Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. január 31., szerda

22.803 - Orbán Viktor tegnap délután kiment a Keleti pályaudvarra, felült a bécsi gyorsra – és elutazott.> 2018. január 31.


ORBÁN HÁTIZSÁKJA

„Orbán Viktor a hátizsákjának is jegyet vett, amikor Bécsbe utazott vonaton" – ez a döbbenetes hír okozott mérhetetlen izgalmat tegnap délután a hazai libbal médiában. Csak elképzelni tudom az ellenzéki választási csapatok feszült óráit, amikor nekiláttak kidolgozni a kormányt buktató tatyó-kampány részleteit.

Orbán Viktor tegnap délután kiment a Keleti pályaudvarra, felült a bécsi gyorsra – és elutazott. Miért vonattal, s nem autóval ment az osztrák kancellárral tárgyalni? Maradjon ez a kormányfő titka. A miniszterelnök közvetlen kíséretében ketten voltak, ám biztonsági okokból vettek még egy jegyet a négyfős asztal körüli helyhez.  

S a negyedik helyet gőgösen elfoglalta Orbán hátizsákja! Botrány, a miniszterelnök még a táskáját is első osztályon utaztatja! Orbán urizál, arab sejket játszik! A libbal média nem tudott hova lenni a felháborodástól.

 A hír felkeltette az ellenzéki kampánycsapatok fantáziáját is. Itt a „nagy botrány", amivel meg lehet fogni a Fidesz elnökét! Ez jó téma, ezt az emberek is értik, hiszen mindenki utazott már vasúton, és a jobb embereknek akár két hátizsákja is volt már életében.

A Jobbikban azonnal meglátták az esélyt, hogy a tatyó-gate-tel eltereljék a figyelmet Vona Gábor török terroristákat éltető szavairól. Kit érdekelnek az anno II. János Pál pápa meggyilkolására szervezkedő Szürke Farkasok, amikor a kormányváltó erő újabb sikert ért el?! Orbán megijedt Vonától, és Bécs felé menekül! Ki tudja, talán ott a csomagjában a korona is?! Éljen Vona, éljen a józan ész és a tiszta kéz! 

Az MSZP német szocdem kampánytanácsadója is kapva kapott az újabb kormányzati botrányon. Utasításának megfelelően Karácsony Gergely nyomban a sajtó elé állt, és közölte, hogy ő és a Változás Szövetsége meg fogja buktatni a hátizsák-kormányt! Ő – ha miniszterelnök lesz – csak és kizárólag szimatszatyorral utazik majd! De nem ám ex-honvédségivel, hanem szép, tündérkék unióssal. Mert ők visszavezetik Európába Magyarországot!

Gyurcsány Ferenc azonnal átlátta a történetben rejlő lehetőségeket.Villámgyorsan közzétett egy videó-posztot az interneten, ahol szomorú szemmel bejelentette: bebizonyosodott, hogy Orbán nem csak Magyarországot árasztja el határon túliakkal, hanem Bécsbe is ukrán nyugdíjasokat utaztat hátizsákjában.Orbán egy csempész diktátor!

Az LMP sem tétovázott. Szél Bernadett arról beszélt, hogy Orbán meggyalázza a környezetvédelem gondolatát, mert zöldes hátizsákkal utazik.Olyanja csak neki lehet! Hadházy Ákos a korrupciós szálat leplezte le. Ugyanis a táska cipzárja be volt húzva! Ha az LMP hatalomra jut, betiltja cipzárakat! Sőt, lehet, hogy a gombokat is! Nyílt társadalom kell!

Fodor Gábor gondterhelten ment be Kálmán Olga műsorába. Mondta: ő mindig is sejtette, hogy valami nem tiszta Orbán és a hátizsákok viszonyában! Azért is hagyta ott egykor a Fideszt, mert demokrácia-víziójával nem fért össze ez a nacionalista hozzáállás! Ugyanis egyszer látta, hogy Orbán csípős csabai kolbászt vett ki a csomagjából… Liberálisként ezen már akkor is nagyon fel volt háborodva! A kérdés szakmai megoldása nem tűr halasztást, amihez ellenzéki összefogás kell, Fodor Gáborral a biztos parlamenti befutó helyen.

Juhász Péter ekkor ordítva rohant be a HírTV stúdiójába, és követelte, hogy Orbán hátizsákja azonnal álljon ki vitára ellene! Ha nem teszi, az a rezsim gyávaságát bizonyítja majd. De ha tőle, a hős és bátor Juhász Pétertől retteg Orbán tatyója, az Együtt kész Szigetvári Viktor pride-os hasitasijával is kiállni.

A Momentum határozottan elhatárolódott a többi ellenzéki párt nyilatkozataitól. Fekete-Győr András hangsúlyozta: éppen ez az ügy mutat rá a legjobban, hogy ezek mind egy tőről fakadnak, csak a „backpack" elavult logikájában tudnak gondolkodni. Pedig az az igazi baj, hogy a miniszterelnök sportújságot olvas nyilvánosan! Akkor, amikor minden magyar demokrata megosztja a világgal a testnevelés órákon elszenvedett atrocitásokat. A kormányfő semmibe veszi a #tesiterror mozgalmat!

Le kell váltani az Orbán-rendszert! Hogy végre olyan demokraták kormányozzanak, akik tudják, mi kell a népnek! Akik pontosan meg tudják határozni a prioritásokat!

Vesszen Orbán hátizsákja! Éljen a demokrácia!