Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 18., szombat

3.028 - Szent István zarándoklat 2009. augusztus 08 és 09-én a gödöllői Monarchia Lovas-központban megrendezendő ......

Von: Szasz Lorant
Gesendet: szombat, 2009. július 18. 18:05
An: Kutasi József
Betreff: MEGHIVÓ

 

Meghívó!

 
A Szent kard ünnepe rendezvényre, mely ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Szent István zarándoklatunk bevezetőjeként.
Tisztelettel és Szeretettel meghívom Önt családjával és barátaival az augusztusi Szent Kard rendezvényre. A rendezvényt ebben az esztendőben augusztus -08. -09. napjain tartjuk.
Szent "Kard" Ünnepe!
Ünnepnapok a Szent István kard V. történelmi országrészekre induló zarándoklatára.
2009. augusztus 08 és 09-én a gödöllői Monarchia Lovas-központban megrendezendő kettő napos rendezvényt követően már az ötödik alkalommal indul útjára zarándoklatunk.  Ebben az esztendőben Erdélybe és Csángóföldre indulunk, egyház és államalapító királyunk Szent István bazilikában őrzött érintéssel ereklyésített kardjával. Zarándoklatunkkal a nemzet építésének, összefogásának, keresztényi vallásunk megalapításának és már több mint ezer esztendőn keresztül történő megőrzésének egyik eszközét és szimbólumát visszük. Bemutatásával hitünket, szeretetünket, népünk, nemzetünk összetartozását és egymásra utaltságát, a jövőbe vetett reménységét szeretnénk megerősíteni.
A 2009.augusztusi 08-09-i Szent kard ünnepe programjairól a Szent István zarándoklat honlapján tájékozódhat: http://sziz.extra.hu
Helyszín: Gödöllő
Monarchia Panzó és Lovas-központ (30-as út 25. km)
 
A rendezvény látogatása ingyenes!

 

Szent István zarándoklat 2009.

(Zarándoklat egy Nemzetért)

 

 Az idei Szent István-zarándoklat alkalmával Erdélyi települések mellett Csángóföld három településére is elvisszük Szent István érintéssel ereklyésített kardját.
 
A Szent István- zarándoklat 2009. esztendei útja a következő: augusztus 9-én Gödöllőről  a Monarchia Lovas-központból indulunk kettő napos -Szent Kard ünnepe- rendezvényünket követően zarándokutunkra, 10-én Érmihályfalván, 11-én Hegyközcsatárban, Hegyközkovácsiban, Szalárdon, Hegyközszentimrén, Szentjobbon, Siteriben,  12-én Tordán, 13-án Csíkszeredában, 14-én Gyergyócsomafalván, 15-én Gyergyótölgyesen tartózkodunk.
 
A zarándoklatunk augusztus 16-án érkezik Csángóföldre, ekkor Pusztinán, 17-én Somoskán, 18-án Magyarfaluban tartózkodunk, augusztus 20-án visszatérünk erdélybe és Szent István napján Kézdiszentléleken részt veszünk a perkői búcsún. A Szent István-zarándoklatot 2005 óta szervezem, ennek során mintegy hétezer kilométert tettünk meg a Kárpát-medencében Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Vajdaságban a Szent István-ereklyével .
 
A szellemi táplálékon és a magyarságtudatot erősítő ereklyén kívül, amelyet idén a Csángóföldre is elviszünk, adományokkal is szeretnénk segíteni a Csángó Magyarokat. Az adományok összegyűjtésében a Szent István Lovagrend-től kapunk segítséget. A gyűjtés a Csángó Szövetségtől kapott lista alapján történik, mely a Szent István Zarándoklat honlapján megtalálható. A megközelítőleg 1,5 tonna adományt szállító teherautó is a rendelkezésükre áll sofőrrel együtt. A szállítás költségét azonban csak segítséggel tudjuk előteremteni, ehhez és további adományokhoz várunk felajánlásokat.
Hodruszky Róbert
Szent István Zarándoklat
alapítója, rendezvény
és zarándoklat szervezője
t: +36204194786
Skype: hodrusz

------------------------------------------------------------------------------------