Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 17., szerda

22.184 -​ Kovács János: ​A Fülöp-szigetekről folytatom és újítom meg a Hírháló munkáját!


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. május 16. 15:46
Tárgy: [Lapszemle] EGYSZERŰEN TRAGÉDIA... - Magyarországot végképp eladósítja a harmadik Fidesz-kormány!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



NEMZETI HÍRHÁLÓ
hírlevél 2003 telétől
2017 május 16.
 
Kedves Olvasó!
​​
A Fülöp-szigetekről folytatom és újítom meg a Hírháló munkáját a hiteles és független tájékoztatással
. Kérem támogatását az újrakezdéshez amit "nulláról" most indítok.
Számlaszám:
OTPbank:
​​
Kovács János
11773425-04051613
(Bank pénztári befizetés is lehetséges!)
IBAN: HU671177342504051613009554
SWIFT KÓD (BIC): OTPVHUHB
Köszönettel:
Kovács János
Hírháló mindenes
nemzetihirhalo@gmail.com


EGYSZERŰEN TRAGÉDIA...

Talán a Brexit majd ezen is változtat, bár nincsenek illúzióim. Tragédia, mivé lett a Nyugat, mivé lettek a nyugati társadalmak. Igen, ezredszer is el kell mondani, ezredszer is le kell írni: ha ma egy marslakónak meg kellene mutatni, mi is az az Európa, a mi derék marslakónkat nem lehetne máshová vinni, mint Prágába, Pozsonyba, Krakkóba, Varsóba, Kassára, Zágrábba, Dubrovnikba, Egerbe, Kőszegre, Budapestre, a Balaton mellé, "le" a Délvidékre, "fel" a Felvidékre, talán még Burgenlandba, a Tátrába, Erdélybe és vége is.
Olvassák ezt itt alább, és gondolkodjanak. És ennek tükrében ítéljék meg, mit jelent a "liberális" társadalom, s hogy miért kell bármi áron megvédeni magunkat ettől az önpusztító, rettenetes, beteg és rothadó iszonyattól, és mindazoktól, akik ezt képviselik, akik ezt akarják ránk erőltetni. 

"A kereszténység romjain épül a muzulmán London
Csaknem ötszáz templom zárt be a brit fővárosban 2001 óta, sokat közülük muszlimok vásároltak fel és alakítottak át mecsetté. A legnépszerűbb fiúnév ott már a Mohamed, a saría bíróságok szaporodnak, miközben a muzulmánok harmada nem tekinti magát a brit kultúra részének.

Az amerikai Gatestone Institute arról számolt be vasárnapi publikációjában, hogy Londonban rohamtempóban zárják be a keresztény templomokat, miközben majdnem ugyanennyi mecsetet fel is húznak.
Az egyik ottani muszlim hitszónok úgy jellemezte a jelenséget, hogy "London már muzulmánabb, mint sok iszlám ország együttvéve". Wole Soyinka Nobel-díjas nigériai író szerint a brit főváros már az iszlamisták "pöcegödre", egy ottani újságíró pedig csak szimplán Londonisztánnak hívja a várost.

A westminsteri terrortámadás után, London muzulmán polgármestere, Sadiq Khan azt mondta: a terroristák nem tűrik a multikulturalizmust, a Gatestone szerint épp az ellenkezője igaz: maga a multikulturalizmus az, ami táplálni tudja a terroristákat. "Londonisztán a 423 mecsetjével az angol kereszténység romjaira épül" - írják.
A Hyatt United Church nevű templomot például egy egyiptomi közösség vette meg korábban azzal a céllal, hogy mecsetté alakítsák át. A londoni Szent Péter templom pedig ma már Medina mecsetként ismeretes. A mai Brick Lane úti mecset pedig korábban egy metodista közösségé volt.
Nem csak templomokat alakítanak át a helyi muzulmánok, hanem az ott élőket is. Egy felmérés szerint az utóbbi időben megduplázódott az iszlámra áttértek száma, sokan pedig gyakran már az új vallásuk felvételekor a radikális nézetekkel szimpatizálnak.

Üresen konganak a templomok, teltház a mecsetben

A Daily Mail összehasonlító fotókat tett közzé két, egymáshoz közel eső belvárosi templom és mecset gyülekezetét vizsgálva. A keresztény, több mint 1200 ember befogadására is képes Szent György templomban tíznél is alig többen jelentek meg szentmisét hallgatni, miközben tőle nem messze egy 100 férőhelyes mecsetben már nem fértek el az emberek, az utcára kellett kivonulniuk, hogy imádkozhassanak.
Birminghamben, a második legnagyobb brit városban egy minaret "uralja az eget". Tavaly októberben pedig már 25 ezernél járt az a petíció a brit kormány oldalán, amiben azt akarják elérni, hogy naponta háromszor (!) engedélyezzék, hogy például hangosbeszélő megafonnal hívhassák imára a muzulmán hívőket.
A Gatestone Institute szerint, ha a jelenlegi trendek tovább folytatódnak, a kereszténység csak emlék marad Angliában, a jövő vallása pedig az iszlám lesz.

Pár év és kevesebben lesznek az aktív keresztények

Számítások szerint az Egyesült Királyságban 2020-ra nagyjából 687 ezer muszlim jár majd imákra rendszeresen, miközben a keresztényeknél a misét látogatók száma 679 ezer lesz. Ceri Peach, az Oxfordi Egyetem munkatársa szerint az angol városok új kulturális felépítése már kialakulóban van, a keresztény államvallás pedig erősen visszaszorul majd.
Miközben a muszlimok több mint fele 25 év alatti, a keresztény templomba járók negyede 65 év feletti. Keith Porteous Wood, a Nemzeti Szekuláris Közösség vezetője szerint 20 éven belül már kevesebben lesznek a vallásukat valamilyen szinten gyakorló keresztények.
2001 óta ötszáz londoni templom alakult át valamilyen privát ingatlanná, miközben a magukat anglikán vallásúnak vallók aránya 21 százalékról 17 százalékra esett - ez körülbelül 1,7 millió embert jelent. Ezzel párhuzamosan a muzulmánok száma több mint egymillióval emelkedett.
Mohamed a leggyakoribb gyereknév
Egy 2015-ös kutatás szerint Angliában és Wales-ben is a leggyakoribb név, amit a kisfiú újszülötteknek adnak, az a Mohamed és annak variációi.
Manchesternek 15,8, Birminghamnek 21,8, Bradfordnak pedig 24,7 százaléka muzulmán. Bradfordban és Liverpoolban a gyerekek fele muszlim.

Radikálisok kezén van a mecsetek nagy része

Innes Bowen író szerint az 1700 brit mecsetből mindössze kettő olyan van, amelyik "követi az iszlám modern értelmezését", az Egyesült Államokban ugyanez a szám 56 százalék. A radikális vahabiták tartják kontroll alatt 6 százalékukat, miközben a szunnita-fundamentalista Deobandi mozgalom a 45 százalékát.
A Knowledge Center kutatása szerint az Egyesült Királyság muszlimjainak harmada nem érzi magát a brit kultúra részének. Londonban pedig "hivatalosan" 100 saría bíróság működik, amelyek ténykedése nehezen összeegyeztethető az emberi jogok európai értelmezésével.
A canterbury érsek is méltatta a saríát
A brit kulturális közegben ráadásul egyre többen hajlanak meg a fundamentalista iszlám törekvések előtt. Rowan Williams, canterbury korábbi érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága és Lord Nicholas Addison Phillips, aki a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt 2009 és 2012 között, azt is javasolta évekkel ezelőtt, hogy a brit jogrendszernek át kellene emelnie bizonyos elemeit a saríának, például a válások terén. Sir James Munby az ország egyik legbefolyásosabb bírája korábban pedig azt mondta, a kereszténységnek immár semmilyen befolyása nincsen az ítélkezésre.
Az egyetemeken is megjelent már a változás. Nagy kritikákat váltott ki, hogy egyes vallási csoportok szeparálhatják a férfiakat és a nőket bizonyos eseményeken: a Queen Mary University of Londonon például külön bejáraton kellett bemenniük a nőknek egy rendezvényre, nem kérdezhettek, de még csak a kezüket sem emelhették fel. Az ottani Iszlám Közösség pedig szervezett egy gálát a London School of Economicsra, ahol a férfiakat és a nőket egy 7 méteres panel választotta el egymástól.
Közben Simon Collis, a Szaúd-Arábiába delegált brit nagykövet tavaly áttért az iszlámra, azóta megjárta a mekkai zarándoklatot és ma már Haji Collisként él."

Nem tehetek róla, de ilyen hírek olvasása közben a kortársak szerint a "Legnagyobb élő magyar", gróf Apponyi Albert prófétai szavai jutnak eszembe, melyeket négy nyelven mondott - a trianoni Magyar Delegáció vezetőjeként - amikor átvette a békediktátumot:
"Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját."

Forrás: badog.blog - Híradó.hu

Kapcsolódó:
Muszlim vagyok, pakisztáni vagyok, London polgármestere vagyokMuszlim vagyok, pakisztáni vagyok, London polgármestere vagyok (origo.hu)
Muszlim, brit, munkáspárti, de legfőképpen: londoni. A brit főváros új polgármesteréről egészen biztosan nem lehet azt állítani, hogy egyoldalú személyiség. A kérdés már csak az, megválasztása után is meg tud-e birkózni az előítéletekkel, és képes-e összekovácsolni a világ egyik legsokoldalúbb városát. Bajban lesz Donald Trump, ha megválasztják az Egyesült Államok elnökének. Európa legnagyobb városa éppen most választott egy olyan polgármestert, akiről a republikánus jelölt azt állította: soha nem engedné be Amerikába.
London muszlim polgármestere szerint a terrortámadások a nagyvárosok szerves részeiLondon muszlim polgármestere szerint a terrortámadások a nagyvárosok szerves részei (888.hu)
Ahogy egy korábbi interjújában fogalmazott London pakisztáni származású muszlim polgármestere, Sadiq Khan a terrortámadás a nagyvárosok életének része. Erre a mondatra különösen szép visszaemlékezni azon a napon, mikor egy ISIS-hitszónok terrortámadást hajtott végre a brit fővárosban. Az én feladatom az, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsam" - mondta akkor London polgármestere. Hát Sadiq, úgy tűnik, ez nem sikerült.
Maradhatnak a migránsok, ha európai nőt ejtenek teherbeMaradhatnak a migránsok, ha európai nőt ejtenek teherbe (hidfo.ru)
Az Európai Bíróság szerdai döntése alapján az EU területén maradhat az az illegális bevándorló, akinek európai állampolgár szül gyermeket. Az Európai Bíróság szerdai ítéletével precedenst szolgáltatott arra, hogy egy nem-európai állampolgárnak meg kell adni a tartózkodási jogot, ha a gyermeke már uniós tagállam állampolgára.
Svédországban vád alá helyeztek egy 70 éves nőtSvédországban vád alá helyeztek egy 70 éves nőt (dalademokraten.se)
Mert a Facebook-on azt írta, hogy nem tetszik neki az, hogy a bevándorlók autókat gyújtanak föl, a nyílt utcán vizelnek és ürítenek. ("eldar upp bilar och kissar och bajsar pa gatorna") Akár két évet is kaphat "gyűlöletbeszédért".
Iskolai anális szexoktatás a demokrácia érdekébenIskolai anális szexoktatás a demokrácia érdekében (888.hu)
A német oktatásügyi minisztérium egyik regionális szárnya releváns kérdéssé szeretné alakítani a tizenévesek körében a homoszexualitást, a szadomazo szexet és a műpéniszek használatát. Mindezt a homofóbia leküzdéséért, természetesen állami pénzből. A fiatalok iskolában történő szexuális felvilágosításának kérdése - különösen az elmúlt 15-20 évben - mindig is egy érzékeny pontként hatott mind a tanárok, mind a szülők számára.
A héten megházasodik a meleg luxemburgi miniszterelnökA héten megházasodik a meleg luxemburgi miniszterelnök (nlcafe.hu)
Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök a héten összeházasodik élettársával, aki szintén egy férfi. De számít ez valamit? Nem! Az számít, hogy mi tesz a munkanélküliséggel, adókkal, segélyekkel, munkalehetőségekkel, családokkal... "Megkérte a kezem, és én igent mondtam." Azután olvastam Xavier Bettel és párja házasságának hírét, hogy megnéztem a Kódjátszma című filmet, amiben a zseniális matematikust, Alan Turingot épp homoszexualitása miatt kényszerítették kémiai kasztrálásra, ami miatt végül valószínűleg öngyilkosságot követett el.
Líbia megfenyegette az Európai UniótLíbia megfenyegette az Európai Uniót (orientalista.hu)
Ha nem fizetünk küldik a migránsokat. Úgy tűnik, hogy Líbia ráérzett a migrációban rejlő biznisz lehetőségére. Olaszország és főleg az EU anyagi segítségét sürgette Abdulsalam Kajman a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnök-helyettese Rómában vasárnap hangsúlyozva, hogy segítség nélkül az észak-afrikai országból Európába tartó migráció nem fog leállni, sőt tovább növekszik. Abdulsalam Kajman, Líbia déli határtérségét drámainak nevezett.
Miként vált a Katolikus Egyház a globális háttérhatalom eszközévé? A II. Vatikáni Zsinat mögötteseiMiként vált a Katolikus Egyház a globális háttérhatalom eszközévé? A II. Vatikáni Zsinat mögöttesei (borbelyimre.blog)
Bemutatja, miként torzította el az egyházat a II. Vatikáni Zsinat, hogy milyen erők munkáltak a zsinat mögött s valójában hol kezdődött az az út, amely elvezetett oda, hogy ma a Katolikus Egyház a globális háttérhatalom eszköze, vezetője pedig az évezredes európai kultúrát tervszerűen, örök időkre tönkretevő, nem kis részben hódító szándékkal érkező, már görög földön "dzsihádot" üvöltő muszlimokkal elárasztó globális háttérhatalom támasza.
Kiderült: szabadkőműves a pápaKiderült: szabadkőműves a pápa (hidfo.ru)
"A Rotary-klub-tagság, illetve a klubhoz kötődés általában nem áll távol a szabadkőművességhez kapcsolódás beismerésétől." Kiderült, miért képvisel szélsőségesen liberális és bevándorláspárti nézeteket a katolikus egyházfő. Ferenc pápa tevékenységét a szélsőséges emberi jogi fundamentalizmus megnyilvánulásai kísérik, de a katolikus egyházfő nemzetközi megítélése összességében arra enged következtetni, hogy a barátságos párbeszédnél mélyebb viszonyt ápol bizonyos szabadkőműves csoportokkal.
Német külügyminiszter: meg kell kezdeni az Európai Egyesült Államok létrehozásátNémet külügyminiszter: meg kell kezdeni az Európai Egyesült Államok létrehozását (hidfo.ru)
Vasárnap beiktatták az újonnan megválasztott francia elnököt, Emmanuel Macront. A német külügyminiszter máris javaslatot tett arra, hogy egy új együttműködés keretén belül Franciaországot mint szuverén országot meg kellene szüntetni. Vasárnap beiktatták Franciaország új elnökét, Emmanuel Macront, aki május 7-én nyerte meg az elnökválasztást.
A norvég szakszervezetek Izrael bojkottja mellett döntöttekA norvég szakszervezetek Izrael bojkottja mellett döntöttek (lovasistvan.hu)
Norvégia legnagyobb szakszervezeti tömörülése, a Norvég Szakszervezeti Szövetség (LO) pénteken szavazással úgy döntött, hogy Izraelt gazdasági, kulturális és egyetemi szinten bojkottálják a palesztinokkal való bánásmódja miatt. A határozat követeli a Palesztin Állam létrehozását, Ciszjordánia megszállásának és a Gázai-övezet blokádjának megszüntetését.
Merkel elveszi a németektől az otthonukat, hogy migránsokat költöztessen bele!Óriási botrány! Merkel elveszi a németektől az otthonukat, hogy migránsokat költöztessen bele! (a-znewsonline.com)
Háborús időkben is szokatlan és felháborító lenne Hamburg városának lépése, amellyel természetesen a "befogadás" és "tolerancia" kultúráját próbálják erősíteni. A város nemes egyszerűséggel kötelezte hat lakás tulajdonosát, hogy az ingatlanokat a helyhatóság által kijelölt bérlőknek adja ki, függetlenül attól, hogy egyáltalán szándékukban áll-e bérbe adni azokat.
A MIGRÁCIÓS EU-BIZTOS SZERINT JOGI ÉS ERKÖLCSI KÖTELESSÉG A MIGRÁNSOK ELOSZTÁSAA Migrációs EU-biztos szerint jogi és erkölcsi kötelesség a migránsok elosztása (magyaridok.hu)
Jogi és erkölcsi kötelezettsége az Európai Unió tagállamainak, hogy részt vegyenek a 160 ezer menedékkérő áttelepítését szolgáló uniós mechanizmusban - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.
Emberek műanyag csónakokon érkeznek Európába és a születési bizonyítványukat kérik tőlük, hogy beléphessenek országainkbaSalvador Sobral a 2017-es Eurovízió nyertese ezt nyilatkozta a kijevi sajtótájékoztatón (facebook.com)
"Ha egyszer itt vagyok és nyilvánosságot kaptam, a legkevesebb amit tehetek, hogy elmondok egy üzenetet: Emberek műanyag csónakokon érkeznek Európába és a születési bizonyítványukat kérik tőlük, hogy beléphessenek országainkba. Ezek az emberek nem bevándorlók hanem menekültek, akik a halál elől futnak. Ne tévedjünk. Oly sok bürokrácia van a görög, török és olasz menekülttáborokban, nekünk egy törvényes és biztos utat kellene létrehoznunk ezekből az országokból a célországaikba."
Eurovízió, a világ vicceEurovízió, a világ vicce (valasz.hu)
"Keith Richards forog tőled a sírjában. Pedig a fószer nem is halt meg." (Ford Fairlane) Két forgatókönyv lehetséges. 1. Erőművek vagy fegyveres testületek helyett dalfesztivál-szervezők közé épül be az Iszlám Állam, az európai civilizáció hatékonyabb romba döntése érdekében. 2. A zsarolóvírus új, különösen szemét alfaja nézői szavazatnak látszó sms-eket is képes küldeni.
Putyin rémisztő üzenetet küldött Európának! Erről mindenkinek tudnia kell!Putyin rémisztő üzenetet küldött Európának! Erről mindenkinek tudnia kell!
(maivalosag.com)
Putyin két lehetséges utat vázolt fel az Európai unió számára a migránsválsággal kapcsolatban. Az egyik, hogy azonnal fizikai erővel és katonasággal védi meg a Schengeni határokat, a másik pedig, hogy továbbra is beengedi az illegális bevándorlókat és ezzel a terroristákat, és akkor vége lesz az Európai uniónak, de a harmadik világháborút, sőt egy új holokausztot is előidézhet.



Magyarországot végképp eladósítja a harmadik Fidesz-kormány!

Jelenleg is brutális az államadósság! Jövőre meg kell kezdeni a Letelepedési kötvények visszavásárlását, azt ugyanis öt év után az adófizetőkkel kamatokkal terhelten vásároltatják vissza. A bevételt elvitték a Rogán Repülős Tóni-féle kör offshore lovagjai. Az államadósságunk is nagyon jelentős! Igaz, nem az IMF-nél, hanem egyéb bankoknál és a magyar állampolgároknál vagyunk eladósítva.

Paks II-re az oroszoktól, a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására, illetve kiépítésére Kínától összesen 4500 milliárd forint körüli hitelt vesz fel a harmadik Orbán-kormány. Ezzel évtizedekre eladósodik az ország. Hozzáértők szerint a Budapest-Belgrád vasútvonalnál történő építkezés soha nem fog megtérülni. Paks II. évek óta haveri kifizetőhelyként is funkcionál, nemsokára belép ebbe a körbe a Budapest-Belgrád vasútvonal is. A kereskedőházak is a haverok jólétét szolgálják, az adófizetők nem győzik kifizetni a számlájukat.

A következő kormány, akár negyedik Orbán-kormány, vagy más kormány lesz, nagy bajba fog kerülni a hatalmas fizetnivalók miatt. Az uniós pénzek nem fognak tovább ömleni, mert 2021-től az unióban új költségvetési hét év következik. Ráadásul özönlenek a migránsok is, ami szintén jelentős kiadást okoz. Nagy-Britannia az új költségvetési időszaktól már nem lesz befizető. Ezért a jelenlegi kormány 2018-ig le akarja hívni a 2020-ig járó uniós pénzeket, és félő, hogy le is nyúlják. Odalett a magán-nyugdíjpénztári pénz is, mintegy 3000 milliárd forint. Akik visszatértek az állami nyugdíjalaphoz, rosszul jártak, mert még mindig nincs meg a beígért egyéni számla, és nem kaptak még csak egy igazolást sem arról, mennyi pénzük tűnt el a nagy kasszába.

A Letelepedési kötvények haszna a Rogán-féle offshore lovagokhoz került (140 milliárd forint körül), jövőre viszont meg kell kezdeni a visszavásárlásukat kamatokkal megterhelten. Ezt a kötelezettséget viszont nem az offshore lovagoknak, hanem a magyar adófizetőknek kell teljesíteni.

Mivel az ország összeszerelő üzemként funkcionál, és a haszon kikerül az országból, vajon mennyi esély marad a talpon maradásra? A magyar társadalom egyre rosszabb, a haveri kör egyre jobb helyzetbe kerül.

SVPSZ

Kapcsolódó:
A tisztánlátás végett - közleményünk a sajtóban felröppent hírek kapcsánA tisztánlátás végett - közleményünk a sajtóban felröppent hírek kapcsán
(betyarsereg.hu)
A közös felelősség révén leszögezzük, hogy e politikai kezdeményezés se nem mintegy direkt a Jobbik ellen formálódó protest-szerveződés igénye, se nem az említett párt egykori profilját újjáélesztő formáció szándéka. Mi egy új és friss kezdeményezést helyezünk kilátásba, amelynek tervezésében egyaránt megtalálhatóak már tapasztalt politikai szereplők és a legújabb generáció jobboldali képviselői.
Újabb klánnal gyarapodott a Betyársereg családja - megalakult a Bakonyi KlánÚjabb klánnal gyarapodott a Betyársereg családja - megalakult a Bakonyi Klán (betyarsereg.hu)
A Betyársereg tovább terjeszkedik az országban. Most a Bakonyban alakult meg egy újabb klánunk. Sorra tűnnek fel a települések ahol megjelenik halálfejes jelképünk, amely jól jelzi, hogy a magyarság természetes önvédelmi reflexe egyre erősödik, családunk pedig folyamatosan bővül!
A BIZONYÍTÉK-A BANKOK OLYAN PÉNZT KÖVETELNEK, AMIT SOHA NEM FOLYÓSÍTOTTAK!A bizonyíték-a bankok olyan pénzt követelnek, amit soha nem folyósítottak!
(civilkontroll.com)
Itt a banki számszaki csalás bizonyítása - Vezér-Szörényi László. Egyes bankok a deviza hitelezés folyamán szabálytalanul jártak el. Az alábbiakban ezt konkrét számokkal bizonyítom. Sem a Kúria 2013-as és 2014-es jogegységi határozata, sem az azóta végrehajtott forintosítás sem befolyásolja a kalkulációm helyességét. A bizonyításom azt a célt szolgálja, hogy minden devizahitel, amelyben tetten érhető ez a számszaki eltérés, bíróság elé kerüljön. A számok egyértelműek, még egy bíró számára is érthetőek és vitathatatlanok.
8 telken épül az új kórház, ebből 4 ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóé8 telken épül az új kórház, ebből 4 ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóé (444.hu)
"Nem tudok semmit, arról nem tudok semmit, nem válaszolok." Sajnos csak ennyit mondott a Magyar Nemzet riporterének Tamás László vállalkozó, mikor a lap arról szerette volna kérdezni, hogy mit kezd majd a pénzzel, amit valószínűleg az államtól kap, miután megveszik a XI. kerületi Dobogón lévő 4 telkét. Tamás azért számíthat erre, mert az "Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumáról", azaz a kerületbe tervezett új kórházról szóló kormányzati tervek éppen ide építkezne az állam.
Magyarország milliárdokat fizethet Gyurcsány és felesége miattMagyarország milliárdokat fizethet Gyurcsány és felesége miatt (utcaemberek.blog)
Szabálytalan közbeszerzésekre bukkantak a 2007-2013-as uniós gazdasági ciklus ellenőrzésekor, ami miatt akár 18 milliárd forintot is visszakövetelhet Magyarországtól az Európai Bizottság. A kifogásolt ügy az ún. EMIR projekt, amely az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelt. A rendszer kiépítésével egy szocialista elköteleződésű magáncéget, a Welt 2000 Kft.-t bízták meg, de úgy, hogy az EU megállapítása szerint a sokmilliárdos megbízások teljes mértékben megszegték a közbeszerzési szabályokat, és súlyosan megsértették a magyar állam érdekeit.
ELTŰNTEK A SZURKOLÓK, DE AZ MLSZ SZERINT 2016 SIKERESEBB ÉV VOLT, MINT AZ ELŐZŐEltűntek a szurkolók, de az MLSZ szerint 2016 sikeresebb év volt, mint az előző (alfahir.hu)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, éves közgyűlésén azt mondta, a 2016-os esztendő sikeresebb volt, mint az előző, amit többek között azzal indokolt, hogy a futball- és a futsalválogatott szerepelt az Európa-bajnokságon, valamint az utánpótláscsapatok is jobban teljesítettek.
Szima Judit Veszprém 2017.05.11. 08 óraSzima Judit Veszprém - 5 év börtön és 22.9 millió vagyonelkobzás (youtube.com)
Arányok: ha "ezért" ennyi, akkor az országért mennyi jár? Ki ellenőrzi az "őrzőket"?
Szima Judit kegyelmi kérvénye a köztársasági elnök elé került.Szima Judit kegyelmi kérvénye a köztársasági elnök elé került (keh.hu)
Annak érdekében, hogy Áder János kegyelemben részesítse Szima Juditot, várjuk a figyelemfelhívó, kegyelmet kérő összejövetelünkre május 18-án csütörtökön 14 és 19 óra között a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, a várba a Sándor Palota elé mindazokat, akik tisztelik és szeretik Szima Juditot, azokat, akik nem tudtak eljönni május 11-én Veszprémbe Szima Judit börtönbe vonulására, és azokat, akik Veszprémben a börtön előtt részt vettek az élőlánc alkotásában. A rendőrség tudomásul vette a demonstrációt. A szervezők kérik, hogy mindenki ossza ezt a hírt az ismerősei között, hogy minél többen tudjunk együtt kiállni Szima Judit szabadságáért.
Szájer felesége nem áll le a hazudozással: tiszta, fedhetetlen bíróságokról beszélSzájer felesége nem áll le a hazudozással: "tiszta, fedhetetlen" bíróságokról beszél (kuruc.info)
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint nagy figyelmet fordítanak arra, hogy "tiszta, fedhetetlen, érinthetetlen legyen a bíróság, és sérthetetlen legyen a bíró". Épp csak a független jelzőt felejtette ki Handó Tünde a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Ítélőtábla összbírói értekezleteit megelőző sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy "nehéz bírónak lenni", nagy felelősség, ugyanakkor nagy szabadság is, aminek együtt kell érvényesülnie, helyes arányban.
Váratlanul és tragikusan fiatalon meghalt az ügyész, aki a Quaestor-ügyben nyomozottVáratlanul és tragikusan fiatalon meghalt az ügyész, aki a Quaestor-ügyben nyomozott (444.hu)
A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina az Index érdeklődésére megerősítette, hogy "váratlanul és tragikusan fiatalon" meghalt a Quaestor-ügyön dolgozó háromtagú ügyészcsoport felettese, "a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze". A Fővárosi Főügyészség szerint a mostani haláleset "a Questor ügy ügymenetét közvetlenül nem befolyásolja."
Apjuk halálért okolták a végrehajtót, rátámadtak az utcánApjuk halálért okolták a végrehajtót, rátámadtak az utcán (zaol.hu)
Testvérpár támadott rá nyílt utcán a bírósági végrehajtóra, a magáról megfeledkezett két férfi ellen nemrég emelt vádat az ügyészség. Az önálló bírósági végrehajtóként dolgozó férfi hivatalos eljárásban több alkalommal kapcsolatba került a testvérpárral, akik jogutódként léptek fel egy végrehajtás során. Ilyen előzményeket követően tavaly október 10-én délután az utcán találkozott össze a végrehajtó a két férfival, akik felelősségre vonták azt hangoztatva, hogy édesapjuk halálát végrehajtó által négy éve folytatott eljárás okozta.