Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 19., péntek

22.197 - ​EP-döntés: minden magyar embert arcul csaptak > 2017.05.19.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. május 19. 12:38
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.05.19.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Nem a gyerek számít, csak a pénz

Durván, akár 20 százalékkal is drágábbak lehetnek az idei évben a nyári táborok. A szórás persze hatalmas, a legolcsóbb vakációs lehetőségek 12 ezer forintba, míg a legdrágábbak akár több százezer forintba is kerülhetnek. Egy kéthetes angol nyelvi tábor 495 ezer forint. (https://www.penzcentrum.hu)

Bővebben...


Puszi, puszi: Jön a német hadsereg?

Stoltenberg NATO-főtitkár és Merkel német kancellár áttekintették a május 25-I NATO-csúcstalálkozó előkészítését. A főtitkár kiemelte, hogy a terhek megosztása nem csupán pénz kérdése, hanem a NATO elvárja, hogy Németország jobban járuljon hozzá a NATO modern képességeinek növeléséhez. (http://www.nato.int)

Bővebben...


Magyar-kínai csúcstalálkozó Pekingben

Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben fogadta Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Kínai Népköztársaság elnöke. (http://mti.hu)

Bővebben...


Megölik Mladić tábornokot

A Hágai Nemzetközi Törvényszék megtagadta Ratko Mladić szerb tábornok ideilenes szabadlábra helyezését.  Mladić ügyvédei arra hivatkozva kérték ideiglenes kiengedését, mert a börtönben nem biztosítható a súlyos beteg tábornok gyógykezelése. (http://tass.ru)

Bővebben...


Szívjuk a füvet, barátaim, ez visz bennünket előre!

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint kiürült minden ellenérv a kannabisz legalizálása ellen, amellyel stabil és jelentős állami bevételeket is szerezni lehet. Sermer Ádám, a párt ifjúsági szervezetének elnöke elmondta, hogy a kannabisz már nem kapudrog, vagyis nem lehet rá a kemény drogok világába való belépőként tekinteni.  Csak az illegalitás teheti azzá, mert a kereskedők olyanokkal állnak kapcsolatban, akik később kemény drogokat kínálnak a kannabiszt vásárlóknak. (http://mti.hu)

Bővebben...


A Kalinka meghódítja Európát

Megkezdődött az Alekszandrov Ének-és Tánc Együttes kelet-európai vendégszereplése. Csehország és Szlovákia után 2017. május 28-án a Papp László Sportarénában lépnek fel. (http://www.redstar.ru)

Bővebben...


Magyar koszorú Pekingben: 20 millió kínai életébe került a fasizmus feletti győzelem

A magyar kormányfő már tegnap feltűnést keltett azzal, hogy megkoszorúzta a Tienanmen téren a kínai kommunisták háborús emlékművét. Tölgyessy Péter egyébként épp a héten mondta, hogy a magyar kormányfő keleti nyitást ígérő politikája csúfos kudarc. (http://hvg.hu)

Bővebben...


A jövőt Kína fejlődése határozza meg jelentősen

Az átfogó stratégiai partnerség szintjére emelte a kínai kormány a magyar-kínai kétoldalú együttműködést, ami az ázsiai országban a legmagasabb kategória - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Pekingben a közmédiának, az Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével folytatott hivatalos tárgyalások után. (http://mti.hu)

Bővebben...


Új német-francia uralom?

Németország és Franciaország közösen "menetrendet" (road map) készít az Európai Unió és az euróövezet tovább fejlesztéséről - jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után. A menetrend az uniós integráció elmélyítését, az EU hatékonyságának növelését és az euróövezet megerősítését, válságtűrő képességének fokozását célozza. Mindketten kijelentették, hogy akár az Európai Unió működéséről szóló Lisszaboni Szerződés módosítása is szóba kerülhet. (http://mti.hu)

Bővebben...


Élet a létminimum alatt

A Policy Agenda becslése szerint tavaly a létminimumnál alacsonyabb jövedelemből élt a lakosság 36 százaléka, vagyis több mint 3,5 millió magyar. Ez egy évvel ezelőtt még 41 százalék volt. Hiába emelkedett tavaly a nettó minimálbér több mint 7 százalékkal, nominálisan továbbra is jelentős a szakadék a keresetük és a létminimum összege között. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Gyula: a Munkáspárt a változás lehetőségét kínálja

Gyula Város 08. számú egyéni választókerületében időközi önkormányzati választást tartanak május 21-én, vasárnap. A Munkáspárt jelöltje: Dandé András Endre. (http://www.gyula.hu)

Bővebben...


Nem! Nem! Nem!

Perkáta képviselő-testülete hétfői rendkívüli ülésén egyhangú döntéssel visszavonta április 20-án meghozott határozatát, amely akkor közterület használatáról és egy Horthy Miklósnak emléket állító mellszobor adományként való elfogadásáról szólt. (http://mti.hu)

Bővebben...


Mikor fogunk annyi húst enni, mint a szocializmusban?

Az átlag magyar is mindössze napi 670 forintot költ élelmiszerekre és alkoholmentes italokra, de millióknak ennél jóval kevesebből kell megoldaniuk fiziológiai szükségleteik kielégítését. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2016-ra vonatkozó adatai szerint az átlag magyar havi 77 100 forintot költ. (https://www.penzcentrum.hu)

Bővebben...


Vigyázz: a Te gerincedet akarják megtörni!

Eurodame, Help! címmel rövidfilmet készült, az Európai Bizottság, a francia kormány és olyan további szereplők, mint a Hippocréne Alapítvány támogatásával. Ez utóbbi egy olyan nonprofit szervezet, amelynek számos közös projektje van Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatával, mivel a társaságnak az a célja, hogy a fiatalokat elérve segítse előmozdítani „a valódi európai polgárság" megteremtését. A film azt sugallja, hogy Európa tárt karokkal várja a migránsokat. (http://www.dailymail.co.uk)

Bővebben...


Az izraeli miniszter gyilkolásra uszít

Megérett az idő Bassár el-Aszad szíriai elnök kivégzésére Joáv Galant izraeli építési és lakásügyi miniszter szerint - értesült a Háárec című újság honlapja kedden. Galant aljas tömeggyilkosnak nevezte a szíriai elnököt, és kijelentette, hogy "ha végeztünk a kígyó farkával, eljuthatunk a Teheránban található fejéhez is, és azt is elintézhetjük." (http://www.haaretz.com)

Bővebben...


Gyurcsányföld nem a te országod!

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Magyarországnak új demokratikus kormányra, valamint a kormányváltásnál több, majdnem rendszerváltás értékű átalakításra van szüksége, "azaz meg kell teremteni a negyedik köztársaságot". Bizonyos értelemben egyfajta polgári európai új honfoglalás kell, és mi leszünk ennek a honfoglalásnak az egyik fontos, megkerülhetetlen szereplője" - jelentette ki a DK elnöke. (http://mti.hu)

Bővebben...


A kijárat balra van!

Az EU-val kapcsolatos vitákat a jobboldal és a liberálisok uralják.  Egyikük sem fejezi ki a dolgozó emberek hangját. Az EU pénzügyi és szociális megszorításaival kirabolta Görögországot és más országokat. Mutassuk meg, hogy a megoldás nem jobboldali, nem liberális! A megoldás balra van! A kijárat az EU-ból balra van! (https://www.eventbrite.co.uk)

Bővebben...


A kommunisták nem szavaztak Magyarország ellen

Az EP Magyarországot elítélő döntés elfogadásánál a Görög Kommunista Párt EP-képviselői tartózkodtak, Ugyancsak tartózkodtak a cseh és portugál kommunista képviselők. (http://www.europarl.europa.eu)

Bővebben...


​​
EP-döntés: minden magyar embert arcul csaptak

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben. Felszólítják a magyar kormányt a párbeszéd folytatására az Európai Bizottsággal, illetve arra, hogy helyezze hatályon kívül a menekültügyi szabályok egyes elemeit, vonja vissza a civil szervezetekről szóló tervezetet, és függessze fel az új felsőoktatási törvényben megjelelt határidőket, nyilvánosan kötelezettséget vállalva rá, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) szabad intézményként Budapesten maradhat. A bizottságtól pedig azt kérik, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyarországi felhasználását. (http://mti.hu)

Bővebben...


Uraim, irány Afganisztán!

A NATO katonai vezetői elégedetlenek az Afganisztánban kialakult helyzettel, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy növeljék az Afganisztánban lévő NATO és más szövetséges csapatok létszámát. A tanácskozáson részt vett Joe Dunford tábornok, US vezérkari főnök és John W. Nicholson tábornok, a NATO afganisztáni csapatainak parancsnoka. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Fegyverkezünk, de minek?

A kormány által elfogadott Zrínyi 2026 nevű haderőfejlesztési programmal emelkedni fog a magyar haderő létszáma, és technikailag is korszerűsítik a honvédséget, elsőként szállító járművek beszerzésével - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A hadseregnek is olyan állapotban kell lennie, hogy meg tudja védeni az országot – mondta. Magyarország a májusi NATO-csúcson azt vállalja majd, hogy 2024-re - a jelenlegi 1-ről - a GDP 2 százalékára emeli a katonai kiadásokat, ami akkor mintegy 1000-1200 milliárd forintot jelent majd. (http://mti.hu)

Bővebben...


Kit javasolsz a Nemzet Sportolójának?

Május 30-án ül össze a tizenegy Nemzet Sportolója, hogy megvitassák, kit javasoljanak tizenkettedik tagnak az elhunyt Földi Imre helyett.  Az elismerés jelenlegi tizenegy birtokosa: Balczó András (öttusázó, 2004 óta), Hammerl László (sportlövő, 2004), Ivánkay Mária (parasport, asztaliteniszező, 2004), Kárpáti György (vízilabdázó, 2013), Keleti Ágnes (tornász, 2004), Kulcsár Győző (vívó, 2004), Magyar Zoltán (tornász, 2015), Portisch Lajos (sakkozó, 2004), Rejtő Ildikó (vívó, 2007), Schmitt Pál (vívó, 2014), valamint Székely Éva (úszó, 2004).( http://www.nemzetisport.hu)

Bővebben...