Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. január 28., kedd

18.366 - Pásztor István: nem lehet meg nem történtté tenni a délvidéki magyar népirtást + FOTÓK


Pásztor István: nem lehet meg nem történtté tenni a délvidéki magyar népirtást + FOTÓK

2014. január 26., vasárnap 
Fotó: Gémes Sándor




megemlekezes22_gsImmár a szerbiai közbeszéd tárgyát képezi az 1944-45-ös magyar népirtás, a történteket már nem lehet visszanyomni a feledés homályába – jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Gál Ferenc Főiskolán tartott megemlékezésen.
„A vajdasági magyarság és a magyar nemzet nagy utat tett meg 1944-45-től idáig, és ezen az úton nem fordíthat vissza bennünket senki, de még sok feladatunk van” – szögezte le Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki úgy látja, az akkor történteket már nem lehet visszanyomni a feledés homályába, hiszen az elmúlt években olyan lépések történtek, melyek a közbeszéd részévé tették az 1944-45-ös magyar népirtást. Példaként a magyar-szerb történészi vegyes bizottság munkáját említette, illetve a szerb parlament deklarációját, ami a kollektív bűnösség elítéléséről szól. Ezen felül a két ország köztársasági elnökeinek a koszorúzását és csúrogi emlékmű felállítását sorolta a jelentős események közé. Úgy látja, ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy ma már nem lehet meg nem történtté tenni az 1944-45-ös eseményeket. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, rengeteg munka van még ezen a téren, hiszen várat magára az a kormányrendelet, ami hatályon kívül helyezi a három délvidéki község magyarjainak kollektív bűnösségét kimondó közigazgatási döntést, és a történészeknek is folytatniuk kell a kutatásokat. „Hamarosan el kell, hogy jussunk odáig, hogy az első tömegsírt feltárjuk és megállapítsuk, kik fekszenek benne, és méltó módon eltemessük őket” – szögezte le.
A szerb közvélemény is változik a vajdasági politikus tapasztalatai szerint, öt-hat évvel ezelőtt ugyanis nem lehetett erről a témáról néhány mondatot sem váltani szerb politikusokkal, tavaly pedig egy emléktáblát állítottak Csúrogon. Reagált azokra a hangokra is, melyek szerint Szerbia azért lépett ebben a kérdésben, mert ennek fejében várta az uniós csatlakozási tárgyalások előmozdulását. Pásztor úgy véli, aki ilyet állít, azért teszi, mert „savanyú neki a szőlő”. „Nagyon sokan vannak, akik nem igazán örülnek annak, ha a dolgok előrehaladnak, mert akkor kevesebbet lehet sírni, a lehetetlenségre mutogatni. Ezeket a folyamatokat nem lehet visszafordítani” – közölte a vajdasági tartományi képviselőház elnöki posztját is betöltő politikus a Gál Ferenc Főiskolán rendezett megemlékezésen.
megemlekezes24_gs

Bocsánatkérésre várnak a túlélők

Mindössze egy éves volt a délvidéki magyar népirtás idején Teleki Júlia, aki úgy látja, a mai napig nem beszélnek az 1944-45-ös eseményekről eleget. Úgy látja, tanítani kellene az akkori borzalmakról az iskolákban, de ez még várat magára, hiszen Szerbiában a történelemkönyvekben nem írnak a magyar népirtásról. „Most kint az utcán mínusz 10 fok körüli hőmérséklet van, akkor, amikor minket elvittek, mínusz húsz fok volt és térdig érő hó. Az első áldozat egy kisbaba volt, aki megfagyott az édesanyja karján” – fogalmazott. A túlélő portálunknak elmondta, levéltárakban talált olyan feljegyzést, hogy kollaboránsnak, háborús bűnösnek tituláltak csecseműket és édesanyjukat, mint ahogy őt is, pedig csak egy éves volt a magyar népirtás idején. „Kértem a rehabilitációmat, már nem tekintenek háborús bűnösnek, de mire ezt elértem, addigra nem élt az édesanyám, sem a testvéreim, nem volt, aki velem örüljön ennek” – jegyezte meg. Teleki Júlia szerint messze nem elegendő, hogy Csúrogon emléktáblát állítottak, mert amíg nem kér valaki bocsánatot a szerbek részéről, addig nincs is kinek megbocsátani az akkori borzalmakat. „Egyre kevesebb túlélő van, s amíg én élek azért dolgozok, hogy ismerjék el az 1944-45-ben történteket, és mondják ki végre, hogy ez volt a magyar holokauszt” – szögezte le.
megemlekezes29_gs

Ideje az igazságra emlékezni

Azzal, hogy évtizedeken keresztül hamis történelmes sulykoltak az embereknek, azt érték el, hogy a mai generációkat már nem is érdekli az igazság – erről már Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, 1956-os szabadságharcos beszélt. „Ettől van kettősség ebben az országban, és ezért mindig nagy küzdelem kell ahhoz, hogy felépítsünk egy egészségesen gondolkodó társadalmat, ahol élni jó. Ideje lenne már az igazságra emlékezni, amiért emberek tízezrei adták életüket” – jelentette ki hozzátéve, érdemes mindenkinek megismernie a valós történelmet és akkor tudni fog szelektálni az igazság és hazugság között.
Szegeden öt éve hajtanak fejet az 1944-45-ös események áldozataira emlékezve, a civil kezdeményezés Dobák Lászlóné nevéhez köthető. E területen végzett munkájáértMagyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Zakar Péter történész emléklapot adott át, így köszönve meg az elmúlt öt évben végzett munkáját. Magyar Anna méltatta a civil kezdeményezést, a fideszes politikus szerint ezek rendkívül fontosak, hiszen a mai napig nincs hivatalos emléknapja a délvidéki magyarellenes vérengzéseknek. „Ez a civil kezdeményezés szépen lassan hivatalos támogatást is kapott, és immár a hivatalos megemlékezéseknek is eljött az ideje” – jelentette ki.
A Megemlékezés a délvidéki magyar népirtás 69. évfordulóján című rendezvényen közreműködtek többek között a Kormorán együttes szólistái, a Csókai II. Rákóczi Ferenc férfikórus, majd a Dél keresztje című irodalmi összeállítást tekinthették meg a megemlékezők.

18.365 - Tajnay Maria: Igen értékelem az On nemes erkolcsi értéku munkajat .


Feladó: Maria Tajnay
Dátum: 2014. január 28. 2:57
Tárgy: Koszonet a értékelo magyarazatokért
Címzett: jozsef <jozsef@kutasi.eu>

Tisztelt , kedves nemzettestvérem  Kutasi Jozsef Antal Ur.


Bevalom igazan , hogy csak most tudom bisztossan , hogy az életben nincs véletlen talalkozas . Mi itt Brusszelben mar fel akartuk adni a emberi jogi vér verejtékes harcunkat ,a magyar nemzet rész diszkriminacio megszuntetéséért ,amit Brusszelben Strazburgban rendezunk és ami mar évek ota elindult  . 

Nagy csodara  a JUDr. Morvai Krisztina megértéssel viszonyult a Bizottsagunk irant ,igy haladunk a harcban  tovabb elore .Amiota mukodunk , mar tobb mint 24 évé   Brusszelben soha  ,egy magyar EU Parlamenti képviselo nem ,hogy nem tamogatott ,de még torpédosztak a nyilt forumjainkat  EU Parlamentben ,  ha pedig sajto kerek asztalokat , szeminariumokat  , demokratikus békes tuntetéseinket  rendesztunk EU testuletek elot  etszeruen szabotaltak és vad iratokat irtak rank,a kolegaiknak ,  hogy lazitok vagyunk és rend zavarok ! ? 

Csak a Katalanok , Flamandok , Baszkok , Galiciaiak , Welsziek és Skotok mindenben tamogattak és most is tamogatnak .és segitenek . Eszt netessék panasznak venni , én csak nagyon oszintén szeretném Onnek leirni a szomoru igazsagot , mert On mint igazi nagy értéku magyar nemes ember joga van arra , hogy  tajékosztatja Ont a mi Bizottsagunk oszintén mindenrol 

Olel sok mély szeretettel , tisztelettel  Brusszelbol   

                                                                                            
Tajnay Maria



--
Maria TAJNAY
Secrétaire générale
Comité pour les Droits de l'Homme en Europe Centrale
5, Avenue du Bois Carré
B-5100 Jambes
BELGIQUE
gsm: 0499/62.19.00
email: cdhecb@gmail.com

2014. január 25., szombat

18.364 - HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ BUDAPEST: KIEV ÉLŐBEN! > ESZPRESSZO TV ADÁSA > 2014. január 24. 23:39


Feladó: HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ 
Dátum:
​​
2014. január 24. 23:39
Tárgy: KIEV ÉLŐBEN!
Címzett:
​Kutasi József Antal​
____________________________________________________________________________
HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI
AZ INFORMÁCIÓK A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVELSZABADON FELHASZNÁLHATÓK, TERJESZTHETŐK!
HÍRKÜLDÉS - feliratkozás - leiratkozás: hungariataviratiiroda@gmail.com
 _______________________________________________
  KIEV LIVE TV BROADCAST TV Hungaria BUDAPEST 
Espreso TV broadcast

КИЇВ ТБ мовлення ТБ Hungaria БУДАПЕШТ 
Espreso телевізійного мовлення
​​
​HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ BUDAPEST
​​
KIEV ÉLŐBEN!
ESZPRESSZO TV ADÁSA​

КИЕВ ТВ вещания ТВ Hungaria БУДАПЕШТ 
​!​
Espreso телевизионного вещания
​!​

___________________________________________________________________
Hungária TV filmcsatornája:  www.youtube.com/user/hungariatv

      
Videókészítés - filmtudósítás:
__________________________________________________________________________



18.363 - Morvai Krisztina: 30.000 Facebook követő - Köszönöm! (videóval)

Feladó: NJSZ <njsz@nemzetijogvedo.hu>
Dátum: 2014. január 24. 21:57
Tárgy: 30.000 Facebook követő - Köszönöm! (videóval)
Címzett:
Kutasi József Antal


30.000 Facebook követő – Köszönöm! (videóval)

2014. január 24. péntek, 20:59                                                                                                                                                                          

Krisztina köszöntője a 30.000-es Facebook közösséghez:

Fellázadtak Strasbourgban a "másodosztályú" tagállamok képviselői (videóval)

2014. január 24. péntek, 11:53

Az angoloknak elegük van a kelet-európai munkaerőből, de nincs elegük a régiónk gyarmatosításából és Tescoik terjesztéséből. Ez most akkor hogy? - kérdi Morvai Krisztina és más kelet- és közép-európai képviselők, s barátjuk az "angol, de igazságos" Andrew Brons.


18.362 - ÁLLÍTSUK MEG A PÉNZFALÓ PAKS 2 TERVÉT!

Feladó: Lajtos Jánosné
Dátum: 2014. január 24. 22:28
Tárgy:
Sürgős levélküldési kampány a paksi atomerőmű bővítés ellen
Címzett: jozsef <jozsef@kutasi.eu>

A
magyar kormány Moszkvában megállapodást írt alá egy újabb atomerőmű
megépítéséről. A szerződés immár nem csak egyes
családokat, hanem az egész országot kényszeríti bele egy kétes kimenetelű
devizahitel-ügyletbe. Ha ez megvalósul, a magyar energiapolitika az évszázad
végéig nem térhet le arról a
kényszerpályáról, amelyet a kormány kijelöl számára. A jövő nemzedékek sorsát megpecsételő döntés
úgy kerül az országgyűlés elé, hogy ahhoz nem kérték ki a társadalom
jóváhagyását.

Hat zöld szervezet - az Energiaklub, a Greenpeace, az Levegő Munkacsoport, a Védegylet, az Magyar Természetvédők Szövetsége és a Paks Vobiscum? konferencia szervezői - nyílt levelet intézett az Országgyűlés tagjaihoz, hogy ne fogadják el a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos moszkvai megállapodást. A lent olvasható levélhez várjuk az állampolgárok és a civil szervezetek csatlakozását.

Akkor van esélyünk, hogy ezt komolyan vegye a Parlament, ha sok tízezer ember küld elektronikus levelet a február 3-i ülés előtt.
Levél küldés: www.pakskontroll.hu

Kérem, hogy az alábbi levelet küldje el ismerőseinek is és személyesen bíztassa őket az e-mail küldésére!
Azért, hogy ne csak e-mailen győződjenek meg a képviselők, hogy sokan akarjuk, hogy ne történjen meg a paksi bővítés:
Jöjjön el február elsején 15.30-ra Budapestre, a József nádor térre, ahol zöld civil szervezetek pártpolitika-mentes demonstrációt tartanak ez ügyben!
https://www.facebook.com/events/425548587576916/?ref_newsfeed_story_type=regular

Ha majd unokáink megkérdezik, hol voltunk amikor az életüket eladósította a kormány, mit fogunk válaszolni?
Tegyen Ön is velünk együtt környezetünk és a jövőnk védelméért!
Találkozunk február elsején!

Üdvözlettel:
Farkas István
a Magyar Természetvédők Szövetsége
ügyvezető elnöke
-----------------------------------------------------------------------------
ÁLLÍTSUK MEG A PÉNZFALÓ PAKS 2 TERVÉT!
A magyar kormány január 14-én elkötelezte az országot Paks bővítése, és egy 30 éves futamidejű, minimum 4000 milliárd forintos beruházás mellett. Ez a döntés jogtalanul, megalapozatlanul, teljes titokban született. 2009 óta egyszer sem hoztak nyilvánosságra meggyőző bizonyítékokat arra, hogy ez lenne a legjobb megoldás Magyarország számára.

Még az egyébként atomenergia-párti szakértők közt is sokan felháborítónak tartják ezt az egyoldalú, erőltetett döntést.
Csatlakozzon és üzenjen az országgyűlési képviselőknek!
A szerződés akkor lép életbe, ha a parlament azt megszavazza. Tudassuk a döntéshozókkal, hogy nem értünk egyet az eljárás módjával, és hogy részt akarunk venni a minket érintő döntésekben. Paks 2-ről nem hozható döntés, amíg társadalmi megegyezés nem alakul ki az ügyben.

Az ügy egyik legfontosabb lépése, a parlamenti szavazás akár már február 3-án is megtörténhet.
Írjon levelet a képviselőknek a következő oldal segítségével:
www.pakskontroll.hu

2014. január 23., csütörtök

18.361 - Julius Gy. Bogár: NYÍLT LEVÉL a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének.


Feladó: NyuMaEgy 
Dátum: 2014. január 23. 5:38
Tárgy: Nyilt Levél
Címzett:
​ Kutasi József Antal

​​
NYÍLT  LEVÉL
a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének.
 
Tisztelt Dr. Bánáti János Elnök Úr!
 
              Köszönettel nyugtázom két oldalas levelét, melyben magyarázza, hogy a feljelentett ügyvéd nem követett el szabálysértést. A magyarázat nem a valóságon alapul s nem fogadható el. A Budapesti Ügyvédi Kamarának megírtam: "Szíveskedjenek figyelembe venni, hogy Futó Barnabás ügyvédtől soha semmiféle érte-sítést nem kaptam a „discovery" érdekében és az én „Interrogatories" kérdésekre a mai napig nem kaptam választ, annak ellenére, hogy levélben értesítettem, hogy ha nem válaszol, kénytelen leszek a Bírósághoz fordulni, hogy kötelezzék a törvény betartására. Erre sem a Magyar sem a Budapesti Ügyvédi Kamarának nincs válasza. Hivatkoznak FESZ-re Határoznak arra, amire akarnak, de kihagyják a lényeget, engedik, hogy az ügyvéd folytassa a szabálysértéseket. A Tisztelt Kamarák követik Julcsa néni példáját, aki kihagyta a húslevesből a húst. Discovery és interrogatory nélkül nem lehet bírósági tárgyalást tartani. Egy jog-államban megbüntetik az ügyvédet ezért a mulasztásokért. Sajnálatos, hogy ez Magyarországon nem szokás. Ön hivatkozik a Be. 17. § (1) melyre az ügyvéd alapozza a bíróság illetékességét, de nem ismerteti, mi jogon nem válaszol a kérdésekre, mely kötelező az ügyvédekre. Felhívom figyelmét a következőkre:
 
              2002. évi I. törvény. a Be. 17. § (1) bekezdése a következő mondattal egészül ki: „a bíróságok ille        tékességi              területét a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény határozza meg.
              2011. évi CCX. törvény a Be. 17. § a következő (10) bekezdéssel egészül ki: (10) a 16. § (1) bekezdés   j) pontjában meghatározott bűncselekmények miatt indított eljárásban a Fővárosi Törvényszék jár el. - j) az           emberiesség elleni bűncselekmények büntetendőségéről és elévülésének kizárásáról, valamint a kommunista         diktatúrában elkövetett egyes bűncselekmények üldözéséről szóló törvényben meghatározott kommunista          bűncselekmények, valamint a nemzetközi jog szerint el nem évülő bűncselekmények."
              1998. évi XIX törvény. 16. § (1) A törvényszék hatáskörébe tartoznak    a) azok a bűncselekmények, amelyekre
              a törvény tizenöt évig terjedő vagy annál súlyosabb szabadságvesztés büntetés kiszabását is lehetővé teszi;
 
Szíveskedjék megjelölni: hol van a Be. 17.§ (1)-ben meghatározva, hogy a Magyar Bíróságnak joga, illetékessége van tárgyalni az USA-ban történt ügyet, melyet a Cigándról elszökött segédpap Szabó Sándor, követett el, kijátszva az USA Bevándorlási, Amerikai Magyar Református Egyház törvényeit, a California Corporation Code-ot, landlord-nak, papnak adja ki magát, lop, csal, eskü alatt hazudik, adó-csalást, okirat hamisítást csinált, bérgyilkosságra bérelt fel három embert, hogy öljék meg e levél íróját. Történt ez 6,168 km. távol Magyarországtól USA állampolgárokkal. Még nagyítóval sem találhatunk erre vonatkozó válasz. Tehát miért kell a magyar adófizetők pénzén fenntartott Bíróságot egy romlott lelkű bűnöző, hazugságaival terhelni?
 
              "A 2011. évi CCX. törvény Be. 17. § kiegészül a16. § (1) J) pontjában meghatározott bűncselek-menyek miatt indított eljárásban a Fővárosi Törvényszék jár el." Ez rendben van, ha alapul vesszük a tényt, hogy Szabó Sándor követte el a Református történelemben egyedülálló bűnöket és ő magyar állampolgár is. Szabó Sándor, az egyháztól jogtalanul elvett dollárokkal Budapestre ment, keresett egy jól futó ügyvédet és be akarták tiltani a Dicsőség a Hazáért elesett Hősöknek című könyvemet melyben megírtam az igazságot a személyemmel kapcsolatos eseményekről.
 
              Úgy látszik Magyarországon dollárokért minden megvehető, mert az ügyvéd beadta a feljelentést a Markó utcai Bíróságnak becsületet csorbítás és rágalmazás miatt.  A feljelentés 7. pontja:
              A 197. oldal második bekezdésében feljelentett az alábbi becsületcsorbító álltásokat teszi:
              "volt idő, amikor Zsóka asszony prédikált, mert Szabó részegre itta magát, vasárnap reggel."
Nos, nem illik írni, de a hamis pap és ügyvéde hűjének nézik a Bíróságot. Ugyanis, előre megfontolt szándékkal félrevezették a Bíróságot azáltal, hogy tudatosan kihagyták a 197. oldal második bekezdés kezdetét mely azzal kezdődik, hogy; "A rendőrségi dokumentumok szerint három embert bérelt fel, (Szabó) hogy öljenek meg. Ezek után az ontarioi rendőrség maffia churchnek (maffia egyháznak) nevezte az Ontariói Egyházat." Nem valószínű, hogy Szabó dollárokkal eltakarta a második bekezdés kezdetét.  Ha igen, az ügyvédnek fel kellett volna tűnni, hogy valami bűzlik a levegőben. Mint egy jó kutya, a jó ügyvédnek is meg kell érezni, hogy a bűnös bűzlik a bűntől. Az ügyvéd tudatosan kihagyta, hogy Szabó három embert bérelt fel gyilkosságra, és Zsóka prédikálására és Szabó részegségére terelte az ügyet. Nos, ami a könyvben van az igaz, nem az első eset, hogy Szabó bort ivott, biztos, hogy a III/III-as ügynök Bölcskei, püspökkel nem szenteltvizet ittak az Ontarióban töltött napok alatt. Tehát a becsületcsorbítást Szabó Sándor saját maga követte el a sokszoros bűncselekedeteivel s az miatt, becsülete a pöcegödörbe került s onnan ki venni nem tanácsos, mert megfertőzi a Bíróságot. Világviszonylatban, ha valaki gyilkosságra bérel fel embereket, örökre elveszti a becsületét és nincs olyan Bíróság, amely azt vissza tudja adni.  Remélhetőleg Magyarország még e világhoz tartozik. De, ha mégis, a Magyar Bíróság eltér e normától, készüljön fel az ország, hogy a világ minden tájáról millió számra jönnek a bűnözők, hogy visszakapják elvesztett becsületüket.
 
              Szabó Sándor hamis módon jött az USA-ba, megszegte az Amerikai Magyar Református Egyház törvényét mely szerint az USA-ban csak az lehet lelkész, aki a Püspöki Tanács Vizsgáztató Bizottsága előtt sikeres vizsgát tett és megkapta a lelkészi oklevelet. Szabó soha sem vizsgázott le, nem kapott lelkészi oklevelet, tehát még jelölt sem lehet egy lelkészi állás betöltésére. Az Ontariói Egyház egy nonprofit corporation Szabó sokszorosan megszegte a California Corporation Code-ot. Magának feleségének excess fizetést adott, jogtalanul kezeli az egyház pénzét, 125 ezer dollárt vett fel az egyház terhére, a 100 ezer iratait Varga Sándorral íratta alá, mint, pásztor, holott janitor. Hamis adóbevallást tett, az egyház elvesztette adókedvezményt. A teleplakóival hűségnyilatkozatot íratott alá, hogy nem beszélnek Szabóról, ellenkező esetben ki kell költözni a telepről. 16-ot kilakoltatott, sokan otthagyták a telepet, templomba 8-10 lekötelezett személy jár. Aki szólt a csalások miatt, megfosztották az egyházi tagságától, megfenye-gették a választott gondnokot, hogy ha az egyházhoz megy, felgyújtják a házát. Szabó három embert bérelt fel, hogy öljenek meg, mert az öregek pártjára álltam. Szabó Sándor a keleti egyházakat félrevezette, azt hazudta, hogy a környező államokban és Hawaiiban egyházat alapított s azoknak ő a lelkésze. S erre alapozva hazugsággal püspöknek választatta meg magát. Ezek az egyházak nem léteznek Hawaiiba soha sem volt Magyar Református Egyház. Hamis módon Trust-ot alapított n. Szabó Endre vagyonából, kisemmizte az elhunyt rokonságát. Bűnös tetteivel szégyent hozott a magyarságra.
             
                  Mindezek után, ha az ügyvéd elkezdte a pert, a Magyar Ügyvédi Kamara hasson oda, hogy azt a törvények betartásával fejezze be. Kötelezze, hogy időben válaszoljon a kérdésekre, adjon hivatalos máso-latot Szabó Sándor és Zsóka asszony utazási dokumentumaikról, jegyző és pénztárkönyvekről és minden más iratokról mely szükséges az ítélet igazságos meghozatalára.
              Kérem a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, hogy kötelezzék az ügyvédeket, hogy tartsák be a törvényben előírt szabályokat, ne idegen valuta, s a hazugság döntsön, hanem az igazság. Ha Vatikánban Monsignor Nunzio Scaranot, és helyi papokat letartóztatnak pénzmosás miatt, Magyarország se legyen alábbvaló. Követelje, hogy mi jogon használta, hová tette a Cigándról elszökött Szabó Sándor az Ontariói Egyház többszázezer dollárját, amely kizárólag vallási és jótékonysági célokra használható. Kezdje el a Magyar Bíróság az igazságszolgáltatást a törvény szerint, hogy ne legyen igazuk azoknak, akik Magyar-országot azzal vádolják, hogy lefelé megy a demokrácia, nincs megfelelő ítélet a bűnözés megszüntetésére. Tegyen meg mindent a Magyar Ügyvédi Kamara, hogy Magyarországon helyreálljon a rend, félelem nélkül éljenek az emberek, hogy felépíthessenek a jobb, boldogabb országot.                                                                                                                                                                                                                                                       Bővebb tájékozódás végett emailen küldöm a jelzett könyvet. Ha bár milyen dokumentumra, vagy információra szükség van a fentiek igazolására, szíveskedjen az email címen értesíteni.
Tisztelettel;
​​
Julius Gy. Bogár                                                                           Kelt: 2014, január 20.                                                                                                                                    

2014. január 22., szerda

18.360 - Szűcs Julianna: Búcsú Schumachertől? Már csak vegetálhat? megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti.

Búcsú Schumachertől?
2014.01.22. Kk
Már csak vegetálhat? megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti.

Aggasztó Michael Schumacher állapota, aki december 29-én szenvedett síbalesetet. Az autóversenyző azóta kómában van, és minél jobban telik az idő, annál kevesebb remény marad arra, hogy felépülhet. Eddig orvosai nagyon óvatosan nyilatkoztak, sőt jószerével igyekeztek semmit sem mondani, most azonban megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti. Jean-Marc Orgozo szerint nem kizárt, hogy a pilóta apallikus szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy csak a vegetatív funkciói működnek, vagyis él, de nincsen tudatánál.

Szintén agasztó jel, hogy a család köszönetet mondott mind az orvosoknak, mind az aggódó rajongóknak, mintha befejezettnek tekintenék a Schumacherért folyó küzdelmet. Az még mindig rejtély, miért szenvedett ilyen súlyos fejsérülést a sportoló, aki nem ment gyorsan, és védősisakot is viselt. A sisakkamera felvétele két hét múlva kerül a közönség elé, akárcsak a balesetet vizsgáló bizottság jelentése, de nem biztos, hogy ezek kielégítő választ adnak a tragédiával kapcsolatos kérdésekre.

18.359 - Alaposan megváltoztak a választási szabályok az idén, de ne aggódjon, összeszedtük, mikor és mit kell tennie.



16 kérdés, amit nem mert feltenni a választásról 
Dull Szabolcs 2014. 01. 20. 12:59 Origo 


Hányat kell ikszelnem? Megint jönnek a kopogtatócédulákért? Tényleg nem lesz második forduló? Mi van, ha az ország másik végében, sőt külföldön szavaznék? Alaposan megváltoztak a választási szabályok az idén, de ne aggódjon, összeszedtük, mikor és mit kell tennie. 

Az idén már az új, 2011-ben elfogadott választási törvény alapján szavazunk, amely alaposan felforgatja a korábbi rendszert. Csak egy fordulót tartanak; kevesebb, 106 választókerület van - teljesen új határokkal; bevezetik a határon túliaknak a regisztrációt; az átjelentkezés rendszere is változik. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a parlamenti választásokról: 

Szóval milyen választás lesz április 6-án? 

Áder János államfő hétvégi közleménye óta immár hivatalos: április 6-án lesznek a 2014-es országgyűlési választások. Ekkor parlamenti képviselőket választunk, az új törvény szerint sokkal kevesebbet, mint eddig: 386 helyett 199-et. Az idén lesz még európai parlamenti és önkormányzati választás is, de az áprilisi azért a legfontosabb, mert a magyar parlamenti képviselők döntenek arról, ki legyen a miniszterelnök, és milyen törvények szerint éljünk az országban. 

Április 6-án szavazok, és kész? 

Bizony, nem kell többször elmennie szavazni: a parlamenti választás immár egyfordulós, április 6-án minden eldől. Ha egy választókerületben egy egyéni jelölt nem éri el az 50 százalékot, akkor is kiosztják a mandátumot, nincs második forduló sehol. 

Hányat kell ikszelnem? 

Április 6-án a szavazóhelyiségben két szavazólapot kap (kivéve, ha ön határon túli, de erről majd később). Az egyik szavazólapon pártok neveit olvashatja, alatta pedig öt nevet, akik képviselik az adott szervezetet. Épp a múlt héten dőlt el, hogy a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP mellett a baloldali pártok közös listát állítanak, náluk tehát öt pártlogót talál majd, de felette csak egy karikát. Persze még indulhatnak parlamenten kívüli pártok is, de egyelőre nem tudni, mekkora lesz a választék. 

A pártos szavazólap mellett kap egy olyan papírt is, amelyen egyéni jelöltek nevei szerepelnek. Az eddigieknél kevesebb, immár 106 választókerület van az országban, és minden körzet küldhet egy képviselőt a parlamentbe. Rájuk tehát külön lehet ikszelni. A két szavazatnak semmi köze egymáshoz: akkor is érvényes tehát, ha például egy fideszes egyéni jelöltre ikszel, de a másik lapon a baloldali, MSZP-Együtt-PM-DK-MLP listára szavaz. A választási rendszer bonyolultsága miatt persze az egyéniben leadott szavazat az esetek többségében a jelölt pártlistájához is hozzáadódik, de ettől még ön mindkét ikszet oda húzza, ahová akarja. Sőt direkt érvénytelen szavazatot is leadhat, ha senki nem szimpatikus önnek. 

Gyorstalpaló lustáknak 
Ha lusta elolvasni az egészet, rendben, készítettünk egy rövidebb összefoglalót is: 
- Április 6-án parlamenti képviselőket választunk 
- Két szavazólapot kap: egyéni jelöltre és egy pártra szavazhat 
- Február 7-17 között értesítőt kap, hol kell szavaznia 
- Egyéni jelöltet ajánlóíven ajánlhat, akárhány jelöltnek aláírhat, kopogtatócédula nincs 
- Ha másik településen akar szavazni, április 4-én délután 4 óráig kell jeleznie a jegyzőnél 
- Ha külföldön akar szavazni, március 29-éig kell jeleznie 
- Átjelentkezésnél és külföldi szavazásnál is a saját lakóhely szerinti egyéni jelöltre szavazhat 
- Ha határon túli (nincs magyarországi lakcíme), regisztrálnia kell, március 22. a határidő 
- A határon túliak szavazhatnak levélben, de csak egy szavazólapot kapnak, nincs egyéni jelöltjük, csak pártra szavazhatnak. Ők már március 22-től visszaküldhetik a szavazási levélcsomagot. 
- Nemzetiségi választópolgárként is lehet regisztrálni, de a nemzetiségi választópolgár pártlista helyett nemzetiségi listára szavaz 

Ugyanúgy beleszólhatok abba, ki legyen egyéni képviselő, mint eddig? 

Beleszólhat, de nem ugyanúgy. A jelöltek immár nem ajánlószelvényeket (elterjedt nevén kopogtatócédulákat) gyűjtenek, hanem egy úgynevezett ajánlóívvel házalnak. A jelöltnek az íven 500 aláírást kell összegyűjtenie, hogy felkerülhessen a szavazólapra. Ne lepődjön meg tehát, ha csengetnek, és az aláírását kérik. 

Tényleg nem lesz kopogtatócédula? 

De nem ám! Ha valakit jelölni szeretne, arra a bizonyos ajánlóívre felírja a nevét, személyi azonosítóját, magyarországi lakcímét, valamint az anyja nevét, majd aláírja. Fontos változás, hogy ezt nemcsak egy jelöltnél lehet megtenni: annyi jelöltet ajánlhat, amennyi csak jólesik. Ha tehát ön aláír egy fideszesnek, jobbikosnak, MSZP-snek, LMP-snek, mindegyik ajánlása kivétel nélkül érvényes lesz. 

Hallom, teljesen átszabták a választókerületeket, honnan tudjam, hol szavazok? 
A választókerületeket valóban átszabták (176-ról 106-ra csökkentették), a szavazókörök azonban a legtöbb esetben ugyanott vannak. Mindenesetre február 7. és 17. között kap majd egy értesítőt, amelyen szerepel, hogy pontosan melyik választókerülethez tartozik, és hová kell majd mennie április 6-án. Ha nem kap ilyet, mindenképp érdeklődjön a polgármesteri hivatalban, miért nem szerepel a névjegyzékben. 


Ha a nővérem kocsival elvisz szavazni, akkor törvényt sértünk? 

Dehogyis, eddig is lehetett közösen menni szavazni a családdal, csak a szervezett utaztatást tiltották. Most annyi a lazítás, hogy a törvény csak a buszos utaztatást tiltja, vagyis autóval akárhányszor lehet fordulni a szavazókör felé. 

 
Mindenki két szavazólapot kap, kivéve a határon túliak, ők egyet - Fotó: Tuba Zoltán - Origo(képméret: 666x444!)

Mozgóurnát kérhetek, ha nem tudok elmenni szavazni? Vagy itt is van változás? 
Itt nincs változás, pusztán kényelmi szempontból továbbra sem lehet kérni. Viszont ha egészségi állapota miatt nem tud mozdulni, netalán el nem ítélt fogvatartott, akkor kimegy önhöz a szavazatszámláló bizottság. Ha mozgóurnát szeretne kérni, még ráér: április 4-én délután 4-ig kérheti a helyi választási irodától, de a szavazás napján délután 3-ig is igényelheti az illetékes szavazatszámláló bizottságnál. 

De mi van, ha egyáltalán nem leszek otthon április 6-án? Akkor buktam a választást? 

Nem. Lehetőség van arra most is, hogy nem a lakóhelyén, hanem egy másik városban szavazzon. A rendszert most úgy hívják: átjelentkezés (régebben igazolással szavazás volt a neve). Annyi a dolga, hogy jelzi személyesen vagy levélben a lakcíme szerinti helyi választási irodánál (ez a polgármesteri hivatalban működik), hogy máshol akar szavazni, és automatikusan felveszik a kívánt településen a kijelölt szavazókör névjegyzékébe (mindenhol kijelölnek egy szavazókört az átjelentkezőknek). Mindezt április 4-én délután 4 óráig teheti meg. 

De honnan tudom meg, kik a jelöltek a másik településen? 

Jó a kérdés, mert ez egy fontos változás: immár mindenki a saját lakóhelye szerinti jelöltekre szavaz. Ha például ön Budapest belvárosában lakik, de április 6-án Debrecenben van dolga, akkor ott is ugyanazt a szavazólapot kapja, mintha otthon lenne. Tehát Debrecenben is (ha például a Hajdú-Bihar megyei 1-es választókerületben szavaz) Rogán Antal és Kerék-Bárczy Szabolcs lesz az ön szavazólapján, és nem Kósa Lajos, illetve Szegedi István. A szavazatát majd hazaküldik a belvárosba, és ott hozzáadják a többihez. 

És ha külföldön leszek, hogyan szavazhatok? 

Ha magyarországi lakcíme van, de külföldön dolgozik, nyaral vagy ott van dolga április 6-án, természetesen élhet ott is a választójogával. Március 29-ig a lakóhelye szerinti jegyzőnél bejelentheti (személyesen, levélben, de ügyfélkapun keresztül is), hogy például Angliában vagy Argentínában kíván szavazni. A jegyző ekkor kihúzza önt a hazai névjegyzékből, és az adott külföldi névjegyzékbe veszik fel. 

Külföldről levélben nem szavazhatok? 

Elérkeztünk a legbonyolultabb ponthoz. Az új rendszerben kétféle külföldi szavazó van: akinek van magyarországi lakcíme (neki kell kérnie, hogy külföldön szavazhasson), illetve aki ugyan magyar állampolgár, de nincs magyarországi lakcíme (ők főként a határon túli magyarok). Az első esetben csak a külképviseleteken lehet szavazni (a Kormany.hu-n elérheti a külképviseletek listáját), a második esetben regisztrálni kell, és azután lehet akár levélben is szavazni. 
Minden választókerületben lesz egy szavazókör az átjelentkezőknek 


Lehet még regisztrálni? 

Igen. Ha tehát ön olyan magyar állampolgár, akinek nincs magyarországi állandó lakcíme, regisztrálnia kell. Annyi a dolga, hogy kitöltse a kapott regisztrációs nyomtatványt, és postán visszaküldje a Nemzeti Választási Irodának (1854 Budapest, Magyarország), vagy a Valasztás.hu-n, illetve az ügyfélkapun keresztül kitöltse a kérelmet. Ezt még március 22-ig teheti meg. A legfrissebb adatok szerint 114 508-an már regisztráltak, látja, nem annyira bonyolult, ha ennyi embernek sikerült. Ők nemsokára a megjelölt címre kapnak egy szavazási levélcsomagot. 

Ez a levélszavazás ugyanúgy működik, csak otthon ikszelek? 

Bizony, otthon a karosszékben ikszelhet, de nagy különbség, hogy - a magyarországi lakcímmel rendelkezőkkel szemben - ön csak egy szavazólapot kap. Csak pártra szavazhat, egyéni jelöltje nem lesz. Ezt az egy szavazatát beteszi a megfelelő borítékba, a másik kapott borítékba az azonosításhoz szükséges adatait csomagolja, és az egész csomagot visszaküldheti postán április 5-én éjfélig a Nemzeti Választási Irodához. (Ha nem bízik a postában, bármelyik külképviseletre vagy magyarországi választási irodában leadható a csomag a szavazást megelőző két hétben vagy április 6-án is.) 


Kisebbségi vagyok, jeleznem kell? 

Nem kötelező, de már január elseje óta kérheti, hogy nemzetiségi választópolgárként szerepeljen a névjegyzékben. (Az elismert nemzetiségek: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.) Ezt levélben vagy a Választás.hu oldalon is megteheti a következő hetekben. De ez csak egy lehetőség. 

Roma szervezetek le akarnak beszélni a nemzetiségi regisztrációról, megőrültek ezek? 

Több roma szervezet azt kifogásolja, hogy ha valaki a parlamenti választásokra nemzetiségiként regisztrál, nem szavazhat majd a pártlistákra. A nemzetiségi szavazó ugyanis szintén két szavazólapot kap, de a lakóhelye szerinti egyéni jelölt mellett nem pártlistára, hanem nemzetiségi listára szavazhat. Habár a nemzetiségi listával kedvezményes mandátumhoz lehet jutni a parlamentben, több roma szervezet ezt a megkülönböztetést alkotmányellenesnek tartja, ezért arra biztatják a romákat, hogy ne regisztráljanak, és szavazzanak csak nyugodtan a pártlistákra. Ön dönti el tehát, hogy pártlistára vagy nemzetiségi listára akar szavazni. 

2014. január 20., hétfő

18.358 - Magyarország > A szavazás napja > 2014. április 6.

Bíró József új fényképet töltött fel.
ww

2014. január 17., péntek

18.357 - Dancsó József, Orosháza jelenlegi polgármestere lesz a Magyar Államkincstár új elnöke

Varga: Ez rögtön világossá vált
2014. január 17., péntek 18:35 , forrás: MTI, szerző: TÁ
Varga: Ez rögtön világossá vált

A kormány az elmúlt években folyamatosan stratégiai partnernek tekintette az önkormányzatokat, és a jövőben is arra koncentrál, hogy a települések fejlesztései ne álljanak le, hanem a tervek szerint megvalósuljanak – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Szolnokon, az önkormányzati adósságkonszolidációról tartott sajtótájékoztatóján.

Amikor 2010-ben a Fidesz átvette az állam irányítását, hamar világossá vált, hogy a felhalmozódott adóssággal valamit kezdeni kell, „mert az ország egyébként nem tud egyről a kettőre jutni” – emlékeztetett a politikus. Ezért indult el az elmúlt három évben egy konszolidáció, amelynek keretében nemcsak az állam adósságának növekedését állították meg és fordították vissza, hanem sikerült segíteni a devizahitel csapdájába került embereknek, és komoly lépések történtek azért is, hogy a településeket megszabadítsák adósságterhüktől – mondta Varga Mihály.
Ők is kiszabadultak az adósságcsapdából
Legutóbb január 15-én érkezett hír az önkormányzati adósságkonszolidációról: Szekszárd teljes, több mint kétmilliárd forintos adósságát átvállalja a kormány – ismertette Hende Csaba szerdán a tolnai megyeszékhelyen. Salgótarján utolsó 1,1 milliárdos tartozásának megszűnéséről Balog Zoltán, míg Esztergom 20,5 milliárd forintos adósságának átvállalásáról Németh Lászlóné beszélt.

A miniszter – miközben felidézte az önkormányzati adósság átvételének lépéseit – jelezte: eddig az 1200 milliárd forintos adóssághalmaz 880 millió forintos részét vették át, és most február végéig a maradékot is rendezik. Ezután jön majd a „hogyan tovább” időszak, mert az nyilván örömteli helyzet, ha az önkormányzatnak nincs adóssága, de ha a fejlesztésekre is kevesebb pénze van, akkor az nehézséget jelent – fogalmazott Varga.
Teljesen megszabadulnak

Ezért 2014-től átszervezik az európai uniós támogatások felhasználását és így a kormány is sokkal közvetlenebbül fog részt venni a pénzek elosztásában. Lehetővé teszik, hogy a megyék is uniós támogatásban részesüljenek, így több olyan operatív program lesz, amelyhez megyei forrásokat társítanak – mondta a miniszter.

Ismertetése szerint az első tervezési szakasz elkészült, és például Jász-Nagykun-Szolnok megye a 2014 és 2020 közötti időszakban 54 milliárd forintos területfejlesztési forráshoz juthat hozzá. Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere bejelentette: a kormányzat a korábbi 13,7 milliárd forintnyi adósság átvállalása után most 6,7 milliárd forintot vállal át az önkormányzattól, amely ezt követően teljesen megszabadul adósságterhétől.
Dancsó került a Magyar Államkincstár élére

Dancsó József, Orosháza jelenlegi polgármestere lesz a Magyar Államkincstár új elnöke – jelentette be Varga Orosházán, az adósságkonszolidációról szóló sajtótájékoztatón. A fideszes országgyűlési képviselőt február elsejével nevezik ki a Magyar Államkincstár elnökének – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga kiemelte: az elmúlt hetekben több alkalommal konzultált Dancsó Józseffel, ezt követően kérte fel a poszt betöltésére. Személyében megfelelő ember áll majd a kincstár élén, jó ismerője a szakterületnek, nemcsak mint polgármester és képviselő foglalkozott ezzel a szakterülettel, szakmai végzettsége, a civil életben betöltött szakmai múltja is a pénzügyi területhez kapcsolódik – mondta a miniszter.

18.356 - Kárpáti Harsona: KIHELYEZETT ÜLÉS A FELVIDÉKI JOLSVÁN

KIHELYEZETT ÜLÉS A FELVIDÉKI JOLSVÁN Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail

Belföld
Szerkesztette: admin   
2014. január 17. péntek, 18:17
Beszámolónkkal csak röviden szeretnénk tájékoztatni a kedves olvasókat, hogy a felvidéki Jolsván tartotta sorrendben a második ülését a besztercebányai megyei képviselőtestület.

Nem véletlen, hogy Jolsván kezdték az ülést, hiszen a környék arról ismert, hogy itt túlzsúfoltan élnek cigányok, és bizony már a fehér ajkú polgártársak épsége, egészsége és élete van itt veszélyben.
Úgy gondoljuk, hogy a megye elnöke – Kotleba úr, ezért is döntött e kis városka mellett.

Többek között, a programpontok között szerepelt a megye főellenőrjének megválasztásának kritériumai, az egyes szakbizottságok összetétele, stb.

Beszámolónkat a főbb pontokra, történésekre fókuszáltuk, s ezekből némi kivonatot tálalunk.

Az ülés 13.00 órakor azzal indult, hogy a Smer politikai párt megyei képviselői egyenes adásban támadták a megye elnökét csak azért, hogy így is be tudják mutatni erejüket. Ez a herce-hurca egy teljes órán át zajlott, majd amikor már nem bírták fonállal követni az elnök úr törvényes érveit, akkor 10’ szünetet kértek.
Érdekes jelenségnek számít az ilyen, hiszen még a fontosabb témakörök nem kerültek megvitatásra, csak az ülés programtervezetéről volt szó.

14.45 óra után elkezdődhetett a megyei képviselő testületi ülés.
A beterjesztett programtervezetet több módosításokkal jóváhagyták – kihagyva a 2014-es évre szóló költségvetés tervezetének megvitatását.
Azonban jóváhagyták a főellenőr megválasztásának kritériumait.
Ezzel ki is merítették az oly nehezen formálódó programpontokat.

Jolsva, 2014. január 17.

hz, Kárpáti Harsona
MEDIAREK Corporation


Kiemelt tartalom:
  • Szellemi műhely - gondolatok, írások életről, értékekről és az igazságról
  • Kárpáti Mozi - videók, filmek, minden, amit érdemes megnézni, meghallgatni
  • Támogass minket - Kérjük Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten anyagiakkal is segítsék munkánkat.