Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 10., hétfő

22.009 - ​Kovács János > ​ Nemzeti Hírhaló > ​ ​Fülöp-sziget > 2017. április 9. - Virágvasárnap


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. április 9. 5:29
Tárgy: [Lapszemle]  Az áramot kikapcsolták, mégis 300 milliós sportcsarnokot építenek Tiszabőn - Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

NEMZETI HÍRHÁLÓ
hírlevél 2003 telétől
2017 április 09.
 

A
​​
Fülöp-szigetekről folytatom és újítom meg a Hírháló munkáját a hiteles és független tájékoztatással. Kérem támogatását az újrakezdéshez amit "nulláról" most indítok.
Számlaszám:
OTPbank:
​​
Kovács János
11773425-04051613
(Bank pénztári befizetés is lehetséges!)
IBAN: HU671177342504051613009554
SWIFT KÓD (BIC): OTPVHUHB
Köszönettel:
Kovács János
Hírháló mindenes
nemzetihirhalo@gmail.com

2017. április 9. - Virágvasárnap
​​

2017. április 9. - Virágvasárnap

Amikor Jeruzsálemhez közeledve az Olajfák-hegyére, Betfagéba értek, Jézus elküldte két tanítványát ezekkel a szavakkal: "Menjetek előre a szemközti faluba. Ott mindjárt találni fogtok egy szamarat megkötve, és vele a csikóját. Oldjátok el és vezessétek hozzám! Ha valaki szólna valamit, mondjátok, hogy az Úrnak van rá szüksége, és mindjárt elengedi őket." Ez azért történt, hogy beteljesedjék, amit a próféta jövendölt: Mondjátok meg Sion lányának: Íme, a királyod érkezik hozzád, Szelíden, szamárháton ülve, Egy teherhordó állat csikóján.
A tanítványok elmentek s úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik. Elhozták a szamarat és a csikóját, letakarták ruháikkal, ő pedig felült rá. A tömegből nagyon sokan az útra terítették ruháikat, mások ágakat tördeltek a fákról és az útra szórták. Az előtte járó és az utána vonuló tömeg így kiáltozott:
Hozsanna Dávid fiának!
Áldott, aki az Úr nevében jön!
Hozsanna a magasságban!
Amikor beért Jeruzsálembe, megmozdult az egész város, és kérdezgették: "Ki ez?" A tömeg pedig ezt felelte: "Ő a Próféta, Jézus, a galileai Názáretből."

Mt 21,1-11

Kapcsolódó:
VirágvasárnapVirágvasárnap (hu.wikipedia.org)
Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon. Az ókorban szokás volt a Közel-Kelet országaiban, hogy az arra méltó személyek útját valamilyen módon befedjék. Az emberek mind a négy evangélium szerint megadták Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletet. Máté, Márk és Lukács szerint a felsőruháikat az útra terítették és gallyakat vágtak a fákról, János az egyedüli, aki pálmaágakról számol be.





USA hazugság reggel, délben meg este - Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Az amerikai rakétatámadás egy szíriai légi támaszpont ellen olyan agresszió, amelyet légből kapott ürüggyel követtek el. Irak 2003. évi elözönlésére emlékeztet, amikor az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, valamint néhány szövetségesük lerohanta Irakot az ENSZ Biztonsági Tanácsának hozzájárulása nélkül, megszegve a nemzetközi jogot - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken.

Sok évre rá Tony Blair, az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke (1997-2007), elismerte, hogy félrevezettek mindenkit. Most még csak azt a fáradságot sem vették maguknak, hogy tények után nézzenek, egyszerűen fényképekre hagyatkoztak: gyermekeket ábrázoló fotókra, melyeket nem kormányszervek, köztük azok a Fehér Sisakosok készítettek, akik arról ismertek, hogy incidenseket provokáltak a szír kormány ellen.

Moszkva az igazság kiderítését követeli, és sajnálja, hogy a történtek még jobban rontják az amúgy is rossz viszonyt Oroszország és az USA között. Marad a remény, hogy ezek a provokációk nem járnak majd visszafordíthatatlan következményekkel. Nem tudom, mikor derül majd ki, hogyan született az amerikai döntés Szíria megtámadásáról, de máris követelnünk kell, hogy kiderüljön, s a magunk részéről meg is teszünk mindent, hogy kiderüljön az igazság" - mondta Lavrov.

Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Amerikai rakétatámadás Szíria ellen - Putyin: agresszió történt

Amerikai rakétatámadást intéztek csütörtökön a szíriai fegyveres erők több támaszpontja ellen. A Tomahawk robotrakétákkal végzett támadásra Trump elnök adott parancsot. Döntését "nemzetbiztonsági érdekkel" indokolta. Nevezetesen azzal, hogy meg akarták büntetni Aszad elnököt a harci gáz bevetéséért Khan Cheikhoun lakossága ellen április 4-én. A gáz 86 ember életét oltotta ki, köztük 21 gyermekét. Szíria tagadta, hogy harci gázt vetett volna be. Azt állította, hogy a légierő egy olyan raktárt talált el, melyben terroristák tároltak harci gázokat. Oroszország tényeket tárt ezzel kapcsolatban az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé, de az USA figyelmen kívül hagyta őket.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter azzal vádolta Oroszországot, hogy titokban megtartotta annak a harci gáznak egy részét, amelyet Szíriának át kellett volna adnia az ENSZ ellenőreinek megsemmisítésre. Ha pedig nem szándékosan tette volna, akkor sem mentesül a felelősség alól a dolgok nem ismerete miatt - fűzte hozzá. Egyes megfigyelők ebből az érvelésből arra következtetnek, hogy amerikai részről történt provokáció lehetősége sem zárható ki. Az amerikai rakétatámadást Damaszkusz Szíria elleni agressziónak minősítette.

Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Putyin: az USA agressziót követett el Szíria ellen

Szuverén ország ellen, koholt ürüggyel elkövetett agressziónak, és a nemzetközi jog megsértésének minősítette az orosz elnök a szíriai katonai létesítmények ellen végrehajtott amerikai rakétatámadást. Putyin szavait Peszkov elnöki szóvivő idézte. "A szíriai hadseregnek nincsenek vegyi fegyverei. A tényt, hogy maradéktalanul felszámolták őket hivatalosan elismerte az ENSZ Vegyi Fegyverek Tilalmával foglalkozó szakosított Szervezete (OPCW). Putyin úgy véli, hogy a helyzetet jelentősen súlyosbítja, hogy a terroristák teljesen figyelmen kívül hagyták a vegyi fegyverek használatának tilalmát.

Az elnök szerint az Egyesült Államok ezzel a támadással többek között el akarta terelni a nemzetközi közösség figyelmét az Irakban történt civil veszteségekről" - mondta Peszkov. Putyin szerint a történtek miatt nagyon nehéz lesz tető alá hozni egy nemzetközi koalíciót a terrorizmus ellen, pedig Trump elnök elsődleges céljának minősítette a "globális ördög" elleni harcot.

Magyar Békekör

Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Az orosz diplomácia vezetője szerint a rakétatámadással valószínűleg el akarták terelni a figyelmet az An-Nuszra terrorszervezetről, mert megfelelő erőt látnak benne a jelenlegi szír rezsimmel szemben, továbbá arra is, hogy megtorpedózzák vele a politikai rendezési folyamatot. A támadásból azok húznak hasznot, akik alá akarják ásni a genfi és az asztanai tárgyalásokat, és rendszerváltást akarnak kikényszeríteni Szíriában.

A TASZSZ tudomása szerint az amerikai támadás után a szír partokra vezényelték a robotrakétákkal felszerelt Grigorovics tengernagy nevű orosz hadihajót. Előzőleg Moszkva felfüggesztette az USÁ-val Szíriáról kötött repülésbiztonsági megállapodást, és rendkívüli ülésre kérte az ENSZ BT-ét. Az amerikai támadás hatására Szíriában offenzívába lendültek az Aszad ellenes erők, és újabb menekülthullám vette kezdetét.



"Elmondom, mi volt az amerikai rakéta-csapás háttere.
Néhány hete Izrael bejelentette, hogy harckocsijai megindultak Szíria felé s behatolnak az országba.
Asszad elnök azt mondta, hogy légicsapással válaszol, s Izraelt bombázni fogja cserébe...
Aztán most, pont egy szír légicsapás alatt szabadult el ideggáz...amiben meghaltak szírek...
(Ugye, hivatalosan Izrael nem atomhatalom. Az sem. S tesz nagyivben a nemzetközi szerződésekre, így a vegyi fegyverek kapcsán is. S ugye, emlékszünk, hogy az ISIS oldalán izraeli zsoldosok s fegyverekkel felszerelt zsidó katonai vezetők harcolnak?!)

Tehát, a légicsapás alatt a titkosszolgák elengedték a gázt. Az USA elnöke pedig, a saját - CIA-MOSZAD közös előzetes jelentés alapján, elrendelte a rakéta csapást a szír légibázis ellen, hogy megsemmisítsék azokat a gépeket, amelyekkel az izraeli szárazföldi invázió válaszlépését Asszad megteheti.
S hogy ezt az orosz elnök is látta...s egy nappal korábban szólt is Trumpnak, csak hab a tortán...

Trumpot megvezették...ahogy Irak esetében ugyanezek a titkosszolgálatok az USA-t s szövetségeseit.
Hát, gondolkodjunk, mire képesek...s mit akarnak ugyanezek itthon is kavarni...?!
Ne üljünk fel nekik!
Mert a magyar jó."
Facebook

Kapcsolódó:
Botrány: lelőttek egy orosz harci repülőgépet a török-szír határonBotrány: lelőttek egy orosz harci repülőgépet a török-szír határon (delhir.info)
A törökök szerint megsértette a vadászgép a légterüket, az oroszok ezt cáfolták. Az egyik pilóta meghalhatott, egy szíriai lázadó csoport videófelvételt közölt a megtalálásáról. Lezuhant egy harci repülőgép Szíriában, a török határ közelében - számolt be a török Habertürk TV. A török hadsereg egy tisztje a Reuters-szel azt közölte: a török légierő F-16-osai lőtték le a gépet, mert megsértette a török légteret. A támadás előtt öt perc alatt tíz alkalommal figyelmeztették a pilótát.
Hetvennél is több halottja van a szíriai vegyifegyver-támadásnakHetvennél is több halottja van a szíriai vegyifegyver-támadásnak (24.hu)
Hetvenkettőre emelkedett a keddi feltételezett vegyifegyver-támadás halálos áldozatainak száma az észak-szíriai Han Sejkun településén - állította a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerdán. Más források - mindenekelőtt a Mentő- és Segélyszervezetek Szövetsége (UOSSM) elnevezésű, Szíriában kórházakat finanszírozó, de párizsi székhelyű szervezet - már korábban száznál több halálos áldozatot említettek.
Rakétatámadással torolta meg az USA a szíriai vegyifegyver-támadástRakétatámadással torolta meg az USA a szíriai vegyifegyver-támadást
(hu.euronews.com)
Rakétatámadással torolta meg az Egyesült Államok a szíriai vegyifegyver-támadást. Az amerikai erők Tomahawk rakétákkal lőtték a szíriai kormányerők támaszpontját éjjel. Ez volt az első direkt amerikai hadművelet Szíriában a hat éve tartó polgárháborúban. Amerikai közlés szerint a Földközi-tengeren állomásozó két hadihajóról lőttek ki 59 rakétát célzottan a nyugat-szíriai Homsz tartomány Sajrat légibázisára, a szíriai kormányerők egyik támaszpontjára.
Oroszország Obamára kenné a szíriai vegyifegyver-támadástOroszország Obamára kenné a szíriai vegyifegyver-támadást (hvg.hu)
Oroszország Obamát hibáztatja, az Egyesült Államok pedig önálló csapást helyezett kilátásba Szíria ellen. A szíriai vegyifegyver-bevetés esetére katonai akcióval fenyegető Barack Obama volt amerikai elnököt tette felelőssé a Szíriában történt vegyifegyver-támadásokért Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete a Biztonsági Tanács szerdai rendkívüli ülésén, amely végül szavazás nélkül ért véget. "Ez a döntés volt a kiindulópont a vegyi fegyvert is bevető terroristák és szélsőséges szervezetek későbbi provokációi számára, le kívánták járatni a damaszkuszi rendszert, és ürügyet akartak teremteni egy szuverén állam elleni beavatkozásra" - jelentette ki Vlagyimir Szafronkov.
Carla del Ponte: Washington hazudikCarla del Ponte: "Washington hazudik" (globalresearch.ca)
Az ENSZ igazolta, hogy a az USA által támogatott "felkelők" (értsd terroristák) használták a kémiai fegyvert Szíriában.
Szíriai külügyminiszter: órákkal az idlibi támadás előtt már mérgesgáz támadásról jelentettekSzíriai külügyminiszter: órákkal az idlibi támadás előtt már mérgesgáz támadásról jelentettek (lovasistvan.hu)
Valid al-Muallim szíriai külügyminiszter elmondta, már órákkal azelőtt, hogy a szíriai légierő megtámadta a Dzsebhat al-Nuszra terrorcsoport lőszerraktárát Idlib tartományban, már "vegyianyag-támadásról" adtak ki jelentéseket. Az első jelentés reggel hat óra körül látott napvilágot, míg a szíriai légierő támadása 11.30-kor történt.
Trump alkotmányt sértett azzal, hogy Szíria bombázására adott parancsot a kongresszus megkérdezése nélkülTrump alkotmányt sértett azzal, hogy Szíria bombázására adott parancsot a kongresszus megkérdezése nélkül (lovasistvan.hu)
Rand Paul amerikai szenátor kijelentette, Trump elnöknek felhatalmazást kellett volna kérnie a kongresszustól Szíria elleni csütörtöki rakétatámadása elrendelése előtt. Ezt az alkotmány írja elő, hangsúlyozta.
Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttereHogy megértsük ezt az egész folyamatot egy nagyon jó videót fordítottunk le számotokra... (vilaghelyzete.blog)
Soha nem volt még ilyen sorsfordító döntés előtt a világ és ezekben a percekben is két szálon fut a történet Szíria megtámadásának ügyében. (2013. Aug 31. 12:00-kor) 1. Az ENSZ biztonsági tanácsa kiadta az előbb minden nagyhatalomnak hogy nyugodjanak le és jövő héten Svájcban összeülnek megbeszélni a dolgokat, ott lesz az összes diplomata a Föld minden országából. Azt beszélik hogy "odafentről" közvetlenül beavatkoztak hogy létrejöhessen ez a találkozó.....azonnal le kell ülnie a világ vezetőinek, mielőtt "nagyobb baj" lenne ebből.
Szír ortodox püspök: többet törődik a Nyugat a békákkal, mint velünkSzír ortodox püspök: többet törődik a Nyugat a békákkal, mint velünk (hirado.hu)
Nicodemus Dauod Matti Saraf a Nyugatot kritizálta a legrégebbi amerikai katolikus lapnak adott interjújában azért, mert szerinte az állatok védelme elsőbbséget élvez a közel-keleti keresztények védelméhez képest. Az interjúban elismerően szólt Orbán Viktorról, mert szerinte Magyarországon igazán úgy érezhette magát, mint egy keresztény.
Nem látjuk az orosz zászlós profilképeket a FacebookonNem látjuk az orosz zászlós profilképeket a Facebookon (888.hu)
Pár héttel ezelőtt Jeszenszky Zsolt jól összefoglalta a 21. századi nyugati ember hozzáállását az európai terrortámadásokhoz. A nyugat-európai ember szolidaritásvállalásában megfigyelhető trendek az orosz terrortámadás kapcsán nem tapasztalhatóak. Vajon miért? Hol vannak az orosz zászlós profilképek? A Hogyan legyünk szolidárisak a terrortámadások áldozataival? nevű kezdőszett a következő öt lépésből áll.
Oroszország lelőheti az amerikai vadászgépeket Szíria felettOroszország lelőheti az amerikai vadászgépeket Szíria felett (hidfo.ru)
Az orosz légierő 2015 szeptemberében kapcsolódott be a szíriai terroristák elleni harcba
Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér biztonságos használatáról kötött egyezményt az Amerikai Egyesült Államokkal, miután az USA rakétatámadást intézett a Sha'irat repülőtér ellen. A külügyminisztérium közleményében az áll: Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér használatának biztonságáról aláírt memorandumot, amit az amerikaiakkal korábban a légtéri incidensek elkerülése céljából sikerült megkötni.
Trump is egy neokon báb"Trump is egy neokon báb" - korábbi médiatámogatói fordulnak ellene a szíriai légitámadás után (lovasistvan.hu)
Az egykor elkötelezett Trump-támogatók szállnak le a "Trump-vonatról" azt követően, hogy az Egyesült Államok megtámadta Szíriát. Paul Joseph Watson, az Infowards főszerkesztője ezt küldte világgá twitter-üzenetében: "Mégse Putyin bábja volt. Hanem neokon báb". Watson elmondta, figyelmét Marine Le Pen francia elnökjelölt felé fordítja.

Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere
Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere
Szíriai külügyminiszter: órákkal az idlibi támadás előtt már mérgesgáz támadásról jelentettek


Az áramot kikapcsolták, mégis 300 milliós sportcsarnokot építenek Tiszabőn
2017. 04. 08. alfahir.hu - N1TV

Tiszabőn tartozás miatt kikapcsolták az áramot a polgármesteri hivatalban. Mégis sportcsarnokot épít kormányzati pénzből egy korábban offshore gyökerekkel rendelkező furcsa cég. Nem tudni ki és miből fogja üzemeltetni a létesítményt.

Már áram sincs a hivatalban, de 300 milliós sportcsarnokot építenek a fideszes faluban

Kapcsolódó:
Orbán döntött, 19 milliárd focira, nem kórházra!Orbán döntött, 19 milliárd focira, nem kórházra! (civilhetes.net)
Mondhatnánk, hogy "csak?", de nem mondjuk, mert demagógia ide, demagógia oda, amikor mi - gyerekünk, unokánk, férjünk, feleségünk, stb. - fuldoklunk, mert nincs szabad lélegeztető gép, akkor a demagógiából szó szerint véres valóság lesz.
Négyszeres árat fizet a köztévé a nézhetetlen meccsekért. Se néző, se foci, csak stadion, és évente több mint 100 milliárd forint(!) támogatás a focira és a sportra. Kiszervezik az adónkat a társasági adóba, ettől kezdve szabadon költhető, lenyúlható pénz lesz belőle. Akárcsak a jegybanki alapítványi pénzekből. (F.I.)
Erdőket tehet tönkre az új törvényErdőket tehet tönkre az új törvény (mno.hu)
Húsvétig elfogadhatják az erdőtörvény módosítását, az új jogszabály alapján több erdőt érinthet a tarvágás, és tönkremehetnek az ártéri erdőségek is. A gazdaság ismét legyűrni készül a környezetvédelmet. Bár Lázár János három hete egy kormányinfón arról beszélt, a kormány célja, hogy növelje a hazai erdőterületek nagyságát, az erdőkről szóló törvény módosításai arra utalnak, ezúttal sem a természetvédelmi szempontok vezérlik a döntéshozókat. Sőt a tervezett változtatásokkal a meglévő területeken is komoly minőségromlás következhet be.
Kezd elfajulni a háború, nem kizárt, hogy Orbán halálos sebet kap SimicskátólKezd elfajulni a háború, nem kizárt, hogy Orbán halálos sebet kap Simicskától (nyugatifeny.hu)
Elkerülhetetlennek tűnik a konfliktus Simicskával. A Fideszben sem értik, hogy miről szól Simicska Lajos legutóbbi kirohanása Orbán Viktor ellen - állítja Török Gábor politológus a 24.hu-nak adott interjújában. Török szerint a Fideszben dekódolási problémák vannak, a kormánypártban nem tudják, mi lesz Simicska következő lépése, és hogy van-e stratégia a hétvégi és a hét eleji üzenetek mögött.
Simicska megüzente Török Gáborral: Orbán mondjon le, mert ha nem, azt nem éli túlSimicska megüzente Török Gáborral: Orbán mondjon le, mert ha nem, azt nem éli túl (b1.blog.hu)
Gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem távozik, akkor napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról. Lehet talán máshogy is értelmezni a politikai elemző a 24.hu-nak adott interjúját, de ha tudjuk azt, hogy a Fideszben úgy gondolják, Simicska a Jobbik mögött áll a Jobbik mögött Török Gábor áll, akkor mégsem érdemes, mert akkor a Jobbik közös nevezőre hozza Simicskát és Törököt, és akkor a politológus Simicska nevében beszél, mondhatni az üzenetét közvetíti.
Elvitte a vörösiszap a modemet, de a szolgáltató visszaköveteliElvitte a vörösiszap a modemet, de a szolgáltató visszaköveteli (hvg.hu)
Hat és fél évvel a kolontári iszapkatasztrófa után az egyik műsorszolgáltató 65 ezer forintot követel egyik előfizetőjétől, mert nem adta vissza a nála levő modemet - tudósított az ATV Híradó.
Egy kolontári férfi a napokban kapott volt kábelszolgáltatójától levelet, amelyben arról tájékoztatták: még mindig nem adott vissza egy eszközt, ami nála volt. Nem is adhatta, a modem megsemmisült ugyanis a 2010-es iszapömléskor.
A végrehajtó elintézte a kutyáinkat is, nem volt neki elég a kilakoltatásunk!A végrehajtó elintézte a kutyáinkat is, nem volt neki elég a kilakoltatásunk! (bamulat.blog)
Végső elkeseredettségemben írom ki magamból mi történt velünk ma reggel. A végrehajtó úgy döntött, elaltatja a kutyáinkat, és kiteszi az utcára, mert neki útban vannak a kilakoltatásnál. A két kutyát beszállítottuk a telepre. Történik mindez 2017-ben Magyarországon Fejér megyében.



Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában
2017. április 7. 888.hu

Az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentés visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához.

Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek közt
- kiterjesztenék a menekültek fogalmát,
- szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak,
- előmozdítanák a legális migrációt,
- és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket.

Mi több, az utóbbit egy állandó programként képzelnék el, ami gyakorlatilag egyenlő a kvótával.
A dokumentum azt a képtelen állítást is megfogalmazza, hogy az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított.

Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában

Az EP balliberális többsége által szerdán megszavazott jelentés felszólítja az Uniót és a tagállamokat a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek kialakítására, többek között hatékonyabb családegyesítési mechanizmusok és áttelepítési programok révén.

Az elfogadott dokumentum az áttelepítési mechanizmus kiegészítését is sürgeti, hogy minél könnyebbé váljon a bevándorlás.

Az elfogadott jelentés szerint el kell törölni a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket, ezzel párhuzamosan pedig a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek sürgős, konkrét és kézzelfogható kialakítására van szükség. A jelentés szerint haladéktalanul meg kell szüntetni a migránsok őrizetbe vételét is.

Az elfogadott dokumentum szerint az Unió eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított, és leszögezi, hogy a jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni."

A jelentés alapján ezért a menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket.

Az Európai Parlament által elfogadott szöveg hangsúlyozza, hogy a segélyeket politikai, gazdasági vagy biztonsági megfontolásoktól mentesen kell nyújtani. A jelentés szerint a migránsoknak és a menekülteknek mindemellett segítséget kell nyújtani, hogy olyan helyre költözhessenek, ahol vannak munkalehetőségek és segítséget kell adni a tanuláshoz és elhelyezkedéshez is.

A jelentés megállapítja, hogy a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez.
A populizmus ellensúlyozása érdekében pedig olyan pozitív narratívák kidolgozását sürgeti, amelyek a migrációt a befogadó országok számára lehetőségként jelenítik meg.

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság által megfogalmazott kiegészítés szerint az embercsempészettel és az emberkereskedelemmel szembeni fellépés legjobb módja a törvényes és biztonságos utak létrehozása a migránsok és a menekültek számára, ezért javasolják a legális bevándorlási útvonalak létrehozását és megerősítését, illetve a családegyesítési politika kiterjesztését is.

Kapcsolódó:
Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni EurópábanA magyar baloldali EP-képviselők megszavazták a menekülthelyzet kezeléséről szóló jelentést (hirado.hu)
A jelentést, amely szerint - többek közt - ki akarják terjeszteni a menekült fogalmát, legalizálva a gazdasági bevándorlást: a szocialista Szanyi Tibor, Ujhelyi István és a DK-s Niedermüller Péter, valamint Molnár Csaba, a párbeszédes Jávor Benedek és az LMP-s Meszerics Tamás. A magyar balliberális oldal tehát ismét egy újabb, írásos bizonyítékot szolgáltatott arról, ők is be akarják telepíteni az illegális bevándorlókat Magyarországra.
A menekültipar-Udo UlfkotteUlfkotte: A menekültipar (mandiner.hu)
Tudjuk jól, milyen veszélyes a hatalmasokkal szemben tényfeltárást végezni, akik minden tettüket titkolják. Azok meglétét tehát nem könnyű a bíróság előtt is megálló bizonyítékokkal igazolni. "A hónap első hetében jelent meg Udo Ulfkotte német újságíró új könyve A menekültipar - Miként profitálnak politikusok, újságírók és szociális szervezetek a menekülthullámból címmel. Tizenegy hónappal azután, hogy szintén a Kopp kiadónál látott napvilágot bestsellerré vált könyve, A megvásárolt újságírók, amelyet szintén lapunk mutatott be elsőként a hazai nyilvánosságnak.
Óriási tömeg várható a CEU melletti tüntetésenÓriási tömeg várható a CEU melletti tüntetésen (sztarklikk.hu)
A vártnál jóval többen jelezték részvételüket, ezért módosítottak a tüntetés helyszínén a CEU melletti vasárnapi demonstráció szervezői. A demonstrálók a Várkert Bazártól a Kossuth térre vonulnak majd, azt kérik Áder János államfőtől, ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje felülvizsgálatra azt az Alkotmánybírósághoz. A tiltakozók abban bíznak, a taláros testület tagjai kiállnak majd a szabad oktatás, az egyetemi autonómia és a gondolkodás szabadsága mellett, vagyis alkotmányellenesnek nyilvánítják a törvényt.
A 9 éves lányokkal már lehet szexelni és A 9 éves lányokkal már lehet szexelni és "Egészséges, ha a lány összeházasodik az erőszakol ójával" - mondta a képviselő (vilaglato.info)
Egy malajziai parlamenti képviselő mondta, hogy az teljesen normális, ha a nemi erőszak elkövetői feleségül veszik az áldozatukat. Sőt, azt is kijelentette, hogy a 9-12 éves lányok testileg és lelkileg is készen állnak a házasságra. Ekkor már pubertáskorúak és olyanok, mint a 18 évesek. Shabudin Yahaya, a kormánykoalíció egyik képviselőjeként arról beszélt, hogy az ilyen házasság segíthet abban, hogy az áldozatoknak jobb legyen az élete.
Gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika közöttPozsonyi Ádám: Olvasgattam az előbb pár CEU-s diplomamunka címét az un. társadalomtudományok témakörből. "Gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika között". "A blaszfémia mint az inté zményi k ritika eszköze". "médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában". "fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon". stb. Nos, én úgy gondolom, ennek nagyjából annyi köze van a tudományhoz, mint a bölömbikának a bikához..