Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 4., péntek

8.794 - A Magyar Republikánus Politikai Párt Nyilatkozata és követelései >Szigeti Sándor elnök > Vác, 2011 március 03.

Nyílt levél
Schmitt Pál Úr, a Magyar Köztársaság Elnökéhez, Orbán Viktor Úr, a Magyar Köztársaság Miniszter Elnökéhez, a Magyar Köztársaság Kormányához, és Magyarország minden megválasztott képviselőihez.

A Magyar Republikánus Politikai Párt
Nyilatkozata és követelései


       
Pártunk a leghatározottabban követeli a Trianoni Békediktátum (Szerződés) azonnali hatályon kívül helyezését. A párt felhívja a Magyar kormányt, az EU Elnökségét és Bizottságait az akkor elkövetett törvénytelenségekre, melyeknek részesei voltak az ANTANT nagyhatalmak, és az akkori Magyarország bűnös, hazaáruló vezetői.

A Trianoni Békediktátum már csak azért is érvénytelen, mert az elmúlt 90 évben Európa térképe teljesen átalakult, Ausztria kivételével egyetlen állam sem létezik már, akik a szerződés nyertesei voltak jogtalan országunkkal szemben. Ez a szerződés, inkább diktátum, az újkori Európa legszégyenletesebb szerződésrendszere. Alapvető emberi jogokat sért, az anyanyelv használatát, a nemzetiségi sajtószabadságot, az állampolgárságot. Az elcsatolt területekről kényszerintézkedésekkel kitoloncoltak emberek, családok százezreit, megfosztva őket őseik földjétől, történelmüktől és lakhatásuktól. Még ma is van olyan ország, ahol a kollektív bűnösség fogalma a kormányzati politika természetes része, amely nem csak a magyar nemzetiséget érint.

A felsorolt jogtiprások megoldása elsősorban a magyar lakta területek nyelvi, területi, kulturális autonómiájának megadása. Ezt követően népszámlálás útján, illetve a jelenleg folyó kettős állampolgársági eljárás részeként határmódosításokat kell végrehajtani! Nem fenntartható, hogy a magyarok, akik saját akaratukon kívül Magyarország határain kívül rekedtek, másod, esetleg harmadrendű állampolgárok legyenek, miközben nem lépték át településük határát. Emeljük fel a fejünket a sok évtizedes megaláztatásból, alkossunk új Magyarországot!

A magyarság egész történelme során befogadó nemzet volt, gondoljunk csak Szent István királyunk Intelmeire. Évszázadokon keresztül békében élt a Kárpát-medencében számos nemzetiség, vezetőink jelentős része, nemzeti hőseink sokasága közülük került ki. Ezért olyan országot kell építenünk, melyben a visszakerült területek nemzetiségei a legtermészetesebb módon gyakorolhatják nyelvüket, vallásukat, kultúrájukat, és van saját médiarendszerük. Mindezt annak ellenére kell megvalósítani, hogy az Európai Unió úgy tesz, mintha eltűntek volna az országhatárok. Természetesen nincs így, s nekünk az a feladatunk, hogy erős akarattal kilépjünk az Unióból, és létrehozzunk egy államszövetséget, amely Közép-Európát foglalja magába. Szükséges ellensúlyként fellépni a Nyugati nagyhatalmak önző gazdaságpolitikája ellen. Nyilván ez hosszú és fáradságos tárgyalások sorozata lesz, de nem adhatjuk el és fel saját jövőnket.

Mindezek világossá teszik, hogy az utolsó órában vagyunk, hogy nemzetünk egyáltalán megmaradjon. Népességünk rohamosan fogy, a multik kisemmiznek országunkat, munka- nélküliséget teremtenek, mezőgazdaságunkat és a mezőgazdasági feldolgozó ipart teljesen elsorvasztották, piacainkat, belsőt és külsőt megszüntették, lakosságunk milliói a létminimum alatt él. Amit elvették tőlünk vissza kell szereznünk, családjainkat a jelenlegi kormány elképzeléseinél is jobban kell támogatni munkahelyteremtéssel, a mezőgazdaság teljes átalakításával és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipar újraélesztésével. Mindezek eredményeként az általános életszínvonal jelentős megemelésével, biztonságot adni az ország lakóinak.

Zárásként: A jelenleg folyó alkotmányozási vitába be kell lépnünk, ősi jogainkat deklarálnunk kell. Így, a magyar érzelmű társadalmi szervezettekkel egyetértésben követeljük, a jogfolytonosságát megőrzött, az Ősi Történelmi Alkotmány haladéktalan érvényesítését!

Vác, 2011 március 03.
       
        Tisztelettel, MRPP Elnökség
        Szigeti Sándor elnök