Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 31., szerda

17.461 - Magyarország Kormánya: Az Agrár Széchenyi Kártya kedvezőbbé teszi a mezőgazdaság finanszírozását

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2013. július 30. 18:22
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2013-07-30
Folytatódnak a kedvező munkaerő-piaci trendek

A KSH ma reggel közzétett gyorstájékoztatója szerint ismét emelkedett a foglalkoztatottak összlétszáma 2012 azonos időszakához képest. A 2013. április-június időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest 55 ezer fővel, 3 millió 931 ezer főre nőtt, amely 1,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek körében a foglalkoztatottak száma 3 millió 899 ezerre, azaz 60 ezer fővel emelkedett, amely 1,6 százalékos foglalkoztatás-bővülésnek felel meg.

Az Agrár Széchenyi Kártya kedvezőbbé teszi a mezőgazdaság finanszírozását

Az Agrár Széchenyi Kártya kedvezőbbé és stabilabbá teszi a magyar mezőgazdaság finanszírozását - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Varga Mihály civil érdekképviselettel egyeztetett a lakáscélú devizahitelekről

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a mai napon tárgyalt a devizahitelesek jelentős részének érdekeit képviselő Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tagjaival annak érdekében, hogy a devizahitelesek ügyében – különös tekintettel a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelekre – kompromisszumos és minden érintett bevonásával szolidáris megoldás szülessen.

A nap képe

Élénkülhetnek és új szakaszba léphetnek a magyar-vietnami kapcsolatok - értett egyet magyar vendéglátóival Nguyen Thien Nhan vietnami miniszterelnök-helyettes, akit kedden díszebéden látott vendégül az Országházban Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. (Fotó: Árvai Károly)

 


17.460 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: Emelkedik a kommunista diktatúra által meghurcoltak juttatása


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. július 29. 13:37
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-07-29
Egyre népszerűbb a Nemzeti Jogszabálytár, a tavaly januári induláshoz képest az internetes oldalon a keresések száma 2,7-szeresére, a letöltéseké 18,6-szorosára nőtt - mondta Rétvári Bence kedden az MTI-nek. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a kárpótlási célú nyugdíj-kiegészítések emeléséről, a Nándorfehérvári Diadal Emléknapjának, valamint a Weöres Sándor Centenáriumi Év tusnádfürdői állomásának programjairól.
Emelkedik a kommunista diktatúra által meghurcoltak juttatása

A kormány fontosnak tartja, hogy méltó erkölcsi és anyagi elismerésben részesüljenek a még élő, nagyrészt idős áldozatok, akiket a kommunista diktatúra rendszerében meghurcoltak, ezért a kormány szerdai ülésén döntött juttatásaik infláció mértékének megfelelő megnöveléséről. Az egyes kárpótlási célú nyugdíj-kiegészítések emelésére utoljára 2008-ban került sor. Közlemény.

Rétvári Bence: nemzetközi egyezményeket sért a tervezett román közigazgatási reform

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a tervezett román közigazgatási reform súlyosan sérti az Európa Tanács és az Európai Unió nemzetközi jogi egyezményeit. Rétvári Bence erről a Tusványosi Szabadegyetemen beszélt szerdán.

Egyre népszerűbb az njt.hu internetes jogszabálytár

Egyre népszerűbb a Nemzeti Jogszabálytár, a tavaly januári induláshoz képest az internetes oldalon a keresések száma 2,7-szeresére, a letöltéseké 18,6-szorosára nőtt - mondta Rétvári Bence kedden az MTI-nek.

Viviane Reding nem tud igazat mondani Magyarországról

Sokadszor tett kísérletet Viviane Reding arra, hogy Magyarországról beszéljen, de akárcsak korábban, most is csak valótlanságokat állított. Míg korábban hazugságaival inkább az ír gázolót, Francis Ciaran Tobint támogatta, mint az igazság és a magyar igazságszolgáltatás ügyét, most újabb valótlanságokkal állt elő, ezúttal Szófiában.

Szabó Erika Fejér megyébe látogatott

Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár Székesfehérvárra látogatott, ahol részt vett a Védőnői Szolgálat jövőjéről szóló előadáson, majd tárgyalást folytatott a Fejér Megyei Kormányhivatalban Galambos Dénes kormánymegbízottal és Simon László főigazgatóval. Ezután felkereste a székesfehérvári kormányablakot, az okmányirodát és a Székesfehérvári Járási Hivatalt, ahol a járási hivatalvezetőkkel is találkozott.

Weöres 100 - Tusnádfürdő a Weöres-év következő állomása

A július 23-án kezdődő 24. Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktábor rendezvénysorozata a Weöres Sándor Centenáriumi Év következő állomása; Weöres-mozdony indult Tusnádfürdőre a budapesti Keleti pályaudvarról.

Ünnepi programok a nándorfehérvári diadal emléknapján

Gyermekprogramokkal és díszsortűzzel várták a Belgrádból, a Hunyadi-járaton hazaérkezett Erzsébet-táboros gyerekeket, akik részt vettek a Hunyadi-szobor koszorúzásán, majd rendhagyó történelem órán a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HIM).





ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára!