Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 2., vasárnap

5.719 - Orbán Viktor Párt Elnök Úrnak > Dr. Balogh Sándor csatlakozik az MVSZ Elnök leveléhez

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: vasárnap, 2010. május  2. 11:04
An: Kutasi József
Betreff: Dr. Balogh Sándor, politológus Prof. Emeritus, USA

 

Dr. Balogh Sándor csatlakozik az MVSZ Elnök leveléhez

2010 május 1
Orbán Viktor Párt Elnök Úrnak
FIDESZ,
Budapest

Kedves Miniszterelnök Jelölt Úr!

Csatlakozom, mint 1956-ban Amerikába kényszerült magyar állampolgár, Patrubány Miklós MVSZ Elnök Úr leveléhez illetve jókívánságához!

Bár a választások előtt a JOBBIK-nak drukkoltam, most őszintén kívánom, hogy ássák el a csatabárdot, és az Ön által vezetett FIDESZ kormány sikeresen valósítsa meg a rendszerváltást és vezesse ki a nemzetet a húsz év alatt keletkezett politikai kátyúból.

A FIDESZ történelmi sikere nem csak történelmi lehetőségeket nyit meg Önök előtt, hanem óriási történelmi felelősséget is rak az Önök vállaira.

Történelmünkben ritkán volt olyan rendszerváltási lehetőség, mint ami önök előtt nyílt meg. A hasonló lehetőségeket egy kézen meg lehet számolni.

Szent István első királyunk jól vizsgázott. Az 1867-es Kiegyezés utáni politikának már több kritikusa akad.

A Trianoni tragédia után Horthy Miklós, a nehéz körülmények ellenére, a negyvenes évekre virágzó kert-ország alapjait rakta le a feudalizmusból éppen csak kilábaló országban, míg Amerikát csak a második világháború húzta ki a 30-as évek gazdasági válságából. Ebbe a termelő zsidó nagytőke, mint a Goldbergerek, Weisz Manfrédok és Mauthner Ödönök valamint a zsidó nagykereskedelmi hálózat, is nagymértékben belesegítettek, aminek fontosságát Horthy Miklós is elismerte.

Majd jött a Rákosi féle rendszerváltás, ami másfél emberöltőre tragikus helyzetet teremtett még a zsidóság részére is. Antall Józsefnek újra rendszerváltási lehetősége volt, amit sajnos, az akkori politikum elszalasztott.



Jelenleg Önt tette a Gondviselés olyan helyzetbe, hogy a nemzet sorsa Önön és pártján múlik. Egy több ezer éves múltra visszatekintő nemzet közel és távoli jövője az Ön kezében van. Patrubány Elnök Úr, nagyon helyesen, "kegyelmi időnek" nevezte a mai helyzetet.

Kulcsár Anikó a MERA egyik számában igy jellemezte a "kegyelmi időt" "Bizonyára mindenkivel megtörtént már, hogy időnként egy-egy dolog, szinte egyik pillanatról a másikra, különösen hangsúlyossá vált. Úgy alakultak a dolgok, úgy hozta az élet, hogy muszáj volt bizonyos dolgokkal foglalkozni, bizonyos eseményeket észrevenni..." (http://www.mera.hu/kiadvany/06ant2.pdf).

Isten a kegyelmi időt időbeli ablakként szánta, amit nekünk ki kell használni. Lőcsei Gabriella szerint 1956 is kegyelmi idő volt (http://www.mno.hu/portal/314676).

2010 hasonló kegyelmi idő, amikor szinte "feltámadott a tenger" és a szavazók több, mint 50 százaléka a FIDESZ-re adta a szavazatát, ami az Országgyűlésben több, mint 2/3-os többséget jelent. Azonban a százalék elvont valami. Vegyék úgy, hogy az ország lakósai közül 2 706 292 ember, 2 706 292 magyar állampolgár bizalmát élvezik! Sőt, vegyék úgy, hogy tíz millió Magyar sorsa van a kezükben.

Ez óriási felelősség. Az 1990-es választások előtt beszélgettem Ugrin Emesével, a KDNP jogtanácsosával, aki azt mondta, nem szeretné, ha pártja győzne, mert az ország olyan lehetetlen helyzetben van, hogy legalább húsz év kell az ország rendbehozásához. Nos, húsz év után az ország még lehetetlenebb helyzetben van, és Önök győztek. Nincs pocsékolni való idő. Normális körülmények közt azt írnám, hogy "Nem várunk csodát!" De a kegyelmi idő a csodák ideje, mint 1956 is volt. A csoda azt is jelenti, hogy a kegyelmi időt politikusaink nagyon jól kihasználják!

Ezért nagyon aggaszt, hogy a választási retorika nem szűnt meg, és egyre több olyan hangot hallani, hogy a FIDESZ arra használja majd szinte korlátlan hatalmát, hogy először is leszámol a JOBBIK-al. Az Isten szerelmére, ne élesítsék a jobboldali pártok közti ellenségeskedést. Ne tekintsék az ellenzéket ellenségnek! Persze ugyanezt kérem Vona Gábortól és követőitől is. A kegyelmi idő nekik is adatott, bár az ő történelmi felelősségük jelentősen kisebb. Nem szabad, hogy a két párt ellenségeskedése tovább fejlessze a társadalmi megosztottságot.

Nincs pazarolni való pillanat! Azonnal hozzá kell látni a problémák megoldásához. Javaslom például, hogy vegyék elő az 1990 áprilisban készült Kék Szalag Bizottság programjavaslatát, és annak mintájára, az ellenzék ötleteit és javaslatait is figyelembe véve, a Bizottság még aktuális javaslataira építve, dolgozzanak ki egy átfogó munkatervet, amit minél előbb, fokozatosan megvalósítanak.

A kegyelmi idő ránk is vonatkozik. Ezért remélem, a nyugati emigráció is minden erejével támogat egy komoly, nemzetépítő programot.

Honfitársi üdvözlettel,
Dr. Balogh Sándor, politológus,
Prof. Emeritus, USA

Kapcsolódó:
   Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke: "Kegyelmi idő" - az MVSZ nyílt levele Budapest, 2010. április 26-án