Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 30., vasárnap

19.664 - Varga Béla: Áldott Adventi vasárnapot kívánok,szeretettel.

Áldott Adventi vasárnapot kívánok,szeretettel. :)    Adventi fények    Advent első vasárnapján  fellobban egy gyertyaláng,  REMÉNY-t hoz a szürkeségbe,  mikor fénye ránk talál.    Három társa lángra várva  az adventi koszorún,  bennük rejlő fény-üzenet  átsugárzik a borún.    Hét nap múlva párban lobog,  kis fáklyaként világít,  s erőre kap lelkekben az  égiektől táplált HIT.    ÖRÖM-ünnep közeleg` hozzánk,  hirdeti a harmadik,  lélek húrján zenét sugall,  óda hangja hallatszik.    Gyertya-kvartett fény tündököl,  küszöbön a karácsony,  legfontosabb, hogy SZERETET  áradjon a világon.    Juhászné Bérczes Anikó

Áldott Adventi vasárnapot kívánok,szeretettel. 

Adventi fények

Advent első vasárnapján
fellobban egy gyertyaláng,
REMÉNY-t hoz a szürkeségbe,
mikor fénye ránk talál.

Három társa lángra várva
az adventi koszorún,
bennük rejlő fény-üzenet
átsugárzik a borún.

Hét nap múlva párban lobog,
kis fáklyaként világít,
s erőre kap lelkekben az
égiektől táplált HIT.

ÖRÖM-ünnep közeleg` hozzánk,
hirdeti a harmadik,
lélek húrján zenét sugall,
óda hangja hallatszik.

Gyertya-kvartett fény tündököl,
küszöbön a karácsony,
legfontosabb, hogy SZERETET
áradjon a világon.

Juhászné Bérczes Anikó



2014. november 28., péntek

19.663 - Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után


fbfejléc
Hazaküldenék a magyar álláskeresőket is a britek fél év után

Fél év után távozniuk kell majd Nagy-Britanniából azoknak a külföldi EU-állampolgároknak, akik munkavállalás céljából érkeznek, de nem tudnak elhelyezkedni – közölte pénteken David Cameron brit kormányfő. A szigorítási tervek között szerepel az is, hogy a jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az EU más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz.

Nagy-Britannia szigorítaná az EU-államokból betelepedők szociális ellátási szabályozását – jelentette be David Cameron kormányfő.

A pénteken ismertetett szigorítási tervek között szerepel, hogy a jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az EU más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz, például adókedvezményekhez, szociális lakástámogatáshoz és gyermekeik után családi pótlékhoz.

Ha a külföldi EU-munkavállalók gyermekei nem élnek folyamatosan Nagy-Britanniában, utánuk a jövőben egyáltalán nem vehető fel családi pótlék. Ha pedig a külföldi EU-álláskeresők érkezésük után hat hónappal sem találnak munkát, távozniuk kell Nagy-Britanniából, csakúgy, mint azoknak, akiket kolduláson érnek.

Ez utóbbi tervet indokolva David Cameron azt mondta, a letelepülni szándékozó külföldi EU-állampolgárok 40 százaléka úgy érkezik Nagy-Britanniába, hogy nincs állásajánlata. Szerinte ez a legmagasabb arány az Európai Unióban.

A jelenlegi rendszerben e külföldi álláskeresők ráadásul havonta átlagosan 600 font, azaz 235 ezer forint elhelyezkedési támogatásban is részesülnek, ezt azonban a szociális ellátás reformjának keretében a brit kormány teljes egészében megvonja – mondta a brit miniszterelnök.

Bejelentette azt is, hogy az EU-társállamokból érkezők a jövőben nem hozhatnának magukkal automatikusan, minden ellenőrzés nélkül olyan házastársat, aki nem az EU-ban született és nem EU-állampolgár.

A brit kormányfő ugyanakkor nem jelentett be terveket az EU-állampolgárok nagy-britanniai bevándorlásának számszerű korlátozására. Korábbi sajtóértesülések szerint a Downing Streeten ilyen elképzelések is felmerültek, például bevándorlási kvótarendszer bevezetésének formájában.

Cameron, aki egy közép-angliai járműgyárban tett látogatása alkalmából jelentette be a szigorítási terveket, nem kérdőjelezte meg az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás alapelvét, de egyértelművé tette, hogy ennek érvényesítését London szerint a jövőben az egyes tagállamok egymáshoz mért gazdasági fejlettségi szintjétől kell függővé tenni. Utalást tett arra is, hogy Nagy-Britannia kiléphet az unióból, ha ezt nem sikerül elérnie.

Cameron szerint a közép- és kelet-európai EU-tagállamok 2004-es csatlakozása előtti 30 évben nettó egymillió, a 2004-es keleti bővítés utáni első hét évben viszont 1,5 millió volt a Nagy-Britanniában tartósan letelepülő bevándorlók száma.

A konzervatív párti brit kormányfő szerint hiba volt annak idején lemondani az EU-törvények által lehetővé tett 7 évi átmeneti bevándorlási korlátozásról, mivel az EU-ba akkor felvett nyolc keleti tagország jóval szegényebb volt, mint Nagy-Britannia, és csaknem az összes többi régi EU-tagország alkalmazta az átmeneti korlátozásokat.

Mindez egyedülállóan vonzó úti céllá tette Nagy-Britanniát a nyolc közép- és kelet-európai ország polgárai számára, és csak ezekből az országokból egymillióan érkeztek a tíz évvel ezelőtti bővítés után – tette hozzá.

A bevándorlók száma sokkal magasabb annál, amennyivel a brit önkormányzati hatóságok, kórházak, iskolák meg tudnának birkózni, sokkal magasabb az EU történetében bárhol és bármikor eddig tapasztaltnál, és sokkal magasabb annál is, amit az európai közösség alapító atyái valaha is elképzeltek – közölte a brit miniszterelnök.

Cameron hozzátette, egymillió ember vándorolt be 2004 óta egyetlen EU-tagországba, és ez olyan hatalmas méretű migráció, amilyen békeidőben korábban soha nem fordult elő Európában.

Mindezek figyelembe vételével London a jövőbeni EU-bővítések során ragaszkodni fog ahhoz, hogy a szabad munkaerőmozgás alapelve mindaddig ne vonatkozzék az új tagországokra, amíg azok gazdaságai nem zárkóznak fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe – közölte a kormányfő.

A brit miniszterelnök ezzel gyakorlatilag azt jelentette be, hogy a brit kormány a mostani EU-szerződésekben szereplő, legfeljebb 7 évi átmeneti időszaknál hosszabb korlátozások lehetővé tételét kívánja.

Cameron alig burkolt utalást tett arra is, hogy ennek hiányában London megvétózhatja a további EU-bővítéseket. Azt mondta, az új tagállamok felvételéhez egyhangú határozat szükséges, és ez tökéletes helyzetbe hozza Nagy-Britanniát ahhoz, hogy az átmeneti korlátozások szabályozásának módosítását célzó szándékát a jövőbeni bővítési döntések esetében érvényesíteni tudja.

Pénteki beszédében viszont Cameron azt is hozzátette, a munkaerő szabad áramlásából Nagy-Britannia is hasznot húz, hiszen 1,3 millió brit állampolgár él és dolgozik más EU-országokban, és London sem akarja szétzúzni a szabad munkaerőmozgás alapelvét.

Ez a szabadságjog mindazonáltal soha nem volt feltételek nélkül gyakorolható az EU-ban, és az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezt az alapjogot fenntarthatóbb módon kell érvényesíteni – tette hozzá.

Csaknem kétórás beszéde végén a brit kormányfő egyértelmű utalást tett arra, hogy Nagy-Britannia kiléphet az EU-ból, ha nem sikerül elérnie Brüsszelnél a szabad munkaerőmozgás szabályainak London által követelt reformját. "Ha megfogalmazott aggályaink süket fülekre lelnek, és ha nem tudjuk megfelelőbb alapokra helyezni az EU-hoz fűződő viszonyunkat, arra az esetre semmilyen lehetőséget nem zárok ki" – fogalmazott.



19.662 - 115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól? > ​ 2014-11-27. 21:38


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. november 28. 6:50
Tárgy: 115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól?
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Anyaország :
​​
2014-11-27. 21:38 

115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól?

Idén év végén lejár a bankok kényszerértékesítési kvótája, így elméletileg akár az összes bedőlt jelzáloghitelhez tartozó ingatlant a piacra ereszthetik. E lakások száma az MNB friss adatai szerint jelenleg 115 ezer. Rendezetlen az eddig 10 ezer családon segítő Nemzeti Eszközkezelő sorsa is: ingatlanvásárlási mandátuma év végén szintén lejár. 
115 ezer olyan lakás van Magyarországon, amely 90 napon túli késedelemben lévő adós tulajdona, és a bank elvileg szabadon rendelkezhet felette - derült ki az MNB friss adataiból. 2011 óta kvótarendszer szabályozza ezek kényszerértékesítését, de a bankok még ezt a keretszámot sem használják ki. 



A bankok tehát inkább nem bántják ezeket az ingatlanokat, ami egyszerre több okra is visszavezethető: 
május óta határozatlan időre szóló kilakoltatási moratórium van érvényben, így hiába értékesítik az ingatlanokat, kiköltöztetni nem lehet a benne lakókat, 
a lakáspiaci árak továbbra sem tértek magukhoz, így a bankok csak nagy veszteséggel tudnák értékesíteni az ingatlanokat, 
a devizahiteles és forinthiteles elszámolási törvény értelmében bizonytalan, pontosan mekkora összeggel tartoznak az adósok, így az egész folyamat gyenge lábakon áll, 
a bankok egyébként is a megegyezésre törekesznek, így még az általuk vállalt (alábbi táblázatban szereplő) kihasználtsági arányt sem veszik igénybe: kényszerrel "mindössze" 718 lakást értékesítettek 2013 eleje óta. 



2014 végén lejár a kényszerértékesítési kvóta, és a kilakoltatási moratórium sem tarthat öröké, így néhány hónap múlva elméletileg már szabadon rendelkezhetnek a bankok az ingatlanok felől. A gyenge piaci viszonyok miatt nagy a Nemzeti Eszközkezelő szerepe, amely diszkontáron megvásárolja az adósok ingatlanát, és az adósság elengedése után bérleti jogot is biztosít az adósok számára. Csakhogy az intézmény mandátuma is lejár év végén. 

Az eszközkezelő eddig 10 ezer ingatlant megvásárlását zárta le, bár idén év végéig 25 ezer ingatlan megvásárlását vállalta (állítólag ez meg is lesz, csak az ügyek jó része még folyamatban van). 
(Portfolió) 

19.661 - ​Így csal a NAV Navengers 2014. november 26. > ​Mióta foglalkozol vállalkozással, milyen cégeid voltak, vannak?


Feladó: Béla Szalontai <1szabela45@gmail.com>
Dátum: 2014. november 28. 14:31
Tárgy: Vida még a helyén!!!! -szb-
Címzett:
​Kutasi József Antal​



EMBEREK!  Még VIDA a helyén van!!!!
A mocsokság netovábbja!!!!! Akit részletesebben érdekel annak a forrást is meg tudom adni!
A videó, csak 12 perces, a másik fele nem tartozik ide, de érdekes! (scientológia/Lenkei)
-szalontay-

​​
Így csal a NAV

 Navengers 2014. november 26.

rablo.jpgVan ma egy hatóság Magyarországon, amelyik zavartalanul hagyhat figyelmen kívül jogerős bírósági döntéseket, semmilyen szerv nem meri elszámoltatni, és ha kell, több tucat ember életét teszi tönkre egy kisebb mutyi kapcsán: úgy hívják, Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Hodosi Lajos és családja ellen 2007-2008 óta folyamatosan
​ ​
követ el visszaéléseket a NAV, a szálak Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársához vezetnek, akinek korábban az egyik rokona keveredett üzleti vitába Hodosiékkal. Az alábbiakban olvashatjátok
​ ​
Hodosi Lajos vállalkozóval készült interjúnkat, valamint a NAV által elkövetett visszaélések néhány bizonyítékát.

​​
​​
Mióta foglalkozol vállalkozással, milyen cégeid voltak, vannak?

Hodosi Lajos: Több mint 30 éve vagyok vállalkozó, még 1985-ben kezdtünk el fuvarozással foglalkozni Túrkevén, ebből a családi vállalkozásból nőtt ki végül egy kisebbfajta cégcsoport. A '90-es években indítottunk el egy vegyesbolthálózatot, ezután nyitottuk meg a sütödénket. Később az utóbbi lett a fő tevékenységünk, a Hodosi-temékek, melyek mindig az egészség szolgálatában álltak,soha nem tartalmaztak sem tartósítószert sem pedig más egészségkárosító anyagokat, mindig a hagyományőrzés vezetett bennünket.

Már a vállalkozásunk első időszakaiban is több komoly elismerést is elnyertünk, köztük az év vállalkozója díjat, az innováció- és termékdíjat, nemzetközi kiállításokon is részt vettünk. A 2000-es években már nagyobb áruházaknak, például a Corának ,később a TESCONAK is beszállítottunk, és külföldről is rendre kaptunk megrendeléseket. Folyamatosan, évtizedeken keresztül 60-70 embert foglalkoztattuk, ipari tanfolyamokat is folyamatosan tartottunk.

Mikor kezdődtek a gondok az adóhatósággal?

HL: Körülbelül 6 -7 éve, amikor az adóhatóságot még APEH-nek hívták. Ekkor még működött a sütödénk és a nemzetközi fuvarozócégünk is, több kamionnal, a pékségi termékek szállítására használt járműveket egy telephelyen tartottuk. Ekkoriban terjeszkedett Magyarországon egy multinacionális cég, amely épp telephelyet keresett Túrkevén. A cégünk egyik ügyvédje kitalálta, hogy jó pénzért ő valószínűleg át tudná játszani nekik a járműtelepet, és a jutalék reményében fel is vette a kapcsolatot a céggel – nekünk azonban nyilván nem szólt tervéről, hiszen tudta,hogy úgysem mennénk bele.

Csak akkor tudtam meg, hogy az ügyvéd milyen tárgyalásokba kezdett, amikor a multi egyik jogásza azzal keresett meg, hogy jobban teszem, ha nem akadékoskodom és aláírom a szerződést. Mondanom sem kell mekkora volt a felháborodásom, és megmondtam nekik és az ügyvédünknek is, hogy én, vállalkozást gyarapítok és eszem ágában nincs sem eladni, sem pedig semmilyen más módon a vállalkozásom kisebbíteni, vagy leépíteni, csak gyarapítani, és nem fogom eladni az ingatlant.

Az üzlet tehát nem valósult meg, viszont az ügyvéd úr ebbe nem nyugodott csak úgy bele, „megkérte" az egyik magas rangú APEH-főosztályvezetőt (aki jelenleg is a NAV-nál dolgozik, Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársaként) aki történetesen a sógora volt, hogy segítsen közbejárni az én esetleges szemléletváltásomhoz. Ettől fogva kíméletlen és módszeres támadások sorozatának vagyunk kitéve mind a mai napig a NAV részéről, az adóhatóság szinte üldözésszerűen vegzálja vállalkozásainkat és a családunk valamennyi tagját. Miután valós ügyekkel elmarasztalni nem tudtak, így hamísítások sorozatába fogtak.

Milyen hamisítások?

HL: A vállalkozásunk jellegéből adódóan (nemzetközi fuvarozás, illetve export-szállítások) állandó ÁFA-visszaigénylők vagyunk. Pontosabban lennénk, ha a NAV visszaadná, de sajnos, nem teszi. Azzal kezdődött, hogy az újonnan beszerzett kamionjaink áfáját nem fizették vissza 9 hónapig. Az ügyben kikértük az APEH határozatát, amiben egyszerűen hamis adatok voltak. A határozatban azt állították például, hogy nem adtuk le a napi pénztárjelentést. Viszont viszont annyira nem voltak körültekintőek, hogy a határozat mellékletében ott volt maga a pénztárjelentés, sőt, a revizor által kézzel írt, az aláírásával ellátott jelentés is arról, hogy átvette a pénztárjelentést. A pénztárjelentés állítólagos elmulasztása miatt egyébként további 500 000 forint bírságot kaptunk.

 A Hír TV archív riportja az esetről
http://youtu.be/yz6DGQagDqo

Ugyanebben a jelentésben azt is állították, hogy a papírokon rosszul tüntettük fel a (üzleti tevékenység típusát jelölő) TEÁOR számot. Ennek igazolására a határozatba be is szerkesztették ezt a lapot, azonban a mellékletbe viszont megint ott volt az eredeti, jól kitöltött lap. Az ügyben számon kértük az APEH egyik munkatársát, erre ő bizalmasan elmondta, hogy a felettesei utasították, hogy beleírja ezeket a határozatba. Sőt, mondta, még örüljünk is annak, hogy csak ennyi bírságot kapunk, mert a felettesei 100 százalékos bírságot szántak nekünk, amit ő alkudott le a felére, mivel tudja, hogy mi nem vétettünk semmit.

Ezután fellebbeztünk az adóhivatalnál, majd egyéves huzavona indult, ide-oda dobálták az ügyet. Közben persze minden ÁFA-visszatérítést befagyasztottak, megkezdődött a cég kivéreztetése.

  • Nemlétező köztartozást követel a NAV

Ráadásul közben az egész családra vagyonosodási vizsgálatot vetettek ki: még a 82 éves, járókeretes édesanyámra is, akit nekünk kellett bevinni Szolnokra az adóhivatalba. A vizsgálatok kapcsán több tízmilliós bírságot kaptunk, az adóhatóság azt állította, nem tudják megállapítani a vagyonosodásunk hitelességét, ezért csak becsülni tudnak, és úgy találták, ami a birtokunkban van, azzal nem tudunk elszámolni. Pedig valójában ki sem jöttek hozzánk, a szolnoki irodából „becsülték meg", hogy mennyi vagyonunk van. Egyébként az ügy során nagyon sok tisztességes adóhivatali dolgozóval találkoztunk, akik viszont függnek a korrupt vezetőktől. Az egyik ilyen tisztességes APEH-os mondta, hogy a vagyonosodási vizsgálat az adóhatóság egyik fegyvere azok ellen, akik szembeszáll velük.

Próbáltatok bírósághoz fordulni?

HL: Többször is, először 2009 környékén. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az APEH jogosulatlannak vette a húgom, Judit diplomáját. Judit az adóhatóság előtti képviselőként dolgozott különböző cégeknek, természetesen minden idevonatkozó és bejelentett engedély mellett. Ebben az időszakban, a visszatartott áfa miatt ez volt a család egyedüli bevétele. Azonban az adóhatóság hirtelen kimondta, hogy nem dolgozhat tovább, azt állították, a diplomája nem elfogadható, pontosabban hogy „kétséges" az eredetisége. Emiatt az ügyfeleinknek ki is küldtek egy értesítést, hogy ha továbbra is Hodosi Judittal kívánnak megbízásokat adni, szigorított adóvizsgálatra számíthatnak. Mi természetesen kerestük az igazunkat, és igazolást kértünk és kaptunk is úgy az egyetemtől, mint a cégbíróságtól, hogy a diploma eredeti és természetesen végezhetjük a tevékenységünket, de a NAV-ot ez sem érdekelte, ezért bírósághoz fordultunk.

diploma-1.png

A per kb. hat hónapig tartott, végül jogerősen megállapították, hogy igazunk volt, de ennek semmi eredménye nem lett. Amikor Judit az első ügyféllel együtt megjelent a Szolnoki APEH ügyfélszolgálatán, ott megmondták neki, hogy felsőbb utasításra nem engedélyezhetik, hogy képviselje az ügyfelet. Mondanom sem kell, hogy ezt követően jó néhány ügyfelünket is elkezdtek vegzálni.

2013-ban szintén bírósághoz fordultunk, eddigre kiderült, hogy az ÁFA-ügyben a másodfokú adóhatósággal sem megyünk semmire. De sajnos a bíróság keze is meg volt kötve, ők csak annyit tudnak tenni, hogy megsemmisítik a NAV-határozatokat. Ez többször meg is történt, azonban a vizsgálatok továbbra sem álltak le, jelenleg is több mint 122 egyidejű vizsgálatot folytatnak ellenünk, úgy, hogy semmi féle köztartozásunk nincs, és mintegy 30 millió forint adózói többletünket tartják vissza jogtalanul. Az egyik ügyvéd egy alkalommal azt mondta: nincs olyan bíróság vagy rendőrség, ami nyíltan meg meri támadni a NAV-ot, mint társhatóságot itt a megyében. Ebben úgy tűnik, lehet valami, mivel a rendőrség és az ügyészség 4 oldalas bizonyítási indítványt hagyott figyelmen kívül, úgy, hogy még fellebbezési lehetőséget sem adott!

Milyen jogerős ítéletek születtek még az adóhatóság ellen?

HL: Több ügyben a másodfokú adóhatóság ítélt a javunkra, de pozitív következménye ezeknek sem lett. Egy revizori jelentés például nem ismerte el valósnak a tevékenységünket, azt állapították meg, hogy nem is gyártunk pereceket, és hogy ezért nem igényelhetünk vissza ÁFA-t. A döntés ellen fellebbeztünk, a másodfokú adóhatóság megállapította, hogy az elsőfokú törvénytelenül járt el, és megsemmisítette a határozatot, ami szerint az ÁFA-t nem lehet visszatéríteni. Ezt az adóhatóság teljesen figyelmen kívül hagyta, és később is hivatkozott a már korábban megsemmisített határozatokra.

Összesen kilenc hasonló határozatról állapította meg a másodfok, hogy törvénytelenek, és új eljárásra kötelezte az első fokot. Több, már kifizetett bírságról szóló határozatot is megsemmisítettek, ilyenkor a törvény szerint azonnal vissza kéne téríteni a bírság összegét: ezeket szintén máig nem utalták még ki.

scan.jpg

Talán a legdurvább eset az volt, amikor 2014 elején a revizor (elsőfokú adóhatóság) megállapította, hogy az áfa-visszaigényléseik az elmúlt negyedévben jogosak voltak, és úgy ítélte meg a revízió, hogy ki kell nekünk utalni a 887 ezer forintot. Ez sem jött össze, mivel az ügygazda, a folyószámla-osztály NAV-os ügyintézője saját aláírásával kiadta, hogy a jogerős döntés ellenére sem hajlandó kiutalni a pénzt.

Máskor köztartozásra hivatkozva utasították el az ÁFA- visszaigényléseinket, annak ellenére, hogy korábban jogerősen megállapították, hogy már minden köztartozást rendeztünk. Egy másik esetben szintén a NAV folyószámla ügygazdája hivatalos közokiratban közölte velünk, leírta és bélyegzővel ellátta, hogy nem hajlandó figyelembe venni a Bíróság jogerős végzését sem! Sőt ami talán mindent visz, hogy dacára a Miniszterelnök úr közrádióban tett bejelentésének ellenére, miszerint a korrupció felszámolása tekintetében zéró toleranciát hirdet meg. és minden közalkalmazott köteles minden bejelentett korrupció gyanús esetet kivizsgálni. Nos, mikor állampolgárként kértem a NAV ügygazdáját esetünkben esetleges korrupció kivizsgálására, nemes egyszerűséggel megtagadta. Hivatkoztam a Miniszterelnök úr szavaira, kijelentette, hogy ő akkor sem hajlandó semmiféle vizsgálatra.

Milyen következményei lettek ezeknek a visszaéléseknek?

HL: Összesen közel 2-300 millió forint kárt szenvedtek a cégeink, a népgazdasági kár több milliárd forint. A családom anyagilag és egészségileg tönkrement, a lakásunkban kikapcsolták a gázt, közben 8-10 milliós adósságot halmoztunk fel a folyamatos pereskedés miatt, ügyvédek és adószakértők fizetésére.

A cégeink alkalmazottjai is elvesztették a munkájukat, 2014 februárjára az utolsó alkalmazottunk is utcára került. Nagy részük most közmunkás, van, aki külföldre ment dolgozni. A legrosszabb az, hogy jelenleg több érvényes megrendelésünk van is külföldi cégektől és áruházaktól. Ha újra tudnánk nyitni az üzemünket, és tudnánk fizetni az alkalmazottainkat, több száz főt tudnánk alkalmazni, hiszen begépesített saját üzemünk bezárva, a szerződött vevő partnereink folyamatosan követelik a termékeinket.

teljes lista1.png

Az adóhatóság visszaéléseinek listája Hodosiékkal szemben, ügyszámokkal
​l​

19.660 - Kezdődik: Ózdon a fideszesek minden javaslatot lesöpörnek, ami a jobbikos polgármestertől érkezik



Kezdődik: Ózdon a fideszesek minden javaslatot lesöpörnek, ami a jobbikos polgármestertől érkezik 
2014-11-27. 17:13 Kuruc.info 

Janiczak Dávid közleménye: Ózdon a Fidesz még mindig csak a saját zsebét és érdekeit nézi 

Az elmúlt bő két hét során Ózd vezetésének kiegyensúlyozott működésére tett javaslataimat a testület fideszes többsége kivétel nélkül lesöpörte. Nem tágítottak attól, hogy az önkormányzat bizottsági struktúrája a helyi Fidesz által zsíros állásokba ültetni kívánt személyekre legyen szabva, azok kénye-kedve szerint kerüljön kialakításra. A magam részéről el kívánom törölni a busás fizetéssel járó városi tanácsnoki pozíciókat, amely törekvésem ugyancsak nem egyezik a fideszes képviselők igényeivel. Ennek megfelelően további egyeztetéseket csak a testület hétfői nyilvános ülésén vagyok hajlandó folytatni. 

 
Ki-ki a saját szavazóival

Ezt az egyéni érdekek mentén történő politizálást elfogadhatatlannak, a város érdekeivel ellentétesnek tartom. Ezért ehhez nem fogok asszisztálni. Amikor a város polgárai elsöprő többséggel rám szavaztak, egyúttal az uram-bátyám viszonyrendszer ellen is voksoltak. Senki ne várja tőlem tehát, hogy a korábbi kiváltságosok szűnni nem akaró pénzéhségét a legkisebb mértékben is kiszolgáljam. Szándékaim éppen ezzel ellentétesek! 


Ígéretemnek megfelelően, megkezdtem az elszámoltatást egy erre hivatott szakértői stáb aktív közreműködésével. A feltárt problémák és korábbi kétes ügyletek eredményéről folyamatosan tájékoztatni kívánom a város lakosságát, illetve az illetékes nyomozó hatóságokat is. Előre egy tisztább ózdi közéletért! 

Kapcsolódó: 
   Az ózdi Fidesz már most kijelentette, hogy nem hajlandó együttműködni az új vezetéssel 
   Lendvai: az egész ország Ózddá válhat, a Jobbik lehet a kormányváltó erő, az MSZP már nem érdekes, nem alternatíva 
   Janiczak: "Minden jóérzésű magyar azt kívánja, hogy a történelmi Magyarország helyreálljon" 
   Sík: 13 éve nem zuhant ekkorát egy párt, mint a Fidesz 
   Kimondták: megszűnt a hazaárulók pártja, átvette feladatát a (likud)testvérpárt 
   Különös felhívás: Minden magyar zsidó távozzon Izraelbe! 
   A szlovák posta 2001 éves, Marcus Aurelius pedig szlovák volt 

19.659 - AZ IGAZSÁG HANGJA MAGYARORSZÁGON: ​Amerikai állampolgárok kitiltására készül az Orbán-kormány?


Feladó: Rózsa Szigeti 
Dátum: 2014. november 28. 9:59
Tárgy: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Címzett:
​Kutasi József Antal​

VIKTOR BEKEMÉNYÍT!!!! ...NAGYON IS JOGOSAN!
Ha kételyeid lennének, gondolkodj el azon, hogy valaha is jobb volt-e, amikor fülünket, farkunkat behúztuk???:) :) :)

Hídfő.net.ru | Orbán Viktor

 
​​
Amerikai állampolgárok kitiltására készül az Orbán-kormány? 

   Szeretettel üdv:Rózsa

 

19.658 - Pózna Gábor: Én önöknek 37.378.363,16 Magyar forintot kellene, hogy megfizessek.

Gál Imre megosztott egy fényképet az timelineadon.

Nyílt levél az OTP Bank-nak:    Kedves OTP Bank,  Kaptam önöktől idén Augusztusban egy borítékot, amiben egy törlesztési terv szerepelt. Ezeket az adatokat Én felvittem egy excel fájlba (csatolva).  Én 2007.06-hóban felvettem 10.300.000 Magyar forintot, 7 éve fizetem a törlesztő részleteket, ezidáig sikerült már 8 millió forint feletti összeget megfizetnem és önök levele szerint még tartozom 28.592.668,16 Magyar forinttal.  Összegezve jelen álláspont szerint ha a forint  forintosítása végbemegy, akkor gyakorlatilag az eredetileg 10.300.000 Magyar forintért Én önöknek  37.378.363,16 Magyar forintot kellene, hogy megfizessek.    Önök szerint ez normális?    Találkozunk a bíróságon!  Üdvözlettel:  Pózna Gábor

Nyílt levél az OTP Bank-nak:

Kedves OTP Bank,
Kaptam önöktől idén Augusztusban egy borítékot, amiben egy törlesztési terv szerepelt. Ezeket az adatokat Én felvittem egy excel fájlba (csatolva).
Én 2007.06-hóban felvettem 10.300.000 Magyar forintot, 7 éve fizetem a törlesztő részleteket, ezidáig sikerült már 8 millió forint feletti összeget megfizetnem és önök levele szerint még tartozom 28.592.668,16 Magyar forinttal.
Összegezve jelen álláspont szerint ha a forint forintosítása végbemegy, akkor gyakorlatilag az eredetileg 10.300.000 Magyar forintért Én önöknek
37.378.363,16 Magyar forintot kellene, hogy megfizessek.

Önök szerint ez normális?

Találkozunk a bíróságon!
Üdvözlettel:
Pózna Gábor


2014. november 26., szerda

19.657 - Goodfriendet Obama bízta meg - marad a fővárosban 2014. nov 25. 12:12 nepszava.hu



Goodfriendet Obama bízta meg - marad a fővárosban 
2014. nov 25. 12:12 nepszava.hu 

Az amerikai külügy tisztviselője határozottan cáfolta, hogy az év végén hazahívnák André Goodfriendet - írja az atv.hu. 
Még tegnap írtuk, hogy a köztévé szerint az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének napjai meg vannak számlálva, miután kiderült, hogy december elsején az amerikai szenátus arról szavaz, hogy ki lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. Thomas Melia szerint az ügyvivőt nem küldik haza az amerikaiak, mivel "Goodfriend azt a munkát végzi Budapesten, amivel a miniszter és az amerikai elnök megbízta." 

 
André Goodfriend Washingtonban. Forrás: Facebook

Tegnap a valasz.hu-ra hivatkozva írtuk, hogy Goodfriend ott volt az internetadó elleni tüntetésen, sőt a baloldali, liberális értelmiség zártkörű összejövetelére is elment. André Goodfriend személyesen látogatott ki az internetadó elleni tüntetésre. Fotókat is készített és feltette az internetre. Ez volt az a demonstráció, amelynek a végén megdobálták a Fidesz székházát - emlékeztet a híradó.hu. Thomas Melia, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkára szerint azonban az ügyvivő csak a munkáját végezte. 
Az amerikai külügy tisztviselője az ATV-nek adott interjújában határozottan cáfolja az M1 Híradó azon értesülését, miszerint december elején hazahívhatják Magyarországról André Goodfriendet. Az amerikai kormányzati tisztviselő szuperlatívuszokban beszélt az amerikai ügyvivőről. 


Szerinte Goodfriend egyike a leglenyűgözőbb, legtekintélyesebb diplomatáknak, aki az amerikai diplomácia számára olyan fontos helyszíneken szolgált mint Oroszország, India, Izrael vagy Szíria. Hozzátette: Goodfriend azt a munkát végzi Budapesten, amivel a miniszter és az amerikai elnök megbízta. 
"Az az állítás, miszerint (Goodfriend) részt vett egy demonstráción nem teljesen igaz. Elment megtekinteni egy tüntetést, találkozott a részvevőkkel, kisebb-nagyobb csoportokkal, kormánypártiakkal és kormányellenesekkel, olyanokkal is, akiket nem érdekel a politika: tehát pontosan azt tette, ami a munkája. A főnökei nagyon nagyra értékelik itt Washingtonban" - nyilatkozta Melia az atv-nek. 

Szavaz a szenátus a nagykövetjelöltről 
Mint a Népszava is megírta, az amerikai szenátus december 1-jén szavaz a budapesti amerikai nagyköveti posztra pályázó Colleen Bradley Bell kinevezéséről. Bellt, aki Barack Obama újraválasztási kampányának egyik nagy adománygyűjtője volt, tavaly novemberben jelölte a Fehér Ház. 
Két másik politikai kinevezett jelölttel együtt idén februárban hallgatta meg a szenátus külügyi bizottsága, mindhármuk felkészültségével akadtak gondok. Washingtonban ennek kapcsán kiújult a vita arról, helyes-e karrierdiplomaták helyett adománygyűjtőket nagyköveti posztra delegálni. Mivel a félidős választások nyomán januártól kisebbségbe kerülnek a demokraták a szenátusban, az új kongresszus hivatalba lépését követően a három bírált jelölt megerősítésére csekély esély lenne. 
A Washington Post jelentése szerint Harry Reid, a szenátus demokrata többségi vezetője feltehetőleg biztos abban, hogy meglesz a szükséges 51 szavazat Colleen Bell, illetve az Argentínába készülő Noah Mamet kinevezésének jóváhagyásához. Az oslói nagykövetjelölt nevét nem terjesztették fel szavazásra. 

Kapcsolódó cikkek: 
   "Goodfriend napjai meg vannak számlálva?" - lelkendezik a közmédia 
   Szavaz a szenátus a nagykövetjelöltről 
   André Goodfriend és a DK-s házibuli 
   Videó: https://www.youtube.com/watch?v=2lpvfeTiHzc 
   Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb 
   Washington az ENSZ-ben is kifejezte; fel akarja használni a jobboldali szervezeteket 
   Israeli Filmhét 2014 
   Orbán Viktor a Várba költözik, néhány minisztérium talán vidékre 

Nemzetközi kapcsolatokat elemző barátunktól kaptuk az információt,aki a kezdetektől fogva követi a szíriai válságot! 
Egy origós (!!!) cikkben bukkant rá a megdöbbentő kulcsfontosságú tényre: 
André Goodfriend az amerikai főkonzul volt Damaszkuszban és nagyrészt ő felel a szíriai-amerikai kapcsolatok javításáért 2009 után. 
2012-ben az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a Mary A. Ryan-díjat adományozta neki a "szíriai válság során folytatott kiemelkedő külszolgálati tevékenységéért"! 
Köszönjük szépen Amerika az új budapesti ügyvivőt! 
Kizárt dolognak tartom, hogy egy Damaszkuszban tevékenykedő főkonzul nem tud, vagy nem vesz részt a Szíria és kormánya ellen előkészített puccsban. 
Abban a puccsban, ami négy éve tart és olyan háborúba és pusztulásba döntötte Szíria békés országát, amiben több, mint 250 ezer ember vesztette életét csak a hivatalos adatok szerint. Becslések szerint nyolcmillióan menekültek el az országból és az ISIL terrorhulláma is ebből a felforgató tevékenységből bontakozott ki többnyire amerikai pénzből és támogatásból. (Szíriai Hírek) 

 
Egyesült Államok lobogói égtek Fergusonban

19.656 - ​Vajon hány ember hallotta ezt az üzenetet, amikor az Úr Jézus látnokán keresztül engesztelésért esdekel?



​​
Vajon hány ember hallotta ezt az üzenetet, amikor az Úr Jézus látnokán keresztül engesztelésért esdekel?
 

Egy dél-itáliai látnok, Helena Aiello Lombardi 40 éven át viselte az Úr Jézus stigmáit. 1957-ben egy jelenésben ezt az üzenetet kapja: 

"Jól hallgasd meg, és tudasd az egész világgal: szívem szomorú a világ szenvedései miatt, amely romlásának mélységébe merült. Égi Atyánk igazságát nagyon megsértették. Az emberek makacsul élik bűnös életüket. Közel az Isten haragja. 
Nemsokára a világot nagy sanyarúság, véres forradalmak, pusztító orkánok és a folyók és a tengerek áradásai sújtják. (...) Kiabáld ki, míg a papok meg nem hallják, hogy figyelmeztessék az embereket, nagyon közel az ítélet, és ha nem térnek vissza imával és bűnbánattal Istenhez, új, borzasztó háború csap le rájuk. Halálos fegyverek pusztítanak el népeket, nemzeteket. 
A világ vezetői a pokol felé haladnak, templomokat rombolnak le, a szent Oltáriszentséget megszentségtelenítik, és szentelt dolgokat semmisítenek meg. Ebben az istentelen háborúban sokat lerombolnak abból, amit az emberek építettek. Azután az Isten végrehajtja ítéletét. Tüzes felhők, az égből lecsapó villámokkal, tűzvihar halad el a világ felett, olyan borzalmas csapás, amilyen az emberiség történetében még soha nem volt, és 70 órán át fog tartani. Az istenteleneket szétzúzza, eltávolítja. Sokan elpusztulnak, mert bűneikben maradnak. Aztán megtapasztalják a fény hatalmát a sötétség fölött. Ne maradj néma, lányom, mert a sötétség és az elhagyatottság órái közel vannak."

Vajon hány ember hallotta ezt az üzenetet, amikor az Úr Jézus látnokán keresztül engesztelésért esdekel? És vajon hányan tértek vissza a helyes útra, akik hallották az üzenetet? 
1957-et írunk: Nagy-Britannia nukleáris bombát robbant, a Szovjetúnió útra bocsájtja az első atom tengeralattjáróját, az USA elindítja első atomerőművét, az emberek Kelet-Európában építik a szocializmust, itthon ebben az évben alakul meg a KISZ...a McDonald's meghatározza máig érvényes alapelveit (gyorsaság, tisztaság, minőség...) amelyekkel meghódítja a világot. Ne feledjük: nem a McDonald's az ördög, hanem az, ha Isten a hamburger evés mögé kerül az életünkben. 

Az a szörnyű és a nehéz ebben, hogy a folyamat észrevétlen. A Sátán legnagyobb modernkori cselvetése, hogy elhiteti: nem is létezik. A Minden népek Asszonya 46. amszterdami üzenete szerint: "Emberek halljátok hát! Ugyanaz az Úr küld engem, hogy óvjon titeket, aki egykor ezekért a mai emberekért is föláldozta magát. Nem tudjátok, milyen nagy hatalmak fenyegetik ezt a világot. És most nemcsak a modern humanizmusról, ateizmusról, modern szocializmusról és kommunizmusról beszélek. Egészen más hatalmak is fenyegetik ezt a világot!" 
Az egyre erősödő szellemi aláaknázás miatt Mária figyelmeztet: "az egész világ keresztényeinek össze kell fogniuk". Az összefogás feltétele azonban a Boldog Taigi Anna Máriának kinyilatkoztatott öt eretnekség legyőzése: "Mielőtt eljön az Egyháznak ez a győzelme, öt fát kell tőből kivágni." Az öt fa öt dolog tagadása: Krisztus isteni mivoltáé, a feltámadásé, az áteredő bűné, az ördögé és Mária örökös szüzességéé. 
Nagy lehet az a büntetés, aminek hatására a mai keresztény egyházak ezt az ötfejű sárkányt egyként utasítják majd el. 
De lássuk, milyen forgatókönyvet állít össze Jónás testvér a 19.-20. századi jelenésekből, üzenetekből? 


Valamikor az 52-es év végén, vagy 53 elején, tehát 2010-2011-ben kapunk egy "figyelmeztetést". Ezen az évfordulón a próféciák szerint nagyon enyhe tél és korai tavasz lesz. A figyelmeztetésről a garabandali jelenések (1961-65) szólnak bővebben. A négy látnok-kislány Garabandalban egy figyelmeztetésről, egy ezután 1 éven belül bekövetkező csodáról és - ha az emberiség nem hallgat a jó szóra - egy büntetésről kapott üzenetet. A figyelmeztetéssel Isten célja - Conchita, az egyik garabandáli látnok szerint -, hogy utolsó jelként jó útra térítsen minket. "Conchita azt mondja, azt hitte volna, hogy a figyelmeztetésnél nincs nagyobb büntetés, ha nem ismerné a csoda után következő "büntetést". A figyelmeztetéskor minden ember félni kezd, de a katolikusok ezt nagyobb megadással tudják tűrni, mint a többiek. A figyelmeztetés csak nagyon rövid ideig fog tartani. Közvetlenül Istentől jön. A Föld minden embere láthatja, mindegy, hol van. Mindenki, akár hívő, akár hitetlen, felisme ri saját bűneit. A figyelmeztetés borzalmas lesz, borzalmasabb, mint egy földrengés. Olyan lesz, mint a tűz. Nem a testünket fogja égetni, de testben, lélekben fogjuk érezni. Minden nemzet, minden ember ugyanúgy érezni fogja. Senki nem tudja elkerülni. ...A figyelmeztetés fő ismertetőjegye az lesz, hogy valódi önismeretet élünk át. Ezután a lelkek szétválasztása következik, mert nem minden ember fog megtérni. A harmadik fatimai titok kezdetén, amelyet 2000 májusában hoztak nyilvánosságra, ez áll: 'Egy rendkívül félelmetes fényt láttunk, amelyből Isten ereje sugárzott: valami olyan volt, mint amikor valaki meglátja magát egy tükörben, amikor elmegy előtte.' 


Jónás testvér a csoda bekövetkeztét 2011 (ne feledjük: +/- 1 év!) első felére teszi. A csoda az Oltáriszentség egy mártírjának a napján lesz, egy csütörtöki napon, 20.30-kor fog kezdődni, és 15 percig tart. Conchita - a Szent Szűz kérésének megfelelően - nyolc nappal korábban beszélni fog róla, hogy gyülekezhessenek, felkészülhessenek az emberek - azok, akiknek van füle a hallásra. A csoda jele örökre megmarad, a jelenlévő betegek meggyógyulnak, a hitetlenek megkapják a hitet. "Ez lesz a legnagyobb csoda, amit Jézus valaha tett. A legkisebb kétely sem merül fel, hogy nem Istentől jött. 

Joe Lomangino, a vakon született híres amerikai látnok 

"A vak amerikainak, Joe Lomanginonak az Istenanya megmondta, hogy a garabandali csoda után látni fog. Lomangino 1928-ban született....tehát a csoda nem várathat már túl sokáig magára. Ha a csoda 2011-ben történik, a garabandali jelenések kezdetének 50., a medjugorjei jelenések kezdetének 30. évfordulójára esne." Ha a figyelmeztetés és a csoda sem hatna meg minket, Jónás testvér tanulmányai alapján még 2011 őszén kitör a 3. világháború, amely Isten különös beavatkozásával, a pusztító és tisztító három napos sötétséggel ér véget. De ne szaladjunk előre, nézzük, mik lehetnek a jelei a közelgő háborúnak. 
Több magánkinyilatkoztatás szerint a háború akkor fog jönni, amikor legkevésbé várjuk, amikor mindenki a békéről beszél. D. Eilert ((1764-1833) szerint: "Este azt mondják: béke, béke...és reggel az ellenség az ajtó előtt áll." 
Irlmaiernél is hasonlót találunk: "A parasztok kártyáznak a vendéglőben, és már idegen katonák néznek be az ablakon és az ajtón." A 12. amszterdami üzenetben pedig ezt olvassuk: "A pápát mindenről tájékoztatják. Mindenről, ami történik, beszámolnak neki. Úgynevezett béke honol, de a valóságban nem így van, mindez álcázás a világ előtt." 
Számomra némileg ellentmondásos, de Jónás testvér a béke hírével egyidőben Európa szerte zavargásokat, lázadásokat "lát": "Az egyházilag elismert jelenési hely, La Salette üzeneteiben Franciaországról, Olaszországról, Spanyolországról és Angliáról ez áll: 'Vér fog folyni az utcákon. Francia franciával, olasz olasszal fog harcolni. Végül egy általános háború tör ki, ami borzalmas lesz. Egy időre Isten elfeledkezik Olaszországról, és Franciaországról is, mert Krisztus Evangéliuma teljesen feledésbe ment náluk. A gonoszok minden gonoszságukat be fogják vetni, ölni fognak, betörnek a házakba és gyilkolnak.' Pio atya azt prófétálta, hogy a kommunisták az éj leple alatt miden ellenállás nélkül hatalomra kerülnek Rómában, és kitűzik a Vatikánra a vörös zászlót. Irlmaier lángokban látja Párizst, és azt mondja: 'Saját polgárainak esik áldozatául a város a vastoronnyal." Jónás az európai munkanélküliek és bevándorlók elégedetlen tömegeiben látja a veszélyt. 

Közel-kelet 

Az amszterdami üzenetek alapján egy új közel-keleti háború fog ezután kibontakozni: "Azután írva látom: 'Jeruzsálem'. Akkor két vonalat látok nyíllal a végén, s az egyiknél ez áll: 'Oroszország', a másiknál: 'Amerika'. ..'Jeruzsálemben és környékén súlyos harcok lesznek." 2011 nyarán, a közel-keleti háborúval egyszerre a Balkán is tűzbe borul Jónás testvér szerint. Szűz Mária új balkáni háborút jósolt Ida P.-nak Amszterdamban, amely három magas rangú személy meggyilkolásával kezdődik. Ismerős jelenet. "A harmadik magas rangú ember meggyilkolása után 'éjjel elkezdődik a háború'. 



Számtalan prófécia beszél arról, hogy lesz idő, amikor a pápának el kell menekülnie a Vatikánból. Ida P. látja, milyen súlyos csapások sújtják majd Olaszországot:"...világosan látom Olaszország északi részét és legdélibb pontját, és közötte mintha holtan feküdne az ország. Akkor látom, amint egy nagy kupola emelkedik ki, s a templom, vagyis a kupola fölött hirtelen kövér cseppekben esni kezd. Nem közönséges eső, hanem vércseppek. A távolban fényben álló keresztet látok, és azt hallom: 'Nagy politikai-keresztény harc lesz - egyházpolitikai.'" Jónás testvér felidézi Szent Don Bosco jövendölését, amelyben egy égi fény hatására szellemi zűrzavar alakul ki az emberekben, aztán don Bosco mintha a fény és a sötétség harcát vélné látni, amelynek a végén, 200 nap (!) elteltével a pápa egyszerűen eltűnik Rómából. Az emberek még inkább elcsüggednek és megzavarodnak, de a pápa a látomás végén immár békében visszatér. Jónás úgy gondolja, a 200 napot a garabandali figyelmeztetéstől kel l számolnunk, a pápa tehát szerinte a balkáni és közel-keleti háborúval azonos időszakban, az 53-as amszterdami év derekán elmenekül a Vatikánból. 

A harmadik világháború 

A forrongások a harmadik világháborúba torkollnak majd. Az amszterdami "Asszony" üzeneteit közvetlenül a 2. Világháború után adta. 1945. augusztus 29-én,három hónappal Németország, és 13 nappal Japán kapitulációja után Szűz Mária "egy új, különös, sokkal későbbi háborúról" beszél. Újfajta, "pokoli" fegyverekről számol be, és arról, hogy a népek "azon vannak, hogy ezt fölfedezzék... az oroszok, de mások is." "Még többet kell imádkozni! Imádkozzatok, hogy a pusztulást föltartóztassátok. A világ önmagát fogja elpusztítani, ha ezt nem teszi. Ezért engedem meg, hogy ezt lássad." (18. üzenet) Olyan borzalmas lesz, hogy az Asszony azt mondja: 'A pokol erői ki fognak törni.' 
A La Salette-ben elhangzott üzenet szerint "Párizs leég, és Marseille eltűnik. Több nagyváros leég, és földrengés következtében elsüllyed. Úgy tűnik, minden elveszett. Csak gyilkosságokat lehet látni." A háború a jóslatok szerint a gabona aratása után kezdődik, valamikor augusztusban. "Oroszország villámháborúval, három csapással megrohamozza Európát. A páncélosok a Rajnáig jutnak, és ott megtorpannak. Landinger cseh látnok szerint: "Az állat nyelvével meg akarta nyalni a Rajnát, de nem érte el. Aztán Kölnt akarta körülvenni, de az érsek kettős kereszttel áldotta meg a várost. Az állat nyelve megmerevedett, és úgy ordított, hogy beleremegett a föld." A háború körülbelül három hónapig fog tartani, és mielőtt atomháború kialakulna - Isten beavatkozik. 

Háromnapos sötétség 

"Alig van másik, ennyire sok látnok által megjövendölt esemény a jövőben, mint a háromnapos sötétség." 
Pio atya ezt látta: "A felhőkből orkánok és tűzfolyamok erednek, és ellepik a földet. Vihar, ítéletidő, mennydörgés és földrengés követik egymást, megállás nélkül tűzeső fog esni. A szél mérget és gázokat hoz, ami szétárad az egész földön. Hogy fel tudjatok készülni az eseményekre, a következő jeleket adom: Az éjszaka nagyon hideg lesz, zúg a szél, s egy idő után mennydörgés következik. Akkor zárjátok be az ajtókat, ablakokat, a házatokból ne menjetek ki. Térdeljetek le a kereszt elé, és bánjátok meg bűneiteket. Kérjétek Anyámat, hogy védjen meg benneteket. Amíg reng a föld, ne nézzetek ki, mert Atyám haragja szent. A harmadik nap megszűnik a földrengés és a tűz, és a következő napon ki fog sütni a nap. Angyalok jönnek le az é gből, és lehozzák a béke Lelkét." 
Irlmaier szerint a 72 órás sötétség alatt csak a gyertyaszentelőkor megszentelt gyertyák fognak világítani, semmi más. Kint a levegőben halálos sárga por száll, aki belélegzi, azonnal meghal. Az ablakra fekete papírt kell tenni és ő is hangsúlyozza: nem szabad kinézni. Minden szabadon lévő étel, ital mérgezett lesz, még az is, ami üvegben van. 
Jónás testvér egy becsapódó meteoritrajnak azonosítja be a fenti szörnyű jelenségeket. Marie-Julie Jahenny stigmatizáltnak 1891. március 4-én látomása volt a háromnapos sötétségről: "Az ateisták és az istenkáromlók házaiban a gonosz szellemek undorító, borzalmas alakokban fognak megjelenni. A legszörnyűbb istenkáromlásokat hallatják. A villámok lakásaitokba is behatolnak, de a szentelt gyertyát nem fogják eloltani, sem a vihar, sem a szél, sem a földrengés nem oltja el. A Föld alapjaiban fog rázkódni..." Érdekes, hogy éppen az amszterdami üzenetekben, amelyekre Jónás testvér a leginkább támaszkodik, nincs szó háromnapos sötétségről. Többször szó esik viszont meteorokról. Mária inti a látnokot, hogy "ügyeljen" a meteorokra. 
A háromnapos sötétség tűzesőjében emberek milliói halnak meg. A világ fenekestől felfordul - szó szerint! Jónás több látnok elmondása alapján arra következtet, hogy a 3. nap végén a nap már nyugaton fog felkelni. Ida Peerlemann színekben pompázó, mágneses mezőre emlékeztető területet lát, amelyekről Mária csak annyit mond: "ezek természeti erők, hallani fogsz róluk." Jónás eljátszik a gondolattal, hogy a pólusok felolvadása okozhatja-e a "Föld kibillenését". Úgy véli, egy igen erős ütközés egy meteorral felrúghatja az eddig ismert természeti törvényeket is. Irlmaier szerint a nagy sötétség után Németországban déli gyümölcs fog teremni. 


Aki viszont túléli ezt a számtalan megpróbáltatást, biztos lehet abban, hogy Isten különös irgalommal óvta őt a csapásokban. Amikor végre újra kisüt a nap, a látnokok többsége szerint az emberiség, az Egyház, és a Föld új korszak előtt áll. A próféciák alapján elkezdődik az "ezeréves béke". A korszak az utolsó Mária-dogma kinyilatkoztatásával kezdődik. A 47. amszterdami üzenet: "Akkor kezdődik a nagy mű: Mária megkoronázása, a Társmegváltó, a Közbenjáró és a Szószóló dogma kihirdetésével. Előbb azonban az Egyháznak és a népeknek Szűz Máriát új címén kell kérnie, és imádkoznia imáját, hogy ezáltal elkerülje a világot a romlás, a csapás és a háború! Ha ezt megteszik, '54' után Európa népei megkönnyebbülve föllélegezhetnek." A kinyilatkoztatások alapján Máriát a MINDEN NÉPEK ASSZONYÁVÁ koronázzák május 31-én a Szent Péter Bazilikában. Ezután az egyház nagy feladatba kezd majd: a Föld népeinek evangelizációja fog megkezdődni sosem látott sikerrel és méretekben. A csapások köv etkeztében az emberek fogékonnyá válnak az Evangéliumra. Az "új tavasz" valójában Isten országának földi megvalósulása lesz. A keresztet újra tisztelni fogják. "Ebben az időben papokat és hitoktatókat fognak keresni, és az emberek áhítattal hallgatják szavukat." Az Egyház valóban "szent és világméretű egyház lesz." 


Az ezer év után eljövő Antikrisztussal egyelőre ne foglalkozzunk. Sokkal inkább a ránk váró hatalmas megpróbáltatásokra készüljünk. Bárcsak - mondja Jónás testvérünk - hoznának annyi áldozatot az emberek, a körülöttünk élő, "mindennapi szentek", hogy a csapások elkerüljenek minket, de legalábbis jelentősen mérséklődjenek. Bárcsak mi mindannyian vállalnánk valamilyen áldozatot! 
"Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű." Mt 11,29-30 

A MINDEN NÉPEK ASSZONYA IMA: 

"Azt mondja az Asszony: 'Imádkozd a kereszt előtt'": 
Úr Jézus Krisztus, az Atya Fia, küldd el most Lelkedet az egész Földre. A Szentlélek lakjon minden nép szívében, hogy megmeneküljenek a romlástól, a pusztulástól és a háborútól. A Minden népek Asszonya, a Boldogságos Szűz Mária legyen a mi Közbenjárónk! Amen 
(metropolita.hu