Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 22., hétfő

22.205 - Ülésezett az MVSZ Küldöttgyűlése: ​Patrubány Miklós májusi nemzetpolitikai előadása!


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2017. május 22. 10:39
Tárgy: Ülésezett az MVSZ Küldöttgyűlése
Címzett: 



Május második hétvégén Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének két legfontosabb döntéshozó testülete, a Küldöttgyűlés és az Elnökség. Korszakos határozatok születtek.

 

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke nagy ívű beszéddel egészítette ki a szervezet 2016. évi közhasznú tevékenységét ismertető, 25 oldalon írásban előterjesztett jelentését, amelyet a Küldöttgyűlés egyhangú szavazattal fogadott el.

 

A Küldöttgyűlés elhatározta, hogy több mint másfél évtized után ismét költségvetési támogatást igényel az Országgyűléstől, miután az 2000 decemberében, előzetes figyelmeztetés nélkül, puccsszerűen és a házszabályba ütköző módon fosztotta meg a Szövetséget szerzett jogától, a költségvetési támogatástól.

 

A Magyarok IX. Világkongresszusa határozatainak végrehajtásában a magyar nyelv ősiségének ismertetéséről, Trianon megdöntéséről és a Szent Korona Országának helyreállításáról hangzott el beszámoló, születtek határozatok.

 

Június 4. NEM a NEMZET ÖSSZETARTOZÁSÁNAK NAPJA, hirdeti a  Magyarok IX. Világkongresszusának Záró-Nyilatkozata. A Küldöttgyűlés döntött arról, hogy ezt tagoltan idén, június 4-én hirdeti ki Versailles-ban és mindenütt, ahol Trianon-ellenes megmozdulás lesz. Október 15-én aláírásgyűjtésbe kezdenek a trianoni békeparancs semmisségének kimondatásáért. Ezzel kapcsolatban bővebb információ

​​
Patrubány Miklós májusi nemzetpolitikai előadása keretében  hangzott el.

 

Az MVSZ Elnöksége elfogadta a Papp László Ökölvívó Akadémia felkérését, és a háromszoros olimpiai bajnok nevét viselő tehetséggondozó egyesület patrónusává vált.

 

MVSZ Sajtószolgálat

9262/170522

 

 

T