Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 19., hétfő

21.351 - Nemzeti Hírhaló: Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt? > 2016. szeptember 19. 10:11


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. szeptember 19. 10:11
Tárgy: [Lapszemle] Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt? 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 szeptember 19.


A tévéostrom tizedik évfordulóján - Avanti ragazzi... - Gyetvay György Gergely videója

Tíz évvel ezelőtt, 2006. szeptember 18-án este kezdődött Budapesten a televízió székházának ostroma, amelyet végső soron Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban kiszivárogtatott országkáromlása váltott ki. A Magyarok Világszövetsége az évben alapított interentes televíziójának (ÁrpádHír) egykori vezetője, Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke egyedi videot állított össze az ostromról, amelynek aláfestő zenéjévé az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc emlkékét őrző, Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest (Előre budapesti srácok) című olasz dalt választotta.

A tíz évvel ezelőtti tévéostromról Gyetvay György Gergely videójának ismételt közzétételével emlékezünk meg.
Az eredeti olasz nyelvű dalos változat itt tekinthető meg.
A békéscsabai Bálint Miklós által magyarra fordított szövegű dallal aláfestett változat pedig itt.
Korábban írtuk:
Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása
Avanti ragazzi... - Fuksz Sándor és Hompoth Zoltán a Lazio-meccsen Rómában - fényképes beszámoló
Avanti Ragazzi... - Egy ritkán látott video - Budapestről
1956: Hősiesség-Tisztesség-Méltóság - Előre budapesti srácok!
Avanti ragazzi di Budapest! - Lazio-szurkoló legyen minden magyar!
Üzenet Olaszhonba: Köszönet az Avanti ragazzi i Budapest! c. dalért - Tomory Zsuzsa verse

MVSZ Sajtószolgálat 


Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?
2016. 09. 17. Alfahír

A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott.

Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelenségéről maga Orbán Viktor beszélt a találkozót követően. Mint írtuk, a miniszterelnök azt mondta, nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke reagáló közleményében azt írja, Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt.

"Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják" - fogalmaz a Jobbik politikusa.

A visegrádi csoport az úgynevezett "rugalmas szolidaritás" elvét javasolta Pozsonyban a migrációs válság kezelésére. Az álláspontot ismertető Witold Waszczykowski azt mondta, az uniós tagállamok között vannak olyanok, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, így "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják.

A javaslat Magyarország számára is kockázatos lehet, hiszen az elmúlt időszakban igen jelentőssé vált a munkaerőhiány.

Z. Kárpát rámutat: ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.

A Jobbik szerint Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe.

"A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!" - zárul a közlemény.

Kapcsolódó:
Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?Orbán megmagyarázta: ezért nem engedi, hogy Magyarországon európai bérek legyenek (alfahir.hu)
Volner János ma reggel a Jobbik frakcióvezetőjeként részt vett azon az Orbán Viktor által összehívott tájékoztató megbeszélésen, melyen a pénteki EU-csúcstalálkozó várható fejleményeit tekintették át. A jobbikos politikus a megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel élt, indítványozta, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.
Martin Schulz részletesebben szeretne tárgyalni Orbán ViktorralMartin Schulz részletesebben szeretne tárgyalni Orbán Viktorral (pannonrtv.com)
Az EP-elnök tagadta, hogy egy interjúban arról beszélt volna, hogy a baloldali városokat migránsok befogadására kell ösztönözni. Martin Schulz pénteken Pozsonyban tartott sajtótájékoztatót, és ezen egyebek között kijelentette: jónak tartaná, ha a mély véleménykülönbségek ellenére részletesebb tárgyalást folytathatnának a magyar kormányfővel, és beszélni tudnának mindazokról a kérdésekről, amelyekben nézeteltéréseik vannak.
Egy napra az ország legbiztonságosabb települése - Tótkomlóson járt a BetyárseregEgy napra az ország legbiztonságosabb települése - Tótkomlóson járt a Betyársereg (betyarsereg.hu)
Mozgalmunk tagjai a hétvégén sem pihentek. A Betyársereg a Békés megyei Tótkomlósra látogatott. Hogy ott pontosan mi történt arról nemsokára videós, képes beszámolóval jelentkezünk! Addig ízelítőnek egy csoportkép Tótkomlósra látogatott harcosainkról.
Merkelt háborús bűnökért kell bíróság elé állítani, Gyurcsány pedig pszichopataMolnár Tamás: "Merkelt háborús bűnökért kell bíróság elé állítani, Gyurcsány pedig pszichopata" (pestisracok.hu)
Háborús bűnökért állítaná nemzetközi bíróság elé Angela Merkelt és Európa vezetőit Molnár Tamás, aki szerint Gyurcsány Ferenc pszichopata és már régen nem kellene szabadlábon lennie. A 2006-os októberi tüntetéssorozat emblematikus alakja a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy keményebb fellépést várt volna a rendőri és titkosszolgálati vezetők elszámoltatásában Orbán Viktortól, de az eredetileg kitűzött célok nagy része azért szerencsére megvalósult.


Angela Merkel bukásra áll
2016.09.18. ezatuti.blog

Nem tudom mit csinál így vasárnap este Angela Merkel, de lehet, hogy ül a CDU pártközpontjában és vakargatja a fejét. Vagy egy kollégájáét veri a falba, mert baj van. Tartományi választást tartottak Berlinben, abban a városban, amely Németország egyik legliberálisabb helye. Tele bevándorlókkal, újakkal és régiekkel, törökökkel, szírekkel, ázsiaiakkal, afrikaiakkal. Sokszínű hely. Nyitott és befogadó.
Öt évvel ezelőtt Angela Merkel pártja a szavazatok 23,3 százalékát kapta. Most a legjobb esetben is csak 18-at - az előrejelzések mindössze 14,5-ről szóltak, de az exitpoll szerint azért sikerült felkúszni 18-ig. Ilyen kevés szavazatot még soha sem kapott a CDU a német fővárosban.
A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt öt évvel ezelőtt még nem is létező, de most úgy tűnik elvitt 11,5 százalékot - a formáció már a tizedik német tartományban szerzett magának, illetve a politikájának képviseletet.
Ennél sokkal érdekesebb, hogy a merkeli politika egy másik szellemet is kiszabadított a palackból: az öt évvel ezelőtti eredményekhez képest öt százalékot erősödött a posztkommunista Linke nevű párt.
A választást - ahogy öt esztendővel ezelőtt is - a szociáldemokraták nyerték, de az Alternatíva Németországnak meghatározó erő lehet a döntéshozatalban.
Szóval egyre biztosabb, hogy Angela Merkelt bukásra ítélték a németek. Ezen az sem segít, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerint Németországot cserbenhagyták a menekültválságban. A Frankfurter Allgemeinek Sonntagszeitung című lap mellékletében megjelent interjúban, a német szociáldemokrata politikus Azt nehezményezi, hogy több EU-s tagállamnak az a hozzáállása a német bevándorlási helyzethez, hogy "viseld csak nyugodtan a terhet, semmi közünk hozzá."
Igaza van. Ezt Németország és Angela Merkel magának csinálta. Az ország már egy ideje issza ennek a levét - lövöldözések, terrorcselekmények -, most jön a kancellár is.

Kapcsolódó:
Martin Schulz szerint cserben hagyták Németországot, a kvótákra pedig szükség vanMartin Schulz szerint cserben hagyták Németországot, a kvótákra pedig szükség van (888.hu)
Az Európai Parlament elnöke szerint Németországot cserbenhagyták a menekültválságban, az pedig nem fog menni, hogy mások nem akarnak befogadni muszlimokat. Martin Schulz elmondta, hogy Németország erőfeszítése a migrációs problémák megoldásáért nem "morális imperializmust" jelent, hanem annak a felismerését, hogy az Európai Unió legnagyobb tagállamaként a legnagyobb terhet kell viselnie az országnak.
Újabb hatalmas pofon érik Merkeléknek - Berlinben nagy dolog történhetÚjabb hatalmas pofon érik Merkeléknek - Berlinben nagy dolog történhet
(privatbankar.hu)
Még a hagyományosan liberálisabb Berlin is elfordulhat Merkeléktől a vasárnapi tartományi és önkormányzati választásokon. Ugyan az SPD maradhat továbbra is az élen, de nagyot mehet a semmiből érkező EU- és menekültellenes AfD, ahogy azt tette már a korábbi tartományi választásokon is.
Mégis történt valami az EU csúcson. Durva dolgok szivárogtak ki a Tusk-Merkel megbeszélésrőlMégis történt valami az EU csúcson. Durva dolgok szivárogtak ki a Tusk-Merkel megbeszélésről (meteon.org)
Úgy tűnik Juncker és Merkel magukra maradnak a migránsaikkal. Donald Tusk is kihátrálni látszik a politikájuk mögül. Az Európai Unió tagállamainak kormányfői megbeszélése után Angela Merkel találkozott Donald Tuskal, az Európai Tanács elnökével. Egy magát megnevezni nem akaró bennfentes arról számolt be, hogy Tusk heves hangnemben ment neki a német kancellárnak. "Te okoztad ezt a káoszt" - ment neki Merkelnek Tusk a beszélgetésnél jelenlévő tanú szerint.
Merkel: Németország túl sokáig hagyta figyelmen kívül a menekültkérdéstMerkel: Németország túl sokáig hagyta figyelmen kívül a menekültkérdést
(korkep.sk)
Németország sokáig nem foglalkozott megfelelően a menekültek témájával és a schengeni külső határok védelmével - ismerte el Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban. Merkel az utóbb időben elég sokat hallat magáról, ami nem véletlen, a hétvégén Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban helyi választások lesznek, a kormányzópártoknak pedig van mit ledolgoznia a hátrányból, amit Merkel migrációs politikája okozott.
Ők indítottak minket Európába! Kiadták a feladatot!Kitálaltak a migránsok! "Ők indítottak minket Európába! Kiadták a feladatot!"
(hironline24.net)
A német migránstábor egyik dolgozója közeli viszonyba került a migránsokkal. "Elmondták nekem a legbensőbb titkaikat" - mondta Amalia Schmidt, önkéntes. "Két éve dolgozok a Vöröskeresztnek. Kiközvetíttetek a lipcsei menekülttáborba. Próbáltam velük személyes viszonyt kialakítani, természetesen ez úgy sikerült, hogy párom, végig velem volt.
A kötelező kvóták terve politikailag már halottFico és sobotka: A kötelező kvóták terve politikailag már halott (alfahir.hu)
Az Európai Unióba érkező menekültek kötelező kvóták szerinti elosztásának terve politikailag már halott - vélekedett vasárnap egy cseh tévéműsorban Robert Fico szlovák és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. A két kormányfő szavai óriási pofont adnak Orbán Viktor és a magyar kormány kampányának. Okafogyottá vált az október 2-i népszavazás?
Mennyi fiatal neonáci Franciaországban!Mennyi fiatal "neonáci" Franciaországban! (noscomunicamos.com)
Párizsban tüntetés volt az ország iszlamizálódása ellen. A fősodrású média hallgat. Ez a francia migráció ellenes generáció, az identitás mozgalom.
Újabb amerikai hazugságnak tartja az Iszlám Államot az egyiptomi médiaÚjabb amerikai hazugságnak tartja az Iszlám Államot az egyiptomi média
(orientalista.hu)
Az Iszlám Állam csupán a Nyugat kitalációja, melyet az Egyesült Államok talált ki annak érdekében, hogy igazoltan próbálja meg átvenni az irányítást a Közel-Keleten - írja Noha Al-Sharnoubi egyiptomi újságírónő. A globális összeesküvés-elmélet az egyiptomi állami média újságában, az Al-Ahramban jelent meg még augusztusban, melyben a cikkíró azt taglalja, hogy az Iszlám Állam valószínűleg nem létezik, és nem több, mint az Egyesült Államok trükkje, mellyel külpolitikáját igazolja a világnak - írja az Independent.
Nagy mennyiségű katonai fegyvert loptak el az egyik US amerikai raktárból BöblingenNagy mennyiségű katonai fegyvert loptak el az egyik US amerikai raktárból Böblingen (d e.news-front.info)
Az amerikai rendőrség is elismerte, de a német média még mindig hallgat. /2016. 07. 30/ HIR - és a média azóta is hallgat sőt a politikai mocskok is hallgatnak! kihez kerültek ezek a fegyverek ??
Ferenc pápa: az irgalmas szív befogadja a menekülteketFerenc pápa: az irgalmas szív befogadja a menekülteket (24.hu)
Az irgalmas szív képes megosztani a kenyeret az éhezővel, és nyitott arra is, hogy befogadja a menekülteket és a bevándorlókat - mondta csütörtök délután Ferenc pápa azon a szertartáson, amelyet a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) keretében mutatott be. A krakkói Blonia-mezőn megtartott ünnepség az IVT első olyan nagyszabású rendezvénye volt, amelyet a pápa részvételével tartottak meg, a fiatalok itt üdvözölték először az egyházfőt.
Ferenc pápa ismét a menekültek befogadására bátorítottFerenc pápa ismét a menekültek befogadására bátorított (nol.hu)
A mai világban több mint 65 millió ember kényszerült már elhagyni lakhelyét. Ez a precedens nélküli szám minden képzeletet felülmúl - mondta Ferenc pápa a jezsuita rend egykori tanítványainak európai és nemzetközi szövetségét fogadva a Vatikánban szombaton.
Izraeli rabbi: Az ISIS-t Isten küldte nekünkIzraeli rabbi: Az ISIS-t Isten küldte nekünk (orientalista.hu)
Egy szélsőséges rabbi szerint a terrorista szervezetet Isten küldte a zsidók megmentéséért. Nir Ben Artzi szélsőséges nézeteiről ismert rabbi a legutóbbi heti prédikációjában azt állította, hogy Isten az Iszlám Államot azokra az országokra és nemzetekre szabadította rá akik elakarják pusztítani Izraelt. Az európai dzsihadistáknak is nagy szerepük van a rabbi szerint, az Európába visszatérő terroristák merényleteket követnek el aminek a következménye, hogy az európai zsidók Izraelbe fognak menekülni ezzel erősítve a cionista államot.



Közös bankkal cseréli le a dollárt Irán és Oroszország
2016. 09. 16. Orientalista.hu

Moszkva és Teherán dolgoznak azon, hogy egy közös bankot hozzanak létre, amely a két ország devizájával dolgozik az orosz-iráni baráti szövetség volt vezetője szerint.

Elmondása szerint a bank létrehozásának ötlete még tavaly született meg, viszont az Irán ellen érvényben lévő nyugati szankciók miatt még nem tudták ezt megvalósítani.

Szerinte a perzsák és az oroszok kereskedelmi ügyleteiket a saját devizájukban akarják intézni egymás közt, viszont jelenleg ez még dollárban és euróban zajlik, ami kényelmetlen, mivel az európai és amerikai hatóságok ezt ellenőrizni tudják.

Hozzátette a Sputniknak adott interjúban, hogy a rubel is jól járhat, ha a bank megkezdi a működését Iránban, mivel iráni üzletemberek orosz árut tudnak majd venni az orosz devizában, míg reményei szerint az oroszok is megerősíthetik az iráni devizapiacot.

Jelenleg idén 5 milliárd dollárnyi kereskedelmi forgalom bonyolódott le Oroszország és Irán között, ami olyan köztes országokon keresztül zajlik, mint Ciprus, vagy az Emírségek, ami a tavalyi forgalom 170 százaléka.

Orientalista.hu (Press TV,Persianews)

Kapcsolódó:
Russia convenes UNSC meeting after US coalition strike on Syrian army'US is defending ISIS': Russia convenes UNSC meeting after US coalition strike on Syrian army (rt.com)
Breaking News: Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását kérte, mivel az Egyesült Államok megtámadta Szíria kormányának állami hadseregét.
Megbánás helyett Moszkvát és Damaszkuszt sértegette az USA ENSZ nagyköveteMegbánás helyett Moszkvát és Damaszkuszt sértegette az USA ENSZ nagykövete (orientalista.hu)
Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szombaton este az ENSZ Biztonsági Tanács rendkívüli ülésén New Yorkban vizsgálatot ígért az állítólag szíriai kormányerőket ért légicsapásért, és ostorozta Oroszországot, illetve a damaszkuszi rendszert is. Samantha Power a BT szombat este tartott, Oroszország kérésére összehívott rendkívüli tanácskozásán fejezte ki az amerikai kormány "sajnálatát" arra az esetre, ha bebizonyosodik, hogy valóban a szíriai kormányhadsereg állásaira mértek légi csapást az amerikaiak vezette koalíciós erők a Deir Ezzor melletti repülőtéren.
Oroszország a jövő hónapban repülőgéphordozót vezényelhet SzíriáhozOroszország a jövő hónapban repülőgéphordozót vezényelhet Szíriához (orientalista.hu)
Oroszország egyetlen repülőgéphordozója, a Kuznyecov flottatengernagy októbertől négy hónapra Szíria partjaihoz települ. A Kuznyecov flottatengernagy, Oroszország nehéz repülőgéphordozó cirkálója várhatóan a Földközi-tengerre települ 2016. októbertől 2017. januárig, repülőgépeket szállít oda és úk haditechnikai eszközökkel szerelik fel. A repülőgéphordozón SZU-33 elfogó vadászok, MIG-29K/KUB többcélú vadász repülőgépek és KA-52K "Katran" harci helikopterek fognak üzemelni.