Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 31., hétfő

8.305 - A Hungária Televízió új műsorsorozata > Szerkesztő - műsorvezető: Tatár József

From: Kőszegi M. László
Date: 2011. január 31.
Subject: filmajánló
To:Kutasi József

Jön! Jön! Jön!

TatárJárás

A Hungária Televízió új műsorsorozata

Szerkesztő - műsorvezető: Tatár József

Thumbnail

TatárJárás1 - Csikós Juhász Imre

Tatár József első műsorának vendége a vagyonától, földjétől, állatállományától, mezőgazdasági gépeitől, feleségétől, 5 gyermekétől, egzisztenciájától megfosztott, sorozatosan becsapott munkavállaló ezermester feltaláló, a meg nem értett Pásztói parasztember.

8.304 - Ács Józsefné: Köszönöm a tanulságos információkat

From: Ibolya Ács Józsefné
Date: 2011. január 31.
Subject: 8.276 -Törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Tisztelt   József!
Köszönöm  a   tanulságos  információkat, mindig  szívesen
olvasom  a  hozzám  küldött  cikkeket !
Üdvözlettel 
Ibolya


8.303 - Vinczer Péter > Magyarország szuverén állam és a magyarok tudják, hogy nekik milyen törvénye a megfelelő.

From: Peter Vinczer

Date: 2011. január 31.
Subject: 8.276 -Törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Jóska!
 
Nem lep meg, hogy a kritizálók információi mind az egykori bevándorlóktól származnak, és akik átveszik nézzék meg a saját törvényeiket.
 
A kommunista média törvény ellen nem volt kifogás... Mi soha nem avatkoztunk bele más országok törvényeibe, nem kritizáltuk, csupán akkor emeltünk szót, amikor már tűrhetetlen hátrányt okoztak a magyaroknak, akik a saját szülőföldjükön korlátozottak az anyanyelvük használatában. Miért nem pofáznak a szlovák nyelvtörvényről?
 
Magyarország szuverén állam és a magyarok tudják, hogy nekik milyen törvénye a megfelelő.
Ez magyar belügy, és ebbe ne szóljanak bele a shiffek. Nem hiányoznak, de visszafizethetnék Magyarországnak az oktatásukat.
 
Ölellek, Péter

8.302 - Pekárovics Ákos > Kitüntető kedvességét és figyelmét ez úton is köszönöm!

From: Pekárovics Ákos
Date: 2011. január 31.
Subject:  8.276 -Törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Jóska Bátyám!

 Kitüntető kedvességét és figyelmét ez úton is köszönöm!
Bár már alkalmazni kell, de bevallom minden részletében nem ismerem az új médiatörvényt.
Bízom abban, hogy ahogy az eddigiekben is, úgy a jövőben is, a mértéktartó nevén nevezés
megvéd bennünket a törvény általi büntethetőségtől, egyben megtart bennünket tisztességünkben.

Tisztelettel és üdvözlettel:

                 
   Pekárovics Ákos


8.301 - Prof. Dr. Erős István: Nagyon köszönöm, hogy a mádiatörvény hozzáférhetőségét biztosítottad.

From: Prof. Dr. Erős István
Date: 2011. január 31.
Subject: mádiatörvény
To: Kutasi JĂłzsef <jozsef@kutasi.eu>

 Kedves József!
Nagyon köszönöm, hogy a mádiatörvény hozzáférhetőségét biztosítottad.
(Eddig ugyanis nem tudtam elérni a világhálón.)
Még egyszer: sok-sok köszönet!
István

8.300 - Parragh Imre: Szeretettel megküldöm az aláírt követelést.

From: Parragh Imre
Date: 2011. január 31.
Subject: Követelés
To: Kutasi József

Kedves Magyar Testvérek!

 

Szeretettel megküldöm az aláírt követelést.


Testvéri szeretettel

 

Parragh Imre

8.299 - Budaházy Edda nyílt levele Orbán Viktorhoz > Mon, 2011/01/31 - 15:27

From: Apu Lengyel
Date: 2011. január 31.
Subject: 2011. január 31.: Budaházy Edda nyílt levele Orbán Viktorhoz
To:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

Budaházy Edda nyílt levele Orbán Viktorhoz

 

Mon, 2011/01/31 - 15:27

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_01_31_budahazy-edda-nyilt-levele-orban-viktorhoz

 

Budaházy Edda

Budaházy Edda

 


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

Én nem tartozom azok közé, akik azt gondolták, hogy a Fidesz majd egy csapásra megoldja Magyarország égető problémáit, hiszen bármerre tekintünk, súlyos válságot látunk az élet minden területén. Én megértem azt, hogy rengeteg a munka és hogy nagyon nehéz megfelelni egyszerre a magyar emberek elvárásainak és a nemzetközi környezetnek.

Azonban nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy Budaházy György immár tizenkilenc hónapja ül börtönben, előzetes letartóztatásban azért, mert nem csak szemlélője, de egyik vezetője volt a Gyurcsány-kormány elleni tüntetéseknek és cselekvő ellenállást tanúsított a nemzetvesztő szociálliberális ámokfutással szemben. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy az előző nyolc évért felelős személyek még mindig, fél év múltán is a parlament bársonyszékében ülve kapják havi „jól megérdemelt” juttatásaikat, míg az igazi hazafiak börtönben sínylődnek.

Én szeretném azt hinni, hogy itt valami végzetes félreértés van. Hogy Ön, Miniszterelnök Úr, nem tud ezekről a politikai perekről, mert ha tudomása lenne róla, bizonyára már igazságot szolgáltatott volna azoknak, akiket nem vezérel más, mint a hazaszeretet. Én szeretném azt hinni, hogy Magyarország kormánya örül annak, hogy vannak még fiatalok, akiket nem a meggazdagodás, az élvezetek hajhászása vagy egyszerűen a külföldi munkák megszerzése vezérel, hanem az ország sorsának a jobbítása, a magyar emberek boldogulása.

Én szeretném azt hinni, hogy az csak valami tévedés, hogy a bíróság jogerős ítélete szerint Toroczkai László a felelős a TV-ostromért és nem Gyurcsány Ferenc, és nem az öszödi beszéd, és legfőképpen nem Rudi Zoltán, aki ha megengedi, hogy a tüntetők beolvassák a követeléseiket a közszolgálati tv-ben, valószínűleg megakadályozhatta volna az indulatok elszabadulását. Ezek alapján 1848-ért Petőfi Sándor a felelős, mert felpattant a lépcsők tetejére és elszavalta a nemzeti dalt, és nem a Habsburg-ház évszázados kizsákmányolása és pusztítása. 1956-ért pedig nyílván, azaz ember a felelős, aki először elkiáltotta magát, hogy: „menjünk a rádióhoz”, és nem a Rákosi rendszer embertelensége, a kitelepítések és egyéb kommunista gyilkosságok.

Ezt a levelet azért írom, hátha elkerülte a Fidesz-kormány figyelmét az a tény, miszerint Budaházy György politikai szereplését éppen azzal kezdte, hogy 2002-ben az Erzsébet hídon a szavazatok újraszámlálásáért tüntetett, hogy ne az MSZP nyerje a választásokat, hanem a Fidesz. Ezért a cselekedetéért társaival együtt jogerősen elítélték, aminek következtében most, mint bűnetetett előéletű ember néz szembe a terrorizmus vádjával.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én, és még nagyon sokan azt gondoljuk, hogy ha a MAL zrt. vezetői szabadlábon védekezhetnek, miután tíz embert megöltek és a West Balkán üzemeltetői is, miután vétkesek három fiatal lány halálában, Budaházy Györgyöt is megilleti az ártatlanság vélelme, őt sem kellene előzetes letartóztatásban tartani olyan súlyos, szigorú körülmények között, ahol nem adottak a védekezéshez szükséges körülmények.

Ön egyszer azt nyilatkozta, hogy a nemzeti radikálisok azok, akik „Gyurcsány takarodj”-ból nagyon hamar „Orbán takarodj”-ot fognak kiáltani. Én szeretném azt hinni, hogy ez nem így lesz.

Ön bizonyára azt mondja, hogy kérem, a független bíróság folytassa le a pert a Magyarok Nyilai ügyben. Ám a magyar bíróság egyáltalán nem független, csak be kellene ülnie egy-két tárgyalásra, amin a hős szovjet emlékművet védelmezik foggal, körömmel, és Magyarországon nem lesz semmiféle "forradalom a szavazófülkékben" addig, amíg a legbátrabb hazafiakat, régi bebetonozott kommunisták sorra ítélik el, csak azért mert nem bírják tétlenül nézni, hogyan lopják szét és herdálják el a nemzet vagyonát, életerejét, értékeit. Amennyiben nem vizsgálják felül a végrehajtói hatalmat, hiába akarunk változást.

16 embert fogtak perbe terrorizmus vádjával, már csak két ember van benn, a többi szabadlábon védekezhet. Budaházy György miért nem védekezhet szabadlábon? Mert bűnismétlő? Esetleg megint lezárja az Erzsébet hidat? Vagy elbújkálna? Hiszen mindig minden ügyét felvállalta! Valakiket felrobbantottak ebben az országban vagy mi ez a terrorizmus nevű agyrém?

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérem Önt, legyen igazi honatya és fordítsa a figyelmét ránk, hogy mi is - állandóan mellőzött, lecsőcselékezett, büntetlenül verhető és vegzálható radikálisok – is érezhessük egyszer, hogy ebben az országban minket is emberszámba vesznek és nem rúgnak belénk csak azért mert szeretjük a hazánkat.

 

Tisztelettel:

Budaházy Edda


8.298 - Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület sajtóközleménye!

From: Ferenc, Morvai

Date: 2011. január 31.
Subject: sajtóközlemény
To: jozsef@kutasi.eu

Tisztelt Kutasi József Úr !

2011.01.24-ei blogjában közzétett írásra reagálva -mely az MVSZ Petőfi Bizottságával kapcsolatos-megküldjük a Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület sajtóközleményét.
Kérjük írásunk megjelentetését!

Köszönettel:

Morvai Ferenc
Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület elnöke

MEGAMORV-PETŐFI BIZOTTSÁG EGYESÜLET

Morvai Ferenc elnök

3232 Mátrafüred, Avar u. 7.

e-mail: fmorvai@mailbox.hu

Mobil: 30/356-2088

 

Sajtóközlemény

 

A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület állásfoglalása a Magyarok Világszövetsége által 2011.január 20-án állítólagosan megalakított Petőfi Bizottságával és kiadott közleményeivel kapcsolatosan

  A  Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület írásban jelezte a Magyarok Világszövetsége elnökének, hogy nem tartja indokoltnak újabb Petőfi Bizottság létrehozását, mert a Petőfinek vélt földimaradványt már felkutatta és megtalálta. A tudományos azonosítás befejezés előtt áll.

2.      Varga Béla, a Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület régésze mint meghívott, magánemberként  jelen volt a 2011.január 20-ai Magyarok Világszövetsége által tartott megbeszélésen.

3.      Varga Béla elmondása szerint a megbeszélésen összesen 7 fő volt jelen s nem volt szó Petőfi Bizottság megalakításáról.

4.      Varga Béla a sajtóból értesült, hogy megalakult a Magyarok Világszövetsége Petőfi Bizottsága s ő is tagja.

5.      A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület elhatárolódik a Magyarok Világszövetsége által a Petőfi üggyel kapcsolatosan közzétett nyilatkozataitól.

6.      A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület maximális bizalmát élvezi Kiszely István antropológus,a tudományos kutatás vezetője.


Mátrafüred, 2011.01.31.

 

 Morvai Ferenc

     elnök

 

8.297 - Kovács Endre (Mikófalva) levele > Kosa Lajos, Debrecen polgármesterének!

Feladó: Kovács Endre <kovacsendre44@citromail.hu>

Dátum: 2011. január 31. 15:13
Tárgy: Levél Kósa Lajostól
Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>
,

Kedves  Kosa  Lajos,  Debreceni  polgármester   úr,   FIDESZ-  alelnök  úr   !! 

Az   elküldött  levelével,  maxszimálisan,   egyetértek  ,  mert  ez  a  neoliberális  maffia-banda, minden  eszközzel  meg  akarja   változtatni,  a  megváltoztathatatlant,  a  FIDESZ -  KDNP     szövetség   MAGYARSÁGOT  FELEMELŐ,   INTÉZKEDÉSEIT  !!   Ha  a  MAGYARSÁGBAN  van  még  egy  kis   kurázsi,  ezt   nem  fogja  megengedni  !! 

Arra    kérem  a  kormányt,  hogy  a  választási  ígéreteit  megtartva   kormányozzon  !!  MINDEN  GYANÚS    Szerződéseket    vizsgáljanak  meg,  és  ha   szükséges,  akkor  intézkedjen,  hogy  ne  történhessen  meg  a  bevált ,  és  a  hatékony  állami  pénzek  lenyúlása,  az   országban  !!   Legyen  ez   igaz,  a  legkisebb  települélesk   Onkormányzataira  is  !!   Sajnos  tapasztalhatóak,  ezek  az  afférok  a  kis-községek   önkormányzatainál  is  !!  

Ne  haragudjon,  de  én  ezeket  a  gondolatokat,  nem  légből  kapom  és  írom,  hanem  tapasztalom  a  2-es   VÁLASZTÓ KERÜLETBEN  is,  a  KÖZSÉGEKBEN  !!   ÉRDEKLŐDÉSEM   Középpontjában  az  áll,  hogy  a  2-es   VÁLASZTÓ KERÜLET  elnöke  vagyok,  a  KISGAZDA    POLGÁRI     EGYESÜLET    megbízásából  !! 

Ennélfogva  az  ÉSZAKI  -régiót  , HEVES  MEGYÉBEN  ,  ebben  a  38  -  talán  több   településen  figyelemmel  kell  kísérnem ,  az  ot  történteket  !!   Kedves  Kosa   Lajos   úr  !!   Nem  tudom   kapok  e  még  öntől  imélt,  de  kérném,  hogy  tartsuk  a  kapcsolatot,  lehetőség  szerint  !!   Én  Horvath   László- képviselő  úrral  tartom  a  kapcsolatot,  telefonon-  interneten  keresztűl,  de  ő  sem  érhető  el  az  esetek  70.%  -á-ban  !!  EZ  PEDIG   NAGYON  KEVÉS  !! 

Ezekkel  a  sorokkal  zárom  levelemet,  ne  haragudjon,  az  őszinteségért,   a  FIDESZ  --  KDNP   .  kormánynak  ezt  az  országot  ki  kell  hozni  a  szakadékból,  melybe   az   MSZP  -  SZDSZ   -  neoliberális  bandája    taszította  !!  /   NAGYON    REMÉLLEM  ,   hogy  sikerülni   fog  !!   Lehetőség  szerint  várom  megtisztelő  válaszát,  és  engedje  meg,  hogy  a  FIDESZ  - szlogenjével  köszönjek  el,  HAJRÁ   MAGYARORSZÁG  HAJRÁ  MAGYAROK    !!

Igaz  tisztelettel,  és  Szeretettel    Kovács  Endre    a   K. P. E.  Választókerületi   elnöke ,  MIKÓFALVA  KOSSUTH    út.  22. 

Feladó: Kósa Lajos
Címzett: Kovács Endre
Elküldve: 2011. január 29. 18:4
Tárgy : Levél Kósa Lajostó

Kedves Barátom!

A szocialisták ismét lelepleződtek. Ezt bizonyítja az alábbi részlet az Európai Parlament hivatalos jegyzőkönyvéből:

"Az új médiatörvénnyel összefüggő kampány, amelyet itt a Parlamentben nem Önök, hanem a 2010. évi magyarországi választások vesztesei kezdeményeztek (.) álságos és elviselhetetlen. Magyarország médiatörvényei ugyanis - a vizsgálat szerint - sok más országéhoz hasonlóak."
(Werner Langen, német európai parlamenti képviselő)

A szocialisták képtelenek elviselni súlyos vereségüket. Hatalmuk biztosítása érdekében korábban tönkretették az országot, most igyekeznek a nemzetközi közösség előtt lejáratni. Ők a Gyurcsány-korszak visszatérésében érdekeltek, amikor következmények nélkül hazudtak "reggel, éjjel, meg este". Ma is ezt teszik.

Védjük meg együtt Magyarországot a hazugságoktól!

Csatlakozz a Facebook-on indult kezdeményezéshez.
http://www.facebook.com/Elegahazugsagokbol

Baráti üdvözlettel:

Kósa Lajos
A Fidesz ügyvezető alelnöke


8.296 - Damit werden in den Nachbarstaaten soziale und politische Konflikte verstärkt oder sogar erst geschürt. > Tagesspiegel

From: Google Alerts <googlealerts-noreply@google.com>

Date: 2011/1/31
Subject: Google Alert - Ungarische Politik
To: kutasijozsef1956@gmail.com

News 1 neues Ergebnis für Ungarische Politik
 
Bahn frei für die Willkür
Tagesspiegel
Damit werden in den Nachbarstaaten soziale und politische Konflikte verstärkt oder sogar erst geschürt. Man hört immer wieder, dass Ungarn für eine ...

8.295 - Schröder beharrt auf flexibler Frauenquote > sueddeutsche.de

From: Google Alerts <googlealerts-noreply@google.com>

Date: 2011/1/31
Subject: Google Alert - Ungarische Politik
To: kutasijozsef1956@gmail.com

News 1 neues Ergebnis für Ungarische Politik
 
Schröder beharrt auf flexibler Frauenquote
sueddeutsche.de
... wie die ungarische Nachrichtenagentur MTI berichtete. Das Gesetz ist umstritten, weil es nach Meinung von Kritikern aus Politik und Fachkreisen als ...

8.294 - Ungarische Regierung geht auf Investoren zu > Pester Lloyd

From: Google Alerts <googlealerts-noreply@google.com>

Date: 2011/1/31
Subject: Google Alert - Ungarische Politik
To: kutasijozsef1956@gmail.com


News 2 neue Ergebnisse für Ungarische Politik
 
Ungarische Regierung geht auf Investoren zu
Pester Lloyd
Auch hatten es die sonst einflussmächtigen Konzerne wohl selten erlebt, dass man derart selbstbewusst über ihre Interessen hinwegging und sich die Politik ...
Alles zu diesem Thema ansehen »

Pester Lloyd
Presseschau zu Ägypten: Ein Land am Scheideweg
STERN.DE
Die ungarische Tageszeitung "Magyar Nemzet" kann sich ein Ägypten ohne Mubarak gut vorstellen. In Friedensnobelpreisträger El-Baradei sieht der Kommentator ...
Alles zu diesem Thema ansehen »

8.293 - Vona Gábor évadnyitó beszéde: "Az igazság szabaddá tesz" Budapest, 2011. január 29.

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. január 31.
Subject: "A magyar ember azért nem üt vissza, mert még hisz, még mindig, minden rossz tapasztalata ellenére tiszteli a rendet, a törvényt.
 A magyar ember még mindig vár. Még..."

To: jozsef@kutasi.eu

Vona Gábor évadnyitó beszéde: "Az igazság szabaddá tesz" (2011-01-29) http://www.youtube.com/watch?v=k7m29F3zKdE&feature=player_embedded

8.292 - Morvai: Gyurcsány miatt vissza kellene állítani a halálbüntetést!

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. január 31.
Subject: "A magyar ember azért nem üt vissza, mert még hisz, még mindig, minden rossz tapasztalata ellenére tiszteli a rendet, a törvényt.
 A magyar ember még mindig vár. Még..."

To: jozsef@kutasi.eu

Morvai: Gyurcsány miatt vissza kellene állítani a halálbüntetést
 

Az embereknek nagyon elegük van abból, hogy a választási kampányban elszámoltatásról volt szó, és az elmúlt nyolc év bűneiért egyedül Budaházy Györgyöt teszik felelőssé – jelentette ki Morvai Krisztina a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
 
Feltette a kérdést: ha Budaházy három éve van rács mögött, akkor mennyit érdemel Gyurcsány Ferenc volt kormányfő? Véleménye szerint ilyen alapon vissza kellene állítani a halálbüntetést.
A Jobbik EP-képviselője szerint előrehozott büntetésnek tekinthető az előzetes letartóztatás, amire egy háromgyerekes családapa esetében, mint Budaházy, nincs szükség.
Morvai szerint rejtély, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter miért nem beszél uniós fórumokon a 2002 és 2010 közötti emberi jogsértésekről, noha erre kifejezetten megkérte.
Az EP-képviselő beszélt arról is: egyelőre nem javasolja, hogy kilépjünk az Európai Unióból, de ha a médiatörvény miatt marad ez a gyalázkodás, ha jogsértési eljárást indítanak Magyarországgal szemben, akkor ezt a lépést komolyan meg kell fontolni. Úgy véli, hogy más országok is követnék a példánkat. Szerinte a kisemberek nálunk és más országokban is torkig vannak az Európai Unióval.
 
(Híradó nyomán)  /  http://kuruc.info/r/2/73461/

8.291 - Független újságírók, magyar olvasóknak! Hétfő, 2011. január 31, 21:13:11

3669.png

http://www.fusz.hu                                 Magyarország, hétfő, 2011. január 31, 21:13:11
Egyház»
400 rabbi kritizálja a Fox News-t
Kulcsszavak: kritizálja 
2011-01-31     Olvasva: 10   

400 rabbi írt nyílt levelet Rupert Murdoch médiacézárnak a tulajdonában lévő Fox News hírcsatorna műsorvezetője miatt. Az egyházi vezetők Glenn Beck gyakori, holokauszttal kapcsolatos kijelentései miatt tiltakoznak.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Egyház»
Extrém magas a hívők boldogságszintje
Kulcsszavak: boldogságszintje 
2011-01-31     Olvasva: 8   

Kimutatták a tudósok, hogy a hívők a hasonlóan gondolkozók hálózatában élnek, és a közösséghez tartozás élménye miatt is boldogabbak a többieknél.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Egyház»
„Az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk” – átadták a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat

2011-01-31     Olvasva: 8   

A díj kuratóriuma 2011-ben Németh Sándornak, a Bethesda Gyermekkórház munkatársának ítélte oda az elismerést. A 2004-ben alapított díjat azok kapják, akik kiemelkedő munkát végeznek az emberek testi-lelki gyógyítása érdekében. Ünnepélyes átadása szombaton délelőtt volt a budapesti Németajkú Református Egyházközség templomában.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Környezetvédelem»
Ragyogó ötlet, Magyarország!
Kulcsszavak: Ragyogó Magyarország 
2011-01-30     Olvasva: 19   
Az EU magyar elnökségének lehetősége - és kötelessége is egyben -, hogy kötelezővé tegye a tagországok számára a 20%-os energiafelhasználás-csökkentést. Takarékossági programok elindításával minimum 78 milliárd/év eurót spórolhat az Unió, és 1 millió új állást teremthetne az építőiparban. Hazánk esetében 40000 munkahellyel, és 39% földházbehozatal-csökkenéssel számol az MTVSZ.
Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Egyház»
Már nem a nyugati civilizációé a kereszténység - Lassan elveszünk a ködben?
Kulcsszavak: nyugati civilizációé kereszténység elveszünk 
2011-01-29     Olvasva: 26   

Míg Európa szekularizálódik, a keresztények többbsége Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában él, s többségük komoly kockázatot vállal a hitéért.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Egyház»
Imanap Egyiptomért – hazánk hízelgett utoljára az elnyomóknak?

2011-01-29     Olvasva: 47   

Két brit keresztény csoport szombaton imanapot szervez Egyiptomért. Orbán Viktor volt a lázongások előtt az utolsó diplomata, aki az elnyomó ország kegyeit kereste.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Kultúra»
SZINDRÓMA

2011-01-28     Olvasva: 29   

    Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóján, a Magyar Kultúra Napja alkalmából - 2011. január 23-án: soha jobbkor! – eleget téve a társadalmi helyzettel együtt járó reprezentativ megjelenítésnek, az ünnepi megnyilvánulás alkalmat nyújt, illetve nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy egyrészt jobban megismerhessük a 19. sz. Európát lenyűgöző személyiségét, ünnepelt virtuozitását és meghitt vallásosságát, másrészt a  közismert, népszerűségnek örvendő szimfonikus költemények mellett az a néhány késői kompozíció, melyek előadása, megszólaltatása ritkaságnak számít.

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Kultúra»
Magyar golgota

2011-01-28     Olvasva: 35   

(hazátlan honban – hontalan hazában)

mikor már senki nem segít
s úgy érzed minden elveszett
tudod-e hol vagy s hazád hol lehet
tudod-e földed vajon merre van
tudod-e még hogy élet hol fogan

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Kultúra»
A tápai Krisztus
Kulcsszavak: Krisztus 
2011-01-28     Olvasva: 31   
A tápai Krisztus még ma is, „arcán szelíd mosollyal” nézi a falu népét, mint 1923-ban, amikor Juhász Gyulát megihlette.
Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Egészség»
Téli vitaminforrások: a csicsóka
Kulcsszavak: vitaminforrások csicsóka 
2011-01-28     Olvasva: 43   
A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény.
Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Környezetvédelem»
A magyar agráralkotmány
Kulcsszavak: agráralkotmány 
2011-01-28     Olvasva: 28   
Az igéretek szerint az "agráralkotmány" hosszú távon megoldja a hazai ágazat gondjait. Az idő sürget, az élelmiszerellátás válságban van, s ezt már nemcsak a Davosban tárgyalók, de a tunéziai, egyiptomi és jemeni éhező-lázadó tömegek is felismerték. Van kiút?
Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture   

Kultúra»
Döbrentei Kornél: Betilthatatlan szívdobogás

2011-01-28     Olvasva: 44   

Gondoltad-é, Petőfi Sándor, ott ahol délibáb lódít
csillagpályára négyökrös szekért, el így iramlik az élet,

Teljes cikk »
A hozzászólásoz be kell jelentkezned  (0)    picture    picture    picture    picture