Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. május 28., csütörtök

20.267 - ​Nemzeti Hírhaló > Hatalmas pénzügyi összeomlás közeleg, újabb világgazdaság cunami > ​2015. május 28. 9:37


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló
Dátum:
​​
2015. május 28. 9:37
Tárgy:  Szeptembertől kötelező tantárgy lesz a holokauszt
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>




Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 május 28.

Alagút és kupola a Bucsecs-hegység belsejében

ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Jelentkezési határidő: 2015 május 30.
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika


Egy gyermek, egy tanító és egy barát emlékére
2015. május 27.

Lipusz Zsolt. Fogalommá vált e név az írni, olvasni és gondolkodni tudó magyar társadalomban, határon innen és - most még - túl. Ő úgy nevezte, az ideiglenesen Romániának, Szlovákiának stb. hívott magyar területek. Sajnos nem érhette meg, hogy Székelyhíd, ahol bevégeztetett ez a gazdag földi pályafutás, nem csak a szívekben és nyelvében, hanem politikailag is Magyarország szerves része legyen.

Zsolt megbecsült magyar-történelemtanárként dolgozott Nyíregyházán, de egyenes karakterével nehezen volt összeegyeztethető az államilag a diákságra erőltetett tananyag. Sokszor elmondta, leadja a diákoknak az előírtakat, de megtanítja az igazságot is, döntsön az ifjúság. A radikális politika kibontakozásakor teljes mellszélességgel felvállalta nézeteit, politikai, erkölcsi hovatartozását. Iskolán kívüli munkássága azonban sokakban ellenérzést váltott ki, hiszen a hatalom és annak pribékjei nem tűrhették a renitens népoktatót.

Ellehetetlenítették, hivatását elvették tőle. Lakóhelyén sehol nem alkalmazták, nem tudott visszaállni a katedrára. Évekig keresett munkát. Csak egy példát említenék ebből az időszakból: már a Klik megalakulása után felvették egy kisvárosi iskolába, komoly versenyeztetés után, több jelölt közül. Pár nappal a munkába állás előtt az igazgatónő telefonon értesítette, sajnos felsőbb utasításra nem alkalmazhatja. Itt telt be számára a pohár, tudta, a jelenlegi körülmények között semmi esélye újra tanítani a hazájában.

Publikációit, történelmi elemzéseit rendszeresen olvashattuk, ugyancsak egy olyan hírportálon, melyet a regnáló hatalom nem néz jó szemmel. Dolgozhatott is, Érpatakon felkérték a helyi önkormányzatnál, kutassa és írja meg a helység múltját, hogy szebb lehessen a jövő. A közmunkaprogram keretében alkalmazták, de így is zaklatták miatta a polgármestert, aki nem hátrált meg ebben az ügyben sem.

A zaklatott évek után tavaly jött az új szerelem, a jövőkép egy erdélyi lány személyében. Újra virágzott a kissé már tüskéssé vált virág. Kinyílt újra az ajtó a katedra felé is. Az EU-csatlakozás sok rosszat hozott, de ebben az esetben egy olyan lehetőséget is, mely visszavihette volna a tanítót a helyére, igaz, gúnyhatárunkon kívülre.

Elindult a papírmunka, fordítás, hitelesítés, diplomák honosítása. Nemzetközi versenyvizsga, mely nélkül "Romániában" nem vállalhatott volna állást. Múlt hét hétfőn adta be jelentkezését, minden készen állt az újrakezdéshez. Tisztelet, szeretet, szerelem, tudás, megbecsülés és az akarat.

Sajnos a szív, a gyermekét, családját, barátait szerető, féltő szív már nem állt készen erre. Ötvenegy éven keresztül vitte emberét jóban, az elmúlt években rosszban, keserűségben, megaláztatásban is előre. Boldogságot, megnyugvást érzett, amikor Zsolti segélykérésére annyian mozdultak, ne aludjon ki az elme. Vele volt a bajban, de most, a boldogságban már nem segítette. Megállt, minden előjel nélkül, hirtelen. Megfosztva a gyermeket édesapjától, idős szülőt gyermekétől, az anyát gyermeke apjától, testvért a testvértől, és minden olyan ismert vagy ismeretlen baráttól, akiknek most hiányzik.

Fájó szívvel búcsúzom Tőled, barátom:
Nagy Rudolf

Lipusz Zsolt temetésére június 4-én 14 órakor kerül sor a nyíregyházi köztemetőben. Micsoda tragikus egybeesés: a trianoni diktátumot, mellyel magyar hazánkat lökték a sírba, és melynek legalább a fejekben történő felszámolása ellen bajtársunk egész életében küzdött, ugyancsak június 4-én írták alá, éppen 95 esztendővel ezelőtt...

Kapcsolódó:
   Elhunyt Lipusz Zsolt, a kurucok történelemtanára - tragikus hirtelenséggel érkezett a behívó a Hadak útjára
   Lipusz esete a FÚSZ-szal, ahogy ők látták + Lipusz válasza
   Érpatak önkormányzata saját halottjának tekinti Lipusz Zsoltot - Orosz Mihály Zoltán búcsúztatója és az utolsó beszéd
   Gyász! Elhunyt Lipusz Zsolt publicista, történelemtanár
   In memoriam LIPUSZ ZSOLT - A Betyársereg is gyászol




Szeptembertől kötelező tantárgy lesz a holokauszt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem összes karán
2015. 05. 26. 19:24 Alfahír

A pázmányos diploma megszerzéséhez szeptembertől kötelezően el kell végezni egy féléves tantárgyat A holokauszt és emlékezete címmel - jelentette be Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora az Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövetével tartott közös sajtótájékoztatóján.

Fotók: Béli Balázs

Biztonsági őrök között léphettünk be a sajtótájékoztatóra, amelyen a PPKE rektora és Izrael budapesti nagykövete a holokausztról szóló kötelező tantárgy elindítását jelentette be. Miután a regisztrációnál meglátták, hogy Alfahír, ezt hangosan jelezték az őröknek, akik előtt még a fényképezőgépünket is ki kellett próbálnunk, hogy beléphessünk a sajtótájékoztatónak helyet adó terembe a Pázmány jogi karán. A fényképező nem durrant, csak vakuzott, így rövid zseblámpázás után mehettünk is be. De ne akadjunk fent ezen, elvégre ugyanez az eljárás akkor is, ha a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatójára megyünk. Ja, nem.

Fotók: Béli Balázs

A lényeg azonban, hogy a holokausztról szóló tantárgy az "általánosan kötelező" tárgyak közé fog tartozni, és elvégzése minden karon és bármely képzésben, képzési szinten tanulmányokat folytató hallgató számára kötelező lesz. A katolikus egyetemen eddig ilyen volt például a Bevezetés a katolikus hit rendszerébe, amelyre Szuromi szerint egyfajta "folytatásként" épülhet rá 2015 szeptemberétől.

Azt, hogy a holokauszt megismertetését és az antiszemitizmus terjedését az oktatás-nevelés területén kell elkezdeni, a második vatikáni zsinat által elfogadott Nostra Aete kezdetű nyilatkozatról rendezett tavalyi konferencián jelentette ki Ilan Mor, Magyarország izraeli nagykövete. Akkor úgy fogalmazott, hogy az
"emlékezések és a hivatalos állásfoglalások nagyon fontosak, de messze nem elégségesek".
A PPKE "komolyan megfontolta a kérdés súlyát", és emiatt döntött úgy, hogy kezdeményezi a "holokausztról és az antiszemitizmus minden formájának elutasításáról szóló, nemzetközi szinten is elsőnek nevezhető egyetemi kurzus" elindítását.


A "történelmi jelentőségű" tantárgy tartalmát két tel-avivi professzor, Dina Porat és Raphael Vago alkotta meg, szem előtt tartva a "magyar sajátosságokat". A tantárgyfelelős dr. Fodor György BTK-s tanszékvezető lesz, a tárgy oktatói pedig valószínűsíthetően a karok korábbi oktatói - árulta el kérdésre a rektor.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete a sajtótájékoztatón hosszan beszélt a tantárgy fontosságáról. Szerencsére angolul, amit megértettünk, mert a kirendelt tolmácsnak egyébként annyi hasznát vettük, mintha egy öntudatra ébredt Google Translate robotot ültettek volna oda. Az hagyján, hogy a felét se fordította az elhangzottaknak, de amit igen, azt viszont máshogy, és legalább olyat is mondott, amit a nagykövet nem.

A nemrég az Eurovíziós Dalfesztiválon induló Csemer Boglárka színpadképe miatt az MTVA-hoz forduló Ilan Mor (akinek akkor az nem tetszett, hogy "2014 július - Gáza - az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek" felirat volt látható a háborúellenes dal alatt - amúgy a színpadképet meg is változtatták a hazai forduló után) mérföldkőnek nevezte a tantárgy bevezetését.

Felidézte, hogy a magyarországi zsidóság történetét már oktatják az általános iskoláktól kezdve, és örömét fejezte ki, hogy mostantól a felsőoktatásban is megjelent kötelező tantárgy formájában. Szerinte az elindult folyamat ugyan "nem könnyű" és egyben "fájdalmas" is, de "szükséges" a magyar társadalomnak, hogy szembenézzen a múltjával, és egy még demokratikusabb és toleránsabb jövő várjon rá.

Beszélt arról is, hogy sajnos látható az elmúlt néhány évben Európában az antiszemita és Izrael-ellenes hangok megerősödése, ami aggodalommal tölti el, akárcsak a homofóbia vagy bármilyen más intolerancia. Ezek ellen szerinte fel kell lépni, és hangosan nemet kell mondani ezekre a folyamatokra.

Majd visszakanyarodott a tantárgyhoz, és rendkívül eredeti módon azt mondta, hogy három dolog kell, hogy hatásosan fel lehessen lépni az antiszemitizmus és rasszizmus ellen:
"the first very important element is oktatás, the second very important element is oktatás, the third very important element is oktatás".

Itt most megállhatunk egy picit, mert a sokat látott sajtó rezzenéstelenül üldögélő képviselői között is ennél a pontnál csak néhány légy zümmögött el bánatosan. Bár a tolmácsnak ez is nagyon tetszett.

Ha már az oktatás fontosságánál tartunk, akkor érdeklődtünk az egyetem rektoránál, hogy tervezik-e más tantárgyak beindítását is, egészen konkrétan egyéb tragédiák emlékezetét is tartják-e legalább ilyen fontosnak. Arra, hogy várható-e például a magyar egyetemen a délvidéki vagy felvidéki magyarok megpróbáltatásairól, a svábok kitelepítéséről, a trianoni tragédiáról vagy bármi másról szóló kötelező tantárgy, egyértelmű választ nem kaptunk. A mi példáinkkal szemben ő az örményeket és a cigányságot ért szenvedésekről beszélt elsősorban, de később kiemelte, hogy a magyarokat ért tragédiákra is vonatkoztatva "az egyetem nyitott arra, hogy tovább bővítse a közismereti kurzusoknak a sorát". Úgyhogy ezt majd egy év múlva újra megkérdezzük. A remény hal meg utoljára.

Arra a kérdésre, hogy nem félnek-e attól, hogy kontraproduktív lesz a hallgatók körében, tehát a kötelező jellege miatt pont ellenkező hatást érnek el (már most lehet látni hallgatói fórumokon, közösségi csoportokban az értetlenkedést, hogy finoman fogalmazzunk), Szuromi azt felelte, hogy pont ezért fontos az oktatás, mert a legtöbb negatív kijelentés nem feltétlenül rossz szándékból születik, hanem félretájékozottságból. Le kell tehát rakni az alapokat az oktatásban, hogy a fiatalok megismerjék a valóságot.

Az izraeli nagykövettől is kérdeztünk, tőle azt szerettük volna megtudni, hogy az Izraelről szóló nyugati híradásokban oly' sokat hangoztatott törekvés jegyében, miszerint szükséges egy zsidó-palesztin megbékélés, valamint annak jegyében, amelyről a holokauszt kapcsán ő is beszélt, hogy szembe kell nézni a múlttal, vannak-e az izraeli egyetemeken olyan kötelező képzések, amelyek a több millió elüldözött palesztin sorsát mutatják be. A kérdés közben a "palesztin" szónál nagyon mosolygott, így joggal hittük, hogy örömteli választ kapunk, de inkább a nesze semmi fogd meg jól elvét tapasztalhattuk meg. Ilyen képzés nyilván nincs, erre ügyesen tehát nem is tért ki, viszont beszélt egy kicsit arról, hogy sokat foglalkoznak a palesztinok sorsával, és tisztában vannak azzal is, hogy az övékétől eltérő narratíva is van a kérdésben, de hát ők azért mégis csak a zsidó állam. Azért pánikra semmi ok, próbálnak őszintén beszélni a kérdésről, és nagyon büszkék a mea culpára, amit azzal kapcsolatban fejeztek ki, amit tettek 1948-ban. Megnyugodtunk.

A holokausztról szóló tantárgy elsőként tehát 2015 szeptemberétől lesz kötelező a Pázmány Péter Katolikus Egyetem összes karán. Ugyanakkor, ahogy a sajtótájékoztatón is elhangzott, Ilan Mor bízik benne, hogy minél több intézményben bevezetik majd.


Kapcsolódó:
   A diploma feltétele lesz a holokauszt mint tantárgy
   Agymosás a filmvásznon is: A zsűri nagydíját nyerte a Saul fia Cannes-ban
   100 millió embert írtottak ki - elhallgatott történelmi események
   Íme a WJC-konform óvoda: ahol zsidó csillagot tesznek a magyar gyerekek fejére
   Dávid-csillagos fejdísz egy balatonfüredi óvodában
   Zsidó Világkongresszus Budapesten - Hegedűs Loránt helyett felesége szervezi a május 4-i demonstrációt
   Orbán Viktor is részese lesz a Zsidó Világkongresszusnak
   Központi Nyomozó Főügyészség: Gyöngyösi nem tagadta a holokausztot
   Gaudi: A miniszterelnök a Magyarok Világkongresszusára nem megy el, de a zsidókéra igen
   Holokauszttagadás miatt állítanak bíróság elé egy szegedi nőt
   Megtiltották, hogy a polgári búcsúztatókon Isten neve elhangozzék


Eü-s tavasz

Egészségügyi dolgozók! Ápolók, orvosok, mentősök, szociális gondozók és társaik!

Megható és egyben felemelő az az általam régen tapasztalt országos méretű összefogás, melyet az 5.12 alkalmával felvonultattatok.

Az utolsó ehhez fogható együtt gondolkodás országunkban a két évvel ezelőtti Hősök terére összehívott deviza károsultak tüntetése volt, ami a kiváló kezdeményezéstől eltérően, sajnos a szűk látásmód miatt pártalapításba, majd ebből fakadóan törvényszerűen kudarcba fulladt.

Szívem minden irántatok érzett szeretetével és egyben vágyával remélem, hogy ti nem estek ebbe a hibába!

Nem eshettek, mert ti az életeteket a minden napjaitokat az önös érdek helyett a mások bajának könnyítésére, orvoslására, életének megmentésére fordítjátok. Ezzel a magatartással, melyet tanúsítottatok, példaértékűen bebizonyítottátok, hogy a közösség érdeke magasabb rendű értéket képvisel számotokra, mint a saját anyagi javatok javulása utáni - nagyon is érthető - vágy.

Most az egész ország megmentői, gyógyítói, ápolói, gondozói lehettek! Olyan erőt képviseltek, amit ti magatok lehet, hogy fel sem fogtok, csak mi kívülállók látunk így benneteket. Minden reményünk a tiétek!

Módotokban áll gondoskodni a deviza károsult fekélyes sebéről, a földjét elveszítő paraszt traumájáról, a lélegeztető gépen lévő hazai feldolgozó iparról és feltámaszthatjátok a klinikai halál állapotából az egész országot!

Megszüntethetitek az élelmiszereink, a levegőnk az élő és ivó vizeink tudatos mérgezését, megállíthatjátok a gyermekeinkbe védőoltás címén juttatott ártó vegyületek beadagolását!

Hogyan?

Úgy, hogy a jelenleg fennálló igazságtalan rendszer létét kérdőjelezitek meg.

Az Alaptörvénnyel működtetett Magyarország nevű állam, nem a Magyar Állam! Nem az ezredéves - vagy annál sokkal több - Magyar Állam törvényes formációja, hanem idegen érdekből ránk erőltetett diktatúra, ahol a kedvezményezett "politikai elit" a nép kontrolljának lehetősége nélkül, büntetlenül azt csinálhat, amit csak akar.

Nem létező államadósság és egyéb pénzügyi tranzakciók által rabszolgasorsba döntött gazdaság, felesleges, státusz szimbólum értékű beruházások, luxusautók hada és méreg drága külföldi utak jellemzik tevékenységüket, miközben az ország jelentős része megoldhatatlan, leginkább megélhetési gondokkal küszködik.

A fényűző pompa kíséri minden napjaikat, amíg mi, "földi halandók" többnyire eladósodva, kilátástalan helyzetbe kerülve, az élet perifériájára sodródva tengetjük életünket.

Tisztelettel kérlek benneteket, tegyetek hát! Cselekedjetek, mert Ti képesek vagytok rá!

Nem Dr. Cser Ágnessel van a baj, és nem Orbánnal, vagy Gyurcsánnyal, hanem az egésszel! Mindazokkal, akik a nemzetközi pénzügyi hatalmat szolga lélekkel kiszolgálják a nemzet érdekei ellenében, vagyis az elmúlt évtizedek - enyhe túlzással -, valamennyi közszereplőjével. A rendszerváltásnak hazudott eseményt megelőző és az azt követő időszakok haszonlesőivel.

Érvényesítsük igazunkat, ami most kivételesen egybe esik a jogainkkal is! Keressük meg a szabadságunkat, ott ahol a helye van, a bíróságon!

Csendben, nyugalomban, békében! Ahogy egy magyarhoz illik.

Ezen okból 2015. június 18-án a Rendszer feletti ítélet napját tartjuk Budapesten, az V. kerületi Markó utca 25. sz. alatt reggel fél kilenctől.

Emlékezetedbe idézem hallhatatlan lánglelkű költőnk szavait, 150 év után helyes értelmezésben.

"Rabok voltunk.
Mostanáig kárhozottak.
Ősapáink SZABADON éltek haltak,
Szolgaföldben NEM nyughatnak!
Rabok leszünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!"

Egészségügyi Dolgozó!

Egy hazád van csak! Tehetsz érte!

Kárpát-haza, Kiskunlacháza, 2015. május 26.

Orosházi Ferenc

Kapcsolódó:
   Cser Ágnes: miért kéne sztrájkolniuk az egészségügyieknek? Hisz minden jól alakul!
   Kifütyülték Cser Ágnest a tüntetők
   Kérjen bocsánatot Cser Ágnes!
   Fekete ruhás ápolók vonulnak a tisztességes egészségügyért


2015. május 29. Zavarjuk el együtt a kifosztókat!
Az útzár fokozódik! (Részletek)

Póka László

Az eseményoldal leírását a több részlettel is kiegészítettük. Így már a részletes program is megtekinthető. A legfontosabb, hogy a május 7-i tüntetésnél elkezdett útzár idejét megduplázzuk. Természetesen, ha nem teljesülnek a követeléseink, akkor hamarosan ismét duplázunk. A követeléseinket a szándékaink szerint Trócsányi miniszternek benyújtandó felhívással később közöljük.

A demó leegyeztetve, rendőrség által tudomásul véve.
Mostmár csak a meghívásokat, toborzást kellene növelni azoknak, akiknek valóban fontos, hogy ütős legyen a megmozdulás.

Tervezett program:
- 13 órától gyülekezés a Kossuth Lajos tér 2-4 előtt. Aki autóval jön, az a iGazságügyi Minisztérum előtt a Duna felé álljon be a sorba. A gépkocsikra helyezzetek figyelemfelhívó plakátokat, követeléseket. Hozzatok táblákat, feliratokat, hangkeltő eszközöket.
- 14 órakor kezdés. Leginkább rövid - alkalmanként 5 perces - felszólalásokban a károsultak fogják elmondani a követeléseiket, és hogy őket hogyan verte át a bankja.
Felszólalásra a helyszínen lehet feliratkozni, ezt többször fogjuk jelezni,szorgalmazni.
- Folyamatosan lehet majd aláírni a kb 16 órakor benyújtandó felhívásunkat, amit természetesen elektronikusan már a hét elején elküldünk Trócsányi Lászlónak. (Az oldalra is kitesszük, és a helyszínen is lesz több példány, amit lehet majd olvasni.)
Legfontosabb, hogy mi nem abban gondolkodunk, hogy a csalóknak kamatot, vagy árfolyam különbözetet fizetünk. Mi a bankok által okozott károk maradéktalan megtérítését követeljük.
- Terveink szerint mécsesekkel megemlékezünk azokról, akik már biztosan nem lesznek velünk a győzelem pillanatában. (Mécseseket hozzatok)
- Ezt követően ismét elégetjük a szerződéseinket, elszámolásainkat, bankárok, politikusok neveit, képeit. Természetesen, csak akkor, ha hoztok.
- 17 - 18 óra között indulunk gyalog és autókkal a József Attila utcába, és ott megduplázzuk a legutóbbi leülős útzár idejét. Kettő órára fogunk leülni. Ezzel jelezzük, hogy fokozatosan, békésen, de nagyon határozottan követeljük az igazságos megoldást. A következő útzár négy órás lesz. A helyszínen fogjuk eldönteni annak az idejét.
Fontos, hogy a rendőrségnek nem volt kifogása az útzár ellen. Ez annak köszönhető, hogy az előző demón fegyelmezetten, békésen, de határozottan kinyilvánítottuk, hogy:
"Igazságot akarunk!" "Nem hagyjuk!" - és hogy olyan sokan elmondtuk, mit követelünk. Ekkora erővel, ilyen határozottsággal, és a békés megoldás szándékával szemben nem is akarnak fellépni a hatóságok. Leginkább nem is tudnak.
- Az közösség erejének megmutatására azt javasoljuk, hogy mindenki citromsárga felsőben jöjjön fekete kendővel a nyakában. Mi így leszünk. Az egységes fellépés érdekében erre az időre lecseréljük a figyelemfelhívásra jól bevált Fidesz paródiaként használt narancssárgát. Ez fogja jelképezni, hogy ennek az ügynek a megoldása érdekében összetartozunk, egymást megvédjük, együtt győzelemre visszük az ügyet.
- Fontos még, hogy a József Attila utcában ülve fogjuk megmutatni, hogy békések vagyunk, hogy nem mozdulunk, és a céljainkban rendíthetetlenek vagyunk. Kérjük, hogy azok, akiknek nehéz két órát a földön ülve tölteni, azok hozzanak magukkal székeket. Itt az autókat a buszsávban helyezzük el. Természetesen van lehetőség a megmozdulás bármelyik szakaszában csatlakozni. Kérjük, hogy aki csak teheti az útzár idején üljön közénk, és az ez idő alatti felszólalását is ülve tegye meg.
- Az útzár idején is folytatjuk a rövid felszólalásokat. Kérjük, hogy mindenki igyekezzen úgy beszélni, hogy másoknak is maradjon lehetősége elmondani, amit akar. Természetesen, ha a felszólalók száma engedi, akinek van kedve, az többször is elmondhatja véleményét, hozzászólhat mások mondanivalójához.
Kérünk mindenkit, hogy mások vallási, spirituális, politikai, és egyéb beállítódását tartsa tiszteletben. Ezért véleményünk elmondása mellett kerüljük, mellőzzük az olyan felhívásokat, amik az előbbiek közös gyakorlására szólítanak fel. Még akkor is legyünk ezzel óvatosak, ha úgy gondoljuk, hogy a többség hasonlóan gondolkodik a témában. Ne használjuk ki önös célokra a felfokozott hangulat teremtette fogékonyságot. Legyen ez a pörgés eszköze csupán SeVizahiteles megoldásnak.
Szeretnénk továbbra is megtartani a megmozdulás civil jellegét, ezért pártzászlókat kérjük, ne hozzatok. Természetesen a SeVizahitelesekért harcoló szervezetek, harcosok jelképeit, tábláit, feliratait szívesen látjuk.
Kérjük, hogy a fentieket többször osszátok meg, akár egészben, akár a számodra fontos részeivel.

A programban időben lehetnek csúszások. Leginkább azért, mert ezen a délutánon a belvárosban legalább három különböző megmozdulás lesz. Kérjük, hogy figyeljetek a rendezők és szervezők felhívásaira.


Tisztelettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és sikkasztás, erőfölénnyel való visszaélés...STB.
"EZEKET NEM LEHET MEGÁLLÍTANI", "csíptem el" egy telefonbeszélgetést a bankban...
A bankok számonkérése volt ezen a napon, ügyintézés, vitató levél beadása, mely tartalmazza a forintosítás el nem fogadása jogfenntartással.
Feliratos véleménynyilvánítás a bankfiókon belül is, csendben, de hatásosan!
Ahol jártunk, Erste bank, OTP, Raiffeisen bank és az AXA bank.

Ha valaki ellenálhatatlan vágyat érez arra, hogy csoportosan, összefogva egy jó társasággal látogassa meg bankját, akkor jelentkezhet a következő elérhetőségen: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802


Jacenjuk gyakorlatilag felajánlotta megvételre az ukrán állami vagyont az amerikaiaknak

Ukrajna helyzete egyre romlik, nem kettőre.
A vezetés ugyanúgy lop, mint az elődje. Adóelkerülő offshore lovagok és a maffia uralja a pályát! Eltűnt az eddig rendelkezésükre bocsátott hitelek nagy része, de eltűnnek a segélyek is.
Az idióta Magyarország meg fizeti a 45 milliós ország földgáz-fogyasztását (hónapok óta visszafordítjuk nekik az általunk majd dollárban fizetendő gázt!), és gyűjti az adományokat, amelyek vagy célba érnek, vagy nem. Az nem megoldás, hogy egy hétre való élelmet viszünk nekik! Az ember nem egy hétig eszik, hanem egész életében!! Az egyik magyarországi segélyszervezet képviselője elmondta, hogy pénz kell, mert az élelmiszert kint veszik meg Ukrajnába. Miért is? Mert az ukrán maffiától kell megvenni.
Előretörtek a radikális soviniszta helyi "hadseregek" vagy milíciák! Tisztán ukránok által lakott Ukrajnát akarnak. A kisebbségek üldözése máris megkezdődött. Porosenko a napokban be is jelentette, hogy egynyelvű lesz Ukrajna. A kormány támogatja ezeket a milíciákat, de lassan Iszlám Állam lesz belőlük: elszabadult hajóágyúk lesznek!
Ukrajnában sokan nem tudnak ukránul. Az ország nevének jelentése magyarra fordítva OROSZORSZÁG HATÁRVIDÉKE! A 11 millió körüli orosz is tanuljon ukránul, és a többi kisebbség is, köztük a 200 ezer körüli magyar is! De mi lesz akkor, ha a kisebbségeket elüldözik Ukrajnából, és nemcsak a magyarok fognak átjönni a határon, hanem sok ukrán is? Fel vagyunk erre készülve?
Mi volt az első dolga az Ukrajnát is sarkaiból kiforgató Amerikának? Repülőre rakta azonnal az ukránok aranytartalékát! Természetesen a demokrácia nevében.
Szerencsétlen Kadhafi, Líbia egykori erős embere visszakérte Amerikából az oda bértárolásra kivitt aranyat. Az életével fizetett emiatt a könnyelműsége miatt.
Németország és Ausztria is visszakérte, de ebben a két esetben egyelőre csend honol. Az aranytartalék visszaszállításáról nem érkezett hír...
SVPSZ



300 állami vállalatot akarnak eladni.

Jacenjuk gyakorlatilag felajánlotta megvételre az ukrán állami vagyont az amerikaiaknak. 300 állami vállalatot akarnak eladni. A kormánylistán szerepel a teljes ukrán energiaszektor, többek között az Ukrtorf, a Centrenergo, több hőerőmű és a regionális energetikai cégek (pl. Dnyiproenergo, Zapadenergo) nagy része.

Emlékeztető:

2014. augusztus
Ukrajna megbízott elnöke az ukrajnai fegyveres erők legfelsőbb főparancsnoka is.
("magára vállalta".)
Turcsinov azelőtt a titkosszolgálat igazgatója volt.
Egy baptista prédikátor lett a parlament elnöke

* * *

februárban amerikai hadihajók érkeztek a Fekete-tengerre

* * *

április: Az Európai Unió egymilliárd dolláros hitelt nyújtott Ukrajnának.
Az Európai Bizottság közleményében nem részletezték pontosan, hogy mit várnak a támogatásért cserébe.
Ukrajna felajánlotta, hogy a NATO-katonák az országon át vonuljanak ki Afganisztánból.

* * *

2014. aug.
A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a német BASF nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat.
Ezt a vállalat vezérigazgatója jelentette be.
Kurt Bock emlékeztetett arra, hogy a BASF által vásárolt olaj és gáz felét Oroszországtól vásárolják.
A konszern vezetője rámutatott, hogy a BASF oroszországi beruházási projektjeinek 90 %-át a német állam garantálja.
Bock szerint az Oroszország elleni szankciók negatív hatással lesznek a német gazdaság egészére.

* * *

Az Olt megyei Deveselun épül az Egyesült Államok rakétaelhárító-rendszerének romániai bázisa.
(Deveselu 350 km-re van a Fekete-tengertől)
Frank Rose, az Egyesült Államok külügyminisztériumának védelmi politikáért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy az USA elkötelezett NATO-szövetségeseinek biztonsága tekintetében.
Rose szó szerint azt mondta: "itt vagyunk és itt leszünk, Amerika katonai jelenlétének növelésével is bizonyítja elkötelezettségét."
A bázis 2015-re elkészül.
A tisztségviselőt Traian Basescu román államfő is fogadta, -közben a román külügyminiszter Washingtonban tárgyalt, a hét elején pedig az USA külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára egyeztetett Bukarestben az ukrajnai válság következtében kialakult helyzetről a román pártok vezetőivel.

* * *

Megérkezett Litvániába a NATO hajóraja.
A hajóraj a Balti tengeren állomásozik, a biztonságot felügyeli és a NATO harci készültségét biztosítja.
A norvég, holland. belga és észt hajók aknarobbantók és egy ellátási hajó.
A hajók betérnek a kikötőkbe és részt vesznek a lettországi aknamentesítési nemzetközi akcióban is.

* * *

május: Az Európai Bizottság 365 millió eurót szavazott meg Ukrajna részére, "Különleges támogatási csomag a stabilitás és gazdasági fejlesztésekhez" címen.
A meghatározás szerint az Európai Bizottság az EU végrehajtó szerve és munkája során az EU egészének érdekeit képviseli (az egyes országok egyéni érdekeivel szemben.

* * *

A NATO újabb haderő-átcsoportosítást végez Kelet-Európában, a balti államokban. A klaipedai kikötőbe megérkezett a NATO aknakutató hajóraja, ami hosszú távon a Balti-tengeren állomásozik. Hivatalosan a biztonságot felügyeli a térségben és biztosítja a NATO harckészültségét.
A Balti-tengerre küldött aknaszedő flotta 5 hajóból áll, a flottát norvég, holland, belga és észt hajók alkotják. A flotta részét képezi négy aknarobbantó hajó és egy ellátási hajó.

* * *

szintén május:
Az önvédelmi alakulatok kihirdették a rendkívüli állapotot és teljes mozgósítást rendeltek el Ukrajna Luganszk régiójában, miután a hírek szerint az ukrán hadsereg amerikai zsoldosokkal Kramatorszk teljes területét elfoglalta.
Luganszk régió kormányzója az egyesült dél-keleti hadsereg küldötteivel közös sajtótájékoztatót tartott.
Bolotov a rendkívüli állapot bejelentését követően elrendelte a férfi lakosság teljes mozgósítását, fegyverrel ellátását és kijárási tilalmat rendelt el este 11 és reggel 6 közt a teljes régióban. A kormányzó felszólította a dél-keleti hadsereg minden alakulatát, hogy készüljenek fel saját városaik megvédésére és ne számítsanak külső segítségre.
felszólította a Belügyminisztérium, a Biztonsági Tanács városi adminisztrációját és a hadsereg helyi alakulatait, hogy azonnal jelentkezzenek be a dél-keleti hadsereg főhadiszállásán, és tegyenek esküt Luganszk régió új vezetése előtt a nép szolgálatára. Amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak, az új vezetés árulónak nyilvánítja őket és a háborús állapotnak megfelelően hadifogolyként kezelik őket.
Bolotov minden párt és civil szervezet működését betiltotta a régióban, a Jobb Szektort pdig törvényen kívül helyezte.

* * *

Odesszában, Ukrajna kikötő-városában is fegyveres harc tört ki, miután több tüntetés zajlott a városban.
A felvonulók célja provokáció volt, azt skandálták, hogy: "késeljétek meg az oroszokat" Kijev-párti tüntetésen lincshangulat volt és Molotov-koktéllal támadtak a rendőrökre.
A többségi orosz lakosság ellentüntetéssel válaszolt, a mintegy háromezer tüntető összecsapását követően tűzharc alakult ki.
A Jobboldali Szektor tagjaival szemben az ukrajnai oroszokból önvédelmi alakulatok szerveződtek és utcai harcok kezdődtek Odesszában.
A Jobb Szektorosok felgyújtották a Szakszervezetek Házát, ahol több oroszpárti tüntető barikádozta el magát. A tűz elől kiugráló embereket a várakozó Jobb Szektorosok agyonverték.

* * *

május 03.
Szlavjanszkban a felkelők önvédelmi alakulatainak visszavonulását követően az emberek az utcára vonultak, hogy saját testükkel akadályozzák meg a város megszállását. A város közelébe érkező ukrán csapatoknak több helyen civilek állták útját. Sokan gyermekekkel mentek ki az utakra, idősek álltak a páncélosok útjába.
A Jobb Szektor felfegyverzett tagjai tüzet nyitott a lakosságra, akik élőláncot alkottak a város körül. Sokan meghaltak.
Pénteken az ukrán hadsereg 20 helikopterrel támadta a várost, ebből a helyi milícia 4-et lelőtt.
Az ENSZ ezalatt rendkívüli közgyűlést tartott Szlavjanszk város ügyében,

* * *

Bulgária a fegyveresek leszerelését és a szélsőjobb megfékezését követeli Kijevtől. A bolgár külügyminiszter a BNR rádióállomásnak adott interjújában az odesszai eseményeket borzalmasnak nevezte. Vigenin hangsúlyozta, hogy Szófia ragaszkodik az objektív vizsgálathoz.

* * *

A "Bild" c. német lap nyíltan kijelentette, hogy amerikai ügynökök működnek Kelet-Ukrajnában és támogatják a kijevi kormány tevékenységét.
A német sajtóorgánum szerint a CIA és az FBI "szakértői" a kijevi kormány mögött döntenek arról, hogy Kijev hogyan kezelje a kelet-ukrajnai felkeléseket. Hivatalosan a kijevi kormány "szervezett bűnözés elleni harcát" segítik Kelet-Ukrajnában, és a Janukovics és pártja által külföldre menekített pénz után nyomoznak.
John Brennan, a CIA vezetője április közepén tett látogatást Kijevben. Azt követően kezdődtek a kelet-ukrajnai lakosság elleni megtorló akciók. A kijevi rezsim bűnözőnek nyilvánított mindenkit, aki az atlantista puccs által hatalomra jutott csoportot nem fogadja el kormányként.
Ebben a "terrorelhárítási műveletben" már közel száz civil életét vesztette. Odesszában, Szlavjanszkban jelöletlen egyenruhát viselő katonák lőnek a civilekre. Ezek a fegyveresek Oroszország Külügyminisztériuma szerint az amerikai Greystone katonai vállalat alkalmazottai, vagyis amerikai zsoldosok. Brennan látogatása, az amerikai zsoldosok kelet-ukrajnai jelenléte, a CIA "tanácsadói működése" és a halálos áldozatok magas száma pedig egyértelműen mutatja, hogy a kelet-ukrajnai felkelők nem az ukrán hadsereg, hanem az amerikai megszállás ellen vették fel a harcot.

* * *

Célzott beavatkozások történtek Odesszában a videofelvételek tanusága szerint.

Az ukrán hatóságok az oroszpárti aktivistákat okolják a halálesetekért. A Belügyminisztérium hivatalos közleménye szerint Kijev-ellenes aktivisták támadták meg a Kijev-párti tüntetőket, mielőtt menedék reményében visszavonultak az épültbe, és ez volt a Szakszervezetek Háza leégetésének oka, ami végül közel 40 halálos áldozatot követelt.
Az orosz állami televízió ezzel szemben a YouTube fájlmegosztón elérhető videofelvételek alapján összeállította az események kronológiai rendjét. Az eset egy futball-meccsel kezdődött, amit a fokozódó feszültségek ellenére a hatóságok engedélyeztek.

A rendezvényt követően a Kijevet támogató futball-szurkolók közül 1500-an vettek részt egy "Ukrajna területi egységéért" rendezett felvonuláson. A nemzeti radikális szervezetek alkoholmámorban, "dicsőség Ukrajnának", "halál az ellenségre" és "késeljétek meg az oroszokat" szlogeneket kántálva haladtak a felvonulás útvonalán. Többen közülük már fel voltak fegyverkezve láncokkal, baseball-ütőkkel és pajzsokkal.

Az első összecsapások akkor történtek, mikor a felvonulás összetalálkozott néhány Szent György-szalagot viselő civillel, akitet a felvonulás tagjai ellentüntetőnek gondoltak és provokálni kezdték őket.

Röviddel ezután már mindkét tömeg köveket dobált, lövéseket lehetett hallani.
A provokatőrök nagyon gyorsan eltűntek a helyszínről.
A Kijev-párti felvonulás tagjai megindultak a Szakszervezetek Házánál jelen lévő oroszpárti aktivisták felé, akik az épületbe menekültek.

A túlélők később elmondták, hogy kénytelenek voltak elbarikádozni magukat az épületben, mivel a felhergelt tömeg felgyújtotta kint a téren állított sátrakat. A futball-huligánok Molotov-koktélokat kezdtek dobálni a Szakszervezetek Házának épületére, ahol nagyon hamar tűz ütött ki. A szemtanúk elmondása szerint akik a tűz elől kifelé menekültek, azokat az épületet blokád alá vevő "aktivisták" baseball-ütővel ütötték agyon.

Az esetről készült felvételek szerint a futball-huligánokat provokátorok uszították rá az oroszpárti tüntetőkre, akik áldozatként lettek beszorítva a felgyújtott épületbe.

A vörös karszalagot viselő, láthatóan provokátorként célszerűen cselekvő személyek kiléte máig ismeretlen

* * *

Újságírók ellen indítottak hajtóvadászatot Ukrajnában.
A Jobb Szektor 10000 dollár fejpénzt írt ki több orosz újságíróra, akik a kelet-ukrajnai eseményekről tudósítanak.
A blokád alá vett városok területére csak az illegitim kijevi kormány arra kijelölt embereit engedik át.
Jobb Szektor tagjai kémnek nyilvánították a Szlavjanszkból tudósító orosz újságírókat, amiért többen átjutottak a hadsereg blokádján és beszámoltak arról, hogy a helyi civilek szerint a Jobb Szektor tagjai letérdeltetik és a helyszínen tarkón lövik az orosz önvédelmi alakulatok tagjait.
A "Jobb Szektor" arról nem számolt be, honnan van pénzük,- ráadásul dollárban az információkért cserébe.

* * *

Szlavjanszkban lelőttek egy harmincéves nőt, amikor kinézett az ablakán.

Az épület távol áll a Szlavjanszkban zajló harcoktól. Az ablakból sehol nem láthatók barikádok, ellenőrzőpontok.
Az iskolaigazgatónőt - a helyszínre érkező újságírók szerint egy amerikai zsoldos mesterlövész lőtte le.
A nő nem követett el semmit, ki sem lépett otthonról,- hallgatólagosan támogatta az Oroszországgal való egyesülést, mint a környéken mindenki.

Szlavjanszkban az illegitim kijevi kormányt támogató csapatok hajtanak végre "terrorelhárítási műveletet" a civilek ellen.

Oroszország Külügyminisztériuma szerint a Kelet-Ukrajnába küldött fegyveresek között vannak az amerikai Greystone katonai vállalat zsoldosai, valamint Blackwater alakulatok.

A Kelet-Ukrajnába küldött ukrán katonák nagy része átállt a felkelőkhöz, páncélosaikat, fegyvereiket leadták az oroszpárti aktivistáknak. A térségbe küldött ukrán katonák szóba elegyedtek a helyi civilekkel, és a helyszínen döbbentek rá, hogy nem fegyveres terroristák, hanem civil tüntetők ellen akarják bevetni őket.
Május 5-én egy férfit, aki munkából indult hazafelé,- saját autójában lőttek agyon.

* * *

Gátat építtet az ukrán vezetés a Krím-félszigetet ivóvízzel ellátó csatornán.

Az építkezés már megkezdődött, a helyszínre homokzsákokat hordtak, megjelentek a daruk is.

A krími kormányzat próbált tárgyalni az illegitim kijevi kormánnyal, miután az a felsőbb folyás mentén elterelte az észak-krími csatorna vizét és a krími szakasz napok óta ki volt száradva. Kijevben nem reagáltak a megkeresésre.
A kijeviek azt követően engedték vissza a vizet a csatorna medrébe, miután Dimitrij Medvegyev orosz kormányfő bejelentette, hogy Oroszország gondoskodni fog a teljes Krím-félsziget vízellátásáról és megkezdték egy új csatorna építését.

* * *

2014. május 07.
A hadsereg továbbra is blokád alatt tartja Szlavjanszkot és azonnal tüzet nyitnak minden járműre, ami el akarja hagyni a város területét. Az önvédelmi alakulatok szerint az ukrán haderő a civil lakosság számára sem engedi, hogy elhagyják a várost, - nemrég egy kétgyermekes család próbált elmenekülni, de a katonák rájuk is tüzet nyitottak.
A helybéliek elmondták, hogy a hadsereg által működtetett ellenőrzőpontokon jelzés nélküli, fekete egyenruhás csapatok érkeznek a városba.
Korábban Oroszország Külügyminisztériuma bejelentette, hogy a Kelet-Ukrajnában zajló lakossági önszerveződések leverésére Kijev az amerikai Greystone privát katonai vállalat zsoldosait és a Blackwatert bérelte fel.
Ezek az alakulatok az ukrán karhatalmi erők egyenruháját viselik, megkülönböztető jelzések nélkül.

* * *

Nem voltak hajlandók terroristának bélyegezni a fegyvertelen kelet-ukrajnai tüntetőket a francia Le Monde szerkesztői, ezért beadták lemondásukat.
A vitákat a menedzsment diktátumszerűen rendezte le.
A lemondásokat hivatalosan a pozicíó-harcokkal magyarázták.

* * *

Rálőttek az EBESZ misszió tagjaira Kijev fegyveresei.
A Szlavjanszkban szabadon engedett csoportból egy ezredes elmondta, hogy az ukrán hadsereg,- támogatás helyett elállta útjukat, próbáltak telefonálni Kijevbe, de mindhiába.
Szántóföldeken utaztak, ami veszélyes,- segítséget pedig a donyecki rendőrségtől kaptak,- azoktól, akik a Kijev elleni felkelést támogatták.

* * *

2014. május 09.
Vegyi fegyvert vetettek be a Mariupolt ostromló ukrán csapatok a felkelők erőivel szemben.
A helyszínre érkező milícia ismeretlen gáz általi mérgezésről számolt be, a mariupoli városi tanács épületben rengeteg a halálos áldozat.
A média eltávolítja a bizonyítékul szolgáló felvételeket.
Mariupol kikötőváros Kelet-Ukrajnában, a Azovi-tenger partján, -közvetlenül az orosz határ mentén akarnak NATO haditengerészeti kikötőt létesíteni.
Kijev fegyveresei nehéztüzérséget és tankokat vetettek be Mariupolban a az ukrán hadsereg lerohanta a Belügyminisztérium épületét, ahol helyi rendőrök barikádozták el magukat. Miután a helyiek kezdtek összegyűlni a Belügyminisztérium előtt, Kijev zsoldosai felszólítás nélkül tüzet nyitottak a civilekre is.
Többen azonnal életüket vesztették, sokan megsebesültek.
Rengetegen kerültek a helyi kórházba lőtt sebekkel, a helyi klinikán több száz sérültet láttak el.
Az orosz sajtó helyszíni tudósítóira továbbra is vadásznak Kijev fegyveresei. Egyikükre a katonák tüzet nyitottak, mikor elkezdte filmezni a folyamatban lévő offenzívát.

* * *

Többszáz amerikai zsoldos harcol Kelet-Ukrajnában a kijevi kormány oldalán - írta a "Bild am Sonntag" című német lap hírszerzési értesülésekre hivatkozva.
Az Academi - korábbi nevén Blackwater-400 zsoldosai gerillaakciókat szerveznek és hajtanak végre Szlavjanszk térségében, hogy megtörjék az oroszbarát szakadárokat.
A lap felvilágosítást kért a Fehér Háztól és a BND-től, hogy kitől kapta a megbízást az Academi, de nem kaptak választ.
A BND- a szövetségi hírszerző szolgálat- arról is tájékoztatta a német kormányt, hogy az orosz légierő szándékosan megsértette az ukrán légteret.

* * *

Az ukrán csapatok elfoglaltak négy donyecki szavazóhelyiséget és nem engedték be a szavazókat.
Luganszkba páncélozott csapatszállítók érkeztek.
A lerohant területekről a választási bizottságok tagjait evakuálták az önvédelmi alakulatok.
A népszavazás után annak szervezői megkezdik a civilizált elválást Kijevtől - közölte Borisz Litvinov, a donyecki népköztársaság társelnöke.
Litvinov az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint azt mondta, hogy a referendumot követően összehívják Donyeck megye minden szintű képviselőinek kongresszusát és megkezdik az elválást a kijevi hatalomtól. Azt mondta, hogy egyenlő jogokkal kívánják építeni kapcsolataikat minden állammal.

* * *

Megöltek egy civilt és megsebesítettek másokat Kelet-Ukrajnában.
A National Guard elkezdte lőni a szavazókat és a tiltakozókat, akik összegyűltek Krasnoarmejskben egy szavazóhelyiség körül.


* * *

2014.május 12:
Joe Biden, az Egyesült Államok alelnökének fia lett az ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatója. Ez a cég a legnagyobb magán gázipari cég Ukrajnában. Az államtól már korábban megszerzett kitermelési területei Dél- és Kelet-Ukrajna - az elszakadásban érintett területek.
Joe Biden fia kora ellenére már magas pozíciókat tölt be jelentős cégekben, és cégeket tömörítő szabadkőműves csoportosulásokban, mint például a Global Leadership -ben (nemzetbiztonsági és külpolitikai magáncég).
Valószínűsíthető, hogy a közeljövőben hivatalosan is állomásozni fognak Ukrajnában amerikai magán-testőrcégek.
A hivatkozás az amerikai tulajdonú cégek megvédése, -adott esetben bevethetők az orosz civil lakosság és a helyi milíciák ellen

* * *

Az ENSZ nem hagyta jóvá békefenntartók küldését Ukrajnába
A kijevi rezsim kelet-ukrajnai akciói során ENSZ békefenntartók jelzéseit viselő helikopterek tűntek fel.
.Ban Ki Mun főtitkár kijelentette, hogy ez az alapszabály megsértése.
A hivatalos magyarázat szerint valamelyik ország nem távolította el a korábban ENSZ -misszióba küldött, később a használatból kivont gépről az ENSZ "békefenntartó missziói" során használt jelzéseket.

* * *

A kijevi illegitim hatalom pénzügyminisztere Oleg Slapak kérte, hogy térjenek vissza a 15 milliárd dolláros orosz hitelről szóló tárgyalásokhoz, - de Moszkvában visszautasították azt.
A korábbi ukrán elnök Viktor Janukovics és Vlagyimir Putyin megállapodása szerint Oroszország kétmilliárd dollárt utalt volna át - még a puccs előtt - a a Janukovics-kormányhoz, az ukránok ebből törlesztették volna az orosz Gazprom felé fennálló többmilliárdos tartozásuk egy részét.

* * *

Az ukrán-business
Joe Biden, az Egyesült Államok alelnökének fia lett az ukrán gázipari cég, a" Burisma Holdings" igazgatója. Ez a cég a legnagyobb magán gázipari cég Ukrajnában. Az államtól már korábban megszerzett kitermelési területei Dél- és Kelet-Ukrajna - az elszakadásban érintett területek.
A Turcsinov-Jacenyuk duó ajándékozási szerződést kötött az IMF nagylelkű segítségéért cserébe. A megállapodás szerint Ukrajna teljes gázszállitó rendszerét át kell ladniuk a "Chevron" nevű amerikai cégnek.
A mariupoli, a zaporizzsjai, és a dnyepropetrovszki kohászati üzemek 60 %-át pedig a német Ruhr vállalat tulajdonába adják Ukrajna "demokratizálói."
Donbassz bányaüzemeit a Ruhr cég finn leányvállalatának adják.
Ajándék a NATO-nak:
Harkov környékét át kell adni az amerikai rakétavédelmi rendszer telepítőinek."
(az információ forrása Csehország lengyelországi nagykövetségének egyik magas rangú tisztviselője.)

* * *

Az Európai Bizottság ellen emelte fel szavát Helmut Schmidt.
A volt német kancellár serint Brüsszellel nemcsak az a baj, hogy túlságosan beleavatkozik a tagállamok ügyeibe, hanem az is, hogy beleszól a világpolitikába, holott a bizottság legtöbb tagja "nemigen ért hozzá". Ezt jelzi az Ukrajna "becsatolására" irányuló kísérlet és a közeledés a nem is Európához tartozó Örményországhoz, ami az Európai Bizottság "nagyzási mániáját" mutatja - mondta Helmut Schmidt.
Az ukrajnai válság rendezésére az 1975-ös Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet mintájára össze kell hívni egy nemzetközi konferenciát valamennyi érdekelt állam, köztük Oroszország és Fehéroroszország vezetőinek részvételével - emelte ki.
Hozzátette: az ukrajnai válság mindinkább emlékeztet az első világháborút megelőző hónapok folyamataira. "Nem kell a harmadik világháború ördögét a falra festeni, de napról napra nagyobb a veszélye annak, hogy a helyzet éppúgy elmérgesedik, mint 1914 augusztusában" - mondta a volt német kancellár.
Helmut Schmidt 1974-től 1982-ig volt az NSZK kancellárja.
A kormányfői munka befejezése után kezdte el publicisztikai tevékenységét a liberális Die Zeitnál.
Csaknem ezer cikket és esszét írt, és megjelent 30 kötete. Írásai révén a pártok fölött álló, csak a közjót szem előtt tartó erkölcsi tekintélyt tisztelik benne Németországban és szerte Európában.

* * *

május 17:
Az európai média hazugságai ellen tüntettek Rómában.
A megmozdulást egy korábban politikusként tevékenykedő újságíró szervezte,
Giulietto Chiesa beszédében tiltakozott az ukrajnai NATO-beavatkozás, és az ellen, hogy a média elferdítve tudósít az ukrán eseményekről, ahol a szélsőjobboldalt használják fel a felforgatásra.
Azt is elmondta, hogy az ukrán helyzet nem elszigetelt regionális konfliktus, hanem egy ország módszeres felforgatása, ami soha nem látott veszélyt jelent minden más ország számára is.

* * *

május 19.
Nem támogatja az Oroszországgal szembeni további szankciókat a német külügyminiszter.
Frank-Walter Steinmeier a "Thüringische Landeszeitung"-nak adott hétvégi interjúban azt mondta, hogy ""Nem szabad automatikusan szankciókat bevezetnünk, mert az csak olyan zsákutcába vezet bennünket, ahol már nem lesz módunk élni a politikai lehetőségeinkkel. Konfrontáció helyett együttműködést szeretnénk Moszkvával."

* * *

május 20.
500 millió euró makrogazdasági támogatást ad Ukrajnának az Európai Bizottság a következő hetekben, - a teljes hitel 2,2 millió euró.
Ehhez jogszabályi változtatások szükségesek és a parlamentnek ratifikálnia kell a kölcsönszerződést.
Kijev elvesztette a nagyobb ipari régiók felett az irányítást. Egyes megyék már nem a régi központnak adóznak, hanem az elszakadást követően létrehozott új kormánynak.
Az Európai Bizottság által kedden utalt 100 millió euró az ukrán állami alkalmazottak negyedéves bére.

* * *

Az ukrán kormány letiltotta a nyugdíjak, a szociális juttatások és a közalkalmazotti bérek kifizetését a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlovjanszk városokban.
A belügyminiszter terroristáknak nevezte szeparatistákat és közölte, hogy hasonló intézkedésre számíthatnak más "rendbontó" városokban élők is. Avakov azt mondta, fegyveresek pénzszállító autókat rabolnak ki Szlovjanszkban és Kramatorszkban.
Az Európai Bizottság kedden átutalt 100 millió eurót az ukrán kormánynak,- a több, mint 2 milliárd eurós hitel első részletét.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=xdXQHEXOwCE

Összeállította: lica


Hatalmas pénzügyi összeomlás közeleg - újabb világgazdaság cunami!
nemzetiarcvonal.net

Megkongatták a vészharangot egyes amerikai gazdasági elemzők (Martin S. Fridson, John Williams), miszerint jó lesz felkészülni, itt a gazdasági világválság következő hulláma, ami erősebb és hatalmasabb lesz, mint az elődje. A folyamat már megkezdődött, és nemsokára tarolni fog.

A történetnek, habár bizonyos szinten összefügg az előző világválsággal, amely még ma is érezteti hatását, voltaképpen ahhoz semmi köze. Ráadásul egy olyan közelgő válságról van szó, melynek előidézője a hatalmi pozícióhoz mindenáron való ragaszkodás, akár meggondolatlan lépéseken keresztül is. Egy ilyen meggondolatlan lépés következtében Texas államban már elkezdődtek a válság folyamatai, amelyek megállíthatatlanul törni fognak előre. Az elemzők szerint a válság nem fogja szétverni, feldarabolni, úgymond kivégezni az Egyesült Államokat, de a bankrendszer halálát okozza, melyben 60 év óta először újra bíróság előtt fognak állni a legnagyobb bankok vezetői, és teljes egészében új bankrendszer fog kialakulni, a FED, a Goldman Sachs, JP MorganChase és hasonló nagy nevek pedig örökre eltűnnek.

Jelen írásunk ezen elemzők írásainak összevetése, valamit igyekszünk azt a jelenleg folyó világpolitikai folyamatokba illeszteni. Látható lesz, hogy a nyugati világ önnön hatalmi kapzsisága következtében miként dől saját kardjába. A történet valahol ott kezdhető el, hogy kitört a 2007-es válság, ami 2008-ra már világválsággá nőtte ki magát. A Wall Street bankjai sorban mondanak csődöt. Jószerével a hét legnagyobb bank vészelte túl az egész folyamatot. De milyen áron? Az amerikai (és a nyugati világhoz tartozó) államok pénze tartja életben az egész tákolmányt. Az USA, hogy mentse magát, másfél évnyi botladozás és vergődés után értékpapírok kibocsátásába kezd. Az USA külügyminisztere és képviselői körbe kalapozzák az egész világot, hogy nincs semmi gond, a dollár stabil, a válság csak átmeneti, de most az USA rendkívül kedvező értékpapír ajánlatot tesz, hogy mielőbb megoldódjon a probléma, hisz a baj senkinek sem jó, árt a kereskedésnek. Hatalmas mennyiségben adják el a vol taképpen fedezet és gazdasági háttér nélküli állampapírokat. A mesét azzal támasztották alá, hogy a megmaradt hét bank, úgynevezett szellembankokat hozott létre, amelyek a nagyoktól felvett hitelből amerikai állampapírokat kezdett vásárolni. A tőzsdén fogyott az állampapír, ami azt volt hivatott bizonyítani, hogy kelendő, vagyis stabil és jó az USA állampapír. Ezen felbuzdulva pedig több állam szintén felvásárlásba kezd többek között Kína, Brazília. Ennek a történetnek egyetlen kapcsolódási pontja van a mostani válsághoz, maga az elv.

Goldman-Barclays-JPMorgan-Morgan-StanleyLassan lehúzhatják a rolót...

Az USA olajkészletei erősen fogyóban vannak. Erre alternatív megoldásként született meg a palaolaj kitermelés. A palaolaj azonban egy merőben új, és eddig kitermelési tapasztalatokkal nem rendelkező iparág, amely nagy összegeket emésztett fel. Hogy legyen pénz a kísérletekre, a termelés elkezdésére, az előző módon kötvényeket bocsátanak ki. Mivel mindenki bizalmatlan, szintén a szellembankokhoz fordulnak, amelyek nagy kötvényvásárlásokba kezdenek, hogy fellendítsék a piacot. A palaolaj kitermelése megkezdődik, és az amerikai olajipar húzóágazata lesz. Ekkor szól közbe a politika. A világban ugyanis egy jelentős átalakulás folyik, amelyben a keleti tömb és kimondottan Oroszország jelentősen erősödik. Szembeállítva ezt az éppen folyó gazdasági világválsággal és az azt elszenvedő Egyesült Államokkal, a folyamat a nyugatra nézve rendkívül kedvezőtlen. Az USA ráadásul párhuzamosan több projektet is folytat, amely éppen az kapcsolatait és befolyást gyengíteni igyekeznek. Szír h áború, ukrán események, arab konfliktusok. Ebben a helyzetben keresi fel John Kerry a szaúdi vezetést, hogy elérje az olajárak drasztikus csökkentését. Az USA évekig gondolkozott azon, hogyan nyomhatná vissza a rekord sebességgel növekvő orosz gazdaságot és újra feléledő világpolitikai befolyását. Semmi új ötlet nem lévén a régi módszerhez nyúlnak. Gorbacsov idején, 1986-ban már egyszer eljátszották ezt, akkor sikerrel. Gorbacsov ugyanis radikális gazdasági átalakításba kezd (eleve rossz hozzáállással és szemlélettel) aminek a kritériuma lett volna, hogy az átalakítások idejéig egy stabil világgazdasági helyzet legyen. Az USA kihasználva a kedvező pillanatot, drasztikusan leveri az olaj és minden nyersanyag árát, amibe a Szovjetunió bele is bukott. Csakhogy a régi elv nem működik. Ahhoz, hogy stabilan lehessen ezt tartani, szükséges, hogy az olaj ára a még haszon szintjénél ne legyen kevesebb. Az amerikai palaolaj azonban az árak leverése előtti, hordónkénti 100 dollár áron hoz csak hasznot, az alatt veszteséges. A mostani árakon pedig iszonyatos bukás. A haszon elvesztése miatt a fedezetlen értékpapírok kipukkadnak, mint a lufi. A válság már elkezdődött, olajcégek kezdenek megbukni, kitermelő állomások állnak le, a válság kezd gyűrűzni felfelé. Nem lenne gond pár milliárdos veszteség esetén, csakhogy jelen esetben egy 1,6 billió (1600 milliárd) dolláros bukásról beszélünk. Ez pedig elég nagy összeg ahhoz, hogy magával rántsa az amúgy is botladozó gazdaságot.


Egy új világ alapjait rakják le a BRICS országok vezetői

Ebben a helyzetben az USA elkezdi lassan araszolva emelni az olaj árát. Csakhogy történik egy érdekes dolog. Szaúd-Arábia a helyzetet kihasználva úgy dönt, hogy kiiktatja a semmiből előugrott olaj ellenfelet, és tönkreteszi a palaolaj elképzeléseket. Nem viszi fel az olaj árát, hanem tovább nyomja lefelé. AZ USA megfenyegeti a szaúdi vezetést, mire azok elfutnak Moszkvába némi támogatásért. Nem kell csodálkozni azon, hogy az USA által felállított ISIL elkezdi fenyegetni a hatalmilag ezer sebből vérző szaúdi monarchiát. Mégpedig az az ISIL, amelyet idáig az USA mellett Szaúd-Arábia is pénzelt hatalmas összegekkel. Rendkívül érdekes helyzet állt elő. Szaúd-Arábia teljes mértékig kiszolgáltatott az Egyesült Államoknak haditechnikai szinten - minden fegyverzete amerikai. Közös lázító projektben vannak az USA-val Szíriában, Líbiában, Irakban, Egyiptomban. Ennek ellenére gazdasági ütközés jön létre a két ország között. Szaúd nem akar összekülönbözni az Államokkal, de fedezné a hátát Moszkvával. Moszkva tárgyal a szaúdi vezetéssel, annak ellenére, hogy áttételesen hadban állnak egymással Szíriában, Jemenben, de még orosz területeken is, ahol szunnita terroristák (szaúdi pénzen) terrorcselekményeket hajtanak végre (Csecsenföld, Dagesztán). Az USA Szaúd-Arábia megfenyegetéseként engedményeket tesz Irán felé. De valójában engedmények ezek? Már nem beszélhetünk engedményekről. Az USA kényszerből cselekszik. Palaolaj üzlete összeomlóban, saját olajkészletei kifogyóban, ha nem akar kizuhanni az olaj piacról, sürgősen olajhoz kell jutnia. Az egyetlen valamennyire függetlennek mondható és hatalmas olajkészlet Iránban van. Egyszerűen nincs más lehetőség, úgy kell tenni, mintha engedményeket tenne, a valóság azonban az, hogy pitizni mennek Iránba. Irán hajlik a tárgyalásra, de a feltételek kemények lesznek, és ha ügyesen forgatják a lapokat, akár többségi tulajdont is szerezhetnek az amerikai olajcégekben. Márpedig a nyugat akkor olajvállalat nélkül marad. F elmerül egy érdekes kérdés! Ki fogja csinálni akkor a Nabucco olajvezetéket, ha a nyugat jószerével olajvállalat nélkül marad? Azt a Nabucco-t, amely egyik fő forrása éppen Irán, amely nemrégiben írt alá katonai együttműködési szerződést Moszkvával. A másik fő forrás a Nabucco vezetékbe Azerbajdzsán, amely csodák csodája pár hete ott feszített a moszkvai katonai parádén. Csak nem annak vagyunk szemtanúi, hogy a nyugat által kitalált Nabucco átkerül a keletiek kezére? Ha ezt megfejelnénk azzal, hogy egyszer csak Moszkva jelzi, hogy beszállna Irán mellett a Nabucco projektbe (ami kísértetiesen hasonlít az orosz Törökországon keresztül futó elképzelésekhez) már csodálkoznunk sem kellene. Azerbajdzsán olajlelőhelyei már a Gazprom illetékességébe tartoznak.

Van egy régi mondás, miszerint "semmi nem az, aminek látszik". Az USA rendkívül rossz helyzetben, és ráadásul a közelgő válsághullám miatt lépéskényszerben van. Csodálkozunk, ha hirtelen bejelentik, hogy Ukrajna mindent elad az Egyesült Államoknak, ráadásul amerikai államkötvényeket vásárol? Ugyan miből? Egy hatalmas kalózhajó, amely úgy néz ki, zsákmány nélkül maradt. Éppen az lesz a sorsa is, mint a zsákmány nélküli kalózhadnak, egymást tépik szét. Az pedig egy új világ kezdete lesz.

Mészáros Ádám - NemzetiArcvonal.net

Kapcsolódó:
   Unortodox gazdasági modell Izlandon - A jegybank felügyelné a kereskedelmi bankok hitelezését


A Visa komolyan gondolja a csipbeültetéses fizetést
Május 26, 2015 theaustralian.com.au - Idők jelei

Mi történik? Ránk köszöntött a kiborg kor vagy ezt jelenti ma ausztrálnak lenni?


Akármi legyen is a válasz, a lényeg, hogy az ausztrálok jelentősnek mondható hányada pozitívan tekint a technológia és értékes emberi testünk ötvözésére, amennyiben egy ilyen lépés még kényelmesebbé teheti a heti bevásárlást.

A világ egyik legnagyobb bankkártya kibocsátójának számító Visa megbízásából végzett felmérés azt találta, hogy az ausztrálok 25 százaléka érdeklődik valamilyen szinten a kereskedelmi célú csipbeültetés iránt.

Az UMR cég 1000 helyi fogyasztót kérdezett meg a Visa megbízásából.

A bőr alá ültetett csip használatával se pénztárcára, se bankkártyára, de még okostelefonra vagy okosórára sem lenne szükség ahhoz, hogy fizessünk a boltban. A vásárló egyszerűen legyint egyet a kezével és kész.

A felmérés eredményeit a Visa és a Sydney-i Műszaki Egyetem együttműködésének bejelentésekor hozták nyilvánosságra. Az együttműködés során a testen hordható technológiák jövőjét fogják vizsgálni. A Visa-t leginkább az érdekli, hogy a testen hordható technológiák közül a fogyasztók mit lennének hajlandóak használni a fizetések során.

A megkérdezettek 32 százaléka az okosórákat, 29 százalékuk az okosgyűrűket, míg 26 százalékuk az okosszemüvegeket részesítenék előnyben.

Nem meglepő, hogy a Visa éppen az ausztrálokra vetett szemet, akik mindig készek belevetni magukat az újdonságokba a technológia terén.

"Az ausztrálok mindig is első helyen álltak az új technológiák elfogadásában," mondta George Lawson, a Visa Termékújítási ágazatának vezetője.

A bőr alá ültethető azonosítók ma már nem számítanak újdonságnak. Az amerikai VeriChip már több mint egy évtizede kapta meg az engedélyt saját termékére, ami egy apró antennát és azonosítószámot tartalmazó rádiófrekvenciás azonosító csip. A terméket a hüvelyk és mutatóujj közötti lágy részbe ültetik, tartalmához pedig, ami a Verichip esetében csupán az azonosítószámot jelenti, egy leolvasóval jutnak hozzá.

Aki azt gondolja, hogy a kiborgoké a jövő, azért jó, ha tudja, hogy állatok esetében a csipbeültetés helyén gyakran alakul ki rákos elváltozás, amit az eddigi kutatások a csippel hoznak összefüggésbe.

A VeriChip elődjének reklámfilmje a chipbeültetés népszerűsítésére:

Időkjelei: Bár ma még nem tudjuk, hogy a Bibliában fenevad bélyegének nevezett rendszer milyen technológiát képvisel majd, azt egyértelműen láthatjuk, hogy rohamos léptekkel haladunk ennek megvalósulása felé...

"És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat." - Jelenések 13:16-18

Kapcsolódó:
   A PayPal is megcsippelné az ügyfeleket
   A Citi közgazdásza szerint ideje eltörölni a készpénzt
   Nightlight Radio - Útban a Fenevad bélyege felé
   Ebbe az irodaházba már megcsippelve mész be
   Digitális pénztárcaként működő chipet ültetett a kezébe egy holland vállalkozó
   Kilenc létező technológia, ami hamarosan az emberi testekbe kerülhet
   Mikor kezdődik a Fenevad Bélyege?
Viszont:
   A híres Sacsayhuamáni templomban talált 30 000 éves rejtélyes írás újraírhatja a történelmet





2015. május 27., szerda

20.266 - Szerbia> DEBELJACA > Torontálvásárhelyi magyarul beszélő, barátainknál voltunk látogatóban Hódmezővásárhellyröl, 2015. május 15, 16,17. és 18 - án

Szerbia> DEBELJACA > Torontálvásárhelyi magyarul beszélő, barátainknál voltunk látogatóban Hódmezővásárhellyröl, 2015. május 15, 16,17. és 18 - án

Fényképeket küldte: 
Rozalija Canki > Torontálvásárhely


Kutasi József Antal​
H-2081 PILISCSABA-KLOTILDLIGET – MUNKÁCSY MIHÁLY KÖZ 3 – MAGYARORSZÁG
LAKÁS TELEFON: (+36) 26 63 17 66 > ÜZENET RÖGZÍTŐ > NÉV MEGADÁS! 
MOBIL: (+36) 70 589 98 83 > REGISZTRÁLÁS > NÉV MEGADÁS > SMS KÜLDÉS!


​​
​​

20.265 . ​Menyhért Péter: ​ A forintosítás-elszámolás kapcsán mi KF-esek egy egységes levelet fogunk megküldeni....


Feladó: Antal Ignácz
Dátum: 2015. május 27. 10:16
Tárgy: Fwd: KF azaz Közösségi Feljelentés
Címzett:
​Kutasi József Antal​

​Minden érdeklődőnek​
!
​​

A forintosítás-elszámolás kapcsán mi KF-esek egy egységes levelet fogunk megküldeni a saját banknak és Matolcsynak-MNB-nek egyidejűleg. Jelenleg mi vagyunk az egyetlen devizahiteles társulat, akiket a hatályos magyar jog véd: érvényes szerződésünk nincs, így azt nem lehet forintosítani sem.

Polgári jogi szerződésként létre nem jött a szerződésünk, a csalók által létrehozott szerződésnek látszó tárgy a bűncselekmény miatt külön bírósági eljárás nélkül jogilag semmis és érvénytelen (Ptk. 200.§ és 234.§) amit nem lehet forintosítani a törvénnyel sem.

A nyilatkozatot Emailben küldd vissza nekem, és az eredetit postán, a

1213 Bp. VIHORLÁT út 63 címre.

NYILATKOZAT

Alulírott, …................................................................................................, az alábbi adataim egyidejű megküldése útján nyilvánítom ki az akaratomat a közösségi feljelentéshez való csatlakozásomról.

Ezúton hozzájárulok személyes adataimnak a büntető eljárásban történő kezeléséhez.

anyja neve: …...........................................................

szül hely, idő: …...........................................................

személyi azonosító jel, vagy személyi igazolvány szám: …...........................................

lakcím irányítószámmal….............. ….............................

Email elérhetősége: …...........................................................

*** devizahitellel rendelkezők ezt töltsék ki:

bank neve: …...........................................................

közokirat vagy szerződés száma: ….............................

a kölcsönfelvételi összege ….............................Ft

a tartozás jelenlegi összege ….............................Ft


vagy - Lehetőség van olyan csatlakozók befogadására is, akiknek nincs devizás ügyük. Tény azonban, hogy a bankármaffia őket is meglopja.

*** devizahitellel NEM rendelkezők ezt töltsék ki:

Kijelentem, hogy deviza alapú jogügyletben közvetlenül érintett nem vagyok.

Kijelentem, hogy adófizető állampolgárként a költségvetési csalás közvetlen sértettje vagyok

Kijelentem, hogy alapvető emberi jogaim sérültek.

dátum

........................................

aláírás

A folyamatban levő büntető eljárásra kell minden hivatalos levélben hivatkoznunk: a csaló banki termék ellen 2014. szeptember 11-én, a Fővárosi törvényszéken 352 sértett-pótmagánvádló által, 19.B.1396/2014. ügyszámon indított büntető eljárás. Mindenkinek a Közösségi Feljelentése folyamatban levő bűnügy, mivel nem kaptunk jogerős elutasítást.

Több fájlt küldök: egyik része tájékoztatás, a többi kinyomtatandó és elküldendő.

A Panasz levelet nyomtasd ki két példányban; töltsd ki a pontozott részeket; ha külön is akarsz írni, azt külön papírra írd; küldd el mailben vagy postán a bankodnak és a Matolcsynak egyszerre.

A Közösségi Feljelentés ingyenes, költsége nincs.

Ez a jogalapja minden további eljárásnak!

Ha sértettként a konkrét bírósági eljáráshoz is csatlakozol, akkor a mellékelt 3 dokumentumot eredetiben kell nekem visszaküldened (1213 Bp. VIHORLÁT 63), 5.000.- Ft költséggel együtt. Belerakhatod a borítékba is a dokumentumok közé.

Ez a pénz az idáig tartó eljárások ügyvédi és adminisztrációs díja.

A Strasbourgi emberi jogi bírósághoz még nem valószínű, de a Hágai büntetőbírósághoz mindenképpen kell majd nemzetközi ügyvédet fogadnunk. Azok költségét, és a szükséges szakfordítások díját még nem tudom, de azt is igyekszünk minimalizálni.

Mellékelem az én polgári kárigényem dokumentumát, és a saját tanúvallomásomat, hogy lásd mit szeretnénk.

Ne ijedj meg a milliós kárösszegektől! Gondold át: ha most a bank kifizetne, mennyi lenne a a kártérítés, amit méltányosnak tekintenél!!

Ismerőseid között szervezz minél több új Közösségi feljelentőt! Senki nem segít abban, hogy minél több ember tudjon rólunk!

A Nemzeti konzultációnkat nyomtasd ki, és az ingyen állami borítékba helyezve – akár az eredeti mellé is – küldd el.

Figyeld a Deviza Alapú Csalás áldozatai, és a Menyhért Péter baráti kör Facebook csoportban felrakott anyagaimat. A letölthető fájlokból mindent megtudhatsz, ha valamit nem tudsz, ne a Facebookra írogass, hanem a

petermenyhert@gmail.com címemre. Többnyire nincs időm a netes olvasgatásra, a leveleket viszont folyamatosan intézem.

Javaslom, hogy ne foglalkozzatok az állítólag devizás-mentőkkel: álláspontom szerint elértünk a falig; az állam várhatóan kinyírja a polgári peres lehetőségeket.

Ha mégis foglalkozol ilyen ügyekkel, az a magánügyed. A büntető eljárást nem zavarja.

Amit bekérek adatokat, nyomtatványokat, stb, azt mindenki úgy teljesítse, hogy az egyes bírósági anyagok beadása után én már nem tudok mit tenni: aki lemarad, az kimarad.

A közeljövőben nagyon nagy szükség lesz a területi szerveződésre, mert várhatóan a hatóságok túlkapásai miatt meg kell védenünk magunkat, és ehhez helyi, egymással kapcsolatban levő emberekre lesz szükség.

Mivel mi vagyunk az egyetlen csoport, akiknek a jogi helyzete két éve változatlanul tisztázott, a szelektív hatósági jogalkalmazás ellen levelekkel fogjuk bombázni a helyi-települési polgármestert, jegyzőt, képviselőket, rendőrkapitányokat, végrehajtókat.

Fontos: minden hivatalos levélre, cselekedetre időben reagálnunk kell.

Segítsétek egymásért Email továbbítással; nyomtatással, közös postára adással, akinek nincs internetje, annak részletes menedzselésével!

Ne felejtsétek el: akiben szándék van a harcra, de pénze nincs, azt a mi közösségünk kell hogy segítse! Mi nem orbán vagyunk: pénzhiány miatt senkit nem hagyhatunk magunk mögött.

​​
​​
Menyhért Péter