Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 31., csütörtök

14.944 - A Bankcsapda facebook csoport mai fantasztikus sikere!



2012. május 30., szerda

14.943 - SZITTYA VILÁGTALÁLKOZÓ

Feladó: Halasz Jozsef
Dátum: 2012. május 28. 20:44
Tárgy: SZITTYA VILÁGTALÁLKOZÓ

SzVT meghívó 2012

A Turul Szövetség szervező bizottsága nevében szeretettel és tisztelettel várom a hagyományos Szittya Világtalálkozóra (SZVT), mely most is az év egyik kiemelkedő nemzeti eseményének ígérkezik.

A szabadon látogatható 2 napos rendezvény 2012. június 2-án (szombaton) 10 órakor kezdődik Budapesten, a Magyarok Háza Széchenyi termében. (1052 Semmelweis u. 1-3. Megközelíthető: a piros metróval, a 47-es és 49-es villamossal, vagy a 7-es autóbusszal az Astoria megállóig.) A regisztráció mindkét napon 9-től 12-ig folyamatos lesz. A belépti díj 5000 Ft/fő (ez alól csak a felkért előadók mentesülhetnek, ill. az elcsatolt országrészekből érkező testvéreink 20 % kedvezményt kaphatnak), amit belföldi postai utalványon szíveskedjenek feladni (legcélszerűbb csoportosan – pl. 5 fő = 25000 Ft) Siklósi András lakcímére (6723 Szeged, Becsei u. 3.; tel.: 62/890-564 és 20/443-1830; e-mail: siklosi.andras@digikabel.hu), legkésőbb május 20-ig. A pénz megérkezése a részvételi szándékot egyértelműen jelzi, ezért szükségtelen párhuzamosan levélben vagy telefonon is jelentkezni. Az 5000 Ft a helyszínen is kiegyenlíthető, ám garantált ülőhelyet csupán az előzetesen fizetőknek tudunk biztosítani; először ugyanis őket engedjük be, a többieket legföljebb utána. (Külön 1-1 napra a belépés 3000–3000 Ft.) A névvel ellátott kitűző-kártya viselése végig kötelező, másra át nem ruházható, s elvesztése esetén nem pótolható! Az utazás egyénileg történik, szállásról (elegendő 2-án éjszakára, mert 3-án este bárki hazajuthat) és étkezésről magunknak kell gondoskodnunk. Büfé lesz (ásványvíz, kávé, sör, szendvics stb.). Ebédre (kb. 1000 Ft) mindkét napon ajánljuk Nyers Csaba mesterszakács ősmagyar fogásait. Az ebédigényeket lehetőleg előre jelezzék (pl. a befizetési csekken) a felkészülés végett. Egyéb felvilágosítást csak válaszboríték ellenében, ill. telefonon és drótpostán adunk.

Mindkét napon megvásárolhatók DVD és CD felvételeink, ill. különböző könyveink. Kérjük itthoni és külföldi nemzeti érzésű honfitársainkat, hogy minél többen vegyenek részt a kitűnő szakemberek nevével fémjelzett, színvonalas SZVT-n, és élőszóban, ill. e program fénymásolásával, internetes terjesztésével is tudassák ismerőseikkel, barátaikkal. Szeretnénk, ha adományaikkal is segítenének anyagi gondjainkon, mivel a belépőkből származó pénzmag nem fedezi összes költségeinket, s hivatalos támogatást sehonnan sem kapunk. Felhívjuk szíves figyelmüket a türelmes, kulturált viselkedésre, s az előadók jogainak tiszteletben tartására. A várható melegre való tekintettel mindenkinek könnyű, nyári öltözéket javaslunk.

(Ős)történeti és nemzetvédelmi találkozónk célja: népünk eredetének, őshonosságának, kultúrájának és hagyományainak büszke fölmutatása, történelmi- és nemzettudatunk elmélyítése, sorskérdéseink, valós lehetőségeink és kötelességeink számbavétele. Jelmondatunk: „Ismerd a múltat, és harcolj a jövőért!” Az előadások közt időnként versmondással és dalokkal (2-án Vesztergám Miklós tárogatóművész, 3-án Szabó Andrea Asharti énekes) élénkítjük a figyelmet; továbbá az ebédszünetekben megtekinthetjük a házban levő képzőművészeti kiállításokat is. Kérjük előadóinkat, hogy a félórás időkeretet ne lépjék túl, s felszólalásuk után az előadásuk anyagát, CD-n vagy e-mailben (tördeletlenül), adják át, küldjék el Siklósi Andrásnak, hogy később valamennyit közölhessük a Tárogatóban. Az előadásokhoz dia- és írásvetítőt, valamint laptopot és projektort biztosítunk. Vitát, ill. kérdéseket, hozzászólásokat nem tervezünk, mert nincs rá idő. A program folyamatos lesz, az ebédek kivételével szüneteket nem tartunk. (Saját használatra hangfelvételt bárki készíthet, videót azonban nem.)

 


14.942 - B.Kiss-Tóth László: (Anti)nekrológ-féle *Csermanek elvtárs születésnapjára

Feladó: B.Kiss-Tóth László 
Dátum: 2012. május 30. 0:24
Tárgy: vers
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Jóska Barátom, küldöm a legújabb versemet...
Barátsággal: B.Kiss-Tóth László
------------------------------------ 
B.Kiss-Tóth László:

(Anti)nekrológ-féle
*Csermanek elvtárs születésnapjára

Túl a rónán, ...és túl minden messzeségben,
lebeghetne lelke világmindenségben,
de ...mert nem dicsőült a GAZ üdvösségben,
most poklok tűzétől éghet bűnösségben(!)...
*
Míg Kreml-helytartó volt: bolsi-minőségben,
ötvenhat őszétől terrorban, vétségben,
vérbírák, ügyészek vele mind készségben,
besúgókkal árult szoros szövetségben,
s 'ÜDV'Hadsereg óvta, s állt PÁRTvédettségben...
* 
Tagadva a hitet kereszt-ISTENségben,
Marxért, Leninért volt telve reménységben,
 s egy lódenkabátnyi munkás-büszkeségben,
évtizedeken át homály-szürkeségben
alázta e népet, s tartotta szükségben...
*
Bár eltemették őt is végtisztességben,
sírhelyében mégsem nyugszik békességben:
széthordták csontjait a vak sötétségben,
s mártírjai vannak most már dicsőségben(!)...

Sé, 2012.05.26-29.
(*Szül.: Fiume, 1912.05.26.- Megh.:Budapest, 1989. 07.06.)



14.941 - FIDESZ HÍREK > Varga Mihály életrajza, Lázár János életrajza, Szijjártó Péter életrajza, Győri Tibor életrajza!

Feladó: fidesz.hu
Dátum: 2012. május 30. 2:10
Tárgy: fidesz.hu hirlevel, 2012. majus 29.

fidesz.hu hírlevél
Hírek
A parlament keddi ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek.
Kedden veheti át megbízását az államfőtől Varga Mihály, Lázár János, Szijjártó Péter és Győri Tibor.
A Fidesz keddi frakcióülésén Rogán Antalt két évre a képviselőcsoport vezetőjévé választották.
Magyarország a kormányváltás idején "gazdasági, társadalmi értelemben a csőd szélén állt". Az új kormány azonban az első fél évben meg tudta menteni a csődtől "a hamis számokra alapozott büdzsét" - nyilatkozta Kövér László egy lapinterjúban.
Huszonkét év után ez a kormány volt az, amely vette a bátorságot és húszéves, álszent kompromisszumokat felrúgva, megadóztatta végre a bankszektort - mondta Lázár János hétfőn a parlamentben.
Magyarországot nehéz helyzet elé állították, és erre valamilyen választ kell adni - emelte ki Orbán Viktor egy hétfői rádióinterjúban.
Kinevezte Áder János köztársasági elnök tárca nélküli miniszterré Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá Lázár Jánost, a Miniszterelnökség másik két államtitkárává pedig Szijjártó Pétert és Győri Tibort.
Az ország, s így a kormány érdeke, hogy a jó elgondolások hamarabb valósuljanak meg, miközben a hibák száma jelentősen csökkenjen - nyilatkozta az MTI-nek Lázár János.
Önkormányzat
Az alföldi városban az idegenforgalomban látják a fejlődés, a kitörés lehetőségét, és ebben jelentős szerepet kapna a fürdőturizmus mellett a helyi borászatok fejlesztése.
A bizottság tárgyalná a budapesti rendőrfőkapitány kinevezésével összefüggő előterjesztést és éves beszámolót készíttetne a közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett tevékenységről is.
A Fővárosi Vízművek befektetési jogviszonyainak megszüntetéséről, illetve a tiltott, közösségellenes magatartásokról dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány a megyében egy hónap alatt 9,6 százalékra mérséklődött.
Rogán Antal kedden jelentette be, hogy június 1-jei hatállyal lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, miután a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjévé választották.
Az Andrássy úti sávnak a főpolgármester szerint az volt a problémája, hogy a jobbra kanyarodó autósok nem látták a kerékpárosokat.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, az Eb szervezőbizottságának társelnöke az esemény mérlegét megvonó keddi budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "fantasztikus hét van mögöttünk."
Mondatok
Legolvasottabb cikkeink
A hódmezővásárhelyi Fidesz elítéli a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Jobbik pénteki demonstrációján történteket - áll a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az egész ország megemeli a kalapját úszóink előtt, önbizalmat és tartást ad az ilyen siker, amilyet elértek ezen az Európa-bajnokságon - jelentette ki Orbán Viktor.
A Ceausescu-időkre emlékeztető módon próbálták meg megakadályozni azt, amit az Európai Unióban egy átlagpolgár minden további nélkül, tulajdonképpen akadály nélkül megtehet - jelentette ki Kövér László.
A Fidesz keddi frakcióülésén Rogán Antalt két évre a képviselőcsoport vezetőjévé választották.
Kedden veheti át megbízását az államfőtől Varga Mihály, Lázár János, Szijjártó Péter és Győri Tibor.
Kinevezte Áder János köztársasági elnök tárca nélküli miniszterré Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá Lázár Jánost, a Miniszterelnökség másik két államtitkárává pedig Szijjártó Pétert és Győri Tibort.
Magyarországot nehéz helyzet elé állították, és erre valamilyen választ kell adni - emelte ki Orbán Viktor egy hétfői rádióinterjúban.
Huszonkét év után ez a kormány volt az, amely vette a bátorságot és húszéves, álszent kompromisszumokat felrúgva, megadóztatta végre a bankszektort - mondta Lázár János hétfőn a parlamentben.
Várható események
Helszin: V. kerület - Belváros - Lipótváros
Időpont: 10:00
Igazi nyárindító fesztivál Budapest szívében! alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató... Három napos, három generációs garantált szórakozás. Minden program ingyenes. A programok megtekinthetők itt.
Helszin: V. kerület - Belváros - Lipótváros
Időpont: 10:00
Igazi nyárindító fesztivál Budapest szívében! alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató... Három napos, három generációs garantált szórakozás. Minden program ingyenes. A programok megtekinthetők itt.
Helszin: V. kerület - Belváros - Lipótváros
Időpont: 10:00
Igazi nyárindító fesztivál Budapest szívében! alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató... Három napos, három generációs garantált szórakozás. Minden program ingyenes. A programok megtekinthetők itt.

14.940 - AZ ENIGMA MÁJUSI MŰSORAI (youtube)

From: Károly Lengyel
Date: 2012. május 30. 
Subject: AZ ENIGMA MÁJUSI MŰSORAI (youtube)
To: Kutasi József Antal

AZ ENIGMA MÁJUSI MŰSORAI

 

Enigma 2012.05.02. - A korona titkai

http://www.youtube.com/watch?v=JCJuZLUg200


Enigma 2012.05.08. - Vissza a jövőbe!

http://www.youtube.com/watch?v=1_M4gO_pU4w


Enigma 2012.05.22. - Antigravitáció

http://www.youtube.com/watch?v=E_xCfCWcdRM


Enigma 2012.05.29. - Csíkok az égen

http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/935


14.936 - Magyarország Kormánya > Nemzeti konzultáció: augusztus 20-ig várják a visszajelzéseket

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 30. 17:22
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-30

Nemzeti konzultáció: augusztus 20-ig várják a visszajelzéseket

Továbbra is az emberekkel együtt kívánunk kormányozni - fogalmazott Szijjártó Péter az Új Nemzeti Konzultációról szóló szerdai sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök szóvivője világosság tette, hogy a döntés felelőssége továbbra is a kormányé, azonban - ahogyan eddig is tették - kikérik a magyar emberek véleményét a fontos kérdésekben.

A hiteles magyar gazdaságpolitikát Brüsszel is jól fogadta

A kormány óriási sikerként értékeli az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy a Gazdaság és Pénzügyminiszterek Tanácsa (Ecofin) június 22-i ülésén vonja vissza a kohéziós alapból Magyarországnak járó támogatások részleges felfüggesztésére vonatkozó korábbi döntését. Ezt az Európai Bizottság Széll Kálmán Terv 2.0 részét képező konvergencia programról és nemzeti reformról szerdán közzétett jelentése tartalmazza.

Továbbra is töretlenül emelkedik hazánkban a foglalkoztatottság

A 2012. február-áprilisi időszakban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának csaknem két éve tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH legfrissebb közleményében. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma jelentősen, 52 ezer fővel emelkedett az egy évvel ezelőtti 3 millió 759 ezerről 3 millió 811 ezer főre, így a foglalkoztatási ráta 49,7 százalékra nőtt. A 15-64 évesek körében a foglalkoztatottak száma az egy évvel ezelőtti 3 millió 728 ezerről 3 millió 776 ezerre, 48 ezer fővel bővült, 56,1 százalékra emelve a foglalkoztatási rátát.

A magyar föld védelmében

Elkészült az új földtörvény vitaanyaga, amely mától elérhető a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján. A termőföld az ország kiemelkedően fontos erőforrása, nemzeti vagyona, éppen ezért a koncepció a föld védelme érdekében született.

Kiemelt fontosságú az új atomerőművi blokkok megvalósítása

A kormány a Paksi Atomerőmű telephelyén létesítendő új atomerőművi blokk (blokkok) megvalósítását a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt fontosságú és az energiaellátás biztonsága szempontjából alapvetően szükséges beruházásnak tekinti – közölte szerdán a Kormányszóvivői Iroda.

A nap képe

A magyar kultúra és tudomány öt kiemelkedő képviselője vehette át a Corvin-láncot Orbán Viktor miniszterelnöktől, Áder János köztársasági elnöktől és Kövér László házelnöktől szerdán a parlamentben.

Fotó: Pelsőczy Csaba