Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 22., szombat

21.523 - Fennállásuknak 25 - dik évfordulóját ünnepelte a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség


Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2016-10-14 17:36:43

Hullámvölgyek nélkül telt el a 25 év

Az Idősek Napját, illetve fennállásuknak 25. évfordulóját ünnepelte a hódmezővásárhelyi 

Nyugdíjas Szövetség a Fekete Sasban pénteken.

A két ünnep ezúttal egybemosódott: a díszteremben mintegy 320 nyugdíjas gyűlt össze. Oskovics György, a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke elmondta, hogy a 25 év szinte hullámvölgyek nélkül telt el. Az évek során rengeteg eredményt értek el közösen.

Ezen kívül nagyon fontos feladata a szövetségnek, hogy segítse a nyugdíjasokat, vigyázzon egészségükre. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek tornát, bicikli túrát, nagyon jó kapcsolatot ápolnak az Egészséges Vásárhely Program képviselőivel.

Lehetőséget biztosítanak az alkotó művészek bemutatkozására: kiállítások szervezésével szolgálják a nyugdíjasokat.

A rendezvényen Dr. Kószó Péter alpolgármester mondott beszédet, köszönte meg az idősebb generáció egész életükön keresztül vonuló áldozatos munkájukat. Illetve biztosította a megjelenteket arról, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata továbbra is támogatni fogja a nyugdíjasokat.

Az ünnepi műsor során fellépett a Hamari Jánosné, a Napraforgó Népdalkör, a Székkutasi Nyugdíjas Klub táncosai, Horváth István, a Szépkorúak tánccsoportja, valamint az algyői Parlandó énekegyüttes. A délután folyamán díjakat is adtak át. A műsort követően vacsora és tánc, illetve Arany-Tóth Attila gondoskodott a jó hangulatról.




Kutasi József Antal írja: 

Ezen a színvonalas rendezvényen - mind meghívót vendég -, én is jelen voltam, ahol lehetőségem volt, 

Dr. Kószó Péter hódmezővásárhelyi alpolgármesterrel és Oskovics György, a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnökével, 

egy rövid beszélgetésre.