Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 28., vasárnap

4.780 - Gyomorforgató az MSZP arcátlansága!

Von: Dr. Somogyfoki György
Gesendet: vasárnap, 2010. február 28. 14:14
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: "Igen, Párkány megszállt terület, mert a város lakosságának nem engedték meg, hogy népszavazáson döntsön a hovatartozásról."

 

Itt a nagyakoalíció:az MSZP visszalép, ha Orbán bizonyít (a Jobbik válaszával) 2010-02-28

Ha a Fidesz bizonyítja, hogy demokratikus párt, akkor az MSZP esetleg vissza lép a javára, ha így meg tudja akadályozni a Jobbik győzelmét egy választókerületben - mondta Mesterházy Attila.Egy eseteleges visszalépéshez ugyanis, mondta Mesterházy a Baloldali Tömörülés ülésén, a Fidesznek előbb be kell bizonyítania, hogy demokratikus párt, és látni kellene a programjukat is. Egyelőre annyi biztos a miniszterelnök-jelölt szerint, hogy az MSZP most elsősorban szakmapolitikai vitákat akar a Fidesszel, és kormányfő-jelölti vitára is szükség van.

atv.hu - http://barikad.hu/node/48074

A Jobbik válasza: Gyomorforgató az MSZP arcátlansága. Mesterháy Attila ma kijelentette: azokon a helyeken, ahol a Jobbik esélyes az egyéni győzelemre,jelöltjeik visszalépnek a Fidesz javára, hogy megakadályozzák a Jobbik parlamentbe kerülését. Felháborító a Fidesz cinkos némasága is, Orbán Viktor 2006-ban még három napot adott a szocialistáknak, hogy "eltakarodjanak", ma meg már velük összeborulva akarják kiszorítani a nemzeti erőt az országgyűlésből.

Bajnai Gordon életében először és utoljára mondott igazat, amikor múlt héten, az országgyűlés utolsó ülésén azt mondta: hasonló a hasonlónak örül...Önkéntelenül is eszünkbe jutnak Márai Sándor szavai: A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!"

4.779 - Igazságügyi miniszterjelölt: Dr. Gaudi-Nagy Tamást

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: vasárnap,2010. február  28. 20:04
An: Kutasi József
Betreff: A Jognak a közjót kell szolgálnia! - dr. Gaudi-Nagy Tamás márc. 2.-án az m1-en!

 

Március 2-án 6.30-40 körül leszek ebben a témában az M1 Ma reggel műsorában.

Üdvözlettel:
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd
ügyvezető - Nemzeti Jogvédő Szolgálat

a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje (Bp. 23. vk.)

Iroda: H-1095 Budapest, Gabona u. 10. II. em. 1.
Tel: (36-1) 216-3088, Tel/fax: (36-1) 216-2261, mobil: (36) 20-916-5230
E-mail:
drgaudi@drgaudi.hu www.nja.hu www.gaudi.jobbik.hu

Orbán Éva

A Jognak a közjót kell szolgálnia! - bemutatták a Jobbik igazságügyi miniszterjelöltjét, dr. Gaudi-Nagy Tamást

A Nemzeti Kávézóban Vona Gábor az igazságügy „iron manjeként” mutatta be február 26-án a sajtó képviselőinek dr. Gaudi-Nagy Tamást, a Jobbik igazságügyi miniszterjelöltjét.
Nem szükséges hangsúlyozni vagy magyarázni, hogy miért dr. Gaudi-Nagy Tamást tartják az erre legalkalmasabbnak. 2002-t, ill. 2006-ot követően nemzeti elkötelezett jogvédőként bátor, áldozatos tevékenységével közismert lett, és köztiszteletnek örvendhet. Szakmai tudása és munkabírása szinte egyedülálló. Nála alkalmasabb és hitelesebb személyt nem tudnának találni. 60 év óta vár az ország egy ilyen igazságügyi miniszterre.

Szégyen hogy a 2006 őszi, és azóta is tartó, politikai befolyással irányított rendőri visszaélések miatt civileknek kellett és kell felvállalniuk a politikai üldözöttek és bebörtönzöttek védelmét, akik egyben hősök is.

Dr. Gaudi Nagy Tamás a legfontosabb változtatások szükségszerűségét határozottan és konkrétan vázolta fel.

Az Igazságügyi tárcánál is radikális változtatásokra van szükség a Draskovics által fémjelzett, és politikai kézi vezérlés után. Erre készül a Jobbik, mert az „elnyomás jogát” alkották és alkotják folyamatosan, és alkalmazzák ma is a hatalmon lévők az igazságügyi tárcánál. Büntetik a nemzeti érzelmű hazafiakat, s hoznak olyan törvényeket, mint például a holokauszt tagadását tiltó, vagy Lex Gárda-törvény. Utóbbi egyértelműen a nemzeti elkötelezettségű állampolgárokat bünteti.

2002 óta az elnyomás és a kifosztás érdekében használják a jogot. Az elmúlt 20 év a jogkorlátozásról és kifosztásról is szólt.

Az új igazságügyi minisztériumban a reformnak azzal kell kezdődnie, hogy a jogalkotást és a jogalkalmazást szétválasztja, mert alkotmányellenes. A rendőrséget nem irányíthatja a tárca.

Ma Magyarországon emberjogi válsághelyzet van. Ismét lehetővé kell tenni a magyar embereknek azt, hogy megkülönböztetés nélkül mindenfajta joghátrány nélkül - bebörtönzés és csonttörés nélkül - gyakorolhassák emberi jogaikat. Gyülekezhessenek, egyesülhessenek, véleményt nyilváníthassanak, sztrájkolhassanak. Ma ez drasztikusan zajlik, mivel sztrájk esetén is rendőri jelenlét van.

Kettős mérce figyelhető meg a minisztérium részéről a politikai ellenzékhez tartozó, véleményüket határozottan megfogalmazókkal szemben. Folyamatosan, bunkósbotként használják ellenükben a jogot. Vona Gábor ellen pl. szabálysértés és büntetőeljárás is zajlik a 2009. június 4-i békés ülődemonstráció kapcsán.

A Jobbik programja a radikális változásokat hitelesen és megalapozottan fogalmazza meg. Két fejezete foglalkozik a szabadságjogi és az igazságügyi kérdésekkel, melyeket – amennyiben bizalmat kap – teljesen felvállal.

A legfontosabb, sürgős teendők:

- Jogalkotásban vissza kell térni a jogállamisághoz és az aktuálpolitikát ki kell zárni. A hatalomnak nem tetsző tüntetéseket nem lehet a rendőrséggel szétveretni.

- Teljes körű átvilágítás és elszámoltatás szükséges a minisztérium, az alárendelt szervek vonatkozásában. Aki vétett, aki törvénytelen és jogállamisággal összeférhetetlen módon szolgálta ki ezt a rendszert, annak számolnia kell azzal, hogy kemény büntetés elé néz, ide értve a rendőri vezetőket és állományt is, akik a 2006-os visszaélésekért felelősek, és azóta is folyamatosan követnek el jogsértéseket. Pl. 2009. június 4-én példátlanul 216 szeély előállítására került sor. 

- Ezzel párhuzamosan az 1990-ben elmaradt igazságtétel kapcsán felelősségre kell vonni a felelősöket, és jóvátételt kell biztosítani az áldozatoknak. Valamint a 2006-os áldozatok

jóvátételét is tovább kell vinni.

- Egyablakos rendszert kell bevezetni. Jelenleg a magyar közigazgatási rendszert úgy működtetik, hogy azok ellenségei a magyar embereknek, és károkozásukat nehéz érvényesíteni.

- A Jobbik kormányra kerülése esetén közkegyelmet is kilátásba helyez a 2002 óta politikai elitélteknek. Azoknak is, akik "hősies módon kezet mertek emelni" a Szabadság téri szovjet emlékműre.

- A bíróságok túlterhelését meg kell szüntetni. Az igazságügyi rendszer katasztrofális állapotban van. A Fővárosi Bíróságon egy bíróra 2-300 eset is jut, aminek képtelenség lelkiismeretesen megfelelni, miközben a munkájukat segítő háttér személyzet létszáma minimális. Az igazságszolgáltatás nem silányulhat csupán mechanikusan jogszolgáltatássá. Anyagi elismerésük is elmarad az európai átlagtól.

- Gyorsítani kell a büntetőeljárásokat, úgy a politikai, mint a gazdasági vonatkozásokban, mert rendkívül elhúzódnak. Ez tarthatatlan. Például Budaházy 2002. júliusi ügyében is csak 2009 novemberében hozott a Legfelső Bíróság felülvizsgálati ítéletet.

- A végrehajtás is a működőképtelenség határán van. A jogerős végzés után sem jutnak az érintettek az őket megillető kártérítéshez, amely számtalan vállalkozó tönkremenetelét jelenti. Elbújnak azok, akik adóságot halmoznak fel. A végrehajtók nehezen mozdulnak. Sajnos a korrupció lengi körül ezeket az ügyeket.
 
A feladat rengeteg, az említettek igazában csak részletek.

Az Alkotmánnyal kapcsolatos újságírói kérdésre jelezte, hogy merőben eltér az elképzelésük a többi pártétól. Nem toldozgatni, foltozgatni akarnak. Új Alkotmányt akarnak, azt dr. Zétényi Zsolt nevéhez fűződő koncepció alapján tervezik. Történelmi jogfolytonosságra építik, és kétkamarás országgyűlést támogatnak, a politikai túl hatalom ellen. A koncepciót népszavazásra bocsátanák, alkotmányozó nemzetgyűlés keretében fogadnák el.

Gaudi-Nagy Tamás azzal a reménnyel - hogy sok tisztességes képviselő társával a nemzet szolgálatában, a Parlamentben érvényt tudnak majd szerezni a szükséges változtatásoknak - szakmai hitvallásával búcsúzott:

„Célom, hogy a Jog ne a kifosztás és az elnyomás eszköze legyen, hanem a közjót szolgálja, és biztosítsa a magyar emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos és büszke életét.” 

Orbán Éva

Az eseményről készült filmösszeállítás (Jobbik TV) itt található: http://www.gaudi.jobbik.hu/gaudi-nagy_tam%C3%A1s_jobbik_igazs%C3%A1g%C3%BCgyi_miniszterjel%C3%B6ltje

Hírszerző: http://www.hirszerzo.hu/cikk.kozkegyelmet_es_kemeny_elszamoltatast_iger_a_jobbik_.141632.html

Zipp.hu http://zipp.hu/belfold/2010/02/26/jobbik-vasember_le_a_jogi_kettos_mercevel

hvg.hu: http://hvg.hu/itthon/20100226_jobbik_igazsagugyi_iron_man?s=hk

Nol.hu http://nol.hu/specialis/rss_valogatas/a_jobbik__vasemberet__szanjak_igazsagugyi_miniszternek

mno.hu http://www.mno.hu/portal/697516

 

 

 

4.778 - Szili Katalin is téved az alkotmányt illetően.

Von: Kincsesné
Gesendet: vasárnap, 2010. február 28. 01:17
An: Kutasi József
Betreff: Re: Szili Katalin téved az alkotmányt illetően. - Egy választópolgár véleménye.
Wichtigkeit: Hoch

 

Szili Katalin is téved az alkotmányt illetően.

 

Az alkotmány egy játékszabály gyűjtemény, amelyet nem az aktuális játékosoknak kell alkalmanként meghatározni, mindig a saját játékidejükre. Annál azért szélesebb alapokon kell nyugodnia, hogy ha bárki ül le játszani, ugyanazt értse rajta, ugyanazokat a szabályokat tartsa be.

Pl. a bridge-játékot szigorú szabályok szerint játsszák. Láttam egyszer, hogyan zajlik a "bridge-verseny": az asztalokon különböző leosztások vannak kikészítve, feljegyezve. A játékosok sorban más-más asztalhoz ülnek le, így mindenki kipróbálja, hogy egy-egy leosztást hogyan tud "hasznosítani". A lapokat ugyanis nem keverik, nem dobják össze, csak a licitet mondják be, és a lapokat maguk elé teszik le, nehogy összekeveredjenek. A győztes nyilván az lesz, egyenként is, csapatban is, aki a legtöbb pontszámot gyűjti be az egyes asztaloknál, az egyes, mindenki által kipróbált kártyaleosztásokkal.

4.777 - Leleplezték Bauer Sándor emléktábláját!

19. Emlékmű 23.Mátyás S. beszél 25. Kenessy Cs. Beszél 17. Dobai M. 132.Bognár Zalán2 23. Bauer S.emléktáblája-Koszorúzás 26. Vécsey László

 

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: vasárnap 2010. február 28. 13:55
An: Kutasi József
Betreff: A kommunizmus százmilliónyi áldozatára emlékeztek Csömörön!
Wichtigkeit: Hoch

Frigyesy Ágnes

A szerző felvételeivel

 

A kommunizmus százmilliónyi áldozatára emlékeztek Csömörön

Leleplezték Bauer Sándor emléktábláját

 

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.”

Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin (1918-2008)

 

A négy  kontinensen pusztító kommunizmus százmilliónyi áldozatára emlékeztek 2010. február 27-én a csömöri Gloria Victis Emlékműnél. A világban egyedülálló szobor-kompozíció mellett a temetőt védő falon elhelyezték Bauer Sándor, ifjú mártír emléktábláját, aki 1969-ben a jogtipró rendszer elleni tiltakozásul felgyújtotta magát, s tűzhalált halt Budapesten, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. 

– A „különös anyagból gyúrt” magyarországi kommunisták kétszer rugaszkodtak neki, hogy hazánkban a „múltat végképp eltöröljék”. Az 1919-es kommün nyomán csonkolt ország, útszéli fákon akasztott emberek ezrei maradtak Szamuely és a többiek, a Lenin-fiúk után. Kun Béla pedig Bécsig futott az államkincstár aranyával. Hej, ha már akkor léteztek volna off-shore cégek! – kezdte emlékező beszédét Vécsey László, Szada polgármestere, a Fidesz képviselőjelöltje a 4-es sz. választókerületben. Majd így folytatta:  – A második kísérlet a szovjet megszállás után, 1947-ben vette kezdetét. Február 25-én a szovjet hatóságok Szibériába hurcolták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, országgyűlési képviselőt, mit sem törődve mentelmi jogával. S ezzel megkezdődött a kommunista ideológiával túlnyomó többségében szembenálló magyar nép megfélemlítése, a magyar történelmi hagyományoktól idegen, antidemokratikus és törvénytelen diktatúra négy évtizede. Ugyanez évben tiltották be a Szent Jobb körmenetet.

Vécsey László hangsúlyozta: – 1988-90-ben sokan szerettük volna azt hinni, hogy az a korszak végérvényesen lezárult. Hogy Magyarország felszabadult az elnyomásból, s megkezdhetjük hazánk újjáépítését. Ma már azonban tudjuk, a váteszi szavak igazságának teljes mélységét értjük, mert megéltük: „a kommunizmusban nem az a legborzasztóbb, ami alatta történik, hanem ami utána következik”. Ezer évünk történelmét, fényes és sötét lapjait, jót és rosszat nem sikerült eltörölniük. Emlékezünk. De az egykor Európát bejárt félelmetes kísértet rozoga árnya azóta is itt kísért. Közöttünk és a világban is. Már nincs elég ereje, hogy gyilkoljon, a zsákmányt azonban igyekszik bőszen menteni. S ennek leplezéséhez még van ereje, hogy az elmékbe, lelkekbe furakodva zavart keltsen, és bűneit szépítendő, szelektálja történelmi emlékezetünket.

 

Ismernünk kell a legyilkoltak, a megkínzottak,  a megzsaroltak, a szétszakított családok történetét

 

         Az ünnepi szónok rámutatott: – Értelmiségnek álcázott kontraszelektált kultúr- és médiazsoldosok kisiklatták az elmúlt két évtizedünket. Ezért minden évben legalább február 25-én emlékeznünk kell, hogy gyermekeinknek és unokáinknak átadhassuk az emlékezés erős pajzsát. Utódainknak tudniuk kell, mi volt a kékcédulás választás. Mit jelentett a padláslesöprés, házfoglalás. Mit jelent az osztályharc, proletárdiktatúra, proletár öntudat, kulák, osztályidegen, káderpolitika, megbízhatatlan elem. Mit jelent az ÁVO, ÁVH, a malenkij robot, a kitelepítés, a Gulag, a koncentrációs tábor, a pincebörtön. Mit jelent: klerikális reakció, a papok, szerzetesek és apácák vértanúsága, Mindszenty és Prohászka, s mit jelent a békepap kifejezés. Mit jelent a kollektív bűnösség elve, s a sztálinista mondat: magyarkérdés – vagonkérdés. Ismernünk kell a legyilkoltak, a megkínzottak, a megzsaroltak, a szétszakított családok történetét. A százezer Csehszlovákiából kényszerrel áttelepített magyarét, a hétszázezer málenkij robotra Szibériába hurcolt magyar férfiét, a kétszázezer kitelepített hazai svábét. A magyar ember az elmúlt évtizedek után csak különös hangsúllyal ejtheti ki száján a  következő szavakat: Hortobágy, Ebes, Recsk, Kistarcsa, Tiszalök, Kazincbarcika, Sztálin út 60!

Vécsey László kijelentette: – Az elmúlt két évtizedben, mondjuk csak ki nyíltan, a továbbélő posztkommunista hálózatok markában vergődünk. Tudatosan rombolják az oktatási rendszerünket, hogy a következő generációt megfosszák helyes és valós történelmi öntudatától és önismeretétől. Szelektív emlékezetet igyekeznek ránk kényszeríteni, miközben neoliberális hitű, pénzelvű kapitalistaként off-shorokba menekítik a „talán-nem-erkölcsösen-de-törvényesen” összerabolt vagyonukat.

A szónok rámutatott a jelenlegi kommunisták közelmúltjára. 1996-ban Kuncze Belügyminisztériuma egy külföldi bíróság számára pecsétes igazolást adott ki arról, hogy az ötvenes években az ÁVH börtöneiben nem folyt kínvallatás! Horn Gyula unokahúga, Havas Szófia nagy nyilvánosság előtt az ötvenhatos hősöket köztörvényes antiszemita bűnözőknek nevezte. Vagy emlékezzünk 2004. december 5-re, 2006. október 23-ra, amikor az önmagát magyarországi baloldalnak hazudó maffiózók ismét rárontottak a magyar nemzetre! S emlékezzünk február 22-re! Csak néhány napja volt, hogy beterjesztették a holokauszttagadás büntethetőségéről szóló törvényt, a Fidesz törvénymódosító javaslatát pedig leszavazták. Mai posztkommunistáink szerint tehát a fasiszta, náci és internáci/kommunista bűnök egész nyugodtan kétségbe vonhatók és letagadhatók!

 

Nem kezelhetjük demokratikus vetélytársként azokat a bűnözőket, akik húsz évvel ezelőtt még a diktatórikus párt főállású apparatcsikjaiként legitimálták 100 milliónyi embertársunk lemészárlását

 

Amennyiben Isten segedelmével a következő hónapokban lehetőségeinkkel jól sáfárkodunk és honépítő ambícióink kellő határozottsággal párosul, akár az elmúlt húsz évben ellopott rendszerváltást is megvalósíthatjuk – mondta Mátyás Sándor, a Gloria Victis Alapítvány Csömör Kuratóriumának elnöke. Mint mondta, az antikommunista felvilágosító munkát zászlajára tűző Gloria Victis Alapítvány néhány konstruktív gondolattal kívánja elősegíteni a hőn óhajtott gyökeres változást. Kijelentette: – A gyilkosságokért és jogfosztásokért az MSZMP és elődpártjai felelősek Magyarországon. A Gloria Victis Alapítvány a következő parlamenti ciklusban kívánatosnak tartja az 1991-ben egyszer már megszavazott „Zétényi-féle törvény” ismételt megvitatását. Normáink nem engedik, hogy demokratikus vetélytársként kezeljük azokat a bűnözőket, akik húsz évvel ezelőtt még a diktatórikus párt főállású apparatcsikjaiként legitimálták 100 milliónyi embertársunk lemészárlását. Szorgalmazzuk törvényileg is szabályozott kizárásukat a közéletből – mondta Mátyás Sándor.

A leghatározottabban tiltakozunk a demokratikus kibontakozásunkat húsz év elteltével is gúzsba kötő, továbbra is virulens kettős mérce ellen, s megdöbbenve figyeljük pusztításait. Vérlázító számunkra, hogy a kádári akasztgatások újságja, az évtizedek óta változatlan tipográfiai élménnyel szolgáló Népszabadság a lengyel Trybuna Luduval és a cseh Rudé Právoval ellentétben még mindig kapható. Cinikus képtelenségnek tartjuk egy olyan névnek a használatát a mai magyar sajtóban, amely 1956 után a diktatórikus pártközpont napilapjaként az ország megszállt státusát üdvözölte, a vérgőzös megtorlásokat helyeselte, a levert forradalom és szabadságharc ellenforradalommá minősítésében meghatározó szerepet játszott, 1958. február 1-én pedig átvéve elődjének, a Szabad Népnek évfolyamszámozását jogfolytonosságot vállalt a sztálini terror, a kommunista vészkorszak szócsövével. Követeljük a lap névváltoztatását!

A nemzeti oldal pártjait ezúton ünnepélyesen felhatalmazzuk, hogy osztva felháborodásunkat tegyék szűzien tiszta bázisdemokráciánk eme javaslatát a következő hetek kampánystratégiájának szerves részévé, megrögzött akadékoskodók esetében pedig kérdezzenek rá, hogy mikor láttak azok utoljára nürnbergi újságosstandokon Völkischer Beobachtert.

Követeljük, hogy a székesfőváros Szabadság terén éktelenkedő, polgárok százezreiben évtizedek elteltével is viszolygást keltő szovjet obeliszk a tallini bronz emlékműhöz hasonlóan kerüljön át más helyre – mindenesetre a sértőn hazug felirat és a Btk. által szigorúan tiltott önkényuralmi szimbólumok nélkül! Fent vázolt elvárásaink megvalósulását a valódi rendszerváltás fokmérőjének tekintjük.

Mátyás Sándor azt javasolta hallgatóságának, hogy az egymás minősítgetése helyett tartsák szem előtt az elmúlt 65 év kommunista kegyetlenkedéseit és aljasságait, s az áprilisi választásokon tegyenek róla, hogy az elvtársak részéről ez legyen a végső harc! Éljen a keresztény értékrendű, páholyok instrukcióitól független, liberálbolsevik-mentes szabad Haza – zárt beszédét a Gloria Victis Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

 

„Élni szeretnék, de most a hazának nagyobb szüksége van elhamvadt testemre”

 

Dobai Miklós, a Horthy Miklós Társaság volt elnöke felidézte Bauer Sándor fiatal mártír alakját, aki maga is – bár önkezével – a kommunizmus áldozata lett. Annak ellenére, hogy önként vállalt tűzhalála 41 évvel ezelőtt, pontosabban 1969. január 20-án történt, ma is kevesen, s keveset tudnak Bauer Sándorról, a 17 éves ipari tanulóról, aki hátrahagyott búcsúlevelében azt írta: „élni szeretnék, de most a hazának nagyobb szüksége van elhamvadt testemre”.

Ki is volt Bauer Sándor? – tette fel a kérdést a szónok. Bauer Sándor 1952. február 28-án született a külső Üllői út egyik bérházában. Szerény, jól nevelt, irodalmat, történelmet kedvelő diákként társai barátságát, tanárai elismerését vívta ki. Családi tanácsra autószerelő ipari tanuló lett. Nyílt szemű, éles eszű diákként hamar felismerte a kádári rendszer visszásságait, embertelenségét. Amolyan diákosan lázadó klubot szervezett barátai számára, ahol szabadságról, szebb életről beszélt. Azt követően, hogy 1968. augusztusában a Varsói Szerződés hadseregei – így a Magyar Néphadsereg is – baráti segítségként leverték a prágai forradalmat, Bauer Sándor is úgy gondolta, eljött a cselekvés órája. Nem tudjuk: értesült-e Bauer Sándor a cseh diák Jan Palah 1969. január 16-i önfeláldozásáról, de az tény – s erre jöttünk most össze emlékezni – , hogy négy nappal később ő is vállalta az önkéntes tűzhalált. Benzint vásárolt, és nemzeti zászlót véve magához bevillamosozott a Nemzeti Múzeumhoz. Ott, déli egy óra körül, felment a lépcsőkre, magára terítette a zászlót, majd benzint öntve magára lángra lobbant. Bár hamar eloltották, olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később meghalt.

Ez a pár nap, amely bátor tette, s halála között eltelt igen jellemző a kommunista diktatúrára és a ma sokak számára nosztalgikus Kádár-korszakra – mondta Dobai Miklós. Tette másnapján a Népszabadság pár soros hírben számolt be arról, hogy „egy elmeháborodott diák öngyilkosságot követett el, állapota válságos”. Bauer Sándor állapota valóban válságos volt, de a kórházi környezet nem életéért harcolt, hanem csak addig igyekezett életben tartani, amíg a belügyi kihallgatások sikert nem hoznak, amíg – mint remélték – egy összeesküvés nyomára bukkanhatnak. A haldokló fiú nem vallott, a kihallgatások nem hoztak eredményt, így Bauer Sándort hagyták meghalni.

Temetésén csak a szűk család vehetett részt, gyászbeszéd, méltatás nem hangzott el. A temetést rendőrök és civil nyomozók figyelték. Ezt követően évtizedek hallgatása következett, Bauer Sándort és cselekedetét mondhatni a feledés koszorútlan alakja fedte be. Mígnem 1998 tavaszán akadt valaki, aki merítve a prágai példából, minden fórumon és minden követ megmozgatva kezdte hirdetni Bauer Sándor emlékét. A fáradozásait siker koronázta, s 2001. október 17-én a Fidesz Parlamenti Frakciójának akkori elnöke, Szájer József a Fidesz nevében felavatta a Nemzeti Múzeum lépcsőin Bauer Sándor emléktábláját. A táblánál minden év januárjának 20-a táján a Horthy Miklós Társaság tartott megemlékezéseket, melyekre meghívta a társadalmi szervezetek és politikai pártok képviselőit. S nem csak Bauer Sándorról szóltak a megemlékezések, hanem feltehető példaképéről Jan Palach cseh diákról, a prágai Károly Egyetem 20 éves joghallgatójáról, akinek temetésén Prágában 800 ezer ember vett részt. És szóltak a megemlékezések Moyses Márton székely-magyar fiúról, aki embertelen kínzások után, egy évvel Bauer Sándor halála után 1970. február 13-án vállalta a tűzhalált Brassó főterén, az ottani kommunista pártház előtt.

Dobai Miklós szerint a most avatott emléktábla remélhetőleg új lendületet ad a Bauer Sándor emlékét ápolni hivatott gondolatnak. Erre a lendületre igen nagy szükség van, hiszen Bauer Sándor mellszobra, melyet nagybátyja, a most itt jelenlévő Vácz Gyula úr készíttetett el, évek óta felállításra vár. S várat magára az az állami elismerés, melyben Jan Palach és társa Jan Zajic részesült Prágában. Ahol a főtéren, a Vencel téren soha ki nem alvó láng és soha el nem hervadó virágok jelölik haláluk helyét, s a Vltava partján elterülő szép teret, mely korábban a Vörös Hadsereg tere nevet viselte, ma Jan Palach térnek hívják.

A Horthy Miklós Társaság volt elnöke hangsúlyozta, hiszi és vallja, ha most áprilisban nem csak a szívünkre, de az eszünkre hallgatva szavazunk, s egy nagy pártot juttatunk hatalomra, hamarosan lesz helye a Bauer szobornak és lesz Bauer Sándor tér Budapesten.

A Bauer Sándor emléktáblát Nagy Gyula református lelkész és Görbe József katolikus plébános leplezte le, majd áldotta meg. 

 

               Tömegesen erőszakolták meg a női lakosságot, a magzatelhajtást tiltó törvényt pedig felfüggesztették

 

Bognár Zalán, a Károli Gáspár Református Egyetem docense rámutatott, mintegy háromszázezer magyar polgári lakost vittek el kényszermunkára a Gulágba, s amiről kevesebbet szólunk, tömegesen erőszakolták meg a női lakosságot, a magzatelhajtást tiltó törvényt pedig felfüggesztették, hisz. mint mondták a kommunisták, joguk van egy kis szórakozáshoz. Sokan megőrültek, tudat-hasadásos állapotba kerültek. Konkrét példát is felidézett az egyetemi docens. Egy családban, miután megerőszakolták az asszonyt, a férj vasvillával, fejszével esett neki a támadóknak. Ezt követően az asszonyt és a férjet lelőtték, a család többi tagját pedig a Gulágra hurcolták. 

Bognár Zalán hangsúlyozta, mintegy 33 millió embert hurcoltak el a Gulágra, Szolzsenyicin szerint ez mintegy 50 millióra rúg. Az előadó felidézte Sulyok Dezső alakját, akit először kizárattak a kisgazda pártból, majd száműzték az Amerikai Egyesült Államokba. Nemcsak a testet, de a lelket is megölték, a félelem az emberek zsigereibe ivódott – hangsúlyozta az egyetemi docens.

Kenessey Csaba újságíró Svájcból érkezett az emlékező eseményre. Felidézte a gyömrői tömeggyilkosság tragédiáját. Az új kommunista rendőrség kegyetlenkedéseinek áldozata lett édesapja nagybátyja is. Épp ésszel fel sem fogható, mire voltak képesek a kommunisták. Egy sötét pincében félholtra verték az áldozatokat, majd bezavarták őket a jeges vízbe úszni. Ezt követően célba lőttek rájuk. Az ecseri esperes tragédiája is megdöbbentő, miután levetkőzették a pribékek, levágták a nemi szervét, majd a szájába tették, és a pöcegödörbe lőtték. Akik e vérengzés áldozatai lettek, mintegy száz fő, mind ártatlan emberek voltak – hangsúlyozta Kenessey Csaba.

 A Gloria Victis Emlékművet, mely egyedülállóan a világban hirdeti a százmilló kommunista áldozat és az ’56-os mártírok emlékét, 2006-ban állították, s azóta minden évben tartanak emlékező rendezvényeket, hisz a százmillió áldozat nem felejthető el…

 

Frigyesy Ágnes

A szerző felvételeivel

4.776 - Nagy lehetőség előtt állunk!

Von: karpathaza.hu
Gesendet: vasárnap, 2010. február 28. 14:29
An: Kutasi József
Betreff: Kecskeméti Magyarok Háza hírlevele

 

Nagy lehetőség előtt állunk! A Kerekegyházi közösségünk időről időre kirukkol valami komoly és előremutató szervezéssel! Most is egy nagy lehetőséget szerveztek le, ezért kérünk mindenkit,hogy jöjjön el és segítsen, tanuljon, figyeljen kérdezzen. Rendkívül sok múlik ezen rendezvényünk sikerén. Média lehetőségünk most lesz! Kerekegyháza mindig a segítségére sietett bármelyik szövetségi közösségünknek, ha szükség volt. Most mi menjünk segíteni nekik!

 

Kerekegyháza felhívása:

A Magyarok Szövetsége Kerekegyházi Közössége az Országos Elöljáróság által javasolt időpontot (2010.03.25.-04.02.) megelőzően, attól két héttel korábban megrendezi a Bács-megyei 4-es számú választókerület  KÉPVISELŐJELÖLTJEINEK FÓRUMÁT.

 

Levezető elnöknek Bődi Szabolcsot, a Magyarok Szövetsége országos alelnökét kértük fel. Javasoljuk, hogy a Bács-megyei szervezetek is készítsék elő ezeket a fórumokat és tapasztalat szerzésre látogassanak el 2010. március 4-én este 18 órakor Kerekegyházára a Művelődési Házba.

 

Töretlen hittel:

 

Rózsnyói Zoltán

Varga István

és Kerekegyháza Magyarok Szövetsége közössége

Király Roland

4.775 - 3 hét! Ennyi áldozatot kérek tőletek.

Feladó: Civil Mozgalom

Dátum: 2010. február 28. 3:26

Tárgy: Ma este TV2 Napló...

Címzett: Kutasi József

 

Újabb nagy lépés lehet az ismertségünkben a ma esti TV2 Naplós szereplés. Ők már az eséllyel indulók közé sorolnak bennünket.. Mi tudjuk, mekkora munka mindez, de az akarat, az elszántság meg fogja hozni az eredményét. Ha az emberek tudnak rólunk, már csak lehetőséget kell teremtenünk, hogy támogathassanak bennünket, hogy a fiókokban lappangó kopogtatócédulák sorban előkerüljenek. Nem várhatjuk, hogy ők keressenek minket - nekünk kell kint lenni a közterületeken, hogy LÁSSANAK, vegyenek már észre bennünket!

 

3 hét! Ennyi áldozatot kérek tőletek! Szervezzetek ajánlószelvény gyűjtést és közterületi kint létet! Ne mástól várjátok, tegyétek meg Ti 2-3 barátotokkal. Meglátjátok mekkora élmény! És ennél jobb reklám nincs! Nem kell hozzá engedély - és az időjárás is szépen alakul. Pénzbe pedig nem kerül.

 

Kérlek benneteket, hogy az ország bármely pontján élő ismerősötöket értesítsétek: Szükségünk van rá, és a kopogtatócédulájára.

 

Szívesen ide fogják adni! A sikerünkért egyre többen szorítanak.

 

Szeretettel: Seres Mária

4.774 - A döntés a mi kezünkben van!

Von: Oravecz Mihály
Gesendet: vasárnap, 2010. február 28. 21:12
An: Kutasi József
Betreff: ha EZEK a felét beváltják az ígéreteiknek

 

TISZTELETTEL MEGJEGYZEM !

 ......HA 20 ÉVEN ÁT HAZUDTAK-NAK, CSALTAK-NAK, LOPNAK, FOSZTOGATNAK, KÖZÖS EGYETÉRTÉSBEN A PÁRTOK LEPLE ALATT

MA IS TÉNYKEDŐ KÖZÖNSÉGES BŰNÖZŐK, .....KIVÉVE A JOBBIK TÖMÖRÜLÉS.

( ha EZEK a felét beváltják az ígéreteiknek, akkor is többet tesznek, mint a többi együtt )

- oravecz -

A szerző a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, a 2006-os Kossuth téri Forradalmi Nemzeti Bizottmány társelnöke, 4 gyermekes családapa.

Krasznai Zoltánx:

Miért a Jobbikra fogok szavazni?

(Levél tanácstalan ismerőseimnek)

Kelt Budapesten, 2010. február 28-án.

Azt tapasztalom, hogy sokan közületek csak mindenféle, hallomásból vagy a magát baloldalinak nevező médiából felszedett hamis véleményt mondogattok a Jobbikról, anélkül, hogy ismernétek választási programját. A magukat előszeretettel „politikailag korrektnek” tituláló önjelölt gondolat- és véleménycenzorok e pártot szélsőségesnek, fasisztának, rasszistának titulálják.  Holott ez az egyetlen olyan, komoly parlamenti szerepre esélyes párt, amelyik részletes programot dolgozott ki, és a programjukat gondosan titkoló nagy pártokkal (Maszop, Fidesz) szemben nyílt lapokkal játszik. Részletes – közel 100 oldalas – választási programja a jobbik.hu honlapon január eleje óta olvasható

[1][1].

Ebből kitűnik, hogy a Jobbik az egyetlen olyan párt, amelyik

- kimondja, hogy elkötelezett a nemzeti önrendelkezés elve mellett, ami liberális - nem pedig fasiszta, rasszista stb.! - jogelv, a nemzetközi jog ENSz-határozatba

[2][2] foglalt része, ún. kógens jog – ami magyarul azt jelenti, hogy FELTÉTLENÜL ALKALMAZANDÓ, vagyis nem lehet megtagadni, visszavonni, lemondani vagy alkudozni róla.

- programjába emelte a Szent Korona tanon alapuló történelmi alkotmányunk helyreállítását. Ez sem fasiszta, hanem történeti jogelv; valamennyi európai alkotmányos monarchia saját történelmi alkotmányának szilárd alapján áll, nem véletlenül ezek a legstabilabb demokráciák.

- kimondja, hogy történelmi alkotmányunk helyreállítása nemzeti önrendelkezésünk érvényesítésének legfontosabb feltétele. Ez azzal a sorsfordító következménnyel jár, hogy termőföldünk és természeti kincseink nemzeti tulajdonban maradnak és így megszabadulhatunk a globális pénztőke által működtetett "pénzszivattyú"

[3][3] minket kiszipolyozó hatásától, más szóval az adósrabszolgaság állapotától.

- ökoszociális nemzetgazdaságot akar. Ezt eddig még egyetlen hazai párt sem mondta ki, márpedig a legszebb környezetvédelmi és szociálpolitikai programok sem érnek hajítófát sem, ha megvalósításuk nincs szervesen beágyazva a gazdaság működésébe.

- gazdaságpolitikája önvédelmi válasz a globális pénzuralommal szembeni kiszolgáltatottságunkra. Ezzel ésszerű és megvalósítható alternatívát kínál a neoliberális, a külföldi tőke érdekeit fenntartás nélkül kiszolgáló nemzetáruló gazdaságpolitikával szemben, amely csak a csőd növelésére és az ország végzetes elszegényítésére volt alkalmas.

- a családot a nemzet építőkövének, az ifjúságot a jövő letéteményesének tekinti. Mindennek végső célja a nemzetfogyás demográfiai trendjének megfordítása, a létszámában is gyarapodó magyarság létfeltételeinek biztosítása.

- jövő-orientált nemzetpolitikát akar megvalósítani. Ebbe beletartozik nemcsak az egészségügy, oktatás, kultúra, közszolgálati és kereskedelmi média, hanem a külpolitika és a külgazdaság-politika is. Más pártoknak egyáltalán nincs erről se elképzelése, se mondanivalója, sőt van olyan párt is, amelynek a szótárában a „nemzet” és „nemzeti érdek” szitokszó, vagy csupán alibi a további mentelmi jog megszerzéséhez.

- elkötelezett nemzeti érdekeink védelmére. Programjának ezen elemei nem mások érdekeit sértik, hanem a sajátunkat védik! Jogos önvédelem - nyomortól, bűnözőktől, lehetséges agresszoroktól.

***

Azért fogok a Jobbikra szavazni, mert azt akarom, hogy még az ük-ükunokáim számára is, sőt még további több ezer évig legyen Magyarország és magyar jövő – nemcsak megcsonkított maradék-hazánkban, hanem az egész Kárpát-medencében! Meg azért is, mert az elmúlt húsz évben csúfosan leszerepelt az úgynevezett „rendszerváltás” úgynevezett „politikai elitje”. Jelenleg egyedül a Jobbiktól várható – ha sikerül kormányt alakítania –, hogy megvalósítsa azt a rendszerváltást, amelyet a jelenlegi parlamenti pártok közös egyetértéssel 20 év alatt elsikkasztottak! A Jobbik programja egyértelműen kimondja, hogy "fejétől bűzlik a hal", ezért legelőször a politikusbűnözést kell felszámolni - függetlenül attól, hogy mszp-és, szdsz-es, mdf-es vagy fidesz-es politikusok az érintettek. Ennek érdekében programjuk alapos számonkérést és – minden bűncselekmény esetében – szigorú büntetést helyez kilátásba. Nos, ezen a ponton érthető meg a levitézlett pártok kollektív riadalma a Jobbiktól! Reszketnek attól, hogy elkövetett bűneik kiderülnek, s a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket. A Jobbik az egyetlen párt, amelyik programjába emelte a bűnöző politikusok védelméül szolgáló mentelmi jog eltörlését!

***

Utóirat: Persze a magukat még mindig véleményformálónak képzelő média-zsoldosoknak egy dologban igazuk van: tényleg van fasiszta párt Magyarországon. Nem is egy, kettő! Csak nem ott, ahol keresik. Hanem a saját házuk táján. Az elmúlt nyolc évben még nagyon elfogult választóik számára is kiderülhetett, hogy sem az MSzP, sem az SzDSz nem baloldali pártok – bár annak hazudják magukat –, mert egy fikarcnyi szociális érzékenység sincs bennük. Ezzel szemben kormányzati tevékenységük elemzése azt igazolja, hogy a nemzetközi finánctőke lokális helytartói és a hazai komprádor burzsoázia érdek-kijáró pártjai. Ha pontosan meg akarjuk határozni mibenlétüket, akkor saját fogalomrendszerükön belül kell keresnünk a választ. Tökéletesen illik rájuk Georgi Dimitrov, hajdani bolgár kommunista párt- és Komintern vezető meghatározása a fasizmusról: "A fasizmus a finánctőke legreakciósabb köreinek nyílt, terrorista diktatúrája." Ha „a dolgot magát nézzük", mi hiányzik a magyar történelem e két szégyen-pártja esetében a meghatározásból? Legfeljebb a nemzetközi jelző a finánctőke elől, s az, hogy nem sikerült bevezetniük a nyílt, terrorista diktatúrát, de voltak esetek, amikor közel álltak hozzá (pl. 2006. okt. 23-án). Viszont nyolc éves kormányzásuk alatt végig működött a „lopakodó diktatúra” hatalomgyakorlási technikája; a jogállamiság tendenciózus felszámolása, az emberi jogok lábbal tiprása, s a Göbbels-ét is felülmúló hazug sikerpropaganda. S bár a „fasiszta kommunizmus”

[4][4] nemzetgyilkos rendszerét nem sikerült véglegessé tenniük, ez nem az ő szándékaikon múlott, hanem a civil társadalom ellenállásán.

A magyargyűlölő SzDSz már eltűnt a hazai politikai porondról. A kutya se vonyít utána. A Jobbik történelmi feladata, hogy az 1918-19-es „patkányforradalom”

[5][5] és az 1948 utáni 40 éves kommunista terroruralom politikai és szellemi örököseit is kiszorítsa az Ország Házából, s imígyen tisztára söpörje az utat a valódi, 20 év óta hiába várt rendszerváltás előtt!

A Jobbik programja magában hordozza azt az ígéretet, hogy a politika a jövőben szilárd erkölcsi alapokra épüljön. Megfogadva Berzsenyi intelmét, mely szerint „… minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs, melly ha megvész: Róma ledűl, s rabigába görbed.”[6][6]

Aki szereti nemzetét, aki szereti hazáját, az tudni fogja, kire voksoljon. A döntés a mi kezünkben van!

Szebb jövőt!

Magyar jövőt magyar hazánkban!

Krasznai Zoltánx:

Kelt Budapesten, 2010. február 28-án.




[1][1] http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

[2][2]Az ENSZ Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezségokmányából (érvénybe lépett 1976-ban):
1.              Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket, és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.
2.              Céljai elérése érdekében minden nép - a kölcsönös előnyök elvén alapuló nemzetközi gazdasági együttműködésből és a nemzetközi jogból eredő kötelezettségeinek a tiszteletben tartásával - szabadon rendelkezik természeti kincseivel és erőforrásaival. Semmilyen körülmények között sem fosztható meg valamely nép a létfenntartásához szükséges eszközeitől.

[3][3] Bogár László közgazdászprofesszor találó kifejezése.

[4][4] József Attila jövőlátása 1936-ból („.. dünnyögj egy új mesét, a fasiszta kommunizmusét” – idézet Világosítsd föl c. verséből).

[5][5] Prohászka Ottokár püspök (1858-1927) lényeglátó meghatározása.

[6][6] Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz, 1810.

________________________________________

x- A szerző a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, a 2006-os Kossuth téri Forradalmi Nemzeti Bizottmány társelnöke, 4 gyermekes családapa.

4.773 - A Miért nem lehet az Országgyűlésre bízni az alkotmányozást?

Forrás: Nemzeti Hírhálló

Bene Gábor S. Jogász > Kedves Harcostársaim a közjogi küzdelemben!

Mint a Magyarok Szövetségének tagja kijelentem, hogy nem először hívom fel a Szövetség figyelmét arra, hogy bizonyos szavak helytelen használata károkat okoz a szövetségnek és a jogilag képzetlen embereket elbizonytalanítja, a jogi karokon "kiképzett" jogászokat pedig nem gondolkodásra, a hagyományos magyar közjogi rend és gondolkodás visszaszerzésére, hanem a hibás és idegen eredetű jogrendszer elfogadásra készteti.

Tovább: Érkezett egyéb írások

4.772 - In Ungarn führte eine sozialistisch dominierte Regierung das Land mit ungebremster Ausgabenpolitik an den Rand des Staatsbankrotts!

Von: Google Alerts [mailto:googlealerts-noreply@google.com]
Gesendet: Sonntag, 28. Februar 2010 18:38
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: http://derstandard.at/1267131963073/Grosses-Potenzial-fuer-Rechtsextremisten

Dieser Google Alert wird Ihnen bei Veröffentlichung von Google zur Verfügung gestellt..

Großes Potenzial für Rechtsextremisten  28. Februar 2010, 17:29 derStandard.at

Studie sieht wachsende Nachfrage nach autoritären Ideologien in Osteuropa

Budapest/Wien - Großes und zum Teil weiter wachsendes Potenzial für rechtsextreme Parteien in einigen Ländern Mittel-, Ost- und Südosteuropas sieht die jüngste Studie des in Budapest ansässigen Forschungs- und Beratungsinstituts Political Capital. Zugleich widerlegen die Untersuchungen aber die These, dass sich die soziale Basis der Rechts-außen-Gruppen europaweit verbreitert habe.

"Zurück aufgrund der großen Nachfrage" lautet der Titel der Studie. Der von Political Capital erstellte Index misst und vergleicht die Bereitschaft für rechtsextreme Politik in 32 Ländern (siehe Grafik). Basis sind Daten des regelmäßig erstellten Europäischen Sozialberichts (European Social Survey).

Die stärkste Nachfrage nach diskriminierenden, autoritären und Anti-Establishment-Ideologien gibt es laut Studie in der Türkei, der Ukraine, Bulgarien und Ungarn. An fünfter Stelle folgt Israel.

In Ungarn hat sich die Zahl der potenziellen Rechtsextremisten in den vergangenen Jahren mehr als verdoppelt: von zehn Prozent 2003 auf 21 Prozent im Vorjahr. Steigende Tendenz gibt es der Studie zufolge auch in anderen osteuropäischen Ländern, nicht aber europaweit. In Westeuropa sinke die Bedrohung durch Rechtsextremismus, teilweise weil sich dessen Hauptstoßrichtung dort gegen die Immigration richte, was die Menschen aber nicht dazu bringe, das politische Establishment insgesamt abzulehnen.

Interessant ist der Vergleich zwischen Ungarn und Polen. Beide Länder starteten 2003 mit etwa dem gleichen Rechtsextremismus-Index: Ungarn 10, Polen 9. Bis 2009 sank er in Polen um rund ein Drittel auf 6,5 Prozent, in Ungarn stieg er auf mehr als Doppelte. Was war in der Zwischenzeit passiert? In Polen wurde die umstrittene rechtsnationale Regierung der Kaczyñski-Brüder von einer rechtsliberalen Regierung abgelöst, die Wirtschaft entwickelte sich trotz Krise relativ gut. In Ungarn führte eine sozialistisch dominierte Regierung das Land mit ungebremster Ausgabenpolitik an den Rand des Staatsbankrotts. (Josef Kirchengast/DER STANDARD, Printausgabe, 1.3.2010)

Gregor Mayer, Ungarn-Korrespondent des Standard, und Bernhard Odehnal präsentieren morgen, Dienstag, ab 19 Uhr in der Wiener Hauptbücherei (1070, Urban-Loritz-Platz 1) ihr neues Buch "Aufmarsch. Die rechte Gefahr in Osteuropa".

  • Artikelbild

4.771 - Prof. Dr. Bokor Imre: 2010. április 11-én meg fogunk szabadulni ezektől a vérszívó, hazug, harácsoló és tehetségtelen személyektől!

         Von: Prof. Dr. Bokor Imre
Gesendet: vasárnap, 2010. február 28. 19:50
An: Kutasi József
Betreff: HM BOTRÁNYOK GYÖKEREI

 

http://h.kutasi.eu/bokorimre1.jpg

 Prof. Dr. Bokor Imre

AKTUÁLIS, IGAZ, KÖZÉRDEKŰ.

A HM VEZETÉSÉNEK  RÖVID  - BOTRÁNYOS – RÖNTGENKÉPE,   

 AVAGY:  AZ „ÁLLATORVOSI KATONALÓ”  DIAGNÓZISA

(MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG LEVELESLÁDÁJA)

Bizottságunk már számos esetben szóvá tette, hogy a BKV ügy csupán a „jéghegy csúcsa”, és elvonja a figyelmet a hasonló cipőben járó intézmények  „szőnyeg alá sepert” botrányos dolgairól.

                A HM gyanús ügyleteit többször is megszellőztettük, de az „agyonhallgatásban” konzekvensek voltak  mind az érintettek, mind pedig a médiák.

             A Czinege korszak botrányos dolgait követően, Göncz Árpád meleg szavak kíséretében, magas kitűntetéssel búcsúztatta el azt a Kárpáti Ferencet, aki a sereg fő-komisszárjaként mosta és mosatta a sereg  állományának az agyát a marxista-leninista-sztalinista-rákosista-és kádárista  maszlaggal.

Az első szabadon választott kormány honvédelmi minisztere,- a bárgyúnak mondható Für Lajos gyakorlatilag megerősítette  pozíciójukban a régi banda tagjait,   megjátszotta a mindentudó katonai vezetőt, és olyan személyeket is  a helyén hagyott, akik már összepakolták a cókmókjukat, mert legszebb álmaikban sem számítottak arra, hogy nem lesznek  páros lábbal kirúgva a HM-ből, amire alaposan rászolgáltak volna  az előző érában végzett tevékenységükkel.

                Für Lajos számos melléfogásainak és bűneinek egyike volt, hogy egykori politikai tisztet helyezett a Zrínyi Akadémia élére, bár sokan (szerény személyemet is beleértve) figyelmeztették, hogy nem lehet rendszerváltásról beszélni, ha a régi rendszer prominens párt-politikai vezetői az új rendszerben is vezető pozícióba kerülnek.

                Fürnek nyugtalan álmai lehettek a légterünk semmilyen veszélyforrás elleni védelmének megerősítése miatt, és hallgatván HM-es „szakértőire” (minden magyarázatom ellenére) 830 millió dollárt dobott ki az ablakon 28 db MíG-29-es repülőgépekért, amelyekre annyi szükség sem volt, mint eszkimóknak a  hűtőszekrényekre.  Ma már  csak egy-két példányuk képes hosszas előkészítés után  elszakadni a földről, döntő többségük  roncstelepre való.  

             A Varsói Szerződés Egyesített Fegyveres Erői főparancsnokának magyarországi helyettesét (Mórocz Lajos generálist) kinevezték a Hadtudományi Szakbizottság elnökévé Kosáry Domokossal egyetértésben, majd a szakbizottságba 24 (azaz huszonnégy) hajdani pufajkást „delegáltak”, nehogy a jogfolytonosság csorbát szenvedjen.

            Für Lajos és Raffay Ernő azt is (jóváhagyólag) tudomásul vették -, hogy a Hadtörténelmi Intézet és Múzeum állományába, valamint a külföldön dolgozó diplomáciai szervezeteinkbe, egykori politikai tiszteket ejtőernyőztessenek át, sőt megnyugtatták az érintetteket, hogy nem lesznek „tisztogatások”.

                Keleti György követte Für Lajost a honvédelmi tárca élén, és annak nyomdokán haladva, megerősítette a HM állományát politikai tisztekkel, valamint pártbizottsági tagokkal.  Majd Für dollárherdálását megirigyelve, további 450 millió dollárt „pengetett le” Minszkben, elavult (használt) harckocsikért és gyenge minőségű páncélozott szállító járművekért.  Ezek egy része szintén rozsda-falatokká változott, másik része pedig (feljavításukat követően) az új iraki hadseregnek lett ajándékozva! 

Keleti hadügyérsége alatt  Lányi Zsolt készült betelepedni a HM-be,  szövetkezett Wachsler Tamással egy katonai káderképző tanfolyam beindítására, sebtében összeállítottak  egy  „fantom”  személyekből álló névjegyzéket, mellékelve a költségvetést (jegyzetek, könyvek, utazási és szállási költségek, előadói díjak, stb.), majd Wachsler kiügyeskedte Szabó Jánosnál  (a Zrínyi Akadémián  tevékenykedő, egykori politikai tiszt segítségével),  hogy  mintegy 5,5 millió forintot utaljanak  ki számára (mindennemű számla vagy bizonylat nélkül)!

            A pénz meglett, a tanfolyam lezajlását titok borította, a névjegyzékben szereplők közül senki sem került a HM-be!   Szabó János,- az új honvédelmi miniszter, nem felejtkezett el  Wachsler szolgálatairól, őt neveztette ki  közigazgatási államtitkárnak, a  Zrínyin „robotoló” Szabó János ezredest (névrokonát) pedig  helyettes államtitkári  pozícióba tuszkolta.

          Érdemes megemlíteni, hogy Szabó János miniszter első nyilatkozata is azt tartalmazta, hogy nem lesz „tisztogatás” a seregben!  Talán ez volt az egyetlen ígérete, amit be is tartott, bár (Torgyán tévés nyilatkozata szerint) „olyan lusta volt”, hogy 100 megkérdezett ember közül egyetlenegy sem emlékszik a nevére vagy tetteire. Még azt is homály fedi, hogy miként jutott egy Gellért-hegyi lakáshoz röpke 4 év alatt, hiszen  Budakeszin  volt egy „takaros”  családi rezidenciája.

                Szabó Jánost Juhász Ferenc követte, akinek a katonai IQ-ja még elődeinél is alacsonyabb volt, ami már nem lebecsülhető  teljesítménynek számít!  Lakásszerzésről ő sem felejtkezett meg, nyilatkozataiban pedig permanensen emlegette a haderőreform szükségességét és végrehajtását. Ezzel ki is merült  munkaköri tevékenysége.

                Juhász helyét elfoglaló Szekeres Imre is hagyománytisztelő volt, 30 milliót költöttek szeszesitalokra (ő sem vetette meg a fogyasztását), Vadai Ágnes  államtitkár  5.5 millióért utazgatott külföldre,  és feltűnő érdeklődést mutatott  a kazah fegyveres erők iránt, de a francia Riviérát sem hagyta ki az utazási programjaiból.

                Most pedig, Szekeres hadügyérsége alatt pattant ki az a botrány, amelynek bekövetkezte elkerülhetetlen volt(!) olyan dilettáns miniszterek miatt, akiknél egy  továbbszolgáló kiskatona és többet tudott a honvédségről, mint a HM első számú  vezetői.

                A botrány szálai tehát Für Lajosig vezethetők vissza, aki az ún. olajszőkítés miatt sem rendelt el hatékony vizsgálatot, elengedte a korrupt tábornokok és főtisztek (Számvevő Szék által kivizsgált), tételesen kimutatott vagyontárgyainak vagy  jogtalan pénzfelvételeinek  megtérítését, szemet hunyt az átejtőernyőztetett pártmunkások új  pozícióba helyezésén,  sőt arról sem felejtkezett meg, hogy a hazánkat megszálló, majd kivonulásra kényszerülő szovjet csapatok parancsnokának  (Silov tábornoknak) egy aranytőrt adjon emlékbe, mert talán emlékezett  arra az egykori gesztusukra,  amikor 1956-ban, a  Debreceni Forradalmi Bizottságot (amelynek ő is tagja volt az MDP delegáltjaként)  november 4-én a szovjetek  letartóztatták és  egy részüket repülőgéppel  Kárpátaljára vitték (köztük Für Lajost is),  de   Komócsin  Zoltán elvtárs  (az MDP megyei első titkára) kérésére szabadon bocsátották, és felelősségre sem vonták, miközben a DFB elnökére halált, a többi tagokra pedig életfogytiglani  vagy  több éves börtönbüntetést kért az ügyész.

                Nem lehet véletlen tehát, hogy Für Lajos által a Zrínyi Akadémia parancsnokának (és rektorának) kinevezett Szabó Miklóst, nyugállományba helyezését követően Szabó János ezredes, majd dandártábornok követte, aki (talán) felbátorodva  a rendszerváltozást  követő  felelősségre vonás elmaradása miatt,  bűnbandába társult és bemocskolta a Zrínyi Nemzetvédelmi Akadémia nevét, valamint foltot ejtett a Magyar Honvédség  tábornoki és tiszti karának becsületére.

                Ami persze a tábornoki kart illeti, a rendfokozati előléptetések vagy kinevezések területén is ordító hibákat követtek el egyes honvédelmi miniszterek, kosárszámra osztogatták a dandártábornoki sarzsikat „boldognak-boldogtalannak”,  előfordult, hogy a  folyamatosan és   radikálisan csökkenő „operett” hadseregünkben 32 (azaz harminc két)  dandártábornok „feszített”, miközben egyetlenegy  (úgy-ahogy) feltöltött dandárunk volt!

             A Honvédelmi Bizottság elnökei (Mécs Imre, Lányi Zsolt vagy  Simicskó  István)  nem álltak a helyzetük magaslatán,  nem éltek a jogkörükkel és/vagy nem tudtak, illetve  nem akartak tudni a jogsértő esetekről (előléptetésekről,  objektumok eladásáról,  bevásárlásokról,  „kéjutazásokról”, az esztelen vagy  rosszul szervezett leépítésekről,  az etikátlanságokról).  Dupla  gázsiért, látszattevékenységet  és  alacsony hatékonyságú munkát végeztek!

            Lehetetlen, hogy ne látták volna a milliók és milliárdok elherdálását, a „bandatagoknak” semmitmondó tanulmányokért kiutalt (rendszeres járandóságok)  jogosulatlanságát,  az egyes tanácsadók (főtanácsadók) semmittevését,  a külföldi „szakembereknek” (a sereg „átvilágításáért” ???)  kifizetett milliókat, a honvédségi objektumok  őrzésének és védelmének  „leadását” polgári  őrző-védő szervek számára,  a darabonként egymillió HUF értékű számítógépek  beszerzését, stb., stb.

                Mécs Imre valamint Szabó Miklós tábornok tájékozatlanságára jellemző, hogy vörösre tapsolták a tenyerüket, amikor Király Béla a Minden Tudás Egyetemének keretében  Münchhausen bárót meghazudtoló hazugságaival traktálta a  hallgatóságát, majd a tévé csatornák révén a tévét nézők  tömegét, - ’56-os „hőstetteivel”.

             A fenti rövid felsorolás némi képet ad arról, hogy mire költötték az adófizetők pénzét a HM illetékesei, hogyan gondoskodtak hazánk védelméről és a haderő reform megvalósításáról. Dilettantizmusuknál csak az a bátorságuk volt nagyobb, hogy ilyen felelős beosztást elfogadtak és elhitették magukkal, valamint a közvéleménnyel, hogy hasznos munkát végeznek.

             Szekeres még most sem érzi, hogy milyen felelősség terheli, és a fővárost tönkretevő, hazug, valamint vezetésre alkalmatlan  Demszkyhez hasonlóan elvetette a lemondás gondolatát is. Lendvai pedig azt kárálja, hogy töretlen a bizalmuk a honvédelmi miniszterrel szemben. Anno dacumál Kovács, Medgyessy és Gyurcsány mellett is kiállt ez a hordószónok nőszemélyt, konzekvens, mint azok a betegek, akik pszichiátriai kezelésre szorulnak…

           Április 11-én meg fogunk szabadulni ezektől a vérszívó, hazug, harácsoló és tehetségtelen személyektől! A választópolgárok többsége lefelé tartott hüvelykujjal dönti el megérdemelt sorsukat!

                                                                                                                            (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                        az MJB elnöke