Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 8., csütörtök

21.322 - Nemzeti Hírhaló: Orbán Viktor kapta az Év embere díjat! > 2016. szeptember 8.


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. szeptember 8. 5:06
Tárgy: [Lapszemle]  Elkezdik a britek a falépítést Calais-nál
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 szeptember 08.


Orbán Viktor kapta az Év embere díjat
2016. szeptember 6. MTI - magyaridok.hu

Orbán Viktor miniszterelnök kapta a lengyelországi krynicai gazdasági fórumon Az év embere díjat, a rendezvény legjelentősebb elismerését.

ORBÁN VIKTOR KAPTA AZ ÉV EMBERE DÍJAT
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök átveszi Az év embere díjat Beata Szydlo lengyel kormányfotol a 26. krynicai gazdasági fórumon 2016. szeptember 6-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsodi Balázs

A díj keddi átvételekor Orbán Viktor azt mondta, ha őt kérdezték volna, sok kiváló jelöltet tudott volna felsorolni a kitüntetésre. Az elmúlt évek Közép-Európa magára találásának és reneszánszának nagy kezdőlépéseit jelentették, és a visegrádi csoportban kiváló kollégák vannak, akik mind lehettek volna Az év emberei - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint a kitüntetéseket valójában ügyeknek adják, az ügyeket pedig személyeken keresztül lehet képviselni. Sok ügy érdekében lépett sorompóba az elmúlt három évtizedben, de most a Közép-Európa érdekében végzett munkáját ismerhették el a kitüntetéssel - vélekedett.

Hangsúlyozta: Közép-Európa népeinek meg kell őrizniük hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat, "ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd", segít a túlélésben és sikeressé tehet. Azok a közösségek lesznek sikeresek, amelyeknek erős az identitása - fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt mondta: mindenképpen meg kell védeni az identitásunkat, különben "nem jut nekünk hely a nap alatt".

A kormányfő emellett kiemelte a magyar-lengyel barátság jelentőségét, a népek és a vezetők közötti jó kapcsolat fontosságát. A magyarok a lengyelek barátságát a legtöbbre tartják a világ népeivel ápolt barátságaik között, ezért a most kapott díj értékét növeli, hogy lengyelektől és barátságból kapta - hangoztatta a miniszterelnök.

Igor Janke lengyel politológus, az Orbán Viktorról szóló, Magyarországon is megjelent, Hajrá, magyarok! című monográfia szerzője laudációjában felidézte a miniszterelnök politikai pályafutását. Emlékeztetett arra, hogy a kemény harc győzelmet hozott a Fidesznek 2010-ben, amikor a katasztrófa szélén állt Magyarország. A párt nagyarányú győzelmet aratott, amibe sokan nem nyugodtak bele, de a kritikusoknak nem lett igazuk, Magyarország lassan kilábalt a válságból, egyre erősebbé vált, a korábban vitatott reformok hatékonynak bizonyultak, és ma a lengyel kormány hasonló úton halad - emelte ki.

A politológus úgy vélte, Orbán Viktor megmutatta, hogy mindig van lehetőség, mindig lehet változást elérni. A magyar kormányfő erős, határozott és bátor politikus, és az olyan nehéz időkben, mint a mostani, csak az ilyenek érhetnek el változást, ilyenekre van szükség - fogalmazott.

A díjat a lengyel politikai és gazdasági élet képviselőiből álló, mintegy 30 tagú kuratórium ítéli oda. A kitüntetést Beata Szydlo lengyel kormányfő adta át Orbán Viktornak.


Kapcsolódó:
Orbán-közelben dézsmálják az EU-s startuppénzeketOrbán-közelben dézsmálják az EU-s startuppénzeket (444.hu)
Szűk körnek játszott ki EU-s forrásból származó hatalmas pénzeket egy miniszterelnöki kötődésű alapkezelő - derül ki a Forbes szeptemberi számában megjelenő cikkből. Az anyag a Morando Zrt. nevű alapkezelő tulajdonosait és befektetéseit járja körül. A történetben olyan figurák és bizalmasaik tűnnek fel, mint Tombor András - Orbán Viktor korábbi tanácsadója és Habony Árpád hitelezője -, Heim Péter volt Századvég-vezető és Gansperger Gyula örökzöld fideszes háttérember.
Habony hitelezője szedte meg magát a startup-pénzekbőlHabony hitelezője szedte meg magát a startup-pénzekből (index.hu)
A Miniszterelnök tanácsadójához és a kormányhoz kötődő emberek állnak azoknak a cégeknek a hátterében, amelyek zsebre rakták a hazai innovatív startup cégeknek szánt uniós pályázati pénzeket - írja szeptemberi számában a Forbes. A lap a Morando Zrt. nevű alapkezelő céggel foglalkozik, ami az uniós pénzeket a saját vezetőinek kamugyanús cégeinek játszott ki több milliárd forintnyi pénzt.
Uniós pénzszórás Hatvanban: bizarr objektum és gazos kerékpárút több mint egymilliárdértUniós pénzszórás Hatvanban: bizarr objektum és gazos kerékpárút több mint egymilliárdért (atlatszo.hu)
A 'Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén' fantázianevű EU-s projekt jó eséllyel törhet a 2007-2014-es EU-s fejlesztési ciklus legértelemtelenebb magyarországi beruházása címre. A Zagyva ártérben lévő híd felesleges cikk-cakkokat ír le, a kalandpark le van zárva és kong az ürességtől, a kerékpárutat egy év után feltörte a nád. A projekttel a Mészáros Lőrinchez közeli Duna Aszfalt jutott EU-s pénzekhez.
Rogán Antalnak fényképe van arról, hogy ő semmiről sem tudRogán Antalnak fényképe van arról, hogy ő semmiről sem tud (kolozsvaros.com)
Miután kedves kollégám némileg megcsömörleni látszik Rogán Antal viselt dolgaitól, most én szeretném futólag megpiszkálni szeretett honatyánkat, nehogy véletlenül a feledés homályába vesszenek az események. Mert bizony el kell majd egyszer számolni ezekkel akkor is, ha most ez hihetetlennek tűnik. Most ne foglalkozzunk az ingatlanbiznisszel, amiben a mi Antalunk könyékig ártatlan és ráadásul bizonyítani is tudja (gondolom fotókkal és titkos hangfelvételekkel), hogy soha életében nem találkozott Portik Tamás köztörvényes úrral.
Más oldalról is ment félmilliárd Matolcsy rokonánakMás oldalról is ment félmilliárd Matolcsy rokonának (index.hu)
A jegybank hitelprogramjából is utalt a Vs.hu kiadójának nagyjából 500 milliót Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás. A Népszabadság szerint ráadásul Szemerey cége bábáskodott a kiadó cég, a New Wave alapítása körül is. Amikor ugyanis az alapítás után gyorsan még 20 millió forinttal feltőkésítették, akkor, 2013-ban Szemerey cége, a cseh bejegyzésű Bankonzult fizette az eljárási költségeket.
Hat év alatt 783 milliárd forintot költött el a kormány ellenőrizetlenülHat év alatt 783 milliárd forintot költött el a kormány ellenőrizetlenül (444.hu)
Átlagosan havi 10,4 milliárd forintot költ el a kormány 2010 óta úgy, hogy lényegében senki nem ellenőrzi annak elköltését - összegez elemzésében a Policy Agenda. Amikor ugyanis a kormány a költségvetési tartalékból költ a pénzt, akkor nem kell a parlament törvényi felhatalmazása minden forint precíz elköltéséről, elég egy kormányrendelet, amiben még utalni sem kell arra, mire kellene fordítani a forrást, és indokolni sem kell.
Lemondott a Bayer Zsoltot jelölő alapítvány elnökeLemondott a Bayer Zsoltot jelölő alapítvány elnöke (hvg.hu)
A Bayer Zsoltot kitüntetésre jelölő alapítvány kuratóriuma nem szavazta meg a jelöléstől utólag elhatárolódó nyilatkozat kiadását, ezért az elnök Stark Tamás úgy látta, az elnökhelyettesi partizánakció által keletkezett morális terhet nem akarja viselni.
Kérdés megválaszolva!Kérdés megválaszolva! (balrad.com)
Megválaszolták: A miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem. Pénteken járt le Orbán Viktor válaszadási határideje az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak írásbeli kérdéseire, amik a miniszterelnök Mészáros Lőrinccel való viszonyát firtatták. "Képviselő úr írásbeli kérdésének címe hadilábon áll a magyar nyelv szabályaival. Természetesen a miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem".
OlajbotrányOlajbotrány (youtube.com)
Az apokalipszis négy lovasa. A BBC dokumentumfilmje Magyarországról.A BBC dokumentumfilmjében Magyarország példáján mutatta be a szervezett bűnözés veszélyeit a volt kommunista országokban. A film két fő részét a békési olajbotrány és az Aranykéz utcai robbantás alkotta. A BBC szerint a magyar rendőrök alulképzettek, nincsenek megfelelő kondícióban, és sokan közülük korruptak. Ezzel szemben a békési olajügy két fő szereplőjét - Karancsi Tibor volt békési rendőrt és Pallag László kisgazda politikust - hősnek nevezte a műsorvezető.


Elkezdik a britek a falépítést Calais-nál
2016. szeptember 7. mandiner.hu

Egy kilométer hosszan négy méter magas fal építésébe kezd az Egyesült Királyság Calais-nál, hogy megakadályozzák a migránsok illegális átjutását a csatornán - jelentette be a brit kormány. Az építkezés kétmillió fontba kerül.

Elkezdik a britek a falépítést Calais-nál
Most kerítés van

Rövidesen elkezdik építeni a "nagy új falat" Calais-nál a britek, miután egy hullámban nagyon sok migráns próbált illegálisan átjutni a csatornán. A fal négy méter magas lesz és egy kilométer hosszú, a kompkikötőhöz vezető fő útvonal mentén. Jelenleg kerítés övezi az utat, de ezen keresztül is bemásznak a migránsok.
A fal célja, hogy megakadályozza a migránsokat, hogy bejussanak az útra és akadályozzák a forgalmat, kamionokra másszanak fel. A falépítést teljes egészében a brit kormány finanszírozza, 2 millió fontba fog kerülni.
A falról Robert Goodwill bevándorlási miniszter azt mondta, hogy nagyon hamar megkezdik az építését. "Korábban megcsináltuk a kerítést, most pedig megcsináljuk a falat" - idézi a minisztert a Telegraph.
Az angol-francia határon tavaly 84 ezer migránst állítottak meg a brit hatóságok. A francia rendőrség adatai szerint júniusban 22.000-szer sértették meg a kikötői utat övező kerítést, míg januárban ez a szám csak háromezer volt.
Hétfőn tüntetést tartottak a Calais-ba vezető úton, azt követelve a francia kormánytól, hogy számolják fel a calais-i "Dzsungel" néven elhíresült migránstábort.

Kapcsolódó:
A hatóságok szerint eltűntek a befogadóállomásról!Hatalmas káosz! Szabadon mászkál több ezer migráns az országban!
(legfrissebb.info)
A hatóságok szerint eltűntek a befogadóállomásról! A Svájcban menedéket kérő migránsok 40 százaléka egyszerűen eltűnt az ország befogadóállomásairól az elmúlt három hónapban - a legtöbben valószínűleg Németország felé mentek tovább. A jelenség "nagyon problematikus" svájci politikusok szerint, mivel az ismeretlen helyen tartózkodó migránsok biztonsági kockázatot jelentenek.
Vagy teljesen hülye, vagy fizetikVagy teljesen hülye, vagy fizetik (magyarforum.hu)
Sokkal jobb a menekültügyi helyzet, mint egy éve, de van még tennivaló, és "az európai szolidaritás kívánnivalót hagy maga után" - mondta a német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag). Angela Merkel a szövetségi kormány menekültpolitikáját érintő bírálatokat visszautasítva kiemelte: az egy évvel ezelőtti parlamenti vita idején uralkodó állapotokkal összehasonlítva megállapítható, hogy sokszorosan jobb a helyzet.
Angela Merkel gyakorlatilag már nem kormányoz, csupán sodródik az eseményekkelAngela Merkel gyakorlatilag már nem kormányoz, csupán sodródik az eseményekkel (meteon.org)
A migrációellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt és az egykori keletnémet kommunista állampárt utódjának tekinthető Baloldal (Die Linke) választási sikerei egyáltalán nem meglepőek, ha megvizsgáljuk Németország történelmének elmúlt mintegy tíz évét. Ez az időszak egyértelműen Angela Merkelről szólt, Németország legnépszerűbb politikusáról, aki sorozatos kudarcai ellenére most is elmozdíthatatlannak tűnik a kancellári székből.
Ausztria bírósággal zsuppoltatná hozzánk vissza a nemkívánatos jövevényeketAusztria bírósággal zsuppoltatná hozzánk vissza a nemkívánatos jövevényeket (kuruc.info)
Ausztria bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiknek az uniós jog szerint ott kell menekültstátuszt kérniük, ahol először az Európai Unió területére lépnek. Erről Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az ORF rádióállomásnak nyilatkozott szerdán. "Általános szabályként a dublini rendelet érvényes. Dublin betartatásáért az Európai Unió felelős, azoknak a tagállamoknak vagy országcsoportoknak, amelyek folyamatosan megsértik a törvényt, számítaniuk kell jogi következményekre".
Sem az Európai Unióból, sem a muszlim invázióból nem kérünk!"Sem az Európai Unióból, sem a muszlim invázióból nem kérünk!" (hirorigo.net)
A 2017-es francia elnökválasztás kapcsán a Front National pártelnöke kilátásba helyezte az unióból való kilépést, amennyiben győztesként kerül ki a pártversenyből. Marine Le Pen elmondása szerint egyedül az általa vezetett Front National maradt az egyetlen hiteles párt Franciaországban, hiszen mindig is karakánul ragaszkodtak az ország politikai és kulturális függetlenségéhez, melynek keretében sem az Európai Unióból, sem pedig a muszlim invázióból nem kérnek.
Mecseteket bezárni, burkát betiltani, menekültközpontokat megszüntetniHolland vezető politikus: "Mecseteket bezárni, burkát betiltani, menekültközpontokat megszüntetni" (meteon.org)
Geert Wilders a Holland Szabadságpárt vezetője győzelme esetén Hollandia összes mecsetének bezáratását, a fejkendő közhivatalokban történő viselésének betiltását helyezte kilátásba, és azt ígérte, hogy nem térhetnek majd haza azok a holland állampolgárok, akik Szíriában harcoltak. Azt is megígérte, hogy "iszlámtalanítja" az országot, lezárja Hollandia határait a muszlim menedékkérők előtt és becsukatja a menekültbefogadó központokat.
Amikor a jordán hercegből emberi jogi főbiztossá vedlett csóka védi az emberi jogokat az őslakos európai emberektőlAmikor a jordán hercegből emberi jogi főbiztossá vedlett csóka védi az emberi jogokat az őslakos európai emberektő l (tutiblog.com)
Ismerik Zeid Ra'ad Zeid Al-Husseint? A jordán királyi család sarja, aki történetesen az ENSZ emberi jogokért felelős főbiztosa 2014 óta. Korábban hazája állandó ENSZ nagykövete volt, szóval hozzászokott a sóhivatalosdihoz. A minap valami alapítványi koktélpartyn védte (persze verbálisan) az emberi jogokat az ENSZ-es fődiplomata, például olyanokkal szemben, mint a még meg sem választott Donald Trump, vagy olyan jelenleg is regnáló politikai figurák, mint Milos Zeman, Robert Fico, vagy éppen Orbán Viktor.
Megtámadták és megverték az AfD politikusátMegtámadták és megverték az AfD politikusát (888.hu)
Mainz városágban súlyosan megverték Uwe Jungét, a bevándorlásellenes AfD politikusát. Az elmúlt napokban ez már a második támadás amelyet AfD-s politikus szenvedett el. Legutóbb Jörg Meuthen-t, a párt Baden-Wurttemberg tartományban működő szárnyának vezetőjét dobták meg egy fagyasztott tortával, amely kis híján a politikus látásába került. A rendőrségi jelentés alapján egyértelműen politikai támadás történt.
A The Remnant lemondásra szólítja fel Ferenc pápátLemondásra szólították fel Ferenc pápát (petersziklaja.ml)
Egyre több katolikus hívő, köztük bíborosok és püspökök jutnak arra a felismerésre, hogy az Ön pápasága, amely szintén egy váratlan pápaválasztás eredménye, hasonlatos módon káros az egyházra. Többé lehetetlen tagadni, hogy Ön vagy képességeinek, vagy akaratának híján képtelen azt tenni, amit egy pápának tennie kell: önmagát és az egyházat is folyamatosan kötelezni arra, hogy engedelmeskedjen Isten Igéjének és ellenálljon minden olyan kísértésnek, amely az alkalmazkodást, a felhígulást és a megalkuvást célozza meg, amint azt az Ön elődje oly helyesen megállapította
Több százezer menekült elhelyezéséről gondoskodna egy egyiptomi milliárdosTöbb százezer menekült elhelyezéséről gondoskodna egy egyiptomi milliárdos (hidfo.ru)
Naguib Saviris egyiptomi milliárdos egy új elgondolással állt elő az Európát sújtó migrációs válság kezelésére. Szigetet venne a Földközi-tengeren, ahol saját magánvagyonából biztosítaná a menekültek lakhatását. Saviris a Twitteren jelentette be, hogy a menekültválság megoldásjavaslatai egyre tragikusabbak és embertelenebbek, emiatt ő magánvagyonának egy részét arra áldozná, hogy egyszerre több százezer menekült helyzetének rendezését segítse elő.
Válságtanácskozást tart Merkel, Juncker és HollandeVálságtanácskozást tart Merkel, Juncker és Hollande (888.hu)
A találkozón természetesen szóba kerül a magyar kvótareferendum is, ami miatt Merkel igencsak megorrolt Magyarországra. Merkel még a vasárnap kezdődő G20-csúcstalálkozó előtt elrepül a franciaországi Evianba, hogy Jean-Claude Junckerrel és Francois Hollande-dal találkozzon. A vezetőknek a Brexittel kapcsolatban számos kérdést kell megvitatniuk, emellett az EU-val kapcsolatos további népszavazások megakadályozásáról is konzultálniuk kell.
Szorul a hurok - visszatérnek a dzsihadisták Európába?Szorul a hurok - visszatérnek a dzsihadisták Európába? (orientalista.hu)
A légicsapások válaszút elé állították az Iszlám Államot. A terrorszervezet azonban szeret szorongatott helyzetből támadni. A nyugati biztonsági szolgálatok hazatérő dzsihadisták tömegétől tartanak az IÁ folyamatos területvesztése miatt. Az Iszlám Állam megalakulása óta 27 ezer külföldi újonc csatlakozott a terrorszervezethez, közülük több mint ötezren Európából érkeztek. Időzített bombák a küldöldről érkezett dzsihadisták
A horvát elnök tanácsadójának jóslata: Ötvenmillió iszlamista semmisíti meg EurópátA horvát elnök tanácsadójának jóslata: Ötvenmillió iszlamista semmisíti meg Európát (delhir.info)
Mi, geostratégiai szakemberek jól tudjuk, hogy a nagy háború küszöbén állunk, jelentette ki Davor Domazet Loso volt admirális és Kolinda Grabar Kitarović horvát elnöknő egyik tanácsadója. Szavai szerint minden embert tisztelni kell, kivéve a migránsokat, akik azért jöttek-jönnek, hogy elpusztítsanak bennünket. A migránsok Németországba való tömeges érkezését és befogadását a kábítószer befecskendezéséhez hasonlította. Mint mondta, a bevándorlók áradata szétmarja a keresztény kultúra maradványait.