Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 14., csütörtök

21.229 - ​Megszólalt az MVSZ elnöke: Mióta ellentmondtak Orbánnak, nem kapnak támogatást


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2016. július 11. 17:01
Tárgy: Mióta ellentmondtak Orbánnak, nem kapnak támogatást 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 július 11.
Locations of visitors to this page





​​
Megszólalt az MVSZ elnöke: Mióta ellentmondtak Orbánnak, nem kapnak támogatást

2016. 07. 6. Alfahír

Patrubány Miklós szerint Balog Zoltánnak felelnie kell súlyos kijelentései miatt. Az MVSZ elnöke elárulta azt is, miért nem támogatja őket a kormány.

MIÓTA ELLENTMONDTAK ORBÁNNAK, NEM KAPNAK TÁMOGATÁST

Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, Semjén Zsolt diplomatikusan úgy fogalmazott, a kormány azért nem támogatja a Magyarok IX. Világkongresszusát, mert a szervezők nem fordultak ilyen kérelemmel a kormányhoz.

Sneider Tamás írásbeli kérdését, melyre végül Semjén adott választ, eredetileg Balog Zoltán miniszterhez címezte, aki korábban azt mondta, bűnbarlangnak tartja a szervező Magyarok Világszövetségét, ezért soha egyetlen fillérrel sem fogják támogatni őket.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke az Alfahírnek reagált a történtekre, az általa küldött választ teljes terjedelmében közöljük:

"Balog Zoltán légből kapott súlyos rágalma, amellyel a legnagyobb magyar nemzeti szervezetet és annak tagjait alaptalanul befeketítetette, legkevesebb öt büntető feljelentést vont maga után. A fideszes kétharmad minden egyes alkalommal megtagadta mentelmi jogának kiadását, megvédve a rágalmazót. Balog Zoltánnak e cselekedetéért mindenképpen felelnie kell, legkésőbb akkor, amikor megszűnik elvtelen, pártos oltalma.

Nem véletlen, hogy az Országgyűlés alelnöke, Sneider Tamás által neki feltett kérdésre nem ő válaszolt, hanem felettese, a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt. Balog Zoltán nem vállalja a felelősséget tetteiért.

Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke "az emberi aljasság jelzőkövének", "uborkafára felkapaszkodott, politikai pályára alkalmatlan ember"-nek nevezte Balog Zoltánt, az általa elkövetett súlyos rágalom miatt. Kommentárom végén közlöm Rácz Sándor akkori megszólalásának teljes szövegét.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes válasza megkerüli a lényeget. A Magyarok Világszövetsége egy teljesen egyedi jogállású magyar szervezet, az egyik legrégebbi, de mindenképpen a legnagyobb. A Magyarok Világkongresszusa pedig az egész magyar nemzetet megtestesítő szerveződés, amelyet eleink a magyar nemzet trianoni szétszaggattatása miatt, ennek a nemzetnek a képviseletére hívtak életre 1929-ben. A Magyarok Világszövetségét a Magyarok II. Világkongresszusa alapította 1938-ban azért, hogy a Magyarok Világkongresszusának állandóan működő ügyvivő testülete legyen.

Semjén Zsolt is pontosan tudja, hogy mind a Magyarok Világszövetségét, mind a négyévenként ülésező Magyarok Világkongresszusát megilleti az országos költségvetésben nevesítendő támogatás. Úgy, ahogy ez történt mindig - még a Horn-kormány idején is -, mindaddig, amíg 2000-ben a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése ellent nem mondott Orbán Viktornak, és bátorkodott más személyt elnökké választani, mint akit a miniszterelnök ajánlott, elődjét, Boross Pétert. Igen, ez a költségvetési támogatás megilleti a Magyarok Világszövetségét úgy, ahogy ez ma is történik, olyan szervezetekkel, amelyek kisebbek a Magyarok Világszövetségénél, mint például a Rákóczi Szövetség, vagy a várpalotai Trianon Múzeum és más szervezetek.

A Fidesz szemlátomást nem tudta tizenöt év alatt sem megbocsátani, hogy nem az ő jeleltje győzött. Ezért nem jár azóta semmilyen költségvetési támogatás a Magyarok Világszövetségének. Semjén Zsolt állítása azért is álságos, mert ő pontosan tudja, hogy amikor tavaly a Magyarok Világszövetsége némely programjának támogatására pályázatot nyújtott be a Semjén Zsolt által vezetett Bethlen Gábor Alaphoz, akkor azt kommentár nélkül elutasították. Miként minden pályázatát, amelyet 2000 óta a külhoni magyarok támogatására fenntartott alapítványokhoz benyújtott...

Akit valóban érdekel a Magyarok Világkongresszusa, a Civil Multimédia által készített interjúból bővebbet megtudhat arról.

Végül álljon itt Rácz Sándor állásfoglalása Balog Zoltánról:

Állásfoglalás
2012. május 8-tól a magyar emberek számára az emberi aljasság jelzőköve Balog Zoltán. Az uborkafára felkapaszkodott, politikai pályára alkalmatlan ember nem képes felmérni, mekkora kárt okoz a közösségnek azzal, hogy rákényszeríti alkalmatlanságát. De a magyarság ellenségei nagy igyekezettel szeretik alkalmazni a hiányos képességű egyedeket, mert azok a legnagyobb aljasságok elkövetésére is kaphatók. Megdöbbentő a magyarok számára, akik tudják, hogyan lesznek ma politikai vezetők, hogy a magyarságot képviselő politikusok között egyetlen sem akadt, aki rendreutasította volna Balog Zoltánt, és kezdeményezte volna a politikai közéletből való kizárását. Akik némán hallgatták Balog Zoltán aljas rágalmait, azokat emlékeztetem, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma".

Budapest, 2012. május 14.
Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke"

Kapcsolódó:
Balog Zoltán: egyre jobb Magyarországon a cigányoknakBalog Zoltán: egyre jobb Magyarországon a cigányoknak (nepszava.hu)
Az emberminiszter nem először lepi meg hallgatóságát, ma egy nemzetközi konferencián azt találta mondani, hogy az elmúlt két évben szinte minden mutatóban javultak a magyarországi roma közösségek életfeltételei. Az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk hangzatos című nemzetközi konferencián elmondott beszédben aztán jöttek a nagy szavak, azok nem kerülnek semmibe.
Balog Zoltán miniszter úr figyelmébe: Egy tanár tanulságos levele a cigány diákokrólBalog Zoltán miniszter úr figyelmébe: Egy tanár tanulságos levele a cigány diákokról (internetfigyelo)
Az alábbi írást Balog Zoltán miniszter úr fokozott figyelmébe ajánljuk! Miniszter Úr, ide vezet az Ön kisebbségi politikája! Ön szándékosan okoz hátrányt a magyar gyerekek számára! Vállalja ezt a felelősséget? A levelet a Jobbik nagyszénási alapszervezetének honlapján találtuk. Döbbenetes, sőt félelmetes, amiről a levél beszámol. Ha nem kapunk hamar észbe, katasztrófa következik be Magyarországon!
Eltűnt Farkas FlóriánEltűnt Farkas Flórián (nepszava.hu)
Nyoma veszett Farkas Flóriánnak. A tervek szerint hosszú idő után a nyilvánosság elé lépett volna a miniszterelnöki biztos, de mégsem jelent meg azon a nemzetközi konferencián, ahol a kormány romapolitikáját méltatta volna. Ez volt az a konferencia, ahol Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azzal lepte meg közönségét, hogy kijelentette: az elmúlt két évben szinte minden mutatóban javultak a magyarországi roma közösségek életfeltételei.
Hatmilliárdos sportcsarnok épülhet FelcsútonHatmilliárdos sportcsarnok épülhet Felcsúton (atv.hu)
Közel hatmilliárd forintba fog kerülni a Felcsútra tervezett újabb sportcsarnok. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ugyanis támogatási kérelmében durván 6 milliárd forintra becsülte a konferencia-központtal összekötött fedett sportkomplexum megvalósításának költségeit. Az új sportkomplexumban lesz parkettborítású és műfüves focipálya, ökölvívóring, kondigépek, szertárak, irodák, tárgyalók és egy nagyobb konferenciaterem is. Az építéshez az MLSZ-től 4 milliárd forintos tao-támgotást igényeltek, amelyből egyelőre 1,7 milliárdot hagytak jóvá.
Nézőpont: 2018-ra összefog a baloldal Orbán ellenNézőpont: 2018-ra összefog a baloldal Orbán ellen (propeller.hu)
A Nézőpont Intézet elemzője szerint már nem kérdés, hogy lesz baloldali összefogás 2018-ra, de mivel az MSZP mind a kötelező betelepítési kvótáról, mind Gyurcsány Ferencről a társadalom többségével ellentétes álláspontot képvisel, a választásig nem fogja tudni növelni a táborát.

Reagálás a Népszabadság mai cikkében foglaltakra

A Népszabadság cikke hírlapi kacsa, amelyet nem szabad komolyan venni. Oligarchák nem a Jobbik, hanem a Fidesz mögé álltak be, számuk folyamatosan gyarapodik (Mészáros, Garancsi, Tiborcz, Csányi, Vajna, Habony, stb.), akik a kormánypárt korrupt politikusainak köszönhetően azóta is büntetlenül csapolhatják a közpénzeket a tisztességes magyar vállalkozások és a valódi verseny kárára. A Fidesz tele van korrupciós ügyekkel, de 2018-ban őket és az oligarcháikat is eléri az elszámoltatás.

Jobbik Magyarországért Mozgalom



Nacionalisták menetelnek a jövő felé

Az emberiség ellenségei ma még megmosolyogják vagy drákói törvényeikkel szankcionálják a nacionalista törekvéseket, de biztosak vagyunk abban, hogy holnap már nem fognak ilyen önfeledten mosolyogni! Hogy miért? Mert elpusztítani nem lehet azt, ami Istentől való! Isten akaratának első számú katonái, a nacionalisták összetörhetetlen oszlopai a népek Európájának.

Hiába minden elnyomás és üldözés, a népakaratot feltartóztatni nem lehet. Európa népei biztonságot, önbecsülést és jövőt látnak azokban a fiatalokban, akik kiállnak nemzetükért és a szavak helyett a tetteket részesítik előnyben. Tettek, amelyek példaértékűek a fiatal generációk számára, tettek, amik szétrombolják a közöny falait. Nacionalista aktivisták, akiknek elege lett a hallgatásból és a tespedtségből. Ők jelentik a reményt, a reményt, ami dicsőséget hoz szeretett fajunknak. A nacionalizmus nem a gyűlölet manifesztuma, ahogy a liberálisok aposztrofálják. A nacionalizmus a szeretet testvéri kinyilatkoztatása. 

Egyre több helyen gyullad fel a hazafiság lángja, amely el fogja űzni a sátáni gonoszt. Ez egyszer talán örök időkre.

Szerte Európában megfigyelhetőek a nacionalista eredmények, amelyek a jövőben még erősebben jelzik népeink élni akarását. Fiatalok menetelnek, hogy jelezzék az új időket. Jelezzék jogos igényüket a hatalom akarására és birtoklására.

Hiába az elnyomás, hiába az üldözés, a zászlók alatt boldog és önfeledt emberek menetelnek, akik fajszeretete és honszeretete mindent maga mögé utasít. Dacolva a szigorral, a demokrata támadásokkal a sorok szilárdak, nem lehet megbontani a nemzeti akarat hadoszlopait.

A sors tréfája talán, hogy a nacionalista megerősödést éppen a liberális migránspolitika idézte elő. Az emberek elárulva érzik magukat, a mindenkori politikai vezetés becsapta a népet. Az emberek válaszokat várnak, a válaszokat pedig a nacionalistáktól fogják megkapni! A bűnösök megbüntetését követelik, mert a népakarat fog bitófát ácsolni, a halálos ítéletet pedig a néptribün fogja kimondani.

A nép minden! A nép mindenek felett! A népképviseletet pedig egyedül a nacionalista fiatalok testesítik meg! A népakaratot megállítani nem lehet! A nacionalistáké a jövő!

Kovrig Attila - ujero.net

Kapcsolódó:
Aggódik az ENSZ a szerb-magyar határon várakozó migránsokértAggódik az ENSZ a szerb-magyar határon várakozó migránsokért (hirado.hu)
Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Nemzetek Szervezetének szerbiai képviselete pénteken, mert szerinte romlik a szerb-magyar határon várakozó migránsok helyzete, számuk két nap alatt megduplázódott, és többen is arról számoltak be, hogy a magyar hatóságok nem engedték, hogy átadják menedékjogi kérelmüket, és - mint fogalmaztak - "visszazavarták őket Szerbiába".
A polgárháború kezdetei Kelet-LondonbanNo-go zóna Londonban, 2016: muszlimok támadják a briteket (youtube.com)
A polgárháború kezdetei Kelet-Londonban. "Allahu Akbar, ez már a muszlimok földje, kö***ög britek, menjetek innen!" A Britain First legális, békés tüntetését erőszakos muszlimok támadják. A mecsetből éppen kilépő "szélsőségesek", kb. 300 fős "kis" csoportja körülveszi a brit aktivistákat. A rendőrség a britek ellen, de biztos, hogy nem mellettük. A muszlim képviselő rendőrrel az oldalán dirigál a brit dimmiknek és nővel nem fog kezet - de a csatakiáltás megy neki.
Faji háború az USA-ban: Öt rendőrt lőttek le a néger bűnözőkFaji háború az USA-ban: Öt rendőrt lőttek le a néger bűnözők (betyarsereg.hu)
Orvlövészek gyilkoltak meg 5 rendőrt a texasi Dallasban, miközben tömegek tüntettek amiatt, hogy a héten két fegyvertelen afroamerikait lőttek le fehér rendőrök. Három elkövetőt őrizetbe vettek, a negyedik meghalt, de előtte azzal fenyegette a rendőröket, hogy bombák vannak mindenhol, a vég közeleg. Átfésülték a környéket, de végül nem találtak robbanószerkezetet. Ez már a faji háború kezdete.
A polgárháború kezdetei Kelet-LondonbanEBESZ-vezető: "a népszavazás nagyon veszélyes, és rendkívül buta dolog" (vilaglato.info)
Hedy Fry, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlése kanadai delegációjának vezetője azt mondta, "Kanadában az emberek csalódtak a brit referendum eredményeiben". Szerinte a referendum nem megfelelő eszköz a döntéshozatalra. Az Európai Unió Londonnal együtt ki kell dolgozzon egy új stratégiát arra vonatkozóan, hogyan maradhat erős az Európai Unió úgy, hogy az Egyesült Királyság a kilépést követően is szoros együttműködést folytathasson az EU-val.
Mégis kellenek a bevándorlók - tízezreket hívnának MagyarországraMégis kellenek a bevándorlók - tízezreket hívnának Magyarországra (balrad.com)
Elkerülhetetlenné vált, hogy Magyarország a határon túlról pótolja a munkaerőhiányt, emellett a jövőben kiemelt szerepet kell szánni a munkapiacon a roma népességnek - érvelnek a legnagyobb hazai munkaadói szövetségnél. A szakszervezetek szerint viszont ezzel a munkáltatók célja, hogy elodázzák a komoly béremelést, amely az egyetlen valóban hatásos fegyver lehetne az ország kiürülése ellen.
A Nyugatnak le kell állnia Magyarország terrorizálásávalA Nyugatnak le kell állnia Magyarország terrorizálásával (mno.hu)
Lerántja a leplet a Nyugat gazdaságilag vezérelt képmutatásáról a magyar közgazdász. The West must stop bullying Hungary and Central Europe címmel jelent meg írása Hossó Andreának a CapX-en. Érdekes, hogyan került rivaldafénybe az általában csak mellékszerepeket játszó Közép-Európa, de ennél is érdekesebb, hogy míg az egyik pillanatban dicsérték, a másikban már komoly szidást kapott - kezdi cikkét a Londonban élő közgazdász. A görög válság csúcsán a közönséget elárasztották Közép-Európát dicsérő cikkekkel, melyekben mint követendő példát állították az önfejű Görögország elé. Ugyanakkor mikor Magyarország és szomszédjai megpróbálták kezelni a migránsok százezreinek megállíthatatlan rohamát, a kivételesek hamar a civilizált Európa szégyenévé váltak, hálátlan, szívtelen idegengyűlölő bagázzsá.
A legrázósabb könyv az ószövetség istenérőlA legrázósabb könyv az ószövetség istenéről... (részlet) (youtube.com)
MIKLÓSVÖLGYI JÁNOS: "Emésztő tűz van előtte, s körülte erős forgószél" - gondolatok az ószövetségi istenképről.


A világtörténelem legnagyobb átverésével született meg a Rothschild-vagyon
2015/12/31 Origo - NIF

Hogyan is csinálta meg a világtörténelem legnagyobb "trükkjét" Nathan Rothschild...... és valósította meg a bennfentes kereskedés csúcskategóriáját..... megalapozva a 13 Család és vérvonal 1.számú családjának hatalmát még jó pár évszázadra (vagy évezredre...).

Kétszáz éve, 1812. szeptember 19-én halt meg Mayer Amschel Rothschild, a nemzetközi bankárdinasztia megalapítója. A Rothschildok 1815-ben, néhány órával a waterlooi csata után alapozták meg mesés vagyonukat, egy jól szervezett spekulációval. 

Rothschild 1744. február 23-án született a Majna melletti Frankfurtban. A zsidó gettóban, szerény körülmények között nőtt fel, pénzkölcsönzéssel foglalkozó apját 12 éves korában vesztette el. Az értelmes fiú ezután egy hannoveri bankházba szegődött el, majd húszévesen átvette apja egykori üzletét. Régi pénzekkel kezdett kereskedni, kézzel írt katalógusaival végiglátogatta a német fejedelemségeket. Mivel az előkelőségeknek áron alul kínálta a ritkaságokat, egy idő után II. Frigyes Hainau-i herceg is vásárolt tőle - ez volt az első tranzakció egy Rothschild és egy fejedelem között.

A gátlástalan és pénzéhes Frigyes maga is afféle fejedelmi uzsorás volt, de még ennél is többet keresett alattvalói áruba bocsátásával. A szerencsétlen embereket katonának sorozta be, majd "kikölcsönözte" a háborúskodó hatalmaknak (az elesettekért felárat számított fel), legnagyobb vevője az amerikai gyarmataival harcoló Anglia volt. Rothschild a herceg ügyintézője lett, vagyona 1800 körül 60 ezer guldenre rúgott - ez tisztes összegnek számított, de még a frankfurti zsidó közösségben is akadtak nála gazdagabbak. Előrelátóbbak azonban nem: Rothschild ugyanis teljesen új dologba kezdett - abba, amit ma nemzetközi bankárkodásnak nevezünk. Öt fiát a világ akkor legfontosabb városaiba küldte: ő maga Frankfurtból intézte az ügyeket, Mayer Amschel Berlinben, Nathan Londonban, Jakob Párizsban, Salomon Mayer Bécsben, Karl Mayer Nápolyban telepedett le. A Rothschild-ház központja idővel Londonba került és ma is ott van.

Az "Amerikai álom c. tökéletes kis rajzfilm jól és érthetően vázolja az eseményeket, a FED létrehozását, az Európai Unió alapját jelentő Rothschild-családról. Érdemes megismerkednie mindenkinek az igazsággal, aki esetleg még nem találkozott vele, mert az iskolai oktatásból és a médiából valahogy ezek a fontos összefüggések mindig kimaradnak..... Újonnan ébredőknek KÖTELEZŐ az egész megtekintése!


A család szerencsecsillaga a napóleoni háborúk idején virradt fel. Első igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak - uzsorakamatra - hitelt. Azt csak a beavatottak tudták, hogy a pénz valójában a hanaui herceg kincstárából származott és a haszon nagyobb része is a fenséges csendestársé lett. A virágzó együttműködésnek 1806-ban Napóleon csapatai vetettek véget, a hanaui hercegnek olyan sietősen kellett országocskáját otthagynia, hogy még kinnlévőségeit sem tudta beszedni. Ennek a feladatnak a megszálló franciák és (az elűzött uralkodó megbízásából) a Rothschildok is nekiálltak. Utóbbiak jártak nagyobb sikerrel, az öt fiú nemegyszer a hatóságok orra előtt kasszírozott. A feldühödött franciák végül házkutatást tartottak a frankfurti Rothschild-házban, ahol egy pénztároson kívül semmit és senkit sem találtak, az adóslevelek ugyanis a bankárfiúk hintóinak aljában lapultak.

A Rothschildok a háborús években kölcsönöztek minden hadviselő félnek, kereskedtek legálisan és csempésztek ha kellett, hogy kielégítsék ügyfeleik igényét a kontinentális zárlatot nyögő Európában. 1810-ben az ellenséges Franciaországon keresztül juttatták el a Portugáliában harcoló Wellington herceghez a hadviseléshez szükséges aranyat. E célból hamis leveleket játszottak Napóleon titkosrendőrségének kezére, amelyekben azt ecsetelték: milyen végzetes csapást mérne Angliára, ha a tekintélyes mennyiségű nemesfém kiáramlana az országból és nem mulasztották el hozzátenni: a brit kabinet hevesen ellenzi a műveletet. A franciák persze szemet hunytak, a sikeres művelet pedig újabb milliókkal gazdagította a Rothschildokat.

Mayer Amschel 1812. szeptember 19-én halt meg, így nem érte meg azt a huszárvágást, amely legendássá tette a Rothschild nevet. 1815 nyarán mindenki feszült izgalommal várta a waterlooi csatatérről érkező híreket, így a Napóleon bukására spekuláló Rothschildok is. A bankárház addigra már saját, a hivatalosnál gyorsabb hírközlő hálózatot épített ki, így nyolc órával Wellington futárának megérkezése előtt értesültek a diadalról. Nathan Rothschild tudatta a hírt a kormánnyal, majd megjelent a tőzsdén és elkezdett - eladni. A piac pillanatok alatt összeomlott, a "jól értesült" Rothschild példáját követve mindenki fejvesztve szabadult államkötvényeitől. Amikor az árak már töredékükre zuhantak, Rothschild megbízottai fillérekért mindent visszavásároltak. Néhány perc múlva megérkezett a hivatalos közlemény, az árfolyam az egekbe szökött, Nathan Rothschild pedig megalapozta a család mesés vagyonát.

Kapcsolódó:
Putyin: Az USA és a NATO a világot visszafordíthatatlanul katasztrófa felé terelikPutyin: Az USA és a NATO a világot visszafordíthatatlanul katasztrófa felé terelik (aranykorhajnalan)
Putyin még június 17.-én a Szentpéterváron tartott nemzetközi gazdasági fórum második napján elbeszélgetett a világ különféle pontjairól érkezett újságíróival. Megüzente, hogy a jelen szituáció folytatása pusztulást hozhat a világra, de a hírekben mégsem esett szó erről, de akkor majd most...
Orbán: a NATO is segít a migráció elleni harcbanOrbán: a NATO is segít a migráció elleni harcban (hirado.hu)
Magyar kezdeményezésre a NATO is segítségül szolgál a migráció elleni küzdelemben - mondta szombaton a magyar sajtónak nyilatkozva Orbán Viktor miniszterelnök, miután részt vett az Észak-atlanti Tanács kétnapos, a varsói NATO-csúcson tartott tanácskozásán. A miniszterelnök beszélt arról is, nem sérül a NATO és Oroszország közötti megállapodás a kelet-és közép-európai országok védelmének erősítése miatt.
Létrejött a NATO-SchengenLétrejött a NATO-Schengen-Mától amerikai tankok és katonai szállítmányok ellenőrzés nélkül mozoghatnak az EU-területén! (alternativhirek)
Pénteken a NATO vezetői megállapodtak egy új egyezmény megkötéséről, ami garantálja a mozgás szabadságát a NATO katonai alakulatok és hadianyag számára. Ellenőrzés nélkül mozoghatnak az amerikai tankok egész Európában, és az egyezmény lehetővé teszi, hogy az amerikaiak bármit - akár atomtöltetet, vagy biológiai fegyvert is - mozgathassanak Európában anélkül, hogy a tagállamok arról tudnának.
Obama: az USA nem fogja soha cserben hagyni EurópátOsama: az USA nem fogja soha cserben hagyni Európát (hirado.hu)
Az Egyesült Államok nem fogja soha cserben hagyni Európát, bármilyen idők is járjanak - ezt a gondolatot fejtette ki szombaton Varsóban Barack Obama amerikai elnök, aki szerint a NATO fennállásának hetven éve során még soha nem nézett szembe egyszerre ilyen sok kihívással. "Jóban-rosszban, mindig számíthattok az Egyesült Államokra" - mondta a varsói csúcstalálkozó végeztével tartott sajtóértekezletén az elnök.
Ezer katonát vezényel Lengyelországba az Egyesült ÁllamokEzer katonát vezényel Lengyelországba az Egyesült Államok (hirado.hu)
Ezer katonát vezényelünk Lengyelországba - jelentette be pénteken Barack Osama amerikai elnök; a lépés abba a NATO-stratégiába illeszkedik, amely szerint az észak-atlanti szövetség az Oroszország jelentette fenyegetésre válaszul megerősíti keleti szövetségeseit. Osama a NATO-csúcs megnyitását megelőzően, Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott egyeztetéseit követően nyilatkozott arról, hogy az Egyesült Államok egy zászlóaljnyi, mintegy ezer katonát küld Lengyelországba, s ezek majd közösen szolgálnak a lengyel erőkkel.
Gorbacsov szerint a NATO Oroszország megtámadására készülGorbacsov szerint a NATO Oroszország megtámadására készül (origo.hu)
A NATO varsói csúcsértekezletének döntései arról tanúskodnak, hogy a szövetség a hidegháborútól a valóságos háború felé lépett. "A NATO megkezdte az előkészületeket a hidegháborúnak forró háborúvá történő átalakítására" - fogalmazott a Szovjetunió utolsó elnöke. "A varsói retorika ordítóan arról árulkodik, hogy szinte hadat akarnak üzenni Oroszországnak.
Új világrendet alkottak Oroszországban?Új világrendet alkottak Oroszországban? (komlomedia.hu)
A görög válságon kívül szinte semmi másra nem tud figyelni Európa. Pedig egyéb fontos események is zajlanak a héten. Oroszországban például hetedik csúcstalálkozójukat tartják a BRICS-országok. Elemzők szerint gazdaságilag és geopolitikailag is meghatározó lehet, ami most ott történik. A Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítő egység a világ lakosságának mintegy 40 százalékát adja. Ráadásul gazdaságilag sem jelentéktelen.
Kínai üzenet az USA-nak: Készen állunk ellenetek a harcra Oroszország oldalánKínai üzenet az USA-nak: Készen állunk ellenetek a harcra Oroszország oldalán (hirek.ga)
Peking készen áll a harcra ha az Egyesült Államok katonai erővel avatkozik be a Dél-Kína-i tengeren-jelentette ki a kínai miniszterelnök annak kapcsán, hogy a Hágai Bíróság kedden hoz döntést egy a kínaiak által mesterségesen épített szigetről. Kína 2015-ben hozta létre a Spratlys szigetet amire rögtön katonai támaszpontot, kikötőket és repülőteret épített. A kínai építkezés több térségben lévő országnak sem tetszik ezért a Hágai Bírósághoz fordultak.


Kányádi Sándor: Az én miatyánkom

Mikor a szíved már csordultig tele,
Mikor nem csönget rád soha senki se,
Mikor sötét felhő borul életedre,
Mikor, kiket szeretsz, nem jutsz az eszükbe,
Ó lélek, ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, reményteljesen,
S fohászkodj: MIATYÁNK, KI VAGY A MENNYEKBEN!

Mikor a magányod ijesztőn rád szakad,
Mikor kérdésedre választ a csend nem ad,
Mikor körülvesz a durva szók özöne,
Átkozódik a rossz: - Merre van Istene!
Ó lélek, ne csüggedj! Ne roppanj bele!
Nézz fel a magasba, és hittel rebegd:
Uram, SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED!

Mikor mindenfelől forrong a nagyvilág,
Mikor elnyomásban szenved az igazság,
Mikor a Pokol szabadul a Földre,
Népek homlokára Káin bélyege van sütve,
Ó lélek, ne csüggedj! Ne törjél bele!
Nézz fel a magasba, hol örök fény ragyog,
S kérd: Uram, JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD!

Mikor beléd sajdul a rideg valóság,
Mikor életednek nem látod a hasznát,
Mikor magad kínlódsz, láztól gyötörve,
Hisz bajban nincs barát, ki veled törődne!
Ó lélek, ne csüggedj! Ne keseredj bele!
Nézz fel a magasba, hajtsd meg homlokod,
S mondd: URAM, LEGYEN MEG A TE AKARATOD!

Mikor a kisember fillérekben számol,
Mikor a drágaság az idegekben táncol,
Mikor a gazdag milliót költ: hogy éljen,
S millió szegény a nincstől hal éhen,
Ó lélek, ne csüggedj! Ne roskadj bele!
Nézz fel a magasba, tedd össze két kezed,
S kérd: URAM, ADD MEG A NAPI KENYERÜNKET!

Mikor életedbe lassan belefáradsz,
Mikor hited gyöngül, - sőt, ellene támadsz,
Mikor: hogy imádkozz, nincs kedved, sem erőd,
Minden lázad benned, hogy tagadd meg ŐT,
Ó lélek, ne csüggedj! Ne egyezz bele!
Nézz fel a magasba, s hívd Istenedet:
Uram, segíts, S BOCSÁSD MEG VÉTKEIMET!

Mikor hittél abban, hogy téged meg becsülnek,
Munkád elismerik, lakást is szereznek,
Mikor verítékig hajszoltad magad,
Később rádöbbentél, hogy csak kihasználtak...
Ó lélek, ne csüggedj! Ne ess kétségbe!
Nézz fel a magasba, sírd el Teremtődnek:
Uram, MEGBOCSÁTOK AZ ELLENEM VÉTKEZŐKNEK!

Mikor a nagyhatalmak a békét tárgyalják,
Mikor a béke sehol, csak egymást gyilkolják,
Mikor népeket a vesztükbe hajtják,
S kérded: miért tűröd ezt? ISTENEM, MI ATYÁNK?!
Ó lélek, ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, s könyörögve szólj!
Lelkünket kikérte a rossz, támad, s tombol...
URAM, MENTS MEG A KÍSÉRTÉSTŐL!
MENTS MEG A GONOSZTÓL!

ÁMEN.

UTÓHANG

S akkor megszólal a MESTER, keményen - szelíden,
Távozz Sátán - szűnj vihar!
BÉKE, s CSEND legyen!
Miért féltek kicsinyhitűek?

BÍZZATOK! Hisz' én megígértem Nektek:
Pokoli hatalmak rajtatok erőt nem vesznek!
Hűséges kis nyájam, ÉN PÁSZTOROTOK vagyok,
S a végső időkig - VELETEK MARADOK!