáról másoltam ki:

közvetlen link: http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=HU&partNumber=1&language=HU&id=96661

 

Az Ön képviselője

Ország/régió szerint

Név szerint

Szerepe

 

További részletek

Érkező/távozó képviselők

RSS

Nyomtatás

Oldaltérkép

Kapcsolat

Jogi nyilatkozat

 

Személyi adatlap

Krisztina MORVAI

Független képviselő

 

Tag

Magyarország

kmorvai@t-online.hu

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Születési dátum: 1963. június 22., Budapest

http:// www.morvaikrisztina.hu

Tag

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság [Megtekintés]

Póttag

Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság [Megtekintés]

Parlamenti tevékenységek

Felszólalás(ok) plenáris ülésen [Megtekintés]

 

Vagyonnyilatkozat (90 kB) :

 

Parlement européen

Bât. Winston Churchill

M03059

1, avenue du Président Robert Schuman

CS 91024

F-67070 Strasbourg Cedex

Fax : +33 (0)3 88 1 79786

 

Postacím :  Vöröstorony lejtő u. 16/A.  H-1025  Budapest

--------------------------------------------------