Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 4., szombat

19.441 - ​ Dr. Nagy László ügyvéd, volt amatőr labdarúgó elemző írása: AMI A FRADI KÖRÜL TÖRTÉNIK, AZ CSAK NÖVELI A BAJT!

Feladó: Dr. Nagy László
Dátum: 2014. október 4. 15:34

Tárgy: AMI A FRADI KÖRÜL TÖRTÉNIK....... 
Címzett:  jozsef@kutasi.eu,




Dr. Nagy László
ügyvéd, volt amatőr labdarúgó elemző írása:

AMI A FRADI KÖRÜL TÖRTÉNIK, AZ CSAK  NÖVELI A BAJT!    

1./ A magyar nép áldozatvállalásának eredményeként a közelmúltban közpénzből végre  felépült a legnemzetibb  és legnépszerűbb magyar  labdarúgó klubnak, a Ferencvárosi Torna Clubnak, a modern  idők minden követelményét  kielégítő, szívet  és lelket simogató és gyönyörködtető, zöld-fehér színekben pompázó labdarúgó  stadionja. Hála és  köszönet érte a Magyar Hazának!

2./ Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr az FTC  Stadion avató ünnepségén nyilvánosan is köszönetet mondott a Fradi hűséges szurkolóinak és támogatóinak,azért a dicséretes történelmi tettükért, ahogy  a legválságosabb időkben is megőrizték és átmentették a magyar jövendő számára a magyar nemzethez  való hűség  megtörhetetlen bástyáját, a   Fradi szívet és szellemet, amely  súlyos  helyzetekben szinte az egész  ország egyetlen  kapaszkodója volt az ártó erőkkel szemben. Szurkoló verésekkel tarkított és honorált bátor  tette volt ez  akkor a Fradista szívnek.

3./ A miniszterelnök  úrnak e nemzetmegtartó lángnak  és karakternek a folytatását sejtető  szavai igen hamar kiüresedtek  a nyers tények tükrében!   Aki nemcsak néz,hanem lát is, az nyomban észrevette,hogy az avató ünnepség mögötti hátországban  már kigyulladtak a vészt jelző piros lámpák!  Jelezték,hogy  a Ferencvárosi Torna Club  sportpolitikai és gazdasági vezetői  rafinált technikák bevetésével elvágták a lehetőségét még annak is, hogy a miniszterelnök  szavaival felmagasztalt nemzeti múlt, a magyarsághoz való kötődésnek a leghitelesebb őrzője és kifejezője az új FTC Stadion a tradicionális magyar hagyományainknak  akár formailag is a  megtartója maradhasson!

4./ Annak érdekében,hogy  a valóságos és rejtett politikai céljaikról a háttérerők eltereljék a figyelmet –rafinált módon- egy külföldi  multinacionális cégnek adták  át a magyar nép verejtékéből megépített  Fradi Stadionnak a működtetési jogát, hogy ezzel a trükkel szemrebbenés nélkül egyszer és mindenkorra letörölhessék  a palettáról az idegen  tőkéscsoport  extrém kívánságára /?/ hivatkozva a miniszterelnök által szavakban  felmagasztalt  magyar Fradi szívet és akaratot.
Fajsúlyos bel-és külpolitikai kérdés,hogy Magyarország miniszterelnöke  vajon beavatottja volt vagy sem   az ő  dicsérő szavainak a hitelességét  is megkérdőjelező  eme   Fradi ellenes  játszmáknak vagy sem? Ennek  hiteles megválaszolása a magyar nemzetpolitika kulcskérdése lesz a közeljövőben!A Fradi szellemmel tilos /!/ kísérletezni

5./ Az FTC vezetői az FTC Stadion „ védjegy „ alatt felépített új otthonunkat Albert nevével együtt  szemrebbenés nélkül  a kidobandó tárgyak közé sorolták.  Nesze neked Ferencváros! Te itt már nem vagy otthon ! A gazda én , a  „ Groupama Aréna „ vagyok a mögöttem álló pénzemberekkel együtt!  A Fradi Stadion nem lesz többé a magyarságnak oltalmat adó  otthona !

6./ Az FTC vezetői  és azok háttérirányítói ezt követően minden korábbi ígéretüket fölrúgva  nyomban kitakarították  az átkeresztelt Groupama Aréna „  állóhelyes szektorából az FTC  lelkét és családias magyar szellemét  a legválságosabb helyzetekben is megtartó  kis pénzű,vagy éppen állás nélküli  magyar  szívű Fradi  gyerekek /!/  hatalmas tömegeit is a  tudatosan rájuk szabott magas jegyárak és a 7. pontban körülírt megszégyenítő  és  emberileg is megalázó - a bűnözők esetében alkalmazott -  tenyérlenyomatok és a legszemélyesebb személyi adatok kierőszakolt nyilvántartásba vételével!
Sokan gondolják azt, hogy ennek a trükknek valójában ők, a Fradi lelkét képviselő B. Közép fiataljai voltak a valóságos  célpontjai!!!   A szélsőséges liberálisok és nemzetközi szószólóik régóta szórták már az átkaikat az ő  fejükre is és most célba találtak az FTC illetékeseinek a „jóvoltából „ !    
A Fradi B. Közép hamar   felismerte  ennek az  ellene irányuló  trükknek a távolabbi veszélyeit is! Ezért a B. Közép kitartó tagjai az egész magyarság nevében és érdekében az Arénán kívüli összejöveteleikkel megtörhetetlenül kifejezik szembenállásukat a Fraditól teljesen idegen szellemiség ismételt –a Rákosi érára emlékeztető -  térnyerése ellen. Okkal mondják,hogy nem térhetnek vissza Magyarországra a kommunista diktatúra egykor volt, irritáló Fradi-ellenes normái nemcsak most, hanem a jövőben sem. Elfogadhatatlan lenne az egész ország számára,ha a Fradi  újra politikai kérdéssé válna a szabad Magyarországon is !
Engem érzelmileg is megviselt ,amikor a kissrácok azt kiabálták a metró lépcsőjén,hogy Orbán Kubatovjai  takarodjatok!- Ez már nem vicc, amely mellett el lehet somfordálni! A Fradi tábor nem fárad ki, csak megsokszorozza önmagát.

7./ A Fradi – Haladás meccsre való bejutás tapasztalatai és annak kísérő körülményei pedig olyan mérvű személyiségi jogi, nemzetbiztonsági és  fogyasztóvédelmi kérdéseket  is felvetnek , amelyek egy kiterjedt vizsgálat lefolytatását teszik szükségessé  az illetékes szervek részéről is!  Az itt tapasztaltak irritáló karikatúrái  a fogyasztók érdekeinek a védelmet  meghirdető kormányzati „rezsiharcnak" is!Vegyük sorba a történteket:

ad.1 .
Gépkocsimmal  kb. 17  km városon belüli autózás után érkeztem meg az Arénához. Ennyi sárgamellényes rendezőt" egy Aréna köré zsúfolva még nem láttam! Az éles kavicsokkal felszórt hatalmas parkírozóban 800.- Ft ellenében  állíthattam le az autómat.

ad.2.
Az Üllői út felöli pénztáraknál  azt közölték , hogy csak akkor vehetek a meccsre jegyet, ha  előtte egy kis épületnél sorba állva un. „Szurkolói kártyát „  váltok ki magamnak.

ad.3.  
Egy kis épületnél  aztán másokkal együtt én is beálltam a sorba. Kezembe nyomtak egy „ Regisztrációs adatlapot" és arra szólítottak fel, hogy töltsem azt ki és írjam alá. Ez az adatlap tartalmazta  a nevemet, édesanyám nevét, születési helyemet és annak idejét, lakcímemet, email számomat telefonomat stb.

ad.4.
Amikor sorra kerültem , a Személyazonossági igazolványom átadására hívtak fel. Leellenőrizték az adataimat . Ezt követően azt kérték helyezzem a jobb kezemet egy gépre, mert rögzítik mind a jobb,mind pedig a bal tenyerem  minden vonását. Ez is megtörtént!  Ezután  mindezt megismételve  elkészítettek   egy  2. sorozatot is  a velem nem közölt /!/  ismeretlen igények kiszolgálására.Ezzel még nem lett vége. Kérték, hogy nézzek a  fényképkészítő gép lencséjébe,mert fotót is /!/ csinálnak rólam.  Kiváncsi lennék arra,hogy kinek a kezeihez kerültek ama bizonyos 2 .sorozat adatai a  fényképemmel együtt?

ad.5.
Rövid várakozás után  1500.- Ft  legombolása ellenében végül a kezembe nyomták a Szurkolói kártyámat ,amely  Dr.Nagy László név alatt a 123115. sorszámot tartalmazta. E számsortól balra  egy  másik számsor /!/ is rákerült a kártyámra, előttem ismeretlen rendeltetéssel ! A regisztrációs adatlapon olvasható egy apró betűs szöveg arról tájékoztatott, hogy  az FTC Zrt. a fenti adataimat marketing  célokra is felhasználja. Az erre szolgáló kockát én nem ikszeltem be ! Remélem az sem  fogja ezt megtenni,aki majd az adatlapomat kezeli. Előttem egy kisgyermekes édesapa dühöngött amiatt,hogy az alig 6 év feletti kiskorú kisfiának sem vehetett jegyet , az ő részére is ki kellett váltania a Szurkolói kártyát. Ime így neveljük a mai ifjúságot a sport szeretetére ? Ebből csak utálat születik!

ad.6.
A Szurkolói kártyával a kezemben beálltam a pénztárnál jegyért  és a 4500.- Forintot a belépőjegyemért   nyomban kifizettem

ad.7.
Az Aréna területére történt belépésem után megállítottak és végigtapogattak ,mint mindenkit a biztonságiak  igen alaposan. Megcsodáltam e Fradihoz immár nem kötődő multinacionális cég érdekeit és hasznát szolgáló  „ Groupama Arénát!
Üresen tátongott a B. Közép állóhelye. Később is csak kevesen lézengtek ,a szokásos tömött tömeg  helyett e számukra még FTC Stadionként épült állóhelyen.   Hát ez nem lelkesítő!
Félóra múlva úgy döntöttem, hogy  leballagok a lelátó  alá,ahol  rengeteg fiatal  kínálta a számos büfé pultja mögül az italokat és péksüteményeket. Nem oda Buda!
Itt nem lehet a stabilnak mondott magyar Forintért  még egy üdítőt sem vásárolni! 
Először is elkérték   a Szurkolói kártyámat. A gépük jelezte,hogy üres. Ezek szerint  a Szurkolói kártya  itt már bankkártyaként funkcionál!Bravó! Ezt senki sem közölte velem a Szurkolói kártya kiváltásakor!  
A fiatal büfések egy fémszárnyakkal feldíszített fiatalemberhez irányítottak, aki  közölte,hogy 2000 Forintos feltöltést kérek vagy 5000.-Forintos feltöltést.  Egyiket sem –mondtam dühösen. Visszamentem szomjasan a lelátóra, ahol akkor még csak lézengtek az emberek.

ad.8.  
A mérkőzés kezdete előtt még volt időm arra is ,hogy végig gondoljam ,aztán  elemezzem  ennek a módszernek az összes célját és az egyszerű ember mindennapjaira kiható következményeit is. Megállapítottam,hogy  ebben  a konstrukcióban  a sportszerető  magyar átlagember fogyasztói érdekei itt már nem számítanak. Ő csak egy pénzügyi erőforrás, nem is magyar Ember, akinek  lelki kötődései vannak egy Clubhoz.  A nemzeti összetartozás ország-megtartó  közösségformáló erejére valakik már nem tartanak igényt.  
Végső soron hatalmasat tévedtek – velem együtt -  azok ,akik a miniszterelnök múltat méltató elismerő szavait a jövőre nézve is követendőnek és érvényesnek ,netán nélkülözhetetlen nemzetépítő célként is értelmezték! 

A Fradi szurkoló mostantól  nem más,mint az érzelmeiben is megalázott, újra  összerugdalt és   halálraítélt magyar áldozat etalonja és jövőképe!  Az a személy pedig  aki  az ad./7  alatti kártyafeltöltési trükköt kiagyalta, annak tisztában kellett lennie azzal is, hogy ez  a kártyás trükk burkolt hitelnyújtásra kényszeríti a jámbor és szomjas szurkolót azzal, hogy egy 300.- Ft értékű frissítő elfogyasztása ellenében 2000.-Forint értékű feltöltés igénybevétele esetén 1700.-Ft összegű  hitelt nyújtson  egyszerű  nézőként „ valakik „ /!/ számára. Ez felvetheti a tiltott banki tevékenység kérdését is!  ( kényszerítés ! )  No, ennek  aztán  végleg semmi köze a Fradi tradicionálisan lovagias és családias világához. A mi közpénzünk ilyen idegen szívű világot egy percig sem szolgálhat,mert ez már maga a nemzetrombolás, mondhatnak az illetékesek bármit,ugyanis ezt érzik és gondolják a lelkük mélyéig megalázott magyar emberek is.  
Szubjektív zárszó
Ez a Fradi nem a  Fradi!  Ez a Fradi a játékos- kereskedők és csendestársaik  üzleti érdekei által  reánk kényszerített ál Ferencváros. Sokan mondják,hogy a  pénzügyi mutyikból táplálkozó helyzet vezetett  végül a magyar labdarúgás halál közeli helyzetéhez is! Zombori  Sándor egykori válogatott labdarúgó kifakadása a TV kamerák előtt nem volt oktalan.

Az  utánpótlásáról  egykor híres FTC ma már egyetlen fiatal játékost sem tudott adni a magyar ifjúsági válogatottba. Ennél már nincs lejjebb. Pofozógéppé vált  immár az egész magyar labdarúgás. Újra kell gombolni a mellényt! A stadion építések  ehhez szükségesek de nem elégségesek a bajok orvoslásához.

Mit tegyünk a mi kilátástalanná vált  helyzetünkben?

Ugyanazt,amit Sebes Gusztávék tettek a legjobb magyar játékosok  egy csapatba gyűjtésével.   (  Bp. Honvéd )
Most nincs klub érdek,  csak magyar nemzeti érdek létezik a magyar labdarúgás  sírjának a szélén.  
Ezúttal  azonban –kései jóvátételként – a  Ferencvárosi Torna Clubba kell összegyűjteni a jövő magyar játékosait,hogy Puskásék mintájára szellemileg és játékstílusban is újat és egymást jól ismerő  kreatív és gyors  magyar /!/ játékstílust  alkothassanak.

A képességek számbavételénél a futógyorsaság  és mennyiség alapkövetelmény.  A külföldön gyökeret eresztett magyar légiósokat pedig haza kell hozni.  ( Pl. D.B. )  

Az NB I.-es klubok meccsei elé kell tenni újra az ifi I. meccseit,hogy vonzók legyenek a nézők számára a mérkőzések!!!

A Ferencváros- Haladás  mérkőzésen a szombathelyieknek  az  ifi kort alig átlépő fiataljai ( Pl. Gyurján B. ) futógyorsaságban,  futásmennyiségben és technikailag  is messze felülmúlták az FTC importból származó játékosait. Ez jól mutatja a játékos –kereskedők  tevékenységének a totális csődjét.

Ki kell végre mondani azt is, hogy a labdarúgás egy sajátos csapatjáték, ahol   a nemzeti   identitásból eredő játék intelligencia felnőtt játékosok esetében  már nem hozható egy szellemi szintre a magyar gondolkodással. A sajátos magyar csapatjáték követelménye ezért nem is teljesül.  

A kétkedőknek azt ajánlom ,hogy  nézzenek  bátran vissza a magyar múltba, a Puskás-Kocsis korszakba,amikor még Sebeséknek is sok gondot okozott egy azonos gondolkodásmódot képviselő –magyar fiúkból álló - aranycsapatnak a kialakítása számtalan ragyogó magyar játékos ellenére is.

Sebesék felismerték, hogy a labdarúgás,mint sajátos csapatjáték elsősorban azonos gondolkodású játékosok összegyúrását igényli. Ezt kell tenni ma is az FTC felépítésével. Másképpen soha nem lesz még egy közép szintű magyar válogatottunk sem .
Akik esetleg vitatnák azt,hogy  nekem is közöm  volt és van ma is a magyar labdarúgás szeretetéhez,azok bátran nyissák meg e levelem mellékletét is.  Névvel és arccal is vállalom a fent leírtakat. – Vége-      

Budapest 2014. október hó 01. napján

A fentiek hiteléül: 
Dr. Nagy László sk.